1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Asus X52D SERIES (AMD) Kovalevy vika? Vai vanhuus? Tullen tiensä päähän?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi tapioT 20.07.2019.

 1. tapioT

  tapioT Newbie

  Liittynyt:
  20.07.2019
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mikä neuvoksi? Tietääkö kukaan? Kyseinen pyötäkone merkki on jo 10 vuotta vanha ja hyvin moitteetta toiminut aiemmin. Nyt tämän kyseisen kuvan johdosta (kyseinen liite) ilmenee käynnistämisessä virheilmoituksen kanssa ja päästämättä konetta ihan normaalisti Windows10 järjestelmän puolelta.

  Tietääkö kukaan onko mahdollista bultata konetta alas, esennellen uudestaan voimiinsa? CRTL ALT DEL toiminto ei toimi kyseessä koneessa, että pääsisi edes vikasietotilaan. On yritetty moneen otteeseen käynistellä uudemman kerran! Toki sekin facta tätäkin koskien otettava vastaan, että uuden koneen hankkiminen todennäköisemmin on edessä?!:eek:
   

  Liitetyt tiedostot:

 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,221
  Kiitokset:
  1,043
  Pisteet:
  223
  Oma veikkaukseni olisi mahdollisesti ongelma kovalevyssä. Tämän voisi vielä varmistaa sillä, että ottaa irti kaikki muut laiteet. Mainitsit, että kyseessä on pöytäkone, pikaisen googlettamisen mukaan kyse olisi kuitenkin läppäristä, miten on?

  Pystyisitkö tarvittaessa vaihtamaan koneeseen uuden kovalevyn ja asentamaan käyttöjärjestelmän uudelleen?
  Ihan varmuudeksi voitaisiin kokeilla asentaa ensin nykyiselle levylle käyttis uudelleen ja jos ei lähde käymään, niin uusitaan kovalevy.
   
  tapioT kiitti tästä.
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,112
  Kiitokset:
  1,031
  Pisteet:
  243
  Kovalevyvika on minunkin veikkaukseni. Windows 10 ei taida enää tuntea sellaista kuin "Käynnistyksen korjaus", joka korjasi korruptoituneen boottitiedoston. Mahtaako korjausasennus korjata myös käynnistysosion, (luulisi näin olevan,) vai kannattaako heti kokeilla uudelleen asennusta?
   
  tapioT kiitti tästä.
 5. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,221
  Kiitokset:
  1,043
  Pisteet:
  223
  Käynnistyksen korjaus pystyy korjaamaan ainoastaan ohjelmiin liittyvät virheet. Tämä tapaus (ongelman kuvaus eka viestissä) antaa ymmärtää vian olevan laitevika, siksi ehdotinkin kokeilemaan uudelleen asennusta, jolloin tuo selviää.
  Näin asian tulkitsin mielessäni.

  Täältä voi ladata käyttöjärjestelmän "Lataa työkalu nyt" ja tehdä sillä asennusmedia DVD tai USB:lle. https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

  Edit: tämä tietysti edellyttää, että on toinen kone käytettävissä, jolla lataa tuon.
  Edit: Muuten asennusmedialla on mahdollista tehdä käynnistyksen korjaus, mutta en usko sen auttavan nyt.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2019
  tapioT kiitti tästä.
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,112
  Kiitokset:
  1,031
  Pisteet:
  243
  Edelleen samaa mieltä, että mitä todennäköisimmin kyseessä on laitevika eli rikkoontunut kovalevy. Huomiotani kiinnitti kuitenkin vikailmoituksessa mainittu tiedostonimi \Boot\BCD ja mielleeni tuli, että kyse voisi olla myös siitä, että kyseinen tiedosto (Boot Configuration Data) on vioittunut tai vahingossa poistettu. Nyt kun otit asian esille, googlasin tuota virhekoodia, ja se kyllä viittaa nimenomaan laitevikaan eikä korruptoituneeseen dataan, johon on eri koodi. Ilmeisesti kiintolevyltä ei kyetä lukemaan mitään.

  Kuitenkin löytyi myös tällainen ohje, jossa kaikesta huolimatta neuvotaan yrittämään myös käynnistystiedoston korjausta:
  https://www.thewindowsclub.com/unexpected-io-error-occurred-0xc00000e9
  Silti pidän todennäköisenä, että kiintolevy menee vaihtoon ja sehän selviää viimeistään siitä, ettei Windowsin uudelleen asennus onnistu.
   
  tapioT ja tarantella kiittävät tästä.
 7. tapioT

  tapioT Newbie

  Liittynyt:
  20.07.2019
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Dänks jo näistä neuvoista. Ja tarkennuksena kyseiseen laadittuun avaukseeni tarkennus, kyseessä on fläppäri ja eikä täten pöytäkone PC. Nyt oma ruoskiminen alkakoot. Kyseinen juurikin alkanut loma, ei ole tuonut vielä mielen kirkastumista, että puhuu ihan mitä sattuu, mieli ollen hakoteillä.

  ->Juurikin itse mieltäisin samaa, ettei oikein löytyisi käynistyksen korjausta tähän hätään avuksi. Windows10 asennus yrityksenä ja katsotaan miten asia saadaan kontolleen. Pahoin pelkään, että kyseinen Windows10 uudelleen asennuksineen ei tehoa, jos jämähtää samaan vikailmoitukseen, lataamatta mitään muuta?!
   
 8. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,221
  Kiitokset:
  1,043
  Pisteet:
  223
  Mikäli win10:n asennus ei onnistu, tilaat koneeseen uuden kovalevyn, mieluummin SSD-levy, jolloin kone nopeutuu sen myötä.
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Lis...evyt-ssd-levyt--ssd-levyt-2-5--120-299gb?ob=4

  Täältä saat kyllä apuja siihen jos et ole varma, miten toimia.
   

Jaa tämä sivu