1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Basic ohjelmointi

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi kosti1 03.04.2013.

  1. kosti1

    kosti1 Member

    Liittynyt:
    10.07.2012
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei haluaisin kirjoittaa ohjelmia Basic ohjelmointi kielellä. Mutta tulkit eivät ymmärrä muuttujia esim. A$. voisiko joku auttaa? (Tämä on A-luokan ongelma).
     
  2.  
  3. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Olisko niin että muutujan nimessä ei saa olla $ merkkiä?

    Pikainen googlaus, basic opastusta, tosta päätellen $ merkki on Merkkijono eli String ($) muuttujan lopputunnus.
    Kts. lause: Lukumuuttujien lopputunnuksia (%, &, !, #, @) tarvitaan silloin, kun muuttujan tyyppi täytyy tuoda esille laskutoimituksen keskellä.
    ! Tosin & merkki on myös yhdistämismerkki.
    ('Merkkijonot kirjoitetaan lainausmerkkien sisään, ja niiden yhdistäminen tapahtuu &-merkin avulla')

    'Lukuja voi myös yhdistää merkkijonoon &-merkin avulla.'
    Onko tuossa yhdistämismerkki vai Lukumuuttujien lopputunnus?
     
  4. kosti1

    kosti1 Member

    Liittynyt:
    10.07.2012
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    hmm... Minulla on kirja jonka nimi on aloittelijan ohjelmointi kirja Basic ja tietokonekieli ja siinä lukee että kirjoitus muuttuja pitää kirjoittaa näin: A$
     
  5. kosti1

    kosti1 Member

    Liittynyt:
    10.07.2012
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    (ja täyttä pssssskaa koko sivu)
     
  6. kosti1

    kosti1 Member

    Liittynyt:
    10.07.2012
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    ja tuo ei ole kunnolista BASIC:ia tätä BASIC:ia:
    10 cls
    20 print "Hei kirjoita jokin numero 1-10"
    30 input A
    40 let B=6
    50 if A=B then goto 70
    60 goto 10
    70 print "paina jotain numeroa paitsi 9"
    80 input C
    90 let D=9
    100 if C=D then stop
    sivu hmp visual basic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2013
  7. kosti1

    kosti1 Member

    Liittynyt:
    10.07.2012
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    siis tarkoitan BASICILLA lausetta Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,014
    Kiitokset:
    1,021
    Pisteet:
    243
    Tuosta BASICista oli aikanaan useampia erilaisia versioita. Et kerro, mitä Basic-versiota käytät, mutta varmasti kaikki tuntevat $-merkin merkkijonomuuttujan merkiksi. Siis tähän tapaan:

    10 PRINT "Kirjoita etunimesi ja syntymävuotesi"
    20 INPUT A$, B
    30 C = 2013 - B
    40 PRINT "Hei "; A$
    50 PRINT "Täytät tänä vuonna"; C ; "vuotta."
    60 END

    e. Oli kaksi samaa rivinumeroa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2013
  9. R4ndom1

    R4ndom1 Regular member

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Basic on vanha ja todella yksinkertainen (ja huono) ohjelmointikieli, sinuna ohjelmoisin jollain vähän monipuolisemmalla kielellä kuten C#. C# on helppo ja monipuolinen olio-ohjelmointikieli. Kannataa ladata Microsoftin Visual studio express (ilmainen, sisältää C#, vb.net ja C++ kääntäjät).
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2013
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    @kosti1, kun oma vastauksesi on viimeisenä, käytä "Muokkaa viestiä" nappia sen sijaan, että kirjoitat uuden vastauksen.

    Edit, Ote säännöistä:
    10. Viestien kirjoittaminen vain viestien kokonaislukumäärän kasvattamisen vuoksi on kielletty. Lisäksi mikäli olet kirjoittanut viestiketjuun sen viimeisen viestin ja haluat täsmentää sanomaasi, muokkaa viestiä. Älä kirjoita uutta viestiä oman viestisi perään.
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2013
  11. kosti1

    kosti1 Member

    Liittynyt:
    10.07.2012
    Viestejä:
    45
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    vähän vaikeaa asentaa kyseinen Microsoftin Visual studio express kun on vaan windows xp pro.
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2013
  12. R4ndom1

    R4ndom1 Regular member

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Kun on asentanu .Net framework 4.5:n, niin pitäis toimia(tosin jos on vanha kone tuo visual studio voi olla liian raskas).
     
  13. Osku58

    Osku58 Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    256
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28

Jaa tämä sivu