1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus vai acer

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Grouse86 19.02.2017.

 1. Grouse86

  Grouse86 Member

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moro! Elikkäs tässä ollaan nyt uutta kannettavaa ostamassa, ja vaihtoehtoja on oikeastaan vain kaksi, eli Asuksen Rog GL553VW ja Acerin Aspire VX5-591G-52AT
  Kumpikohan näistä olisi järkevämpi valinta? Itse aina ollut asuksen miehiä ja Acer tuntuukin siten, kuin siirtyisi roskalavan puolelle, mutta onko näin?
   
 2.  
 3. Tietokone nero

  Tietokone nero Newbie

  Liittynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  mun mielestä ehkä asus tai hp on paras valinta
   
 4. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,490
  Kiitokset:
  952
  Pisteet:
  173
  Tarkennusta asiaan, miksi näin. Eivät nuo ole ilmaisia värkkejä.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Ei tuohon alkuperäiseen kysymykseen oikein voi vastata muuten kuin mielikuvien perusteella, koska vain Acerista on kerrottu tarkka mallimerkintä, mutta Asuksen kokoonpanoa ei tiedetä. Jos sitten ajatellaan itse kysymystä, niin oma vastaukseni on varmasti Asus, mutta se perustuu nimenomaan mielikuviin eikä kokemukseen.

  Koska omia kokemuksia ei ole, mielikuvat perustuvat siis muualta saatuun tietoon, jonka luotettavuutta en voi mitenkään tarkistaa. Monien vuosien seuraamisen jälkeen omaksi käsityksekseni on muodostunut se, että Asuksella on enemmän tyytyväisiä omistajia kuin Acerilla (sekä suhteellisesti että absoluuttisesti). Tyytyväisyys puolestaan on seurausta toisaalta laitteen kestävyydestä ja toisaalta asiakaspalvelusta ongelmatapauksissa.

  Ostaessaan ei voi tietää, millainen kone kohdalle sattuu. Ehkä 80% Acereista toimii ongelmitta vielä kolmen vuoden jälkeen ja omistaja on valintaansa täysin tyytyväinen ajattelematta, että saman ikäisistä Asuksista 88% on kestänyt yhtä hyvin.

  Toisaalta verrattaessa saman hintaisia kokoonpanoja Acer on yleensä suorituskyvyltään parempi kuin Asus. Jos oma Acer on osunut tuohon ongelmattomaan 80%:n joukkoon, on sen omistaja aivan tyytyväinen ajattelematta, että Asuksen omistajissa tyytyväisiä on 10% enemmän.

  Lopuksi täytyy vielä todeta, että edellä esitetyt mielikuvat ja mutu-käsitykset perustuvat menneiltä vuosilta kohtaamaani aineistoon. Toisaalta tänäänkin Google-haulla 'asus vs acer' selvästi yli 90% vastauksista on 'asus'. Ero Asuksen hyväksi on selvä myös kannettavien tietokoneiden brändivertailussa. Erot merkkien luomissa mielikuvissa ovat niin selvät, että ne etteivät ole perusteetta syntyneet.
   
 6. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,982
  Kiitokset:
  3,085
  Pisteet:
  223
  Toisaalta Asuksella on paljon kannatusta myöskin vaikkapa pöytäkoneiden emolevyissä ja näytönohjaimissa vaikka voidaan varmuudella todeta että ne ovat vaikkapa saman hintaisia Gigabyten tuotteita huonompia. Vahva brändi jonka nimeen vannotaan ilman parempaa tietoa, samoin voi olla myöskin läppäreiden kanssa.

  Mää luulen että Acerin huono maine perustuu valtavaan määrään myytyjä halppistuotteita. Mutta tuo on ihan täyttä mutua.
   
 7. Grouse86

  Grouse86 Member

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pistin tuon Asuksen tilaukseen, kiitos vastauksista.
   
 8. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Alkuperäinen asia näyttää ratkenneen, joten jatkan hieman tästä OT-asiasta.

