1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus HD 7850 DCII - ylikellotteluu sun muuta

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi daolpu 16.03.2012.

  1. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Uutta näyttistä oon ostamassa, ja vähän tiedutelisin niistä suhteutettuna koneeeeni:

    Mikäköhän näyttis on suurin, minkä saa mahtumaan Bitfenixin Merc-Alpha koteloon?
    Kotelo: http://www.jimms.fi/tuote/MERC-ALPHA

    Myös, mikä on tehokkain näyttis, mitä XFX:n 550w poweri jaksaa pyörittää, kun prossuna on X6 1075T?

    Ja emona on Asuksen M5A88-V EVO, jossa PCIe 2.0 x16 paikka

    Eli -> Kyseiseen koteloon mahtuva, emoon sopiva ja powerille riittävä näyttis.
     
  2.  
  3. ric_91

    ric_91 Active member

    Liittynyt:
    09.09.2010
    Viestejä:
    1,166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kyseessä midi-ATX joten varmasti kaikki perusnäyttikset menevät.
    GTX560 Ti 448 on aika hyvä valinta
     
  4. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo jotakin maks 250e maksavaa oon katellut. Tosin huhtikuun alussa vasta tilaan niin vielä on aikaa katella.

    Oli muuten yksi tarjous jossa sai Asuksen GTX 560 DCII näyttiksen 130e. Olisin heti ostanut jos rahaa olisi ollut.
     
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Jos sulla kotelo jo on, niin eikö helpointa olisi itse mitata kuinka pitkä näyttis sinne mahtuu? :D Jos koppaa ei jaksa avata, niin valmistajan sivuiltakin näkee:

    Q: What is the maximum clearance for VGA cards on Merc?
    Length, PCI-Slot to front panel: 437mm
    PCI-Slots to HDD-Cage (effective maximum VGA card length): 320mm
     
  6. Kuupola

    Kuupola Regular member

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    956
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ti vai ei-Ti
    Ei kannata ostaa sitä ei-Ti mallia.
     
  7. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei Ti, ja tiedän että se on heikompi, mutta kun niin halvalla olisi saanut, niin olisin tyytynyt siihen. Alunperin suunnitelmissa oli ostaa HD 6850, joka olisi kilpaillut 560 kanssa, mutta aattelin nostaa budjettia.
     
    Viimeksi muokattu: 17.03.2012
  8. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eipä tullut aateltua nettisivuja -.-

    Tosiaan 320mm menee, mutta ainakaan AMD:n sivuilta ei löytynyt tietoja korttien pituuksista. Näköjään pitää ettii eri sivuilta.
     
  9. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Katellut kortteja ja jäänyt nyt kahden kortin välille; HD 6950 tai GTX 560 Ti.

    560 Ti kortti on kyllä aika houkutteleva kun cdonista saa 200e. Ainakin mitä silmäilin niin ei löytynyt yhtään 200e olevaa uutta HD 6950:iä.

    Muta mitä mieltä muut ovat, kannattaako ostaa 560 ti vaiko sitten 40e kalliimpi 6950?
     
  10. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
    Täältä ääni GTX560Ti:lle :) Kellottelee vielä niin siitä saa stokki GTX570 tasoisen kortin.
     
  11. Rasaz

    Rasaz Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2011
    Viestejä:
    364
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tarkotat varmaan gtx 560ti 448 corea?
     
  12. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
  13. ric_91

    ric_91 Active member

    Liittynyt:
    09.09.2010
    Viestejä:
    1,166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Enpä sanoisi että ihan GTX 570:n tasoiseksi saa vaikka scoret oli melkein ja fps juurikin gtx 570:n tasolla yhdessä testissä. Kuitenkin 1000MHz kellotus on jo sen verran kova, että ei ihme jos suorituskyky on tuolla asteella vaikuttavaa.

    Siellä sanotaan vielä:
    Overclocking your graphics card is a very quick and easy way to get a little extra performance out of your system. While the 1000MHz might not be obtainable with all GeForce GTX 560 Ti graphics cards, we are confident that almost all will handle 950MHz without a problem. In either case, gamers can enjoy performance gains as high as 15–20%.

