1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AVI -- MPEG2 muunnos nykii

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Nikonboxi 24.03.2014.

 1. Nikonboxi

  Nikonboxi Regular member

  Liittynyt:
  17.12.2003
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen tallentanut Adobe Premierellä tekemäni projektin pakkaamattomaksi AVI-tiedostoksi (kesto n. 45 min, vie levytilaa n. 72 gigaa) ja tarkoituksenani on pakata se Nero Vison 5:llä MPEG2:ksi. Lopullisessa MPEG2-videossa on kuitenkin jostain syystä huomattavaa nykivää liikettä, jonka näkee parhaiten silloin, kun kamera liikkuu sivuttain tai joku kuvattavista henkilöistä liikkuu kameran ohi.

  Erikoista kuitenkin on, että jos teen Premierellä videosta esim. 10 sekunnin pakkaamattoman AVI:n ja pakkaan tuon lyhyen pätkän Nero Visionilla MPEG2:ksi, tuolloin nykivää liikettä ei esiinny, vaikka asetukset ovat täsmälleen samat, kuin koko videota pakatessa! Lomituksen olen pitänyt koko projektin ajan samana eli Lower Field First ja frameraten olen pitänyt 25fps. (Kyseessä on VHS-kasettien digitointiprojekti.)

  Miksi tuo virhe esiintyy vain silloin, kun videota yrittää pakata kokonaisena, mutta ei silloin, jos videosta pakkaa vain lyhyen pätkän? Olen tehnyt monta videota samalla tavalla, mutta tämä video on ainoa, jonka kanssa ongelma esiintyy.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2014
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Tuo on kyllä outoa, koska nuo ohjelmat pakkaavat kuitenkin videon aina alusta loppuun. Kannattaa tietenkin tarkistaa vielä esim. Mediainfo-ohjelmalla, että molemmissa videoissa on varmasti samat pakkausasetukset käytössä ja että bitrate on suunnilleen sama.

  Kannattaa myös tarkistaa videot useammalla videosoittimella (esim. VLC ja MPCHC), ettei kyse ole toisto-ongelmasta.
   
 4. Nikonboxi

  Nikonboxi Regular member

  Liittynyt:
  17.12.2003
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,068
  Kiitokset:
  787
  Pisteet:
  193
  Tämä ei ole tietoa, vaan pelkkää arvausta. Tuo OpenDML liittyy suuriin AVI-tiedostoihin. Kun lähteenä on VHS-tallenteet, tuntuu pakkaamaton AVI-tiedosto vähintäinkin eriskummalliselta valinnalta editoitavaksi muodoksi. Eihän alkuperäinen tallenne sisällä lähimainkaan sellaista kuvainformaatiomäärää, mikä noista pakkaamattomista AVI-tiedostoista muodostuu. Pääosa näin digitoidusta tiedostosta sisältää kaikkea muuta kuin alkuperäistä videokuvaa, kuten tuo kertomasi 72 gigan koko 45 minuutin videolle kertookin. En yhtään ihmettelisi, jos nuo pysähdykset johtuisivat siitä, ettei koneen kapasitetti aina riittäisikään tuollaisen (pääasiassa turhan) datamäärän prosessointiin.

  Kuten alussa totesin, tämä oli siis pelkkä mutu-kommentti keskusteluun.
   
 6. Nikonboxi

  Nikonboxi Regular member

  Liittynyt:
  17.12.2003
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse asiassa kaappaan videot DV-AVI -muodossa, sillä digitointilaitteeni, Canopus ADVC 110, käsittelee videota vain tässä muodossa. (Laite näkyy tietokoneelle ikäänkuin FireWireen liitettynä videokamerana.) Käytän pakkaamatonta AVI:a vain välitallennusmuotona sen jälkeen, kun olen editoinut videon Adobe Premierellä. En halua, että VHS:n muutenkin heikko kuvanlaatu pääsee kärsimään yhtään enempää ennen pakkaamista MPEG2:ksi.

  Mikäli muuten ihmetyttää, miksi käytän Nero Visionioa tuohon MPEG2-pakkaukseen, enkä Premiereä, niin syy on siinä, että Premieren MPEG2-pakkauksen kanssa vastaan on tullut hieman ongelmia (skippailee frameja sattumanvaraisista kohdista), joten siksi käytän Nero Visonia videon lopulliseen pakkaamiseen. Nero Vision on muuten yllättävän nirso sen suhteen, mitä videotiedostoja se suostuu käsittelemään, joten tämänkin vuoksi pakkaamaton AVI on kohdallani perusteltu. :)
   
 7. Nikonboxi

  Nikonboxi Regular member

  Liittynyt:
  17.12.2003
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Aina vaan erikoisemmaksi menee: Katkaisin videon n. 15 minuutin kohdalta ja tallensin videon kahdessa osassa. Lopuksi yhdistin puolikkaat Nero Visionilla ja pakkasin videon MPEG2:ksi. Nyt ensimmäiset 15 minuuttia videosta näkyvät oikein, mutta loppuosa nykii.

  Edit: Kaappasin testimielessä kyseisen VHS-kasetin alusta asti uudestaan ja editoin sekä pakkasin videon, mutta sama ongelma esiintyy edelleen! Ongelman lähde on ilmeisesti alkuperäisen VHS-kasetin kuvasignaalissa, joka jotenkin häiritsee MPEG2-pakkausta. Muilla videoilla kaikki menee normaalisti. Erittäin outoa, etten sanoisi...

  No, ei tässä auta varmaan muu, kuin alkaa haravoimaan, mikä kohta videossa virheen aiheuttaa.

  Edit 2: Typo

  Edit 3: Noniin... Vihdoin ja viimein sain tuon videon toimimaan! Yritin ensin paikallistaa monta tuntia tuota kohtaa, joka aiheuttaa tuon nykimisen, mutta päädyin lopulta tallentamaan videon Premierestä seitsemään 1 - 15 minuutin mittaiseen osaan ja pakkasin jokaisen osan erikseen Nero Visionilla. Yhteenkään osaan ei tuota nykimistä tullut, mitä jälleen suuresti kummastelen, mutta homma toimi, joten käytin Nero Visionia vielä pakattujen videoiden yhdistämiseen. Nero Visionissa saa tuon Smart Encodingin päälle, joten kertaalleen pakattuja videoita ei pakata enää uudestaan.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2014

Jaa tämä sivu