1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

automaattiset päivitykset WIndows XP

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi matti81 11.01.2011.

  1. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Hieman asiaan liittyen......
    Kauanko noita WinXP päivityksiä jaetaan ? Eikös niiden pitänyt loppua jossain vaiheessa, siis nyt ihan lähikuukausina/ensi vuonna ?
     
  2.  
  3. Carrexc

    Carrexc Member

    Liittynyt:
    05.02.2008
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Terve

    Vuoteen 2014 ainakin, ei tarkempaa tietoa.
     
  4. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä se päivityssivu aukeaa. Hetken aikaa lukee juurikin tuo tarkistetaan onko viimeisin versio jne ja sitten tulee se virhe.

    Windows xp:ni on kyllä aito. (Tietääkseni)
    Onko tuo esto oletuksena jossain päällä? Ja jos on niin missä ja miten sen saa pois päältä? Entä miksiköhän ne päivitykset ennen toimivat?
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Ei se oletuksena ole, mutta tulee jos tiukentaa selaimen suoja-asetuksia. Siis Työkalut -> Internet-asetukset -> Suojaus ja sieltä Mukautettu taso.

    Voit myös kokeilla liittää tuon http://www.update.microsoft.com -sivuston Luotetut sivustot -luetteloon.

    Ja jos ei vieläkään ratkea, Microsoft tarjoaa ilmaista tukea tällaisiin päivitysongelmiin. (Aivan kuin ensimmäiseen viestiisi liittämistä tiedoista ilmenee.)

    Edit: Tuli vielä mieleeni, että syy voi olla palomuuriohjelman asetuksissakin.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2011
  6. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt olen tätä ongelmaa yrittänyt selvittää myös tuon päivitystuen kautta. Paljon olen sieltä saanut ohjeita ja neuvoja mitä yrittää, mutta ongelma on ja pysyy.
    Yhtenä vaihtoehtona oli windowsin korjausasennus. Sain sen tekemiseen myös hyvät ohjeet. En sitä kuitenkaan vielä yrittänyt koska muutamaan asiaan en heiltä ohjeita/tietoja saanut vaikka niitä kysyinkin. Kysynpä siksi niitä myös täältä.

    Eli minulla on windows xp asennus levy jossa on (kai) myös SP2,ainakin siinä lukee niin. Tämän puolesta korjausasennuksen kanssa ei kai pitäisi olla ongelmia.
    Mutta: tietokoneeni kiintolevy on S-ATA mallinen. Tämä kai tuottaa jotain lisätöitä,tai niin ainakin olen ymmärtänyt, kun olen täällä eri keskusteluja läpi lukenut. Jotain aureita pitäisi asentaa jne. Mistä ihmeestä löydän ne ja miten ne pitäisi asentaa? Luin jostain, että ne pitäisi laittaa levykkeelle. Pitääkö tämä paikkansa? Entä kun tietokoneessani ei ole levykeasemaa...

    Säilyvätkö tiedot tietokoneellani, jos teen tämän korjausasennuksen? Siis ohjelmat,kuvat yms.
    Pitääkö laitteiden ajureita yms asentaa uudelleen?
    Entä jos teen windowsin palautuspisteen ennen korjausasennusta, niin pystynkö palauttamaan tietokoneen kyseiseen kohtaan, jos kaikki ei menekään hyvin?
    Entä pitääkö elisan tietoturvapalvelulle tehdä jotain?
    Ja pitääkö tietokone irrottaa internetyhteydestä asennuksen ajaksi. Jos pitää niin missä vaiheessa se voidaan kytkeä uudelleen?

    Tässä olikin melkoinen määrä kysymyksiä. Itse asiassa paljon enemmän kuin mitä niitä alunperin oli, mutta jotka tulivat mieleeni tässä kirjoittaessa.
     
  7. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,149
    Kiitokset:
    162
    Pisteet:
    93
    Riivaa se, että olet sekoittanut konettasi ihan ITSE.
    Katsos kun windows update vaatii toimiakseen, että automaattiset päivitykset -palvelu on päällä ja automatilla, sekä BITS-palvelu vähintään manuaalilla, muuten tuo wupdate ei toimi.

    Eli Käynnistä - Suorita - kirjoita services.msc ja paina enteriä (Start - Run - kirjoita services.msc ja paina enteriä).
    Automaattiset Päivitykset (Automatic Updates) -palvelun pitää olla päällä ja käynnistystyyppi pitää olla Automaattinen (Automatic) kun taas tuo BITS, eli Background Intelligent Transfer Service ei tarvii olla päällä ja käynnistystyypiksi riittää manual....

    T: Vesku
     
  8. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16

    En pääse sinne päivityssivustolle, vaikka automaattiset päivitykset olisikin päällä. Alunperin ne olivatkin päällä ja tuossa kohdassa vain koetin miten käy kun muutan niitä asetuksia. Nyt ne on taas automaattisella.

