1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ATI ajuri- tai vision engine ongelma

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi xbkrypt0n 28.06.2011.

 1. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Itselläni tuli ongelma toiseksi uusimmassa ATI:n päivityksessä, jossa vision engine (entinen CCC) ei enää käynnistynyt. Lisäksi oli ongelmana, että tuli välillä viestejä, että näytönohjain on lopettanut toiminnan ja kone kaatuili. Poistin ajurit, yms. ja ajoin Driver Cleanerilla loputkin rippeet pois. Ajurit asentuivat nyt normaalisti, "catalyst centteri" käynnistyy, mutta asennuksen lopussa lukee esiintyneen virheitä (keltainen huutomerkki). ATI:n luomassa lokissa ei kuitenkaan virheitä ole/näy ja kaikki komponentit asentuvat oikein. Pelien kaatuilu kuitenkin jatkui näillä uudestaan asennetuilla uusilla ajureilla.

  Näyttis: Sapphire Vapor-X HD 5870
  Käyttis: Windows 7 Ultimate (x64)

  On uusimmat päivitykset sun muut pistettynä. Frameworkista on vähän enemmänkin hilpettä asenneltuna Visual Studion puolelta kun nuo normisetit. Muistit sun muut ja tarkemmat tiedot koneesta löytyy tuolta käyttäjän sivujen puolelta. Ei ole lämmöistä kiinni.

  Yhteenvetoa/selvennystä:
  Ajureiden asennuksen jälkeen saan siis keltaisen huutomerkin, mutta asennusloki näyttää ettei virheitä tullut asennuksen aikana:
  [​IMG]

  Lisäksi saan seuraavanlaisen virheen aina kun poistan nuo ATI:n ajurit:
  [​IMG]

  CCC (nyk. vision engine) ei avautunut ennen (11.4 ajureilla olisiko ollut), vaan vasta sen jälkeen kun poistin atin ajurit, käynnistin koneen uudestaan ja asensin uusimmat atin ajurit.

  Ihmeelliset grafiikkabugit joita alkoi esiintymään kun menin hiplaamaan 3D-asetuksia, sain pois kun asensin Driver Sweeper -nimisen softan (ATI:n foorumeilla suositeltu) poistin ensin ajurit normaalisti, käynnistin koneen vikasietotilaan, ajoin driver sweeperin ATI Display ja Nvidia Display ruksitettuna, käynnistin koneen takaisin Windowsiin ja asensin ajurit uudelleen.

  Nyt näkyy grafiikat oikein ja vision engine käynnistyy (periaatteessa kaikki toimii), MUTTA jos kosken 3D Application Settings -kohtaan, tulevat grafiikkabugit takaisin eikä mikään muutos sillä sivulla vaikuta mihinkään. Smoothvision ja catalyst a.i. ovat maksimissa oletusasetuksilla, mikä tekee mm. pelin fonteista todella epäselviä, eikä sitä saa pois mitenkään muuten kuin muuttamalla 3D-asetuksia -> tulee grafiikkabugeja -> ajurit vikasietotilan driver sweeper -kautta pois -> lähtöpiste.
   
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  11.7 ja sama ongelma jatkuu. 11.6 ei edes löytänyt 11.7 päivitystä automaattisesti, vaan se piti käsin hakea ja asentaa.
   
 4. Jeppe28

  Jeppe28 Regular member

  Liittynyt:
  04.11.2010
  Viestejä:
  216
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itsellänikin tulee tuo keltainen kysymysmerkki kun asennan uudet ajurit, mutta kyllä ne minulla toimivat kunnolla. Ja pelitkin toimivat kunnolla. Ei bugeja tai kaatuilulja

  WIN 7 64-bit
  ATI HD5570
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Mainittu "kaikki toimii" tarkoittaa tässä myös sitä, etteivät pelit kaatuile. Ongelmina on kuitenkin nuo mainitut eivätkä ajurit asennu tai poistu koneesta oikein.

  E: Toisessa ketjussa mainittu sivu kertoo, että ajureissa tai korteissa on jotain vikaa:
  http://www.tomshardware.com/news/ATI-Radeon-Gray-Screen-Crash,9529.html

  Itselläni tuo ilmenee ainoastaan grafiikkabugeina (nyt, fontit peleissä). Pelit kaatuivat toki aiemmin, mutta käyttöjärjestelmä pysyi pystyssä. Kortti, muistit ja prossu kestävät pidempää furmark, prime95 tai memtest rääkkiä, joten uskoisin vian olevan ajureissa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2011
 6. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Kyllästyin tähän AMD:n pelleilyyn ja tilasin nVidian näytönohjaimen. Tuntuu olevan ainoa ratkaisu kun uudelleenasennuskaan ei tuonut parannusta tilanteeseen.
   

Jaa tämä sivu