1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

automaattiset päivitykset WIndows XP

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi matti81 11.01.2011.

  1. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuli tässä erään kaverin kanssa puhetta windowsin päivityksistä. Mikäköhän vaikuttaa siihen että vaikka minulla on automaattiset päivitykset päällä (windows xp) on edellisistä päivityksistä aikaa useampi kuukausi? Jos nyt yhtään osasin asennetuista ohjelmista katsoa niin edelliset windows päivitykset oli elokuulta viime vuonna...!? Kai sen jälkeen nyt jotain olisi tulla?

    Voiko joku ohjelma/virus estää ne? Elisan tietoturvapalvelu esim? Jonkinlainen trojan generic virus koneella oli elokuun lopussa mutta sen ohjelma poisti.
    Yritin hakea itse päivityksiä windows update sivujen kautta mutta siellä tulee heti alkuun ilmoitus:

    [Virheen numero: 0x80072EE7]
    Sivu ei näy sivustossa tapahtuneen virheen vuoksi. Seuraavat vaihtoehdot voivat auttaa sinua ratkaisemaan ongelman:
    Oma-aloitteinen ongelmanratkaisu:

    Usein kysyttyjä kysymyksiä
    Etsi ratkaisuja
    Windows Update -uutisryhmä
    Tukipalvelut:
    Microsoft Online Assisted Support -tuki (Windows Update -ongelmien tuki on maksuton.)
     
  2.  
  3. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Skannaa kone ensiksi virustorjuntaohjelmalla. Kyllä Win xp on tullut paljonkin päivityksiä.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
  5. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kone on kyllä tarkistettu virustentorjuntaohjelmalla pariin kertaan tuon jälkeen, eikä mitään ole löytynyt.

    Sitten siitä virhekoodista:
    Kyllä se tuolta listalta löytyy...
    ja virhekuvaus on ERROR_INTERNET_NAME_NOT_RESOLVED. Mitä sitten tarkoittaakaan?
    Olen yrittänyt päivitystä kolmena eri päivänä ja aina tulee sama ilmoitus.

    Internet yhteys toimii, joten ratkaisutapa A ei auta.
    Pitääkö minun siis koittaa ottaa elisan tietoturvapalvelu pois päältä? Eikä kyllä ole mitään tietoa, miten se onnistuu?
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Virheilmoitus kertoo, että kyseisistä osoitetta ei voitu selvittää. Syy voi olla palomuuriasetuksissa tai välityspalvelimen (proxy) asetuksessa tai DNS nimipalvelimessa.

    Ohje neuvoo kokeilemaan yhteyttä siten, että pelkästään Windowsin oma palomuuri on päällä. Tietämättä, kenen virusturvapalvelua Elisa tarjoaa, on mahdoton sanoa, miten se tilapäisesti suljetaan.

    Mitäs tapahtuu, jos laitat suoraan selaimeesi Windowsin päivitysosoitteen? Siis http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=fi
    Tai jos sinulla on joku muu kieli, niin: http://windowsupdate.microsoft.com/
     
  7. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ohje neuvoo kokeilemaan yhteyttä siten, että pelkästään Windowsin oma palomuuri on päällä. Tietämättä, kenen virusturvapalvelua Elisa tarjoaa, on mahdoton sanoa, miten se tilapäisesti suljetaan.

    Mitäs tapahtuu, jos laitat suoraan selaimeesi Windowsin päivitysosoitteen? Siis http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=fi
    Tai jos sinulla on joku muu kieli, niin: http://windowsupdate.microsoft.com/[/quote]

    Laitoin windowsin palomuurin päälle ja suljin elisan tietoturvapalvelun kokonaan. Kokeilin sitten tuota suoraa osoitetta mutta tuloksena on sama ilmoitus. Se taitaa mennä aivan samalle sivulle kuin mistä sain tuolla 1 viestissä olevan ilmoituksen.
    Niin ja Elisan tietoturvapalvelu käyttää f-securen virustentorjunta ohjelmaa.

