1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Bad Gateway

Viestiketju Palautetta ylläpidolle -osiossa. Ketjun avasi mcmopo 29.01.2013.

 1. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,507
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  68
  Bad Gateway

  The proxy server received an invalid response from an upstream server.
  Apache/2.2 Server at www.download.fi Port 80

  Eli tuollaista tulee aina väliajoin afterdawnin sivuilta. Tuossa tapauksessa downloadista mutta väliajoin muiltakin osilta. Tämä tapahtuu noin joka toinenpäivä kertaalleen joten ei pahemmin haittaa mutta ajattelin mainita asiasta. Saattaa myös johtua koneestani mutta ei sitä koskaan tiedä. Portti on kumminkin aina tuo 80.
   
 2.  
 3. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  välillä sanoo mullakin tot "bad gateway 502",mutta korjaantunut yleensä sivun päivityksellä,mutta joskus se oli sitkeässä,tuntikausiakin...
  E:typo
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2013
 4. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  itsellä kanssa alkanut tämä vaivata
   
 5. ep_

  ep_ Regular member

  Liittynyt:
  17.10.2010
  Viestejä:
  192
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itekkin törmään samaan ongelmaan aina silloin tällöin nimenomaan täällä Afterdawnissa. Yleensä Bad Gatewaysta selviää sivunpäivityksellä. Sepä onkin ainoa asia, jonka oikein voi itse tehdä.

  502 Bad gateway aiheutuu siitä, että palvelimien välisessä viestinnässä tapahtuu jokin virhe. Afterdawn muutti uusille palvelimille Alankomaihin reilu vuosi sitten. Palvelimet päivitettiin uusiin ja ohjelmistotkin vaihdettiin uusiin. Olisivatko vaihtaneet "bugisempiin" ;-)


  Lisää tästä AD:n muutosta ja palvelimista:
  http://fin.afterdawn.com/uutiset/ar...wn_muutti_hollantiin_palvelimet_uuteen_uskoon
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2013
 6. Ketola

  Ketola Turned ninja Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  1,244
  Kiitokset:
  100
  Pisteet:
  78
  Tuostapa se juuri johtuu - palvelimien (tässä tapauksessa Apache ja Tomcat) välisestä ongelmasta. Uudet palvelimet (ja softat) ovat kyllä vanhoja huomattavasti parempia ja vakaampia, mutta eivät täysin ongelmattomia nekään. =)

  Bad Gateway -ongelmaan en ollut itse törmännyt, joten en ole osannut sitä selvittääkään. Ongelman syy on vielä hämärän peitossa. Nähtävästi ongelma on pikkuhiljaa paisunut loppuvuoden aikana, mutta sitä esiintyy hyvin satunnaisesti.

  Teknistä diiba daabaa:
  Taustalla on ongelma Apache Tomcat connectorissa (mod_jk). Jostain syystä aika-ajoin Tomcat yrittää lähettää joko liian isoa tai virheellistä HTTP headeria vastauksen mukana.

  Geretin havainto siitä, että ongelma on joskus esiintynyt useamman tunninkin ajan, oli oikea. Syy tähän oli kuitenkin toisaalla. Käytämme Apache-palvelimiemme edessä Varnish cachea, joka työntää kirjautumattomille käyttäjille näytettävät sivut välimuistiin. Varnishin konfiguraatiossa olin ottanut huomioon ainoastaan tavanomaiset sivuvirheet (HTTP/1.1 500 Internal Server Error), jolloin 502 Bad Gateway -virheet jäivät välimuistiin. Tämä ei tietystikään ole tarkoituksenmukaista, ja aiheutti juuri Geretin kuvaaman ongelman.

  Ongelma on nyt korjattu niiltä osin, ettei 502 Bad Gateway -virheitä pitäisi näkyä käyttäjien suuntaan missään vaiheessa. Varsinainen ongelma on yhä selvityksen alla, mutta Varnishin pitäisi 502 errorin tapahtuessa ohjata seuraavalle, toivon mukaan toimivalle serverille.
   

Jaa tämä sivu