1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AviSynth VS VFAPIConvert -- nopeus

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi migge77 24.02.2003.

 1. migge77

  migge77 Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  dRD: Ja siis AviSynthin käyttö VFAPIConvertin sijaan EI paranna kuvanlaatua, mutta nopeuttaa pakkausta noin 5%


  Tuollainen lauseen oli dRD tokaissut tuolla joskus vuonna miekka ja kilpi(viime vuonna :) Eli tuo AviSynth olisi siis nopeampi, vai onko?

  Olen jonkin verran käyttänyt tuota AviSynth:iä, joten ei olisi vaikeuksia sillä korvata tuota VFAPIConvert frameserveriä. Mutta pitäneekö tuo 5% vielä paikkaansa. Itellä on nyt koneella AviSynth:istä versio 2.50

  Jos joku voisi valaista asiaa?
   
 2.  
 3. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Jos käyttää Avisynth 2.5.0 beta 2:sta, niin nopeus verrattuna muihin frameservereihin on semmoista 15-35%. Tämä johtuu optimoiduista filttereistä, ja siitä, ettei uudessa AviSynthissä tehdä värijärjestelmän muunnoksia (YV12 -> YUV -> RGB, tiedäthän). Doom9:ssä on tästä juttua aika pitkältikin, ja kyllähän tuo nyt jotenkuten jo toimii MPEG-4 käytössä. Mutta VCD:n ja SVCD:n kanssa saa jo taistella.

  Ja vanha Avisynth on pikkaisen nopeampi kuin VFApi myös.
   
 4. migge77

  migge77 Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuotahan pitänee testata. Aloin laskeskelemaan paljon tuo 5% on(aika vähän), mutta tuo 15-35% olisi jo jotain. Pitänee laittaa tänään testit pystöön... :)

  Pitänee kans vierailla tuolla Doom9:in sivustoilla. Jos tulee jollakulla mieleen vinkkejä AviSynth:iin liittyen, otan niitä mielelläni vastaan. En ole guru tuon kanssa (vielä ;)
   
 5. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Jos DivX:ää tai XviD:ä tekee, niin kannattaa todellakin opetella tuon uuden 2.50:n käyttö. Nopeusero on huomattava, ja VirtualDubModin kanssa ei tule minkäänlaisia värimuunnoksia, joten laatu pysyy erinomaisena. Filtterit ja muut lisäpalikatkin toimivat jo odotetulla tavalla.
   
 6. migge77

  migge77 Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pieniä ongelmia... Sain avs:ssän tehtyä viimeínkin. Tämän näköinen:

  LoadPlugin ("D:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\MPEG2DEC.dll")
  MPEGSource ("cave.d2v")
  Crop (0, 12, 0, -12)

  Tuo siis leikkaa 12 pikseliä ylhäältä ja alhaalta. Tuo vaan esimerkkinä. Yks ongelma on videon leikkaus. Haluan pakata lopputekstit erikseen ja itsen leffan erikseen(lopputekstit pienellä bitratella). Ongelmana on se, että vaikka sitten hakee VD:llä sopivan framen jossa leffa loppuu ja tekstit alkaa, niin leffa ei leikkaudukkaan juuri siltä kohtaa.

  Saattaa olla, että leffan ja tekstien summa on suurempi kuin mitä oikea leffa. Se leikkauskohta tuntuu olevan hirveän häilyvä. Pitäisikö leikkaus lisätä avs skriptiin vai? Tuo trim käsky tuntui toimivan vähän oudosti. Jos vaikka VD:llä katsoi sopivan paikan, niin leikkaus ei välttämättä tapahtunutkaan siltä kohtaa.

  Sitten ääniä, ei voi tahdistaa ollenkaan, koska jos otat videon avs:ssän kautta ja äänen VD:n kautta, niin äänen ja videon synkka muuttuu koko ajan. Eli jos kelaat vähän, saattaa ääni olla sekunnin edessä ja kelaat lisää, niin ääni voikin olla jäljessä. Lopullisessa videossa ääni on kyllä oikeassa tahdissa, mutta yleensä väärässä paikassa. Toimisiko äänien lisääminen sriptiin paremmin? Se on aika helppoa.

  Video kans käyttäyty omituisesti. Jos olit jossain kohdassa ja alat kelaamaan takaisinpäin nuolinäppäimellä, niin video saattoikin liikkua eteenpäin. Onkos tämä ihan normaalia, vai mättääkö tässä jokin?

  Käytän versioita: VirtualDub 1.5.1 ja AviSynth 2.5.0

  Johtuukohan nuo ongelmat tuosta uudesta VD:stä, vai onko tämä ihan normaalia?
   