  En osaa sanoa, mistä tuollaiset mielikuvat eri läppärimerkkien paremmuuseroista syntyvät, mutta ymmärtääkseni on selvää, että joitakin todellisia faktaperusteitakin täytyy olla taustalla. Käyttäjät kertovat kysyttäessä ja joskus kysymättäkin kokemuksiaan eri merkeistä. Yksittäisen käyttäjän kohdalla kyse on mitä suurimmassa määrässä sattumasta, mutta kun kuulee ja lukee riittävän monen käyttäjän kokemuksista, niin niistä alkaa muodostua käsitys siitä, mistä merkistä on enemmän parempia kokemuksia kuin huonoja.

  Läppäreistä ei ole vastaavia ”katsastustilastoja” kuin esimerkiksi autoista. Ainoa muistamani vikatilasto oli takuulaajennuksia myyvän SquareTraden yhteenveto sen vakuuttamista läppäreistä. Heidän tilastonsa mukaan alle 5% läppäreistä vikaantui ensimmäisenä vuonna, mutta sen jälkeen vikaantuvien osuus kasvoi 8 prosenttiyksikköä kumpanakin seuraavana vuonna. Siten 3-vuotisen vakuutuskauden aikana jouduttiin korjaamaan tai korvaamaan runsas 20% läppäreistä, kun tapaturmaiset vahingot jätettiin se huomioimatta.

  Erot eri merkkien välillä olivat selviä. Vähiten korvaustapauksia oli Asuksella (reilu 15% ) ja eniten HP:llä (reilu 25%). Acerilla ja sen rinnakkaismerkillä Gatewayllä oli toiseksi suurimmat vikaantumisprosentit (reilu 23% kummallakin). Koko materiaali käsitti 30 000 läppäriä, joista kutakin merkkiä oli mukana ainakin yli 1000 kpl, jotta otos olisi tilastollisesti riittävä.

  Mitä tuosta tilastosta sitten voi päätellä? Ainakin sen, että merkkien välillä on eroja vikaantumistiheydessä. Valitettavasti tuo tilasto ei kerro mitään vertailukelpoisten mallien keskinäisistä eroista. Se sieltä ilmeni, että netbookeiksi kutsutut halvimmat läppärit ovat herkempiä vikaantumaan, mutta sehän ei ole mitenkään yllättävä tieto. Sen sijaan selvittämättä jäi kuluttajamallien ja yritysmallien osuus aineistosta.

  Koska kyseessä on takuulaajennuksia myyvän yrityksen tilasto, on luultavaa, että aineisto käsittää merkittävästi enemmän tavallisia kuluttajamalleja kuin kalliimpia yritysmalleja, sillä käsittääkseni noita takuulaajennuksia kaupataan nimenomaan yksityisasiakkaille. Toisaalta joillakin yritysläppäreillä on jo valmistajan myöntämänä 3 vuoden takuu, joka tietysti koskee myös yksityisasiakasta.

  Luulenkin, että edellinen selittää erityisesti HP:n huonoa sijoitusta. HP:hän tekee varsin laadukkaita yritysläppäreitä, mutta sen halpismalleilla on huono maine. Em. syistä on todennäköistä, että yritysläppäreiden markkinajohtajilta Lenovolta ja HP:ltä oli tuossa tilastossa mukana kalliimpia malleja selvästi vähemmän kuin mitä niiden osuus kokonaismyynnistä on.

  Oma asiansa on sitten se, miten kerran saatu maine ruokkii itseään. Ainakin tuntuisi, että joskus omaksuttu käsitys ”hyvästä merkistä” pysyy mielessä ja muistetaan erilaisissa bränditutkimuksissa, ellei mitään yllättävää tapahdu. Lenovolla tuollainen ”yllätys” tapahtui kolme vuotta sitten SuperFishin myötä.

