1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

autocad ja sen sovellukset maciin

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi KatriA 01.11.2011.

 1. KatriA

  KatriA Member

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Osaisko joku kertoa mikä olis järkevin tapa saada autocad ja sen sovellukset kuten magicad macbook prolle. Asensin mac os x lion:in ja tarvittais windows jossain muodossa ennen kuin saan nuo ohjelmat toimimaan. Mikä olisi toimivin ja edullinen vaihtoehto asentaa windows? Autocadista on versio joka toimii suoraan macillä, mutta magicadistä ei sellaista löydy.
   
 2.  
 3. r65

  r65 Regular member

  Liittynyt:
  19.10.2006
  Viestejä:
  129
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Käsittääkseni edukkaimmaksi menee niin, että ostat Win7 Pro lisenssin ja Winukassa pyörivät versiot noista ohjelmsitasi.
  Toteutus menee niin että, riippuen MBP:n kovon suuruudesta, osioit kovalevyn Macin käyttiksen mukana tulevalla BootCamp-työkalulla kahteen osaan, joista loogisesti uusi osa on sille Win7:lle.
  Riippuen kummankin käyttiksen käyttötarpeistasi ja tiedostojen koosta suosittelisin kuitenkin vähintään puolittamaan tuon kovon tilan.
  BootCampilla kun suoritat osioinnin, se pyytää osioinnin päätteeksi sitä Win7 asennuslevyä, jonka jälkeen lähinnä seurailet ohjelman antamia toimenpiteitä.

  Lisävinkkinä, kannattaa tulostaa itselleen BootCampin antamat asennusohjeet, ettei homma mene ruvelle heti ensi metreillä.

  Kun Win7 on onnistuneesti asennettu ja viimeisimmät päivitykset ladattu ja asennettu sekä virusturva laitettu kuntoon, asennat nuo CAD-softat Windowsiin.

  TÄSSÄ vaiheessa HUOM!
  Nyt olet siis asentanut Win7:n RINNAKKAISENA käyttiksenä, eli kone tulee käynnistää Windowsiin, jotta saat nuo CAD-softat sittent tarvitessasi käyttöösi. Tämä tapahtuu käynnistämällä kone pitämällä alt- eli optio-näppäintä pohjassa, jolloin laite etsii soveltuvat käynnistysosiot vaihtoehdoiksi, joista jompaan kumpaan klikkaamalla valitaan käynnistyvä käyttis.
  oletusarvoisestihan kone edelleen käynnistyy OSX:ään.

  Jos koneessa on tehokas prossu ja muistit tapissa sekä mielellään se kovokin hybridi-mallia, voit ostaa esim. Parallels Desktop virtualisointisoftan, jolloin voit käynnistää CAD-softan Windowseineen OSX:n päälle pyörimään, eli erillistä Windowsiin käynnistystä ei tällöin tarvita.

  Jos et ole kovin kokenut näiden kuvioiden pyörittelyssä ja tärkein päämääräsi olisikin siis päästä tekemään töitä sillä koneella ja noilla ohjelmilla, suosittelen hommaamaan avuksesi jonkun, joka noita Win-asennuksia on Maciin tehnyt ja vielä erityisesti Leijonaversioon, sillä itse en ole tehnyt kuin Leopard- ja SnouwLeopard-versioihin.

  Kallistahan tämä ei sinänsä ole, Win7 pro maksanee alta 200,- ParallelsDesktop jonku 80,- ja CAD-softat tuohon päälle...
   

Jaa tämä sivu