 7. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Jos käytät AviSynth 2.50 betoja, niin käytä niiden kanssa aina uusinta VirtualDubModia. Tällöinkin valikoista vielä "fast recompress" päälle, jolloin ei tule juuri sitä turhaa värien kääntöä. Näin sanoo mm. Doom9:n AviSynth FAQ:it.

  Tee homma niin, että ensin teet Besweetillä äänet. Äänille voit tehdä lähes mitä vain, esimerkiksi AC3 -> monikanavat stereoksi WAV -> MP3 on todella yleinen. Näin saat audion koon, ja pystyt ottamaan tarkat bitraten / koon videolle.
  Sitten video. VirtualDubModiin lataat AVS:n ja "fast recompress" päälle. XviD:llä saat pakattua lopputekstit halutusta kohtaa -> haluttuun kohtaa. Jos teet homman Div:llä, sinun tarvitsee tehdä kaksi video-tiedostoa, ja yhdistää ne niiden valmistuttua.
   
 8. migge77

  migge77 Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Missäs vaiheessa ääni ympätään tuohon mukaan, siis videoon? Ihan lopuksi vai? Sen jälkeen kun itse leffa ja lopputekstit on yhdistetty? Tuossa vaiheessa se ilmeisesti olisi järkevintä. Siinä vaiheessa tarkistaa kuvan ja äänen synkka. Senhän voi sitten korjata 'Interleaving' valikossa, mikäli tarpeellista.

  Käytän mp3 ääntä ja DivX 5.0.3 pakkausta videolle. Tuolla VirtualDubModilla ei ilmeisesti tarvitse muuttaa mp3 tiedostoa riff-wav tiedostoksi kuten perusversion kanssa tulee tehdä?

  Tuo leikkaaminen vielä askarruttaa... Kannattaako se tehdä VD-Modilla vaiko lisätä avs scriptiin leikkaus? Kumpi on toimivampi? Haluaisin kuitenkin tehdä sen leikkauksen framen tarkkuudella (jotta video ei "tärähtele").

  Olen nyt koodannut lopputekstit 200 kbs tarkkuudella (tai, mitä DivX on pienimmäksi antanut ulos, yleensä 200-300 paikkeille tuo menee) ja elokuvan mitä jäljelle on jäänyt. Laskelmat on kyllä onnistunut hyvin(lasken ihan tavallisella laskukoneella). Kun olen 1 cd rippejä tehnyt, niin elokuva+subtitlet(vobsub) on vieneet 699MB.

  Tuon VFApin kanssa tuon leikkauksen voi ainakin tehdä niin tarkasti, että kun kumpaankin pätkään (leffaan ja lopputeksteihin) on valmiiksi liietty pakattu ääni, niin yhdistämisen jälkeen ääni ei napsahda yhtään liitoskohdassa (kuvakin pyörii ihan häiriöittä). Tuo on vaan hidas...
   
 9. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Aivan oikein. Ensin video + lopputeksti yhteen, sitten muxataan kokonainen video + ääni.

  Ei tarvi ei. VDubModin kanssa onnistuu myös OGG-äänet ja AC3-äänet (joita ei nykyään suositella tuon kanssa muxattavaksi).

  Kokeilemalla. AVS-scriptillä itse lähtisin tekemään, että oppisin tuon käytön. Klikkailemalla sen nyt osaa jokainen ;-)

  Ei huono. Tiedäthän, että saat VobSubin tekstit poltettua kiinteästi kuvaan AviSynthin avulla.

  Ei AviSynthinkään kanssa mitenkään "napsahda".(?)   
 10. Kurmu

  Kurmu Guest

  Jeps, innostuin itsekkin tuota avisynthiä kokeilemaan tälläisen scriptan sain aikaan:
  #Plugit
  LoadPlugin("G:\Ohjelmat\AviSynth 2.5\plugins\MPEG2DEC.dll")
  #DVD2AVI:n tuotos tähän
  MPEGSource("dvd.d2v")
  #Resize
  BicubicResize(576,320,0,0.5)
  #Crop
  Crop(0,12,0,-12)
  Nyt kuitenkin heräsi muutama kysymys.
  1. Mitä resize muotoa kannattaa käyttää?
  2. Kannattaako jotain filttereitä/pluginejä käyttää? Ja milloin mitäkin?
  3. Johtuuko tuo värien haalistuminen pakkauksen yhteydessä vain pakkauksesta, vai jostain filttereistä tai asetuksista? Kun avisynthiä käytettäessähän ei tapahdu värimuuntoja? Saako tuota värien haalistumista mitenkään kuriin? Käytössä on siis edelleen XviD.
   
