1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

avast

Viestiketju avast! - Tuki ja keskustelu -osiossa. Ketjun avasi hesaboy86 21.06.2011.

 1. hesaboy86

  hesaboy86 Guest

  onko toi ilmaisversio ihan demo vai onko se ihan ilmanen viirustojunta?
   
 2.  
 3. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Viimeksi muokattu: 22.06.2011
 4. Prjanik

  Prjanik Regular member

  Liittynyt:
  24.08.2011
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noiden kahden ero on seuraava:

  Avast on hiljainen ja pyörii nöyrästi taustalla. Se pitää rekisteröidä. Rekisteröinti on ilmainen ja edellyttää, että osaa klikata nappia hiirellä. Vuoden päästä taas napin painallus, jne.

  Microsoft Security Essentials -kokonaisuutta on jossain pidetty hyvänä. Oma kokemukseni on lähinnä hirveä. Ohjelmisto käynnistää omia prosessejaan tausta-ajoksi. Yksi niistä haukkaa jonkin verran muistia, siis about 70-90%. Kuten arvataankin, kone hyytyy siihen paikkaan. Prosesseja ei voi ctr-alt-del:n kautta tappaa, tai jos tappaa ne pomppaavat kohta taas esiin. Voi olla hyvä security-ohjelma, mutta tekee koneen käytön todella vastenmielisen hitaaksi. Huomatkaa, nyt on kyse vanhasta XP-koneesta, jossa on muistia ainoastaan 2GB.

  www.ilmaisohjelmat.fi
  -saitilla MS Securityä on kovasti "kehuttu", ks. kommentit.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2011
 5. UnknownUserD

  UnknownUserD Regular member

  Liittynyt:
  27.12.2010
  Viestejä:
  109
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  OFFTOPIC: Mistä ihmeestä puhut? Tottakai antiviruksella pitäisi olla ainakin 2 prosessia käynnissä samaan aikaan: niin on muuten avastillakin, ja arvaas mitä? Ne vievät enemmän muistia! + MSE'n prosessin nimeltä msseces.exen voi kyllä sammuttaa ilman että se pomppaa takaisin, se on sen GUI, mutta se ei nyt vie ees kuin 2mb muistia.

  Sitten tulee MsMpEng.exe, joka on antiviruksen pyörittäjä, se, joka tarkistaa tiedostot, eikö koneesi todellakaan pysty pyörittämään 50mb yhtä prosessia (+ 2mb jos pidät GUI prosessin päällä)? Onpa huono kone. Olisko syytä ruveta putsaamaan konetta? ;)

  Pointti: Avast vie kahdella prosessillaan paljon enemmän muistia kuin MSE kahdella prosessillaan. Avastin yhden prosessin olen nähnyt montakin kertaa vievän yli 100mb muistia, mutta MSE'n... En yhtään.

  Ontopic: Avast on täysin ilmainen, ellet halua sitten ostaa siihen Internet Securitya tai Pro'ta. Avastin ilmainen versio tosin on minun mielestäni ihan riittävä ;)
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2011
 6. Prjanik

  Prjanik Regular member

  Liittynyt:
  24.08.2011
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kirjoitin, että Avastin rekisteröinti on ilmainen. Sinä vastaat, että Avast on ilmainen. Ei järin mullistava lisätieto...

  Yksinkertaista: Koneessa MSE, kone tahmea ja tukossa, Windows tehtävienhallinta kertoo MSE:n prosessien kuluttavan jopa 90% CPU-tehosta (valehteleeko Windows tehtävienhallinta? En tiedä). MSE undelete ja Avast tilalle, kone toimii normaalisti, Avastin kuormitus ei näy käytössä lainkaan. Koko ajan sama kone.

  Kun käyttäjä näkee tuon kaiken ihan omilla silmillään omassa koneessaan, niin arvaa vaan, missä arvossa hän pitää "asiantuntijoiden" todistelua siitä, että "ei noin voi olla".

  Jokainen Googlea selaileva löytää helposti vaikka kuinka paljon seuraavan näköisiä kommentteja ja ohjeita:

  "50% is nothing spectacular and typical for MSE... Cpu usage go up and up. In other words compared to modern AVs MSE is dumb as a door.
  Great program which cut through much of the marketing nonsense from most popular brands - but hard to like once you notice its behavior."


  On tätä asiaa siis moni muukin ihmetellyt. On myös huomattava, että W7-käyttäjät eivät ole juurikaan narisseet, vaan XP-käyttäjät.

  Ja kuten sanoin, jokainen voi kokeilla omassa pöntössään ihan mitä softaa haluaa. Omat kokemukset ratkaisevat. Ja sen jälkeen ulkopuolisten todistelut siitä, miten "väärä" valinta on, ovat melko arvotonta ajan haaskausta.

  Siltikin: yksi ääni Avastille - sille, jonka rekisteröinti on ilmainen.
   
 7. UnknownUserD

  UnknownUserD Regular member

  Liittynyt:
  27.12.2010
  Viestejä:
  109
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oletko kuullut sanontaa: Mitä isompi ohjelma, sitä enemmän se vie muistia. Sehän nyt on aivan päivänselvä asia: Jos Avastin asennus kestää minullakkin niin helkutin kauvan ja MSEn menee läpi 1-2min, on Avasti silloin helkutin paljon isompi. Ja sehän tarkoittaa että mitä enemmän toimintoja on ohjelmassa sitä enemmän se kuluttaa tietokoneen muistia ja CPU'ta. Ei kannata ruveta selittelemään että pienempi ohjelma veisi enemmän muistia. Minulla sentään toimii ohjelmat, pelit yms nopeesti kun tarkistan konettani MSE'llä, Avastilla lagittaa niin helkutisti.
   
 8. Prjanik

  Prjanik Regular member

  Liittynyt:
  24.08.2011
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen joskus kuullut, sellaisia koulupoikien "viisauksia". Mutta aika harvoin kukaan viitsi livenä munata itseään väittämällä mitään tällaista. Ainakaan, jos on edes jonkin sortin asiantuntija. Kas kun tuo ohjelman koon ja muistinkäytön suora kausaliteetti painui historiaan jo 1970-luvulla, kun otettiin käyttöön ns. virtuaalimuisti. Kannattaa opiskella pari perusasiaa ensin, alkaen time-sharingistä, pipelineista, superscalarista ja multithreadingistä. Aihe tosiaankaan ei kuulu tämän otsikon alle, enkä aio sotkea hyvää Avast-otsikkoa tämän pidemmälle. Piste.
   

Jaa tämä sivu