1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Auttakaa svcd teossa

Viestiketju VCD ja SVCD -formaatit -osiossa. Ketjun avasi jarajoy 08.04.2002.

 1. jarajoy

  jarajoy Guest

  käytössäni on dvd2svcd-ohjelma v.1.0.7 build 4.Jossa i-author ja cce sp.
  Ohjelma toimi ja teki bbmpeg_muxed_file00.mpg
  811608 KB tedoston joka toimii hyvin pioneerin dvd soittimessa/TV.Miten tästä eteenpäin saadakseni fi bmp eli teksti tiedostot mukaan.
   
 2.  
 3. petrau

  petrau Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  364
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 4. jarajoy

  jarajoy Guest

  Kiitos linkistä.
  On vaan jäänyt huomaamatta,vaikka se selvästi
  löytyy sivulta missä ohjelmakin on.
  Ojeen lopussa on valinta Finalize jossa valitaan
  imagen teko.Tämä ymmärtääkseni sisältää kaiken.
   
 5. petrau

  petrau Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  364
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos olet muistanut Subtitles kohdassa valita Suomen kielen ja kaikki muut kohdat olet jättänyt suunnilleen oletuksille. Niin homman pitäisi olla bueno. Itse suosittelisin valitsemaan Subtitle välilehdeltä Permanent subtitles, ne yleensä toimii.. (voit tietenkin kokeilla SVCD subtitlejä mutta ne eivät toimi kaikissa DVD-soittimissa). CD Image välilehdellä ei välttämättä tarvitse tehdä mitään muutoksia (ellet halua vaihtaa "kurpitsa" logoa muuksi tai nimetä levyä). Homman jälkeen, kansiossa minkä olet määrittänyt kohdassa CD Image/folder. Pitäisi löytyä tiedostot "joku_elokuva.cue sekä joku_elokuva.bin" molempia voi olla 1-3 riippuen elokuvan pituudesta.. (joku_elokuva2.cue) jne.. Tämän jälkeen voit polttaa kyseisen BIN tiedoston CUE (polku) tiedostoa hyväksi käyttäen CD:lle. Ohjelma esimerkkejä: 1.Fireburner 2.Blindwrite 3.CDRWin tai joku mikä tukee .cue tiedostoja. Valitset vain "joku_elokuva.cue" ja ohjelma polttaa BIN tiedoston CD:lle, joka sisältää leffan. Hmm.tässä kun ei aina ihan tarkkaan tiedä mitä kysytään, mutta jos näistä eväistä olisi jotain apua..
  ps. itse en käytä i-authoria vaan rippaan vobit + ifon Smartripperillä, ja imagen teossa käytän VCDXBuildia.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2002
 6. jarajoy

  jarajoy Guest

  Olin vähän tai en niin vähänkään pihalla.Mutta olihan ensimmäinen kokeiluni.Nyt aloitin homman uudelleen ohjeesi luettuani.
  Kokeilen laittaa SVCD subtitlet.Huomenissa näen tuloksen ja kerron sitten kuinka onnistui.
  Kiitotset ohjeista
   
 7. petrau

  petrau Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  364
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kannattaisi käyttää PERMANENT subtitlejä, koska svcd subtitlet näyttää tekstityksen niin kauan ennen kuin seuraavaa puhetta tulee.
  Permanent subtitlet toimii kaikissa asemissa jotka tukevat svcd:tä.
  Ihan vaan vinkkinä...
   
 8. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  188
  Pisteet:
  143
  Joopajoo, jos tekstit tulevat eri aikaan, on ongelma joko originaaleissa teksteissä tai käyttäjän DVD-soittimessa, ei formaatissa.

  "Käyttäkää permanent subeja". Jep.. Lähetetäänpä mailia vaikka Warnerille, että alkavat hekin käyttämään permanent subeja DVD:ssä. Sanotaan nyt vaikka turkinkielisiä tai kiinalaisia. Sitten dubataan suomeksi, että kaikki ymmärtävät. Tai jotain.

  Permanent subit ovat __HUONO__ idea, jos arvostaa kuvanlaatua vähänkin, sillä lisäkama pakattavaan materiaaliin vaatii väkiselläkin lisää bitratea tai kuvanlaadun tipautusta muilta kuvan osa-alueilta. Ja on/off -tekstit ovat loistavia, sen takiahan tekniikka kehittyy, että sitä käytettäisiin.
   