 11. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  1. LanczosResize on paras, sanoo AviSynth 2.5.0 beta 2:n dokumentit. BicubicResize arvolla 0.6 on sitten varmaan toiseksi paras. Kyllä tarkkaan saa aikakin katsoa jos erot huomaa.

  2. Mitä nyt sitten ikinä haluaakin. Jos leffa on interlaced (=lomitettu), käytän itse SmartDeinterlace -pluginnia Decomb.dll:n kautta. Toinen hyvä on FieldDeinterlace. Kyllähän niitä löytyy kaikkea logoista tekstityksiin.
  Pääideana kuitenkin, että ylimääräiset filtterit huonontavat aina kuvaa ja hidastavat pakkausta. BTW, kokeile jollain trailerilla riviä 'Sharpen 0.4', ja päätä itse tykkäätkö.

  3.En tajua miten yleensäkään pystyt käyttämään AviSynth 2.5.0:aa ja tuota "MPEG2DEC.dll" -riviä. Uuden AviSynthin kanssa _TÄYTYY_ käyttää plugins.zip -tiedoston mukana tulevaa 'MPEG2DEC3.DLL' -tiedostoa. Jos itse koetan jollain muulla, tulee ulostulossa herjaa.
  Kokeileppa tehdä .avs -tiedosto jossa ei lue mitään muuta kuin 'version()', ja avaa se VirtualDubModiin. Ulos pitäisi näkyä AviSynthin versio. Jotenkuten minulla on tunne, että sinulla on vanhempi 2.0.7 käytössä, kun kerran tuo vanha MPEG2DEC toimii.
  Uuden AviSynthin kanssa pitää käyttää VirtualDubModia, jottei väritaulukon / värimäärittelyjen muunnosta tapahdu. Tällöinkin pitää olla 'Fast recompress' päällä. Toimii siis vain tuolla Modilla, ei originellillä VirtualDubilla.

  Itsellä en ole koskaan nähnyt mitään värien haalistumista tai vastaavaa mistä kerroit. Jotain sinulla on hätänä...
   
 12. Kurmu

  Kurmu Guest

  Katsoin tuolla version() jutulla version ja seuraava teksti tuli: AviSynth 2.50 beta 28 jan. 2003. Virtualdubmodin versio on 1.4.13. Tuota MPEG2Dec3.dll olen kokeillut mutta en saanut toimimaan, joka kerta tuli errori koskien riviä neljä, eli tuota dvd2avi filua.
  MPEG2Source("dvd.d2v")
  Tosta väri hommasta vielä että virtualdubmodia käytin ja fast recompress oli päällä. Haaleuden huomasin sillalailla että kun vertasin dvd:n ja avi:n kuvaan huomasin että avin kuva on huomattavasti haaleampi eikä niin täyteläinen kuin dvd:n. Voin laittaa vielä kuvia tästä haaleudesta jos tarvitsee.
   
 13. migge77

  migge77 Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen tuossa testaillut nyt asiaa... Kyllä suu loksahti auki, kun kone pakkaa videota siinä 19-23 framee sekunnissa. 2 tunnin leffa 2,5 tunnissa. Toki, kun pakkaan 3-pass tekniikalla niin ero on vielä isompi sitten kun otetaan koko aika huomioon.

  Tuo leikkaus on edelleen ongelmallista. Jos määrittää avs-skriptiin trim käskyllä tarkan leikkaus pisteen, ei se välttämättä juuri siitä kohtaa mene poikki.

  Esim, leffa:
  TRIM (0, 135000)

  ja loppu teksteille:
  TRIM (135000, 0)

  Voi käydä niin, että lopputekstit alkaa oikeasta paikasta, mutta itse leffan loppukohta venyy liian pitkäksi. Pitää VD:llä poistaa frameja tuosta leffa osan lopusta, että leffa ja lopputekstit menee yhteen. Mikäs tässä mättää. Eikö tuo AviSynth toimi oikein? Vai käytänkö tuota TRIM käskyä väärin?

  Tuohon 'MPEG2DEC.dll' vs 'MPEG2DEC3.DLL' juttuun sen verran, että mulla toimii molemmat. Latasin sen plugin pakin joka oli samassa paikkaan kuin itse AviSynth. Siinä on nuo molemmat. En ole huomannut noiden välillä mitään eroa...

