1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Auttakaa!

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi MSIssi 04.11.2015.

 1. MSIssi

  MSIssi Newbie

  Liittynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Ostin MSIn peliläppärin noin viikko sit ja asensin sekä päivitin kaikki windows asetukset. Nyt kolme kertaa on pelatessa näyttö jäätyny ja tullu teksti windows havaitsi virheen ja tutkii virhettä 100%. Mistä tämä voisi johtua?

  Toinen kysymys, kannattaako cooler boostia pitää kuinka paljon päällä?
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,600
  Kiitokset:
  677
  Pisteet:
  173
  Ensimmäiseksi sinun kannattaisi parantaa tuota otsikkoa. Moni jättää tuollaiset mitään kertomattomasti otsikoidut jutut kokonaan lukematta. Joku heistä saattaa olla MSI:n tuntija, joka saattaisi voida auttaa, varsinkin jos juttu olisi läppärialueella.

  Noin vähäisillä tiedoilla kukaan ei voi varmasti sanoa, missä ongelma on. Jos jotain pitäisi arvata, veikkaisin näytönohjaimen ajuria. Yleensä läppäreiden ajurit pitää ladata koneen valmistajan sivuilta mallikoodin mukaan, eikä esimerkiksi yksittäisen osan valmistajan sivuilta. Myös Windowsin update-toiminto voi ladata väärät ajurit. Tarkemman vastauksen saadaksesi kannattaisi kertoa ainakin koneen malli ja käyttöjärjestelmä. Jos kyseessä on Windows 10, on tärkeää tietää, oliko se valmiina, vai päivititkö itse.

  Toiseenkin kysymykseen osaan kertoa vain mielipiteeni. Ilmeisesti kyseessä on toiminto, joka parantaa läppärin jäähdytystä pelikuormituksen aikana. Kevyessä käytössä sitä tuskin kannattaa pitää päällä eikä varsinkaan akkukäytössä, sillä se lisää virrankulutusta ja ilmeisesti ääntäkin. Verkkovirralla toimittaessa cooler boostin päällä pitämisestä tuskin on haittaakaan, sen äänekkyyttä lukuun ottamatta, mutta tietysti sen jatkuva päällä pitäminen voi lopulta johtaa puhaltimen ennenaikaiseen rikkoontumiseen.
   
  MSIssi kiitti tästä.
 5. MSIssi

  MSIssi Newbie

  Liittynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  MSI 17,3" GT72 2QD, i7-4720HQ, GTX 980M, 16GB, 2x128GB SSD + 1TB HDD, Windows 8.1 (Tarjouserä!)

  Tälläinen kone on kyseessä. Yritetään nyt pstemmin kertoa ongelma, eli ostin 10 päivää sitten kyseisen koneen. Pelatessa yhtäkkiä näyttö pysähtyy ja tulee teksti "tietokone havaitsi ongelman ja on käynnistettävä uudelleen. Virhetietoja kerätään, minkä jälkeen järjestelmä käynnistetään uudelleen automaattisesti. Sen jälkeen tulee (100% valmiina) mutta mitään ei tapahdu vaikka odottaisin parikin tuntia, kun sain koneen päivitin windows 10:n ite ja päivitin ohjauspaneelista windowsin muut päivitykset. näytönohjaimeen en ole ladannut mitään, eli ne kannattaisi kai päivittää/ladata (?), netistä luin että windows saattaa olla asennettu väärin josta tämä voisi johtua. Anteeksi huono selitys, mutta koneista en tiedä mitään. Lataan kohta windowsin uudestaa ja tsekkaan nuo ajurit jos sillä auttais. Kaverilta kysyin apua ja sano että saattaa ram muisti ylikuormittua ja johtua siitä mutta en usko koska ainut päällä oleva sovellus on cs:go milloin tämä tapahtuu.

  Kiitos asiallisesta vastauksesta!

  edit: tekstiä muokattu pienemmäksi -IlmoPJ
   

  Liitetyt tiedostot:

 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,600
  Kiitokset:
  677
  Pisteet:
  173
  Siellähän kuvassa lukee että lisätietoja voi etsiä netistä haulla MACHINE.CHECK.EXEPTION

  Todennäköisemmältä kuin joku ylikuumenemisongelma, jota tuolla ensimmäiseksi ehdotetaan, tuntuu kuitenkin ajuriongelma Windows 10-päivityksen jälkeen. Kannattaa varmaan aloittaa ajuripäivityksellä.
  Päivityssivulle pääsee tuolta: http://www.msi.com/search/GT72 2QD/product/1/

  Asiasta on paljonkin keskustelua tuolla, mutta pikaisella vilkaisulla siellä on kyse seuraavan sukupolven i7-5700HQ-prosessorista: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=259729.0

  Edit. Ilmeisesti päivityksessäkin kannattaa noudattaa asennusohjeiden mukaista järjestystä, eli Intelin ajuri ensin, vaikka ne tarjotaankin toisessa järjestyksessä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2015
  MSIssi kiitti tästä.
 7. MSIssi

  MSIssi Newbie

  Liittynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Syy löyty, gaming centeristä asetukset oli ns. Eco modella joten kone ei käyttäny oikein mitään tehojaan. Laitoin high perfomance asetukset päälle ja samantien loppu sekä fps nousi samalla 120-400. Haha, anteeksi päänvaiva ja kiitokset avusta!
   

Jaa tämä sivu