 9. petrau

  petrau Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  364
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No sorge vaan !!
  Oikeassa olet kyllä siinä että jos svcd subtitlet toimivat niin totta kai niitä kannattaa ehdottomasti käyttää. Mutta pienenä vinkkinä että, kannattaisi varmaan käydä vcdhelpin forumista katselemassa että tukeeko oma dvd-soitin svcd subtitlejä :) Sieltä löytyy aika hyvin infoa. Voihan tuota tietenkin kokeilla ( eihän se ole kuin yhden leffan teko )
  Jessus ristus sentään toivottavasti suomessa ei sentään päädytä siihen duppaukseen :)

  ps. eli jos muu ei auta niin sitten ne permanentit (minne vaan) Whatever auttaapa tässä vain yritin :) dRD:lle vielä tiedoksi että smartdeinterlace korjasi ongelman "aikaisemmassa" hommassa. thanks !!!
  ps2. ihminen on erehtyväinen jos se mättää täällä ni antaapi olla, siirrynpä lueskelijaksi :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2002
 10. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  188
  Pisteet:
  143
  Sori, no hard feelings. Paska viikko takana (8vrk ilman verkkoa, 30kmk vuokratakuita edelleen saamatta, kymmenes muutto 6v sisään takana ja tupakat loppu) ja olit about 150:s jonka messun luin peräjälkeen, jotenkin kärjistyy mielipiteet liian monen vastauksen jälkeen :)

  Ehdottomasti _ei_ kannata siirtyä lueskelijaksi, ennemmin postaa ja ottaa adminien idiootit kommentit vastaan tai heittää pesispallolla takaisin :)

  Ja juu, siis permanent subeja vastustan lähinnä periaatteesta ja lapsuuden traumoista johtuen. En varmasti ole ainoa, jolle on käsiin eksynyt kopion kopion kopion kopion kopion kopio jostain Hellraiser II:sta tms jossa on 50% ruudusta peittävät kiinalaiset subit :)
   
 11. petrau

  petrau Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  364
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oukkei,
  Voin kertoa ettei itsellänikään ollut mikään paras päivä. Hiukka ylireagointia tästäkin suunnasta, Sorry..

  Mutta asiaan. Joten jarajoy, jos svcd subtitlet toimivat soittimessasi niin ilman muuta käytä niitä :)

  ps. minullakin kyllä lojuu hyllyssä noita indokiinalaisilla subtitleillä varustettuja "pullamössöjä". ( harmin paikka muutama hyväkin joukossa )
   
 12. jarajoy

  jarajoy Guest

  Toinen kokeilu DVD2SVCD ohjelmalla.
  Rippaus:defaut/use Internal routines(Olisiko parempi vStrip)
  Encoder:cce sp v.2.50
  Subtitles:Suomi
  CD Image:VCDXBUILD
  Misc:Set default output folder
  Muut default
  Tulos oli odotettu eli Bin ja cue Image
  Poltto Nero v.5.5.8.0 joka tunnisti Cue tiedoston ja poltto OK.Kuvan laatu mielestäni loistava.
  Mutta ei texstejä.Olenkohan laittanut asetukset oikein vai onko syy Soittimessa joka on Pieneer DVD-444.Kävin VCDhelpissä ja sain sen käsityksen
  että Pioneer 444 on hyvä soitin mutta ei tue subtitles.Kaikille vaan tiedoksi tuo Petraun vinkki.Kannattaa ehdottomasti käydä ennen ostopäätostä.(Syy voi olla myös minun asetuksissani)
  Yhtä kaikki tämä on vain harrastusta,mutta tämä foorumi on auttanut minua paljon.
   
 13. petrau

  petrau Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  364
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kokeilitko soittimessasi vielä säätää asetuksia ? Siellä pitäisi käsittääkseni olla jonkinlainen subtitlet päälle <-> pois toiminto.
  Kannattaa vielä koettaa lueskella manuskaa ja räplätä sitä soitinta ennen kuin alkaa kokeilemaan uusilla asetuksilla :) Itse en tiedä tuosta vstripistä, sillä olen ripannut tiedostot ensin kovolle käyttämällä Smartripper ohjelmaa.. Käsittääkseni asetukset (mitä voin tuosta ajatella) ovat olleet suht oikein.
  ps. kaverini sai svcd subtitlet toimimaan omassa soittimessaan kun löyti tuon päälle <-> pois napin. ( jos joku muu voisi antaa vinkkiä tuosta DVD rip asetuksista ) ja jos mikään ei auta niin sitten "permanentit" ? :) :( ?

  Lisäystä: CVD subtitles ?!?!?!?!?!?

   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2002
 14. Boulder

  Boulder Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2002
  Viestejä:
  127
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei oikein tahdo Pioneerit tukea SVCD-tekstejä. Oma 343-malli ei niitä näytä eikä moni muukaan. Ihme juttu kyllä miksei tuollaista erittäin kätevää toimintoa ole voitu laittaa mukaan muuten aivan erinomaiseen soittimeen. Toistaisi luultavasti paistinpannujakin jos vain soittimen kelkkaan mahtuisivat;)
   
 15. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  188
  Pisteet:
  143
  Juh, Pioneerit on muuten aivan h*lvetin loistavia vehkeitä (tukevat about aivan kaikkea mitä heität sisään ja _oikein_), mutta jostain kumman syystä SVCD:n subeja ne eivät tue.

  CVD on Chaoji VideoCD (tsekatkaa: http://www.afterdawn.com/glossary/ ja sieltä toi em. termi) eli SVCD:n esiaste, tavallaan SVCD v0.9beta tms, josta sitten varsinainen SVCD 1.0 kehitettiin. Eroja on lähinnä kosmeettisesti, mutta subien formaatti on yksi tärkeimmistä. About 99% SVCD:tä tukevista soittimista tukee myös CVD:tä.
   
