1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Avast siirsi ASUS FancyStart:in karanteeniin, nyt käynnistäessä Windows Installer-ohjelma

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi Rzk 23.12.2014.

 1. Rzk

  Rzk Newbie

  Liittynyt:
  23.12.2014
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Pari viikkoa sitten Avast alkoi herjaamaan kyseisestä Fancystart ohjelmasta, ja Avast suositteli tekemään tarkistuksen, jonka myös teinkin. Avast siirsi kyseisen ohjelman sekä muutaman muun tiedoston viruskaranteeniin. Tuo Fancystart on siis jokin, käsittääkseni melko turha ohjelma, joka oli esiasennettuna tässä Asus-läppärissä. Viruskaranteeniin siirron jälkeen on aina koneen käynnistäessä tullut seuraavanlainen ilmoitus:

  [​IMG]

  Kysymys siis kuuluu, miten pääsen tästä turhasta ilmoituksesta eroon? Vai onko kyseessä harmiton ohjelma, jonka Avast on suotta todennut haitalliseksi? Fancystart löytyy vielä ohjauspaneelista, kannattaako se poistaa sitä kautta?

  Viruskaranteenissa on siis kaksi eri tiedostoa ”FANCYSTART.EXE” joka löytyi C:\Progam Files (x86)\ASUS\FANCYSTART, sekä ”FancyStart.msi”, joka on siis yllä olevan kuvan tiedostopolussa. Avast ilmoitti karanteeniin siirron syyksi molempien kohdalla: Win32:Malware-gen.

  Tarkistuksen aikana löytyi myös tiedosto, joka oli Windows kansiossa ja jonka myös siirsin karanteeniin. Alla kuva kyseisestä tapauksesta.

  [​IMG]

  Tämä käsittääkseni myös liittyy tähän härdelliin?

  Eli miten pääsen eroon tuosta turhasta ilmoituksesta, joka tulee aina kun avaan koneen? Ja onko syytä huolestua, vai onko koneeni nyt oletettavasti puhdas haittaohjelmista?
   
 2.  
 3. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Luultavasti ns. False positive tuo asuksen softa, ota yhteyttä avastiin niin osaavat korjata vian.

  Itsellä joskus mbam alkoi väittää jotain asuksen softaa viirukseksi, tietokannan päivityksen jälkeen, virheellinen löydys korjattiin tunnin sisään siitä kun olin sen ilmoittanut.

  E: poista ohjauspaneelista niin luulisi lopettavan tuon joka käynnistys kerralla huutelun, mutta ei sitä alkuperäistä ongelmaa ole avastin väärää hälytystä.
   

Jaa tämä sivu