1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

B450 biosin update - how to?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Samde 01.10.2019.

  1. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    369
    Kiitokset:
    54
    Pisteet:
    38
    Morjes,

    Tarkotus ois köpata 5 3600 tässä ens vielä tän vuoden puolella, joten bios tarttis upata Asuksen B450-I gaming mini-itx lankusta.

    Mitä pitää huomioida biosin päivityksessä, eihän siinä kovot tyhjene etc. etc.?
    Prossuna mulla 5 1600 joten seuraava kysymys lienee, että voinko ladata ja asentaa tuon päivityksen nykyisen prossun kanssa, ja sitten vain kytkeä uuden tilalle?

    -Gracias
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Tässä ei mennä Windowsiin asti joten sen puolesta ei ole sellaista hätää että vaikuttaisi kiintolevyihin.
    Kyllä. Voit nyt ladata oikean bios-filun muistitikulle. Ajella sitten uuden bios-päivityksen jo valmiiksi uutta prossua tuumaillen.
     
    Samde kiitti tästä.
  4. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    369
    Kiitokset:
    54
    Pisteet:
    38
    Eli tikulle lataus, mars biosiin ja sieltä sitten jotain kautta updatea? Täytyypi varmaan vielä googlailla joku video-ohje jos löytyis Asuksen biosista mallia.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
  6. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    369
    Kiitokset:
    54
    Pisteet:
    38
    Tuolla 2801 ilmeisesti toimii myös 5 3600? Löysin listan prosessorikohtaisista updateista jossa kyseistä prossua varten ohjataan lataamaan 2301.

    upload_2019-10-1_11-55-2.
     
  7. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,014
    Kiitokset:
    146
    Pisteet:
    93
    Whatta Heck kiitti tästä.
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Bioseissa uusin (tässä tapauksessa 2801) kattaa nuo aiemmat versiot.

    Miltä sivulta nuo laittamasi versiot on? Linkkiä? (juu löytyi mutta ↑)

    +
    Itse olen wanhan koulun porukkaa ja biospäivitykset aina tikun kautta. Mutta kukin tyylillään. :)
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2019
  9. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,191
    Kiitokset:
    678
    Pisteet:
    123
    Tuo netin kautta ei sitten toimi jos käyttää langatonta internetyhteyttä. Näin välihuomiona.
     
  10. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    369
    Kiitokset:
    54
    Pisteet:
    38
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,407
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    Onko tuo ihan järkevä päivitys? Pistä 3700x. Tai 4700x sitten kun oikeasti tarttet parempaa prossua.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Turvallisin tapa juu. Sähkökatkokset ovat kuitenkin aika harvinaisia. Ei olla enää 1990/2000 jolloin kusaisi äkkiä bios hommat. Kyllä tuo on aika suoraviivainen homma. Kun uuden biosin lataaminen alkaa niin näpit irti hiirestä jä näppäimistöstä. Antaa tehdä hommansa.

    wwallu, tässä on nyt vaan biospäivitys ensin alta pois. Sitten puhutaan niistä muista kivistä. :)
     
  13. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    369
    Kiitokset:
    54
    Pisteet:
    38
    Täytyy Wallu ehkä tyytyä 3600 kun rahat menee 2080superiin. Alkuperäinen idea kylläkin oli laittaa 7 3700x, joten voi olla että siihenkin vielä kallistutaan. Turha päivitys tämä on joka tapauksessa nykyisille peleille, mutta ei sitä tiedä mitä ensi vuosi tuo tullessaan.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Nooh, tämä uusin bios vaan alle niin ompahan sekin alta pois. Ainakin 3xxx kivissä.
     
  15. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    369
    Kiitokset:
    54
    Pisteet:
    38
    Se täytyy ensin ahertaa, ei siis tosiaan pitäs olla mitään probleemaa ton 5 1600 kanssa sitten sillä?
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,407
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    Ei.

    Ota ennemmin 2700x kuin 3600.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Päivityksen kanssa, ei probleemia kun sulla on nyt soiva kone tällä hetkellä jolla voit tikulle ladata sen bios-filun. Toimii joka tapauksessa.
    Laitappas wwallu jotain kippuroita tuosta. Olen kyllä sitä mieltä itsekin että 2700x vääntää aikas ok.

    Mutta uudempi on toki uudempi eli 3-sarjaa. Jossain vaiheessa tulee jälleenmyyntiarvokin kyseeseen vaikka puhuttaisiin vaan muutamista kymmenistä euroista.
     
  18. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    369
    Kiitokset:
    54
    Pisteet:
    38
    Vois kyllä tehdä vähän vertailua tosta 5 1600-7 2700x-5 3600-7 3700x rivistä. Eipä toi jälkimmäinenkään loppujen lopuksi niin tuhottomasti maksa kun tässä vaan yhdestä komponentista on kyse, niin voishan siihen sijottaa sen satkun enemmän jos se lie sen verta parempi.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Juu. Ihan käyttötarpeen mukaan, ei vain isompien numeroiden perustella. Rauta kuitenkin elää ja vaihtuu tulevaisuudessakin. Tämäkin on vain välivaihe tässäkin asiassa.
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,407
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    Kippurat on enimmäkseen rahtusen verran 3600:n puolella. Mutta jos joku viitsisi käyttöasteita katsella niin huomattaisiin että 2700x:llä jää enemmän vääntöresursseja tuleviin peleihin.

    Täytyy 2700x:stä enemmän saada, varsinkin 4-sarjan julkaisun jälkeen. Pakkohan se on.
     
  21. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    369
    Kiitokset:
    54
    Pisteet:
    38
    Parit penkitykset katselin, jää tuo 2700x pelatessa kyllä 5 3600 alle. Riippuu varmaan myös hieman pelistä, mutta ei taida nuo lisäytimet kovin paljolti auttaa. Sen lisäksi kyllä vähän ihmetytti kuinka vähän 3700x on tuota 3600 parempi. Kait tämäkin korostuu toisissa peleissä enemmän kuin toisissa.


    View: https://www.youtube.com/watch?v=eli6n4X5WJc

    Tuossa 5 3600 vs 7 3700x

    Samanlaista tulosta oli muutkin videot aiheesta, ei kyllä kovin suuria eroja noiden sydänten välillä :(
     

Jaa tämä sivu