  Linkki: (AviSynth ja pluginit)
  http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=57023
   
 14. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Sinun tarvitsee määrittää tarkasti, mistä d2v-tiedosto löytyy. Eli rivin pitäisi olla muotoa 'MPEGSource ("D:\Leffat\testi\d2v_file.d2v")'.
  Ja onhan sinulla DVD2AVI:sta värimäärityksenä YUV, eikä RGB?

  _____________________________________________________

  Eikö TRIMmin pitäisi mennä niin, että TRIM(0,13500) ja TRIM(13501,0)? Eihän samaa framea voi puolittaa...
  Ja siltikin vaikka olisit oikeassa, voi AviSynthissä ihan oikeasti olla bugi joka aiheuttaa tuon. Tällöin tarvitsee kyllä kääntyä jo Doom9:n forumeiden puoleen ja etsiä AviSynthin tekijät käsiinsä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2003
 15. Kurmu

  Kurmu Guest

  Heh, ei ollu suuri ongelma tuon MPEG2Dec3.dll kanssa. Ohjeissa luki: MPEG2Source("dvd.d2v"), kokeilinkin sitten MPEGSource:a ja nyt toimii tuo. Täytyy nyt sitten ensi yönä kokeilla millasta jälkeä tulee.
   
 16. migge77

  migge77 Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuon trimmin kanssa ei nyt ole niin väliä frame sinne tai tänne, mutta kun se heittaa useita satoja frameja... Siinä on ilmeisesti jokin bugi. Jos virtualdubilla merkkaa framet, niin sama homma... Pakattuun videoon ilmestyy liikaa frameja.

  Ainakaan tuolla AviSyntin kotisivuilla en ole löytänyt mainintaa tuollaisesta bugista.
  http://www.avisynth.org/
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2003
 17. migge77

  migge77 Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuli typerä asia mieleen... Pitäisiköhän kokeilla tuota toista dll tiedostoa? Jos tuo 'MPEG2Dec3.dll' toimisi paremmin? Tällä hetkellä tuo 'MPEG2DEC.dll' käytössä...
   
 18. Kurmu

  Kurmu Guest

  Enpäs malttanut odottaa vaan tein nopeat testit yhdellä vob tiedostolla. Nopeus kasvoi n. 15fps, ennen n.16 ja nyt 30-35. Enää tuo väri asia vaivaa. Saanko muuten jotenki poistettua matallilla bitrateilla esiintyvän "sädekehän" tuo näkyy varsinkin ihmisten ja tekstien ympärillä. Eli kuva on vissiin liian terävä?
   
 19. gemini

  gemini Member

  Liittynyt:
  18.02.2002
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuossa joutessani tein pientä testiä.

  Avisynth 2.07:
  1st pass: 33,9 fps
  2nd pass: 42,0 fps
  total: 2h 10min

  VFAPI 1.05:
  1st pass: 24,0fps
  2nd pass: 27,9fps
  total: 3h 8min

  Virtualdub 1.4.10, DivX 5.02, leffan pituus 1h 37min. Filttereinä molemmissa BiCubicResize ja croppaus.

  Vanhempikin Avisynth rokkaa aika kivasti. Pitää varmaankin testata tuota Avisynth 2.5:sta, jos sen kerran pitäisi olla vielä nopeampi. :)
   
 20. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Kokeile ihmeessä. Ja jos sama bugi esiintyy vielä, niin täytyy ilmoitella siitä johonkin suuntaan. AviSynthin dokkareissa sanotaan ainakin, että MPEG2DEC3.DLL:n käyttö on pakollista uuden AviSynthin kanssa. Ja tämähän filu löytyi plugins.zip -paketista.

  __________________________________________________________________

  Kurmun väriasia vaivaa vieläkin. Voitko Kurmu heittää alkuperäisen DVD:n framen ja DivX:n framen johonkin nettiin, niin voitaisiin vertailla? Itse en koskaan ole tuommoista huomannut...
   
 21. migge77

  migge77 Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Taitaa gemini:llä olla vikkelä kone :) Mulla nopeus kasvu VFAPI --> AviSynth2.5 17-18 --> 25-26 framee. Pitää vielä kokeilla tuolla toisella dll:llä josko tuo leikkaus ongelma sillä ratkeaisi.

  EDIT:
  Muuten, tuo BeSweet on tosi hyvä softa. Kun DVD2AVI:lla vain rippaa ac3 tiedoston(ja tekee tietty frameserverin) ja sitten BeSweetillä kääntää tuon stereo-wav muotoon. Niin tuossa menee noin 15 min yhteensä. Jos tuon konvertoi waviksi suoraan DVD2AVI softalla, menee aikaa 45-70 min. Pakkaan sen myöhemmin sit mp3:seksi LAME:lla.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2003

Jaa tämä sivu