    Mitäköhän sitten voisi kokeilla?
     
  8. sp666

    sp666 Member

    Liittynyt:
    31.12.2009
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Meneppäs kansioon Windows/system32/drivers/etc ja avaa hosts-file notepadillä (varo laittamasta täppää ruutuun: avaa aina tässä sovelluksessa)

    Kyseinen tiedosto pitäs näyttää tältä:


    # Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.
    #
    # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
    #
    # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
    # entry should be kept on an individual line. The IP address should
    # be placed in the first column followed by the corresponding host name.
    # The IP address and the host name should be separated by at least one
    # space.
    #
    # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
    # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
    #
    # For example:
    #
    # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
    # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
    127.0.0.1 localhost


    Jos siellä on useampia rivejä, on joku(sovellus/virus/käyttäjä itse) tehnyt kyseiset muutokset. Älä kuitenkaan vielä muuta mitään, minua viisaammat saavat kertoa onko se suotavaa.
     
  9. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16

    Sen tiedoston teksti näyttää seuraavalta:

    # Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
    #
    # Tämä on malli HOSTS-tiedosto Windowsin Microsoft TCP/IP:tä varten.
    #
    # Tässä tiedostossa on IP-osoitteiden kartoitus isäntänimiin.
    # Jokainen määritys tulee olla omalla rivillä. IP-osoite tulee olla ensin,
    # sitten isäntänimi. IP-osoitteen ja isäntänimen välissä tulee olla
    # vähintään yksi välimerkki.
    #
    # Lisäksi huomautuksia (kuten tämä teksti) voidaan lisätä omalle riville
    # tai tietokonenimen perään #-merkillä erotettuna.
    #
    # Esimerkki:
    #
    # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
    # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

    127.0.0.1 localhost

    Eikös se nyt melkoisen samalta näytä. Suomeksi vain
     
  10. sp666

    sp666 Member

    Liittynyt:
    31.12.2009
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Samahan se. :)
    Pääset sie mircrosoft.comin etusivullekkaan?
    Onko mikä Internet Exploderin versio?
    Kannattaa myös koittaa sitä, et muutat automaagisien päivitysten asetuksia, esim et lataa ja kysyy sit et millon asennetaan..
    Itse törmäsin kerran reissullani Xp:hen joka oli Ie6:lla ja sp1:llä varustettu, ja microsoft update potki päin näköä, mut silti toi lataa ja varmista vaihtoehto rupes tyrkyttää sp2:sta ja Ie7:kaa alkajaisiksi.
     
  11. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pääsen kyllä microsoftin internet sivuille.
    Selaimen versio on tietääkseni 8.
    Käytän kuitenkin internetin selaamiseen mozilla firefoxia (kun sitä joskus joku kehotti käyttämään explorerin sijaan)
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Siis koetatko ladata Windows-päivityksiä Firefoxilla? Yritäpä samaa Internet Explorerilla, niin on paljon paremmat mahdollisuudet onnistua.
     
  13. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    J
    Ei en yrittänyt tehdä sitä mozilla firefoxilla vaan explorerilla.
    Ttai yritin aluksi mutta eihän se mennyt edes sinne päivityssivulle asti sitten ymmärsin vaihtaa exploreriin ja sain 1. viestissä olevan virheen. Eikä ne päivitykset toimi siltikään.
     
  14. sp666

    sp666 Member

    Liittynyt:
    31.12.2009
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Painappas ctrl+shift+esc ja kato prosesseista löytyykö: wuauclt.exe
    Käsittääkseni tämä on se kikkare joka noita päivityksiä hoitelee...
    Jos pyörii niin ota automaattiset päikkärit pois päältä, lopeta kyseinen prosessi, käynnistä kone uudelleen ja katso lähteekö uudelleen päälle, jos lähtee sammuta taas ja koita
    mennä updateen uudestaan
     
  15. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Ctrl-Alt-Del = "kolmen sormen tervehdys"?

