1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus X552C lähdössä takuuhuoltoon, mitä tehdä ennen lähetystä?

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi alcala 25.03.2015.

 1. alcala

  alcala Member

  Liittynyt:
  07.06.2014
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli alle vuoden vanha Asus kieltäytyi käynnistymästä akun kanssa, akku irroitettuna verkkovirralla toimii normaalisti. Huollosta tuli viesti tehdä tehdasasetusten palautus ensin itse ja sitten jos ongelma vielä on, lähtee takuuhuoltoon (akullakin 12 kk takuu, eli jos ongelma vain siinä, menisi se kai takuun piikkiin).

  En ole vielä tuota tehdasasetusten palautusta tehnyt, vinkkiä siihen mitä varmuuskopioida etten hävitä mitään tarpeellista? Omat tiedostot (valokuvat, hlökohtaiset muut tiedostot) on D-asemalla, siihen kai tehdasasetusten palautus ei koske? C:llä kai omia itseasennetut ohjelmat, kirjamerkit, tallennetut salasanat..?

  Eli nuo ainakin talteen ennen asetusten palautusta? Entä oletteko poistaneet kaiken oman myös koneelta? Käytännössä minulla tarkoittaisi kaikkea D-asemalla olevaa+nuo yllämainitut C:llä olevat.

  Käyttis on 8.1, ohjattu varmuuskopiointi/palautuslevyt luotu käyttöönoton yhteydessä, muuta ei sen suhteen tehty.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,504
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Vaikuttaisi, että vika on akussa, mutta haluavat siis koneenkin huoltoon?

  Kyseessä lienee yksi fyysinen kovalevy, jolla on kaksi osiota A ja D? En tiedä, miten tuossa mallissa, mutta joissakin Asuksen koneissa on ollut Recovery-toiminnossa vaihtoehtoina joko Windowsin palautus pelkästään ensimmäiselle osiolle (C), Windowsin palautus koko kovalevylle siten, että muodostetaan vain yksi osio (C) tai Windowsin palautus siten, että muodostetaan kaksi osiota (C ja D). Näistä vaihtoehdoista ilmeisesti ensimmäinen säästää D-levyn tiedot.

  Suosittelen kuitenkin koko D-levynkin varmuuskopiointia, ellei sitä ole jo tehty. Erityisen tärkeää tämä on silloin, kun kone joudutaan lähettämään huoltoon. Olen lukenut tapauksista, joissa tiedostot on poistettu huollossa tai vaihdettu toinen kovalevy yrittämättäkään kopioida sille tiedostoja. Vaikka asia vaikuttaisi kuinka selvältä, tietokatkoksia saattaa sattua ja peruuttamatonta tapahtua. Tärkeätä on siis omien tiedostojen kopiointi talteen, ei huoltoon menevän levyn tyhjentäminen, koska tuskin siellä mitään arkaluontoista on.
   
 4. alcala

  alcala Member

  Liittynyt:
  07.06.2014
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kuvassa koneen levyt, eli levy 0 tosiaan sisältää sekä C ja D asemat, plus nuo muut järjestelmä/palautusosiot. Eli yritän tehdä palautuksen niin että menisi vain C-asemalle.

  Levy 1 on kiintolevy vanhasta kannettavasta, irti napattu koneen emon mentyä rikki ja laitettu usb-johtoiseen koteloon,toimittaa siis ulkoisen kovalevyn asemaa nyt. Siitä olisikin jatkokysymys, saako osioitua sen kahteen osaan, eli tuon pienen osion (14,65 Gt) liitettyä esim. tuohon "pieni puoli"-nimiseen. Pieni osio alunperin lie ollut joku järjestelmä/palautusosio vanhassa kannettavassa. Hyvä olisi saada vähän isommaksi tuo "pieni puoli", silloin olisi paras omaan käyttöön varmuuskopio-osioksi. Yritin ladata kahta eri partitiointiohjelmaa, jostain syystä kumpikaan ei asentunut koneelleni. Eli onnistuuko tuosta Windowsin Tietokoneen hallinnasta jotenkin? En ainakaan itse löydä siitä sellaista vaihtoehtoa ilman riskiä että muuttaa osiot/levyn dynaamiseksi.
   

  Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä sivu