1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

BenQ E2400HD liitännät

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi junttinen 14.01.2009.

 1. junttinen

  junttinen Guest

  Ostin BenQ E2400HD näytön, jonka mukana tuli siis vain VGA-kaapeli. Mitä piuhoja tarvitsen, jotta saan näytölle parempitasoista HD kuvaa? Tietokoneen näytönohjaimena on Radeon HD 4870 1GB, missä luonnollisesti on HDMI liitäntä. Tarvitsenko sekä DVI, että HDMI piuhat vai riittääkö pelkkä HDMI johto koneen ja näytön välille tuomaan paremman kuvan ja äänen? Näytössä on omat kaiuttimet, mutta koneesta menee RCA piuha vahvariin ja haluaisin sitä kautta äänet pihalle. Anteeksi tyhmät kysymykset, mutta olen todella aloittelija näissä asioissa.
   
 2.  
 3. kerbo

  kerbo Regular member

  Liittynyt:
  15.05.2005
  Viestejä:
  2,796
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  DVI-D ja HDMI kaapeleilla saat molemmilla siirrettyä koneelta kuvan digitaalisena näytölle. Eli se on sama kumpaa käytät.

  Hdmi kaapelissa tieto kulkee kai vähän nopeammin, mutta ei ole kai sinänäsä vielä merkitystä.

  Laita Hdmi kaapelilla vaan kiinni niin ei ainakaan harmita sitten myöhemmin. Paitsi jos joskus haluat liittää lcd tv:n koneseen kiinni niin sitten harmitta kun ei ole enää sitä hdmi paikkaa vapaana koneessa ;)

  Jos siis käytät pelkkää näyttöä niin hdmi. Jos joskus meinaat koneen liittää telkkariin niin sitten dvi.

  Näyttiksestähän ei tule ääntä sitä hdmi:tä pitkin jos et ole kytkenyt äänikortista sitä johto näyttikseen. Joten äänet saat jatkossakin pelkästään tuonne vahvistinmeen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2009
 4. junttinen

  junttinen Guest

  Kiitos paljon vastauksesta! Helpotti huomattavasti elämää. ;)
   
 5. Kaakatus

  Kaakatus Regular member

  Liittynyt:
  29.06.2005
  Viestejä:
  1,776
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Laita DVI-piuhalla kiinni. Pysyy paremmin kiinni molemmissa päissä, et tarvitse näyttikseen adapteria ja tuon näytön jälusta tulee joidenkin HDMI-kaapeleiden tielle, jolloin ne joko vääntyvät tai eivät mahdu ollenkaan.
   
 6. junttinen

  junttinen Guest

  Kerkesin jo päätyö adapteri+HDMI ratkaisuun ennen tuota viestiäsi. Nyt HDMI piuhaa odotellessa testasin kuitenkin ihan VGA:n kanssa ja huomasin aika monessa pelissä (Race Driver GRID, Assassins Creed, Cysis Warhead) kuvassa sellaista vaakasuoraista väreilyä. Johtuiko se siitä VGA-liitännästä vai onko esimerkiksi näyttiksessä jo valmiiksi jotain rikki?

  Kone:

  Asus P5Q Pro
  E8400
  4GB DDR 800MHz
  Radeon 4870x2
   
 7. Kaakatus

  Kaakatus Regular member

  Liittynyt:
  29.06.2005
  Viestejä:
  1,776
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Minkälaista väreily on tarkkaanottaen? Näyttääkö se olevan pelin grafiikassa vai näytön pikseleissä? Pelaatko näytön natiiviresoluutiolla?

  Analogisessa kuvassa tuommoista väreilyä saattaa esiintyä pikseleissä, mutta se on ehjissä komponenteissa hyvin pientä. FullHD resolla sitä ei pitäisi pystyä käyttöetäisyyksiltä havaitsemaan.
   
 8. junttinen

  junttinen Guest

  Joo se ongelma taisi nyt korjaantua HDMI johdolla...luultavasti. Mutta sen myötä tuli uusi ongelma. Koitin pelata Crysis Warheadia, niin näytölle ilmaantui teksti "Out of range". Windowsiin ei pääse takaisin eikä
  näytön menuihin. Työpöydän resoluutio on 1920x1080 ja virkistystaajuus
  60 Hz. Ton ongelman jälkeen kun käynnistää koneen , niin resoluutio on
  jokin eri ja virkistystaajuus 59 Hz. Ne saa kyllä vaihdettua takaisin.
  Uudet ajurit pitäisi olla asennettuna. Näyttönä toimii siis BenQ
  E2400HD ja se on liitetty DVI adapterin ja HDMI johdon kanssa
  keskusyksikköön. CCC on 8.12 eli se pitäisi myös olla uusin
  mahdollinen. Sieltä asetuksia muuttamalla jotenkin toi homma varmaan
  ratkeisi, mutta en osaa ite niitä säätää ilman selkeitä ohjeita. Assassins Creed ja Race Driver GRID näyttivät toimivan kyllä.
   
 9. Kaakatus

  Kaakatus Regular member

  Liittynyt:
  29.06.2005
  Viestejä:
  1,776
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Warheadin uudelleen asennus voisi auttaa tuohon, jos siihen on jäänyt päälle vanhan näytön virkistystaajuus ja resoluutio. Joku tosin saattaa tietää myös conffitiedoston, josta tuon voi tehdä käsin.

  CCC:stä tosiaan nuo asetukset pitäisi katsoa kuntoon. Voin kotiin päästyäni koittaa muistaa laittaa vähän kuvaa noista asetuksista. :)
   
 10. junttinen

  junttinen Guest

  Warhead pelitti kyllä VGA:n kanssa ennen kuin tuota HDMI:tä kokeilin...silloin oli pelissä resoluutio 1920x1080. Eli siis koneessa ei aikaisemmin ole ollut muuta näyttöä. Mutta....katellaan illalla jos sinun avulla saisin tuon jotenkin pelittämään. :) Olen enemmin kuin kiitollinen avusta.

  EDIT: Fallout 3 näytti toimivan ok. Onkohan se sitten Warheadissa se vika. Vielä on CoD5 kokeilematta. Palaan asiaan sen jälkeen.

  EDIT2: CoD World At War näytti myöskin pyörivän 1920x1080:lla, AA4. En kyllä pelannut kuin 10 min, mutta ongelmia ei ilmennyt. Toi on toi Crysis Warhead nyt ainoa peli, missä tuota "Out of range" ongelmaa on.

  EDIT3: Selaillessa foorumeita samasta ongelmasta törmäsin tälläiseen tekstiin: "The vsync problem with dx10 on vista causes the monitor to suffer from out of range black screen in crysis warhead/war. to solve this add -dx9 to the desktop shortcut properties. the crysis forum has a performance patch called ccc 2.21 for crysis which also works for crysis warhead/war. theres a warhead/war benchmark tool already too which needs the game."

  Eli mitähän nyt tarkkaan sanottuna pitäisi tehdä?
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 17.01.2009

Jaa tämä sivu