1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ati Radeon ja satelliitti TV:n vastaanotto

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi amigo 26.06.2001.

 1. amigo

  amigo Guest

  Olisipa seuraavat laitteet, muttei varmaankaan paras tietotaito huviksi tai hyödyksi. Eli voin satelliittivirittimen kautta kaapata Ati radeonin kautta mp2 muodossa tai avi tiedostona elävää kuvaa. Ja tuloksena kaamea gigakasa! Mutta, joillekin Tv-korteille tms. on softaa joilla tullee(?) suoraan jotain muutakin tallennetta. Kukapa loisi valotuksen asiaan, kun olisi houkutus saada tavallisellekin kiintolevylle / CD:lle jotain bittivirtaa mahtumaan!

  30.6 Tarkennan.
  Kyseisillä vehkeillä saan suoraan tallenetuksi kovalevylle joko jotain.avi tai jotain.mp2 tiedostona (3. eri resuluutiotarkkuuta), mutta arvatenkin tiedoston koko on pulma. Elokuva on n. 5-7 gigaa, joten eipä niitä kehtaa levylle montaa tallentaa! Eli kuinka tapahtuu simppelimmin ko. datan sorvaaminen pienempään kasaan!
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 30.06.2001
 2.  
 3. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,812
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Kaytannossa kaikki TV-kortit kaappaavat AVI, MJPEG, tai vastaavassa muodossa kuvan kovalevylle. En tieda kortistasi mitaan sen kummempaa, mutta jos se todellakin vetaa levylle taysin pakkaamatonta videodataa, kannattaa kokeilla ilmaista Morgan MJPEG CODECia, jolla voit pakata lennosta kaapatun kuvan MJPEG:ksi (paatteena tietysti edelleen AVI, AVIhan ei ole tunnetusti pakkausformaatti) -- ehtona on vain se, etta koneesta pitaa loytya se pienen pieni extrapotku prosessorista, millaan 300Mhz P2:lla on turha edes kokeilla. Kyseinen CODEC loytyy tuosta:

  http://fin.afterdawn.com/ohjelmat/specific.cfm?id=337


  Ja tietysti capturoinnin jalkeen sinun pitaa leikata video ja pakata se MPEG-1, MPEG-2 tai MPEG-4:ksi, ihan mika tuntuu parhaalta vaihtoehdolta. MPEG-1 ja MPEG-2 pakkaus sujuu parhaiten ja ilmaiseksi TMPGEncilla, loytyy tuosta:

  http://fin.afterdawn.com/ohjelmat/specific.cfm?id=319
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2001
 4. Ritari

  Ritari Member

  Liittynyt:
  22.06.2001
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  sit ois asiaa jossen mpg2 streamin vois suoraa kopsia sieltä digilaatikosta kovalevylle, ettei tarvis digitoida. Varmaa onnistuis jos ois tarpeeksi guru tolla alalla, tai emmä ainakaa keksi et miksei.
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,812
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Kyseistä hommaa harrastetaan esim. Saksassa ihan jumalattomasti, mutta se vaatii käytännössä digiboxin hackaysta eikä siihen auta koneessa olevat softat sen kummemmin. Yleisin boxi (Euroopassa), johon löytyy melkein mitä tahansa softia on Nokian digilaatikko. En sitten tiedä miten Suomessa digisiirto eroaa Saksasta (jos eroaa). Jenkeissä vastaavasti TiVo-vehkeille löytyy samantyylisiä hackeja, joissa itse laatikkoa modifioidaan niin, että siitä voi siirtää datan suoraan koneelle MPEG-2:na.
   

Jaa tämä sivu