    When running the core at 950MHz and the memory at 1335MHz, the operating temperature when under load increased from 71 degrees to a much hotter 88 degrees.


    Mutta lähelle kyllä päästään vaikka kuviteltaisiinkin ettei 1000MHz kelloihin päästäisi. :)
     
  14. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
    Siis erothan tuolla 950mhz "versiossa" GTX570 on 1-4fps.. Ainoastaan muutamassa pelissä GTX570 karkaa jo 10fps:n päähän jolloin voidaan puhua samantasoisesta kortista. Lämmötkin pysyy kurissa jos on hyvä kotelotuuletus jne. Tai sitten ostaa CDonista http://cdon.fi/kotielektroniikka/as...hdcp_physx_cuda_ddr5_directcu_ii_fan-14187235 niin pysyy vieläkin viileämpänä.

    btw. CDonissa oleva GTX560 ei ole Ti-malli jos tarkoitat tätä http://cdon.fi/kotielektroniikka/msi_geforce_n560gtx-m2d1gd5_s_1gb-14930593
     
  15. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tuo Ti ei olisikaan hassumpi, mutta myös houkuttelevaa olisi ostaa 6950, kun siitä saisi 6970:ksi mahdollisesti.

    Varmaan kannattaa katella käytettyjä kortteja netistä, tai sitten jos sattuis tullee hyvä tarjous niin tarttua siihen sitten.

    Mutta tosiaan jos viitsisi parikymppiä kalliimman ostaa, niin olisihan se parempi.

    Ja paljonkos parempi sitten hd 6950 -> HD 6970 on parempi tuohon GTX 560 Ti:hin verrattuna normikelloilla?


    Minkäs valmistajan kortti sulla on?
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2012
  16. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
    Itellä on MSI:n GTX 560Ti Hawk eli tehdaskellotettu 950mhz corella ja TwinFrozr 3-coolerilla.

    http://www.anandtech.com/bench/Product/292?vs=330 tuossa pieni vertailu. Pitää muistaa että jos referenssi 6950 ja sen modaat 6970 niin lämmöt nousee siinäkin kohtuu korkealle (ellei oo kotelotuuletus kunnossa ja sama asiahan se on myös GTX560Ti kellotuksessa).

    Kyllä vaan.. Nyt kun noi AMD:n ja Nvidian uudet kortit on julkaistu niin porukka myy "vanhoja" kortteja edulliseen hintaan.. Käytetyn HD6950 saa alle 200€ ja se voi olla jopa valmiiks modattu jne. Että ei muuta kuin myyntiosastoja koluamaan jos haluaa halvalla päästä.
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2012
  17. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ja eikös tuo XFX:n 550w poweri riitä pyörittään tommosta korttia, prossua X6 1075T, ja ehkä tulevaisuudessa kevyttä ylikellotusta?
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2012
  18. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Riittää hyvin.
     
  19. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Silmiin on nyt iskenyt tuo Asuksen HD 6950 2 gigan eiditio. Kuitenkin vaikka sen ostaisinkin, niin mietityttää siitä muutama asia.

    Näyttis: http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH6950_DCII2DI4S2GD5/#specifications

    Jos tuon ostaisin koneeseeni, sopisiko se minun M5A88-V EVO emooni, kun kortti on PCI-e 2.1 ja emossa on vain tuki PCI-e 2.0:lle?

    Myöskin kun koneessani menee HDMI liitännän kautta ääni telkkariin ja sieltä kaiuttimiin. Kun kerran DVI -> HDMI adapterilla saa äänen kuulumaan tuolta kortilta, niin onko siinä joitakin rajoitteita, kun siinä on tuo HDCP?
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2012
  20. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
    Sopii se ilman minkäänlaisia ongelmia.
     
  21. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No nyt kun olin joitakin nettisivuja katellut, niin niissä sanottiin, että jotkin tietyt ominaisuudet voivat jäädä pois tai jotenkin sillee. Eli eihän tuo varmaankaan mikään 100% yhteensopiva/toimiva ole?
     

Jaa tämä sivu