1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

benQ g2420hdbl

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi anaheim 19.12.2009.

 1. anaheim

  anaheim Guest

  Eli tollasta benkkua saa nykyisin mulle sopivaan hintaan ainakin Jimm's:istä.
  Muuten kai sama, kuin g2420hd, mutta taustavalaistu ledeillä.

  Onkohan toi nyt sitten hyvä? Tai yhtään parempi, mitä g2420hd?

  Vähän viel arveluttaa ostaa, kun en ole löytänyt mitään juttua siitä. Taitaa olla aika uusi tai jotain.
   
 2.  
 3. t0p1

  t0p1 Regular member

  Liittynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  196
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  joo ite kanssa mietin kyseistä näyttöä ... luulisi että tuossa on paremmat värit ja vie vähemmän sähköä mitä normit näytöt...
   
 4. Jarsk4

  Jarsk4 Member

  Liittynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itellä on specsejen mukaan sama. En ole ihan varma kun en ole kotosalla, läheltä liippaa ainaki.
  720p leffoja on jo ilo katella tuolla mutta 1080p leffat pätkii, luulen syyksi näytönohjainta. Pelejä tulee pelattua jonku verran, siinäki käytössä hyvä.
  Suosittelen
   
 5. Joensuu

  Joensuu Active member

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  2,545
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  68
 6. Zardoner

  Zardoner Regular member

  Liittynyt:
  08.10.2009
  Viestejä:
  485
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joku omistaa tämän näytön ja vois kertoa vähän kokemuksia? Välkkyykö, onko liian kirkas kuva, miten pelien kanssa jne. Ajattelin tällaisen pistää tilaukseen 199e Lapstorelt, G2420HDB ois 40e halvempi eli 159e.
   
 7. Zardoner

  Zardoner Regular member

  Liittynyt:
  08.10.2009
  Viestejä:
  485
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Laitetaas nyt uus viesti ja nostetaan tämä ketju ylös. Ylemmässä viestissä mietin tämän näytön ostamista ja tänään hain postista.

  Pakko sanoa että todellakin olen positiivisesti yllättynyt. :) Todella kirkas kuva ja hyvät värit. VGA-johdolla vieläpä, pitää oottaa et tulee toi uus kone niin pääsee DVI:llä katteleen kuvaa.

  Tuota kirkkautta pelkäsin että ois liikaa kun lukenut jostain muualta että joku laittanut kirkkauden 0 ja vielä säätänyt Windowsista pienemmäksi. Itsellä tuossa nyt tehdasasetukset, kirkkaus 100 ja kontrasti 50 ja ei kyllä ole liian kirkas edes näin.

  Kuva ei silmiin ainakaan välky, testasin laittaa kirkkautta 0 ja kattelin vähän leffaa/foorumeit jne. enkä havainnut minkäänlaista välkkymistä.

  Valovuotoa on hieman alhaalla ja vielä vähemmän ylhäällä. Ei ole ollenkaan havaittavissa normaalikäytössä, leffaa jos katsoo niin näkee mutta sitä ei todellakaan ole häiritsevissä määrin. Harmikseni näytössä on yksi kirkas sininen pikseli... mutta onneksi se on aivan oikeassa laidassa kiinni ja sitä ei kyllä helpolla huomaa ellei vie jotain mustaa taustaa sen taakse. Lisäksi se on lähellä näytön vertikaalista keskustaa joten se peittyy elokuvien alle. Voin sanoa itseni siis todella onnekkaaksi tämän pikselin suhteen. :)

  Katselukulmat on kyllä riittävät tietokonekäyttöön eikä toi kuva huonolta näytä vaikka vähän viistommastakin katsoo, lagomin testissä hieman lähtee vaalenemaan yläreunaa kohti mutta tämä on tyypillistä TN-paneeleille. Paremmat katselukulmat tässä näytössä kuitenkin on kuin edesmenneessä Viewsonicin VX924 joka oli mielestäni todella hyvä näyttö.

  Sitten muuta mietteitä tästä niin omaan silmääni kyllä ihan tyylikäs, näyttö ei nitise eikä natise mistään kulmasta, tuntuu vankalta vaikkakin painaa vain 4,4kg. Näyttö ei juuri lämpene, kädellä tuntee juuri ja juuri kun koskettaa takaa, ledit käy viileinä. ;)
  Minkäänlaista ääntä/pihinää/sirinää ei myöskään näytöstä lähde. Säätönapit ovat kyllä melko kehnot, näin sanotaan varmasti joka arvostelussa mitä olen näistä lukenut. Kyllä näitäkin käyttää mutta ei tietty mielellään kovin paljoa eikä onneksi tarvitsekaan.

  Laadukas näyttö mielestäni tähän 200e hintaluokkaan, Lapstoresta ostin omani 199e.
   
 8. bblen

  bblen Regular member

  Liittynyt:
  03.12.2009
  Viestejä:
  210
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Miten toi taustavalaisu ledillä käytännössä eroa normeista? huomattavaa eroa?
   
 9. Zardoner

  Zardoner Regular member

  Liittynyt:
  08.10.2009
  Viestejä:
  485
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Heitellään tähän vähän mutua, 100% varmuutta ei ole mutta kutakuinkin näin: Normaali taustavalaisu on että siel on koko näytön pinta-alan takana kylmäkatodiputkia, tässä G2420HDBL on Edge-Led eli ledit sijaitsevat näytön reunoilla ja loistavat sieltä valoa jotain muovia tms. pitkin että saadaan valaistua koko näyttö.

  Eroista en oikein tiedä kun en omista samaa näyttöä normaalilla taustavalaisulla mutta yleensä on ainakin sanottu että ledeillä tulisi vähemmän valovuotoa, paremmat värit ja parempi kontrasti. Virtaa sit tietty kuluttaa n. puolet vähemmän kans jos sähköä haluaa säästää ja keventää samalla myös näyttöä kun ei ole niitä putkia siellä. Jos jo 2420HDB:n tai vast. omistaa niin en lähtis varmasti siittä ledimalliin vaihtamaan mutta jos vanha näyttö on 19" putki ja pitäis uus ostaa niin tämä on varmasti ihan hyvä valinta tähän 200e hintaluokkaan. Samsungin X2370 on varmasti parempi ledinäyttö kuin tämä mutta hintakin on siellä 350-400e kieppeillä.
   
 10. bblen

  bblen Regular member

  Liittynyt:
  03.12.2009
  Viestejä:
  210
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ok, astetta viisampi taas.
   

Jaa tämä sivu