  Lenovo oli ollut läppäreiden bränditutkimuksissa monta vuotta kakkosena Applen jälkeen, mutta sitten he erehtyivät asentamaan joihinkin kuluttajamalleihin SuperFish-nimisen Adwaren. Puolen vuoden kuluttua ilmeni, että tuo mainosohjelma, joka jo sinänsä oli harmillinen lisä, sisälsikin potentiaalisen tietoturvariskin. Lenovo pyysi anteeksi tapahtunutta ja julkaisi poisto-ohjeet, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Seuraavassa bränditutkimuksessa Lenovo oli pudonnut sijalle 6.

  Maineen palauttaminen on paljon hitaampaa kuin sen menettäminen. Viime vuonna Lenovo oli Dellin ja Asuksen jälkeen brändivertailussa neljäntenä. Läppäreiden laatuun tuolla SuperFishillä ei tietenkään ollut mitään vaikutusta, mutta brändin maineelle se oli kolaus, josta Lenovo ei ole vieläkään toipunut.
   
 9. eklu

  eklu Regular member

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  393
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Vaimolla ja parilla kaverilla Asus, toimineet vuosia moitteetta.
   
 10. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,982
  Kiitokset:
  3,085
  Pisteet:
  223
  Verkkokaupan huoltoprosenteista voi yrittää jonkinlaisia päätelmiä tehdä, vaikka ei heidänkään myyntimäärät taida mitenkään hirmuisia olla. Katsoin 800 euron hintaluokasta koska siellä sai kaikki mainitut mallit vertailuun:

  Parjattu Acer pärjää ihan mukavasti prosentin huoltomäärillä https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...re-E5-575G-15-6-kannettava-Win-10/lisatiedot/
  Sqaure Traden tilastoissa surullinen HP ja huoltoprosentti tasan nolla https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...28no-15-6-kannettava-Win-10-musta/lisatiedot/
  Lenovollakin enemmän vikoja kuin Acerilla https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...-6-kannettava-Win-10-64-bit-musta/lisatiedot/. ThinkPad ilmeisesti se parempi malli, siinä sentään nolla https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...d-E560-15-6-kannettava-Win-10-Pro/lisatiedot/
  Sitten se kehuttu Asus, poikkeaa porukasta 6,62 prosentilla https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...50VX-15-6-kannettava-Win-10-musta/lisatiedot/. Vahvistaisi vaikutelmaa että Asus on yhtä räikeästi yliarvostettu merkki läppäreissä kuin pöytäkoneiden komponenteissakin.

  Mutta tiedä sitten, itellä ainoat kokemukset Acerista kahden näytön muodossa. Vähän arvelutti ostaa juurikin huonon maineen vuoksi, mutta olivat yllättävänkin hyviä varsinkin hintaisekseen. Noista ainakin toinen on vielä 9 vuoden jälkeen täysin kunnossa.

  Tuossa vielä varsinainen halppisten halppis, huoltoprosentti 0 https://www.verkkokauppa.com/fi/product/54850/hqbxr/Acer-Chromebook-15/lisatiedot/.
   
  rane1958 kiitti tästä.
 11. Tietokone nero

  Tietokone nero Newbie

  Liittynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Asus o. Kyllä tehokkaampi mutta acerin pitäs olla halvempi hp läppäri on aika hintava
   
 12. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Kiitos tuon näkökulman esiin tuomisesta. Vähän aikaa asiaa pohdittuani alkoi kuitenkin tuntua siltä, että ei nuo Verkkokauppa.comin huoltoprosentit taida kovinkaan informatiivisia olla. Esimerkiksi tuo ensimmäisen linkin Acer Aspire E5-575G tuli markkinoille viime syksynä. Yksi kone 99:stä (1,01%) on tullut huoltoon ensimmäisen 6:n kuukauden aikana, mutta ei siltä pohjalta voi oikein mitään johtopäätöksiä tehdä.

  Toinen seikka, joka voi vääristää tilastoa, on, että Verkkokauppa.com ehdottaa takuuasioissa ottamaan itse yhteyttä maahantuojan takuuhuoltoon "takuuasiat Acerin kautta suoraan tästä linkistä." Maahantuojan yhteystiedot taitavat olla kuitissakin.
   
  wwallu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu