1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AUTTAKAA! Windows 2000 asennus

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi inkax 04.08.2003.

  1. inkax

    inkax Guest

    voiko netistä imuroida levykettä jolla saan windows 2000 käyttiksen asennuksen toimimaan.
    menin ajattelemattomasti formatoimaan C:n
    ja kone herjaa etten voi asentaa windows 2000 Ms-dos tilassa. Minulla on siis asenus cd-rom ja formatoitu C-asema.

    *puree kynsiään ja odottaa vastausta*

    -inka-
     
  2.  
  3. Adder_78

    Adder_78 Guest

    Onko sulla mitään muuta käyttistä... 98? Newbielle helpoin tapa asentaa win2k on asentaa ekaksi vaikka juuri 98 pohjalle (ihan perus asennus, ei mitään ajureiden asennuksia eikä muitakaan...) ja sen jälkeen tyrkkää win2k cd:n sisään niin johan pelittää :eek:) sen jälkeen kun 2k on asentunut voit poistaa 98:n tekemät kansiot...

    Vie vain aikaa, mutta mihinkäs tässä valmiissa maailmassa on kiire ;o)
     
  4. inkax

    inkax Guest

    kiitos adder....
    onneksi on tämä läppäri jonka avulla voin kysyä neuvoa... yritän win 98:n kautta.
    jos tämä toimii tarjoan kaljat!
    -inka-
     
  5. inkax

    inkax Guest

    JOKU EI OLE KUNNOSSA!
    aloitin win 98:n asennuksen... kaikki alkoi hyvin kunnes kone herjasi:
    ATTETION!
    a serious disk error has occurred while writing to drive 1.

    AUTTAKAA!
    mikä neuvoksi.. kyselee inka
     
  6. inkax

    inkax Guest

    .. voiko vika olla siinä, että kone sanoi ensimmäisen kerran yrittäessäni asentaa win 2000.. että on suositeltavaa muuttaa järjestelmä tukemaan nt tekniikkaa... tms...
    ja teki muutokset kunnes kone tilttasi ja formatoin c:n

    -inka-
     
  7. Adder_78

    Adder_78 Guest

    Eli käänsitkö sen NTFS:ksi? Jos käänsit niin et voi asentaa siihen 98:sia, koska se ei sitä ymmärrä... pitäisi olla FAT32... koitappa muuttaa se esim fdiskillä. se löytyy esim siitä cd:ltä missä on win2k... en vain millään osaa neuvoa sen käyttöä. toivottavasti joku guru tulee auttamaan.

    Enemmän apua tuohon onkelmaan voisit saada täältä:
    http://murobbs.muropaketti.com/forum.jsp?forum=4

    Siellä on iso kasa atk-"ammattilaisia" joilta löytyy apua varmasti myös tähän onkelmaan...
     
  8. mika

    mika Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    26.03.2003
    Viestejä:
    5,160
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    tuo FAT32 -> NTFS muunto onnistuu ihan komentoriviltäkin: convert x:/fs:ntfs
    (x:n tilalle tulee halutun aseman tai osion tunnus)
     
  9. Adder_78

    Adder_78 Guest

    Mutta kun se pitäis olla NTFS->FAT32
     
  10. mika

    mika Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    26.03.2003
    Viestejä:
    5,160
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    kas, noin päin ei o ollu tarvetta kääntää...jos koittas sit: convert x:/ntfs:fs
    (x:n tilalle tulee halutun aseman tai osion tunnus)

    ..luulis toimivan toisinkin päin
     
  11. espe0

    espe0 Regular member

    Liittynyt:
    29.11.2001
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    korjatkaa jos olen täysin väärässä, mutta muistaaksi itselläni oli tuo sama ongelma joku aika sitten ja tein silleen että laitoin BIOSista jonkun "first boot devicen" tai vast. niin cd-rom ja sitten cd sisään niin käynnistäessa pitäisi mennä suoraan siihen asennukseen.
     
  12. Fidelaar

    Fidelaar Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2003
    Viestejä:
    817
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    kovalevy kun on tyhjä... biosista boottaan cd:ltä... win2k levy, jos aito tai edes onnistunut kopio, asentaa kyllä ilman ongelmia.
    98 ei onnistu asentaa jos 2k ntfs systeemiksi asennettu, ellei ole erillistä osiota alustettu läski32:seen
    ja allekirjoittaneen kokemus parhaasta asennuksesta on, että puhtaalle kovolle w2k... ilman dos-pohjaista ysimitälie
    ja lopuksi, ntfs ei muutu läskiksi kuin formatilla
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2003
  13. inkax

    inkax Guest

    olette ihania!!!
    sain muutetuksi biosista asetukset siten että kone aloittaa cd-rom asemalta. levy on alkuperäinen ja asennus alkaa vaivatta. n parin minuutin kuluttua asennus kuitenkin hyytyy ja kone pitää startata uudestaan.. keksittekö ratkaisua?