 16. jarajoy

  jarajoy Guest

  Kolmas kerta toden sanoo.
  Eli permanent ja DVD2SVCD käyntiin.
  Kuvan laatu kärsii,mutta toivottavasti ei paljon
   
 17. Ulveratus

  Ulveratus Member

  Liittynyt:
  11.04.2002
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Täällä tuntuu olevan paljon ongelmia SVCD:n teossa, jos suomen kielen tekstit halutaan matkaan. Minun neuvoni tähän on se, että ensimmäisenä menette parhaaseen help-sivuun nimeltä : http://vcdhelp.com
  Tältä sivulta löytyy parhaimmat ohjelmien selitykset ja ylipäätään siellä on linkit (mielestäni) parhaimmille ohjelmille.

  Itse en tiedä SVCD:n tekemisestä juurikaan. Voin antaa vinkkejä miten tehdä hyvä normaali VCD. Olen onnistunut luomaan VCD:n suomen kielisten tekstien kera seuraavilla ohjelmilla. Rippaan ja koodaan yhtäaikaa FlaskMpeg:llä ja Panasonicin MPEG1 Plug-in:lla. Tämän jälkeen pätkin sen Tmpegen-ohjelmalla ja teen pätkistä Imagen käyttäen VCDImagerGui-ohjelmaa ja lopuksi polta Imagen VCDEasyllä. Panasonicin decooderin avulla kuva suhteessa kokoon on optimaalinen. Todella HYvä! (Flaskin käytössä voi ilmentyä tekstien kera ongelmia, mutta ei aina.)On myös puhuttu paljon DVD rippaamista ja koodaamista suoraan lennosta kuinka se rasittaa sekä asemaa, että levyä. Voi sen toki tehdä melkein samoja ohjelmia käyttämällä ilman lennosta. Smart Ripper on tähän sopiva , jonka jälkeen VOB-tiedosto koodattan Flaskillä käyttäen Panasonicin Plug-in:ia. Jos huomaan, että asiassa on kiinnostusta muilla. Annan tarkat ohjeet seuraavalla kerralla.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2002
 18. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  188
  Pisteet:
  143
  Ulveratus: Eiköhän se VCD-pakkaus ole täällä jo suht hyvin katettu ja SVCD:hen ei juuri muuta kuin DVD2SVCD:tä tarvita. Flask on suht.. Uh.. Alkukantainen kikkare, vaikkakin tekstien kanssa suht näppärä. Ja Panan plugin on kaupallinen, ennemmin käyttää reilusti ilmaisia softia kuin vaivautuu piratisoimaan.

  Mutta tietty lennosta rippaukseen ohjeet olisivat ihan mukavat, jengiä joilla HDD:tä ei ole tarpeeksi on vieläkin ihan liikaa.
   
 19. Ulveratus

  Ulveratus Member

  Liittynyt:
  11.04.2002
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  dRD !

  Ymmärrän kyllä, että osaatte jo VCD:n. Voisitko heittää omat ohjelmat, mitä käytät VCD:n tekemiseen. Itse teen melkein aina lennosta, mutta pari kaveriani ja tietysti minä itse tarvitsen ohjeita ensisijaisesti siihen, että jos tallennan DVD:n HDD:lle, millä softalla decoodaus hoidetaan, että saadaan tekstitys mukaan. Liaan monta unetonta yötä on jo mennyt tekstityksien parissa.

  Yksi hyvä tapa tehdä toimiva VCD !

  Käytä DVDx1.6 + Avisynth ja TMPGEnc, jolloin DVDx lähettää kuvaa TMPGEnc:lle Avisynth:in avulla, joka hoitaa koodauksen. Plussana tekstitys.
  Tarkemmat ohjeet englanniksi löydät http://www.vcdhelp.com
  Englantia ei taravitse osata(jos joku ei kunnolla osaa), melkein kuvien kattelu auttaa näkemään mihin rasti ja mihin ei.
   
 20. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  188
  Pisteet:
  143
 21. Ulveratus

  Ulveratus Member

  Liittynyt:
  11.04.2002
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kävin imuttamassa tuon DVD2SVD -ohjelman ja tein yhdestä chapterista koe-elokuvan ja kaikki toimi, kuten oppaassa oli kerrottu, paitsi valitsin permanent tekstityksen.

  Poltin siitä Nerolla cd:n ja se toimi kyllä. Kuva oli loistava verrattuna VCD:seen, mutta aina kun elokuvassa oli liikettä, tuli liikkeen ympärille viivoja(samanlaisia kuten C&C Red Alert 2:hden filmipätkissä PC:llä).

  Osaisitkohan sinä kertoa -vissiin näihin perehtyneenä- missä vika?

  Poltossa, soittimessani vaiko DVD2SVCD:n asetuksissa? (itse luulen asetuksia)

  Mikä Hitto se on Deinterlace -kohta siinä Conersion -välilehdessä?

  Ulveratus kuittaa.
  Kiitos sinulle VCD:n oppaasta.
   

Jaa tämä sivu