1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus R517NA-DMO33T?

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Sol_Garage 29.04.2017.

 1. Sol_Garage

  Sol_Garage Newbie

  Liittynyt:
  28.04.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Terve!

  Harkinnassa Asus Vivobook R517NA-DMO33T, löytyiskö mielipiteitä puolesta/vastaan?

  https://www.power.fi/tietotekniikka...eet/asus-vivobook-r517na-dm033t-156/p-504576/

  Mitään turbokonetta en tästä tietysti odota, mutta jos pitäs kuitenkin suoriutua sujuvasti sellasesta snadisti adhd-tyyppisestä peruskäytöstä, missä spotify soimassa, välilehtiä auki 10 samaan aikaan ja siihen päälle muutama pdf, ehkä joku video saattaa olla unohtunut pyörimään jonnekin taustalle ja työn alla valokuvien kevytkäsittely Lightroomilla... niin oisko tästä siihen? :)

  Lähinnä itseä mietityttää prossun kellotaajuus (base 1.1Ghz, burst 2.5Ghz), että riittääkö toi 1.1Ghz oikeesti mihinkään?

  Toinen askarruttava asia on, että linkin takana teknisissä spekseissä väitetään että maksimi keskusmuistit tolle olis tuo 4Gt. Eipä ole kummoisesti sekään, jos pitää paikkansa... ei jätä päivitysvaraa! Tosin samainen speksilista sanoo prossua kaksiytimiseksi, vaikka on siis neliytiminen... :/
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,505
  Kiitokset:
  659
  Pisteet:
  173
  Kyllähän tuo hitaus näkyy jo tavallisessa nettisurffailussakin, kun lataa paljon mainoksia sisältäviä sivuja. Muuten kai voi sanoa, että suoritin riittää aivan tavalliseen peruskäyttöön ja neliytimisenä moniajoonkin.

  Tuo muistimaininta tarkoittanee, että laitteessa on yksi juotettu muistikampa eikä vapaita paikkoja.
   
 4. Sol_Garage

  Sol_Garage Newbie

  Liittynyt:
  28.04.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Tulkitsenko oikein, että toi mun kuvailema käyttö sujuvana olis aika rajoilla tolle koneelle prossun puolesta? Tyyliin että jos pitää vastata että riittääkö vai eikö, niin kallistuu ehkä ennemmin puolelle ei riitä?

  Hmm, tarkottaako toi juotettu kampa siis, että muisti on kiinteä eikä vaihdettavissa? Sori, en ole kovin hyvin perillä näistä jutuista... ;)
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,505
  Kiitokset:
  659
  Pisteet:
  173
  Minä luulin, että tämä oli vitsi, joka vain kuvasi sitä, kuinka epärealistista suorituskykyä halpiskannettavalta joku saattaisi odottaa. Varsinkin kun sitten itsekin epäilet, riittääkö 1.1GHz suoritin oikeasti mihinkään. Ei se ainakaan tuollaiseen riitä.

  Muistista puheenollen, joissakin halpamalleissa on juuri noin: yksi kiinteästi asennettu muisti ilman laajennusmahdollisuutta. En tunne tätä Asus-mallia, mutta tuo maininta, ettei muistia voi lisätä, viittaa tällaiseen tilanteeseen.

  Silloin "SSDkin" saattaa tarkoittaa eMMC-muistia, joka ei varsinaisesti ole SSD, vaan kiinteästi paikalleen juotettu flash-muisti, joka toimii hitaammin kuin oikea SSD. Mutta, kuten sanottu, en tunne kyseistä mallia ja, kuten itsekin totesit, Powerin tarjoamat tekniset tiedot eivät ole kovin vakuuttavia tarkkuudessaan.

  Edit. Unohtui laittaa linkki, jossa rinnakkaisketju Expert tarjoaa samaa läppäriä 50€ halvemmalla: https://www.expert.fi/product/p-504576/

  Lisään vielä, että edellä kirjoittamallani en missään tapauksessa halunnut loukata ketään, vaan kuvata, kuinka eri lailla eri ihmiset voivat saman asian käsittää.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2017
 6. Sol_Garage

  Sol_Garage Newbie

  Liittynyt:
  28.04.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  No mulla on kyl varsin köykäiset tiedot tietokonemaailman ihmeellisyyksistä, joten lisää vitsejä saattaa olla luvassa tulevaisuudessa... ;)

  Mutta mutta. Mihinkäs toi prossu sitten oikeasti riittäis? Että jos tosta karsii aukiolevat nettisivut vaikka viiteen ja spotify soi taustalla kun päähommana on kuvien kevytkäsittely (ei mitään RAW-hierontaa siis), ni mä itse hahmotan sen aika kohtuulliseksi multitaskaamiseksi vielä? Täytyyhän sillä nyt jotain pystyä tekemään? Kun ei toi nyt kuitenkaan mikään 200-300€ kone ole? (Olikohan tämä nyt sit se seuraava vitsi?)