    Luin ensin väärin, mutta Ctrl-Shift-Esc näköjään myös tuo tehtävienhallinan. Vaatii pianistin sormet jos yhdellä kädellä hoitaa. Noi näppäimet kun on kaikki vas. reunassa.
    Tai saa sen poropeukalolla helposti kahdella sormella, ctrl-shift peukalolla ja etu sorminäppää esc:in.
    Perus kakskätinen käyttää tota yleisempää "CAD":iä

    Aina välillä sitä uutta oppii.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2011
  16. sp666

    sp666 Member

    Liittynyt:
    31.12.2009
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No, bassollahan tuota on näppiksen käyttöä harjoiteltu.. :D
    ja onhan noita ctrl/shiftejä useampiakin.
     
  17. tukis

    tukis Guest

    Ctrl+Shift+Esc avaa aina tehtävienhallinnan, kun taan Ctrl+Alt+Del voi avata myös valikon, jossa on Lukitseminen, Käyttäjän vaihto, Ulos kirjautuminen, Salasanan vaihto sekä Tehtävienhallinta.

    Windows 7:ssä ainakin perusasetuksilla tulee tuo valikko ja XP:ssä asetuksista riippuen.


    Edit: XP:n ominaisuus.
    http://support.microsoft.com/kb/281980
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 14.01.2011
  18. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Palataanpa välillä alkuperäiseen asiaan...

    Tuo wuaulclt.exe oli päällä kun koneen käynnisti. Emäntä jonkin aikaa selaili netissä, jonka jälkeen kun katsoin, ko prosessia ei enää näkynyt tehtävienhallinnassa? Käynnistin koneen jolloin se oli siellä taas.

    Otin automaattiset päivitykset pois ja sammutin sen wuaulclt.exe:n. Tämän jälkeen yritin windows update sivulle, mutta tuloksena on edelleen aivan sama virheilmoitus kuin 1. viestissäni!? Niin ja se wuaulclt.exe ilmestyi taas tehtävienhallintaan. Mikä ihme tätä oikein riivaa...?

    Niin ja vaihdoin automaattisista päivityksistä valinnan kohtaan ilmoita uusista päivityksistä. Älä lataa tai asenna niitä puolestani. Miten nopeasti ilmoitus tässä tapauksessa voisi tulla? Kone on ollut sen jälkeen noin tunnin päällä eikä mitään
    ilmoitusta ole tullut ja nyt kyllä laitan koneen kiinni...
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Hakuammuntaahan tämä on, mutta kokeile vielä kirjoittaa Internet Explorerin osoitekenttään sivuston nimen sijaan 65.54.221.118 eli Windows Updaten IP-osoite.
     
  20. matti81

    matti81 Member

    Liittynyt:
    17.03.2007
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Yritin kirjoittaa explorerin osoitekenttään tuon antamasi numerosarjan. Osoitekenttä muuttuu melkein melkein saman tien seuraavaksi:
    http://www.update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=fi
    eli menee kai samalle päivityssivulle kuin ennenkin ja lopputuloksena on taas jo turhankin tuttu virheilmoitus [Virheen numero: 0x80072EE7]. Eli aivan sama kuin on ollutkin koko ajan.

    Yritin myös taas ottaa päivitykset kokonaan pois päältä, sammuttaa sen wuaulclt.exe:n ja yritin sitten päästä päivityssivulle antamallasi osoitteella. Lopputulos oli kuitenkin taas aivan sama ilmoitus.
     
  21. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Eli pääset päivityssivulle, mutta sitten tyssää. Siinä alussa on "tarkistetaan, onko koneeessa päivitysohjelman viimeisin versio" eli kyseessä on samalla Windowsin aitoustarkistus. Tuo tapahtuu ajamalla ActiveX-komponentti. Jos nyt lähdetään siitä, että sinulla on aito XP, niin mahtaisiko ongelma tulla siitä, että olet estänyt ActiveX-komponenttien latauksen ja suorituksen?
     

Jaa tämä sivu