    Mikä tämä bits on?
    Miten sen päälläolemisen voi tarkistaa?
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    SATA2 kovoja windows ei aina välttämättä tunnista. Tällöin niiden ajurit asennetaan levykkeelle, taikka poltetaan siitä winXP levystä uusi kopio jonka mukaan ympätään nämä ajurit. Periaatteessa voit asentaa XP:n myös muistitikulta jonne ajurit voi myös iskeä. Lisäinfoa tuosta asiasta löydät täältä: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/623547

    Käytännössä selviät useilta ongelmilta jos formatoit koko C: osion ja asennat XP:n uusiksi. Ton käyttiksen kohdalla suosittelen tekemään sen muutenkin 3-4 vuoden välein. Pelastat vain ensin kaikki henk. koht. tiedostot ja kotivideot, sitten tarkistat että sulta varmasti löytyy WinXP sekä Tietoturvan levykkeet ja Serial Keyt. Helpoiten ajurit saa levykkeeltä, asemia saa kaverilta lainaksi tai ostaa kympillä liikkeestä. SATA ajurit taas löydät emolevysi valmistajan nettisivuilta.
     
  10. MikroMake

    MikroMake Active member

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    3,864
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    Se löytyy sieltä samasta paikasta kuin "Automaattiset päivitykset":

    http://i54.tinypic.com/24yr90w.png
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2011
  11. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuo usb-muistilta asentaminen tuntui melko epävarmalta.
    Se mikä niistä ohjeista jäi mieleen niin mahtaako lisäongelmia tulla kun minulla on näppäimistö ja hiirikin kiinni usb-portissa.

    Niin ja onko noita ajureita eri kiintolevyn valmistajilla omansa vai onko jotain "yleismalleja"
    Emolevyni on muistaakseni abit ja kiintolevy samsung.

    Niin ja vielä yksi asia: näkyvätkö nämä s-ata levyt normaalistikin windowsin ruudun alapalkissa
    Eli samassa ilmoituksessa kuin vaikkapa muistitikkuni? Kun haluan vaikkapa poistaa muistitikun tietokoneesta ja tupla napsautan ko kuvaketta, aukeavassa ikkunassa näkyy myös kiintolevy.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2011
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Usb-tikulta windowsin asentaminen on luotettavampaa ja vielä pikkusen nopeampaa. Kovalevyille ei ole olemassa ajureita, edelleenkin ne haetaan sieltä emon kotisivuilta. SATA kovalevyt näkyvät ihan samanlailla kuin IDE kovalevyt. Oma tietokone ja sieltä. Sitä en tiedä mikä alapalkissa näkyvä kovalevysi on, luultavasti ohjelmakuvake jollekkin ei voi tietää.

    Edit:
    Eipä sen väliä vaikka näppis ja hiiri usb porteissa. Emosi tunnistaa jokaisen USB portin erikseen.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2011
  13. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä se kiintolevy näkyy myös jos katsoo omasta tietokoneesta. Mutta aivan alusta alkaen (eli kun koneeni ostin tietokoneliikkeestä) on kiintolevy näkynyt myös siellä samassa paikassa kuin vaikkapa usb-muistitikku. Onko se pikakuvake nyt poista laite turvallisesti tai jotain sinne päin. Joka kerran kun poistan muistitikun tietokoneesta, pitää katsoa ettei vahingossa poista kiintolevyä. Muutaman kerran olen vahingossa melkein näin tehnytkin.
    Eikö sen siis pitäisi näkyä siellä?

    Voiko tuolta usb-muistin kautta tehdä myös windowsin korjausasennuksen?
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Poista kiintolevy käytöstä turvallisesti ?
    Tuossa ei ole mitään järkeä, ellei kyseessä ole USB-kovalevy. Korkeintaan silloin siinä voi olla kyseinen optio. Yhtäkään IDE / SATA liitäntäistä kovalevyä ei voi poistaa tuolla kaavalla, tai sitten on asetuksissa jotain pahasti vialla.

    *edit*
    Suosittelen oikeasti formatoimaan ja asentamaan winukan puhtaalta pöydältä. Saat huomattavasti vakaamman ja paremman lopputuloksen.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2011
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Katsopas tarkemmin. Jospa se toinen vaihtoehto onkin CD/DVD-asema eikä kiintolevy.
     
  16. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,149
    Kiitokset:
    162
    Pisteet:
    93
    Ei asetuksissa mitään vikaa ole, pikemminkin ajureissa ja windowsissa. Katsos kun jonkun SATA-version mukana tuli ns. "hotswap"-ominaisuus, niin sen jälkeen silloinen windowsversio alkoi ilmaisemaan asian noin...
    IDE:llä koskaan moista ole ollutkaan.

    T: Vesku
     
  17. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jos asennan windowsin cd:ltä uudelleen niin voinko laittaa pelkästään ne s-ata ajurit usb-muistitikulle.
    saako ne siis haettua sielltä asennuksen aikana?
     
  18. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,149
    Kiitokset:
    162
    Pisteet:
    93
    Et XP:n kyseessä ollen, sen asennusohjelma on niin "aataminaikainen", että se tajuaa hyvin harvan usbilaitteen päälle, ja ei ainakaan muistitikun...
    Paras tapa on tehdä uusi asennuslevy nLite:llä johon ne ajurit integroidaan, samalla SP3:nen kannattaa myös integroida...

    T: Vesku
     
  19. Puuhamiehet

    Puuhamiehet Member

    Liittynyt:
    25.02.2011
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Windowsin omasta palomuuriasetuksista rasti pois jossa lukee" älä salli poikkeuksia.
    Internet asetuksiin oletustaso.
     

Jaa tämä sivu