  Lisähuomio: Mä en ole oikein selvillä ton burst-kellotuksen merkityksestä tässä. Eikö se normisti ole vaan joitakin kymmenyksiä peruskellotusta suurempi ja sen funktio on tarjota ylimäärästä tehoa lyhyen aikaa jossain akuutisti enemmän laskentatehoa vaativassa hommassa? Meinaan että tossa mallissahan se on ihan röyhkeesti (2.3 kertaa) suurempi kuin tuo onnettoman pieni peruskellotus?

  Tosiaan, Expertin mainoslehtisestä tuon bongasin, mut linkkasinkin näemmä yömyöhällä powerin sivut tohon, kun molempia siinä samaan aikaan ihmettelin. Expertiltä tohon sais kylkeen fillarin, jolle olisi kyllä tarvetta kanssa. Mutta jos kone on kovin kehno, niin... Lähinnä siis alunperin mietin, että jollei tuo tollasenaan nyt vielä omaan käyttöön ehkä niin hyvin riittäiskään (ei siis mitään pelailuja taikka muuta isotehosta hommaa tiedossa, lähinnä tota kuvailemaani random multitaskaamista), niin 8Gt muisti päivitettynä vois olla kuitenkin ihan ok? Mutta jos tuo muisti onkin kiinteä ja SSD:kään ei ole oikea, niin taitaa jäädä kone ihan suosiolla hyllylle sit...
   
 7. Sol_Garage

  Sol_Garage Newbie

  Liittynyt:
  28.04.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Ohessa vielä linkki Intelin spekseihin prossusta, jos niistä irtoaisi jotain pääteltävää...? Itelle ei kerro oikeestaan mitään. ;)

  https://ark.intel.com/products/95592/Intel-Pentium-Processor-N4200-2M-Cache-up-to-2_5-GHz

  Mistähän sen sais tietää, onko muistia mahdollista upgreidata ja minkä sortin SSD tuo nyt sit on... Pitääkö sitä laittaa viestiä Asukselle asti? Googlettamalla ei tolle mallille löytyny ku Expertin ja Powerin sivut ja sit hintaseurantaa norjaksi... hah. Vai osaiskohan ne sanoa noissa liikkeissä asiasta mitään, jotenkin vähän epäilen... :/
   
 8. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,505
  Kiitokset:
  659
  Pisteet:
  173
  Ehkä joku, joka tuntee tuon luokan laitteita, pystyy paremmin valaisemaan, mihin ne todellisuudessa pystyvät. Itse osaan vain sanoa, että kaikki alussa mainitsemasi tehtävät hoituvat, mutta eivät yhtä aikaa.

  Perus- ja turbotaajuuden ero on tuossa suorittimessa todellakin huomattavan suuri. Turbon tarkoitus on, kuten sanoit, mahdollistaa suurempi suoritinteho kuormitushuipussa. Johtuu sitten mm. siitä, kuinka hyvin jäähdytys on toteutettu, kuinka kauan suoritin pystyy turbovaihteella toimimaan ennen kuin se alkaa pudottaa toimintataajuuttaan itsensä suojelemiseksi.
   
 9. Sol_Garage

  Sol_Garage Newbie

  Liittynyt:
  28.04.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Sain Asukselta vahvistuksen, että SSD on aito ja päivitettävissä, mutta maksimi keskusmuisti "takuun piirissä" on tosiaan tuo 4Gt eli vahva viite kiinteästi juotetusta. Huonompi juttu!

  Noi prossutehot mua vielä mietityttää. Kattelin että Passmarkin benchmark-listauksessa toi N4200 on saanut keskiarvoksi 2050 pistettä. Mitenköhän tota arvoa osais sit suhteuttaa johonkin? Voihan sitä tietysti vertailla muihin, mutta mitä ne arvot tarkottaa siis ihan käytännössä? Silleen oon ajatellu että alle 2000 pisteen ei sais ainakaan mennä, tiedä sitten onko se mikään järkevä rajalinja... Oon kuitenkin ollut käsittävinäni, että toi benchmarkkaus ois oikeestaan se paras tapa vertailla prossuja tai muita komponentteja?

