1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Benq G2420HDB näppäimet rikki

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi Tomppis 15.03.2012.

 1. Tomppis

  Tomppis Member

  Liittynyt:
  14.09.2007
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Terve,

  nyt kävi näin että onnistuin jotenki särkemään kaikki napit ko, näytöstä. Ilmeisesti jonku sähköiskun sain aikaiseksi (hankaussähköä?) ja jokainen nappi lopetti toimintansa, edes virtanäppäin ei toimi. Onko kellään tietoa onnistuuko korjaus kotikonstein vai onko menetetty tapaus, vaikka sinänsä ei haittaa käyttöä kun sattu särkymään näyttö päällä asennossa, koneen sammuttaessa menee virransäästötilaan, ainut vaan ettei voi säätää näytön asetuksia enään. Takuukaan ei ole enään voimassa.
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Kieltämättä on ensimmäinen kerta kun kuulen että näytöstä on nappulat kuolleet hankaussähkön takia. Yleensä nuo nappulat ovat muovisten näppäinhattujen takana, joten staattinen sähkönpurkaus ei edes pääse purkautumaan nappuloiden piirikortille vaan pysähtyy laitteen muovikuoreen. Staattinen sähkönpurkaus on kieltämättä vaarallinen komponenteille, mutta en ymmärrä miten se olisi muovikuoren läpi päässyt purkutumaan näytön nappuloiden piirikortille, kun välissä ei ole johtavaa materiaalia.

  Koska näyttö oli päällä silloin kuin tämä tapahtui, epäilen että syynä on ennemminkin näytön sisäinen oikosulku ja piirikortin rikkoutuminen kuin se että satuit näpsäyttämään nappulat sököksi staattisella sähkövarauksella, jota kehittyy kun näpräät tietokoneen ääressä.
   
 4. Tomppis

  Tomppis Member

  Liittynyt:
  14.09.2007
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hankaussähkö olikin vain teoria paremman idean puutteessa. Kuitenkin jos oikosulku on särkenyt ohjainkortin niin ei taida olla mahdollisuuksia korjata kotitoimin ja täytyy vaan koittaa elää säätimettömän näytön kanssa toistaiseksi.
   
 5. Terabitti

  Terabitti Regular member

  Liittynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  103
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos takuu on mennyt en suosittele ainakaan näytön käyttämistä missään korjausliikkeessä. Maksaa liikaa verrattuna uuden ostoon.
   
 6. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  239
  Pisteet:
  143
  Jos näytössä ei enää ole takuuta ja kolvi ja yleismittari pysyy kädessä, niin näytön näppäinkytkimiä voi koittaa tutkia silmämääräisesti ja mittaamalla mikä johtaa ja mikä ei.
   
 7. Tomppis

  Tomppis Member

  Liittynyt:
  14.09.2007
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo, ainakaan mihinkään korjausliikkeeseen en ole viemässä. höpöhommaa moinen

  Pitää koittaa kaivella jostain lainaan yleismittari, kolvi kyllä pysyy sen verran kädessä, kunhan nyt ei aivan mahdotonta paikkaa tarvi ruveta kolvaileen
   

Jaa tämä sivu