    tästä tulee piiiitkä yö.

    miettii

    -inka-
     
  14. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Jos rohkenet ottaa osia irti koneesta niin jätä vain pakolliset kiinni asennuksen ajaksi.
    Eli näytönohjain, cd asema ja kovalevy + diskettiasema. Äänikortti+verkkokortti+modeemi ja jne on sitten helpompi asentaa kun käyttis on aluksi koneessa. Asennus on myös vakaampi ja nopeampi kun on vähemmän osia kiinni koneessa. Muisti kannattaa myös tarkistaa Memtest ohjelmalla koska NT/2K/XP on tarkempia muistin suhteen kuin 95/98/ME sarja.

    Edit:
    http://www.memtest86.com/memt30.zip
    tuosta saa ladattua tuon memtestin ja tarvit tyhjän disketin. Sitten kun disketti on tehty se siihen testattavaan koneeseen ja Biossista boottijärjestyksen ensimmäiseksi Diskettiasema.
    Sitten pitäisi Memtest käynnistyä ja se tarkistaa muistin kunnon. Jos ei virheitä ilmaannu muutamassa minuutissa niin muistin pitäisi olla kunnossa.
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2003
  15. mika

    mika Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    26.03.2003
    Viestejä:
    5,160
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    miten niin hyytyy? tuleeko joku virheilmoitus? näytöllä pitäs lukee aika selvät ohjeet mitä tehdä ja on ihan normaalia et kone vähän boottailee välissä.
    Tee kuten näytöllä lukee. Voit koittaa ottaa asennuslevyn pois ja koittaa käynnistyykö kone
     
  16. inkax

    inkax Guest

    kiitos taas kaikille!

    latasin agentin antaman muistitestin ja formatoin c:n uudestaan.
    -Älkää kysykö miksi. =)
    kokeilen kohta formatoinnin loputtua testata muistin ja asentaa uudelleen.
    Mika... Oli lohdutavaa kuulla että asennus ei aina onnistu ensimmäisellä kerralla.

    katsotaan, mitä tapahtuu

    -inka-

     
  17. inkax

    inkax Guest

    VIRHEILMOITUS:
    Odottamaton virhe <120> rivillä 542,
    tiedostossa D:nt\private\ntos\boot\setup\setup.c.


    Ei kuulosta hyvältä....
    Adder?!

    agentti? fideraal?.. espe?

    mika...?
    tai kuka tahansa..

    AUTTAKAA

    huutaa -inka-
     
  18. mika

    mika Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    26.03.2003
    Viestejä:
    5,160
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    mitä ihmeen muistitestejä tässä tarvii??

    kun nyt oot formatoinu koko kovon eli teet puhtaan asennuksen, pitäs homma hoituu et biossin boottijärjestys cd-asemalta ja levy koneeseen ja seuraat näytön ohjeita

    ..tosta virheilmotuksesta en tiä
    levy koneeseen ja uusiks, eikös sen pitäs asennuksen yhteydessä muutenkin aloittaa toi formatointi?
     
  19. naamio

    naamio Guest

    Eli eli... jos kovolla ei ole mitään tärkeää niin itse tekisin sillä tavalla että buuttaisin cdltä win2k asennuksen käyntiin. Sitten poistasin kaikki osiot (kohdassa kun se kyselee että mihin asennetaan), loisin uudet ja formatoisin (muistaakseni formatoi osion jolle win asennetaan automaattisesti). Paras alkaa täysin puhtaalta pöydältä jos mahdollista. Ei tuu onkelmia minkään ihmeen fat->ntfs tai toisinpäin käännösten kanssa.
     
  20. d_2ned

    d_2ned Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2003
    Viestejä:
    309
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    no jos se asennus hyytyy niin muistin kanssa voipi olla ongelma. varsinkin jos koneeseen on hiljattain lisätty muistia. mutta siis tekisin kuten mika jo selosti eli osiot pois pois postin tieltä (formatoi automaattisesti), osiot NTFS:ksi ja asennus käyntiin. jos se asennus jumittaa vielä, koita asennusta siten, että otat yksi kerrallaan palikoita pois (voi olla vähän hankala toteuttaa jos koneessa on 1 muistikampa) jne. se memtest ei ole oikein kattava ohjelma, ja missaa lähes kaikki kovoristiriidat :/
     
  21. lamp75

    lamp75 Member

    Liittynyt:
    19.03.2003
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16

Jaa tämä sivu