  Vielä lopuksi vertailun vuoksi: paikallisessa Expertissä tarjottiin hyllystä puuttuvien, fillaritarjoukseen kuuluvien Asuksien tilalle 500€ Lenovoa (110-151br), mutta sen prossun (N3060) benchmarkit näyttää kyl olevan vaan 970 pistettä!
   
 10. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Noi fillarit eivät välttämättä sitten kestä kunnolla eli voivat olla samaa roskaa kuin Gigantin aikoinaan jakamat kiinapyörät elikkä en laskisi sen varaan että siitä saisi kestävän ja huoltovapaan pyörän vuosiksi.
   
 11. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,505
  Kiitokset:
  659
  Pisteet:
  173
  En edelleenkään osaa antaa käytännön esimerkkejä noiden prosessorien suorituskyvystä tai kuvata noiden benchmarkien konkreettista merkitystä käytännössä. Se kuitenkin on selvää, että Pentium N4200 on suorituskyvyltään selvästi Celeron N3060:aa parempi, mutta ei ero suinkaan ole yli kaksinkertainen, kuten benchmarkeissa. Vaikka Pentium on yleensä Celeronia tehokkaampi vaihtoehto, molemmat kuuluvat läppäreiden vaatimattomimpiin suorittimiin ja ainoa syy päätyä jompaankumpaan on pelkkä halpuus.

  500 euroa on koko läppäritarjontaan suhteutettuna halpa hinta, mutta kyllä sillä jo pitäisi saada parempikin prosessori. Kyseisen Asuksen kohdalla Pentiumia voi puolustella kevyen kannettavan energiatehokkuudella, mutta tuon Celeronilla varustetun Lenovon kohdalla 500 euron hinnalle ei ole enää mitään perustetta.

  Mikä mahtoi olla perusteena tuohon alussa mainittuun Asukseen päätymiselle? Samalla hinnalla löytyy uusimman sukupolven i3-suorittimella varustettu Full HD-näytöllinen Ideapad 310 varustettuna 8GB muistilla ja 256 GB SSD:llä:
  https://www.gigantti.fi/product/tie...CKMX/lenovo-ideapad-310-15-6-kannettava-musta

  Jos taas haet Asusta, niin aiemman sukupolven i3:lla ja 4GB muistilla löytyy esimerkiksi tuollaista:
  https://www.hobbyhall.fi/elektronii...kannettava-tietokone-musta-15-6-hh868062.html
  Laitteessa ei ole vapaata muistipaikkaa, mutta 4GB kamman voi vaihtaa 8GB kampaan.

  Benchmarkeista kiinnostuneille: Suorituskykytesteissä i3-7100U on saanut tuloksen 3828 ja i3-5005 2919. Käytännössä noiden prosessorien suorituskyvyssä ei tässäkään tapauksessa ole läheskään niin suurta eroa kuin benchmark-tuloksien välillä, vaan ne ovat suorituskyvyltään itse asiassa aika lähellä toisiaan. i3-7100:n toimintataajuus on korkeampi ja lisäksi se pystyy käyttämään nopeampaa muistia(, kuten esimerkkikoneessa), ja sillä voi olla hieman merkitystä muistisidonnaisissa ohjelmissa.
   
 12. Sol_Garage

  Sol_Garage Newbie

  Liittynyt:
  28.04.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Joo siinä Expertin lehtisessä oli muistaakseni vaan kolme läppäriä, joihin kuului se fillari kylkeen. Silmät iski ensin kalliimpaan Asukseen, mutta se oli kai myyty loppuun heti. (Nyt sitä tosin näyttäs saavan Powerilta huomattavasti huokeampaan hintaan, mutta siis ilman fillaria.)

  Paikallisessa liikkeessä olivat ottaneet pari korvaavaa konetta siihen tarjoukseen mukaan, joista toinen siis oli toi Lenovo (jota näyttää itse asiassa saavan halvimmillaan netistä 300€:lla) ja toinen sekin ylihintainen HP. Täytyy ehkä käydä siellä vielä toistamiseen, josko sieltä löytyisi jokin järkeväkin kone...

  Molemmille olis tarve, niin läppärille kuin fillarillekin, ja rahaakin on käytettävissä kovin vähän. Eli se on niinku ollu johtotähtenä ja taustalla tässä kyselemisessä.

  Ja juu, tiedossa kyl tietysti on, että jos pyöriä jaetaan ilmaiseksi, niin riski on olemassa, että se on jo vuoden päästä metallinkeräyksessä. Mut jos sillä nyt tulevan kesän suhailis tyytyväisenä... Shimanon vaihteet ne on ainakin siihen saaneet. :)
   

Jaa tämä sivu