1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus F3Jc Bluetooth ajuria ei löydy!

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi pvesa 21.02.2018.

  1. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    50
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Otsikon mukainen kone jossa Windows 7 Home ei löydy Bluetooth ajuria Asuksen sivulta, tai jos löytyykin, pitäisi asentaa jokin maksullinen ajurinlataus ohjelma ikäänkuin pakotetaan ostamaan jokin ohjelma.
    Koneessa on Bluetooth kuvake merkkivalon yläpuolella, mutta ilmeisesti se ei syty ilman ajuria. Miten se laitetaa toimimaan, millä näppäimillä. Ja mistä ajurin voisi ladata ilman jonki ohjelman ostamista?
    Kiitoksia etukäteen hyvästä tiedosta.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Nuo Driver Boosterit ja niiden valmistajat ovat monasti hyvin kyseenalaisia toimijoita, jotka tarjoaa ajureita laittelle "rahasta", joiden valmistajan tuki on loppunut, kuten laitteellasi ei ole Win7 tukea enää.

    Oletko katsonut laitehallinnasta, mitä se näyttää BT ajurista? Onko alapalkissa piilossa BT-kuvake?
    Täällä laitteen manuaali, jota voit tutkia: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/F3Ja/e2542_f3.pdf
    Jos tuo ei ole oikea manuaali, voit laitteen sarjanumerolla etsiä täältä: http://support.asus.com.cn/download/options.aspx?SLanguage=en
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,695
    Kiitokset:
    700
    Pisteet:
    173
    Bluetooth kytketään päälle näppäinyhdistelmällä Fn+F2. Toimiakseen tuo hotkey tarvitsee myös oman toimivan ajurinsa. Vistan ajuritko siinä nyt on?
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Meneekös tuo Bluetooth päälle tuosta samasta Fn+F2, mistä langaton verkkokin kytketään?
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,695
    Kiitokset:
    700
    Pisteet:
    173
  7. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    50
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Järjestelmätiedot/Ohjelmistoympäristö/Järjestejmäohjaimet/Bluetooth Serial Communications Driver/Kernel Driver/
    Käynnistetty= Ei
    Tämä löytyy Järjestelmätiedot paikasta. Ohjauspaneelin Laitehallinnasta ei löydy Bluetooth laitetta, eikä mistään muualtakaan. Lienee ajurin puute, millään näppäinyhdistelmällä ei voi lisätä laitetta. Siis mistä ajuri?
     
  8. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    50
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Vihdoin sain ajurin, pari iltaa sitä etsinkin. XP:lle se on mutta asentui kuitenkin.
    Nyt Bluetooth löytyy, ei vaan käynnisty Fn+F2 eikä millään muullakaan näppäimistöllä vaikka Fifi on päällä tai pois päältä. Taitaa olla rikkoutunut.
    Jatketaan harjoituksia.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    En tiedä, mutta itselläni ei ole erillistä kytkintä sille. Se voidaan kytkeä päälle tai pois bluetooth asetuksista ON/OFF ja BT laitteet kytketään kaikki erikseen päälle tai pois.
    Olisi siihen kai saanut Vistan ajurinkin, eli uudemman. Koneellesi löytyy kuitenkin vielä Vista tuki.
    Alapalkkiin tulee Bluetooth kuvake, kun laite on aktiivinen, jolloin siihen voi kytkeä suoraan laitteita, tekemällä haun ja parittamalla laite toimintavalmiiksi.

    edit: en tuota WiFin kytkemistä nyt sekoittaisi asiaan.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,695
    Kiitokset:
    700
    Pisteet:
    173
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Olikos tuo väärä manuaali, jonka linkkasin aikaisemmin. Siinä se on merkitty WiFi yhteydeksi vai onko Bt mukana samassa toiminnossa.
    Mutta niin tuolla on kirjoitettu, että sillä otetaan käyttöön, en vaan oikein ymmärrä tuota.

    Kaikissa omissa koneissani ei ole mitään kytkimiä tuolle toiminnolle, vaan otettavissa käyttöön, kun ao. Bt:n ajuriohjelma on asennettu.

    Edit: selvisi asia minullekin. Tuolla manuaalissa on todella merkitty, että FN+F2 näppäinyhdistelmällä otetaan käyttöön WiFi ja Bluetooth, siis kumpikin, eli ilmeiseti, kun Wifi on päällä, niin on BT myös.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2018
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,695
    Kiitokset:
    700
    Pisteet:
    173
    Oikea manuaalihan se on. Tämä kuva on siitä:
    upload_2018-2-21_23-7-20.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Huomasinkin tuon jo, kuten aikaisempaan viestiini lisäsin.

    Kysyjälle, ota mieluummin tukisivun Vistan ajureita, ne yleensä toimii seiskassa varmemmin.
     
  14. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    296
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Nuo ovat juuri niitä, mitä tulee välttää viimeiseen asti. Niiden käyttö perusteltua, kun mistään muualta auja ei löydä.
     
    205 kiitti tästä.
  16. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    296
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    No jos ja kun Henkilö ei ymmärrä mennä Valmistajan siviulle?

    Mene laitehallintaan >blootuut edesäolevaa väkästä klikkaa > päivitä ohjain.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2018
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,695
    Kiitokset:
    700
    Pisteet:
    173
    Toivottavasti hän edes ymmärtää kysyä. Kannettavissa (ja usein pakettikoneissakin) oikeat ja toimivat ajurit läytyvät koneen valmistajan sivuilta. Esimerkiksi näytönohjaimen valmistajan sivuilta haettu uusin näytönohjain ei usein toimikaan ongelmitta kannettavassa tietokoneessa, vaikka siinä on sama näytönohjain. Laitevalmistajat usein modifioimat ajureita juuri kyseistä mallia varten.

    Itselläni ei ole mitään kokemuksia tuollaisista ajurien haku- ja päivitysohjelmista, mutta olen lukenut, että sellainen on joskus onnistunut löytämään toimivan ajurin vanhaan laitteeseen, jonka valmistaja ei ole julkaissut laiteajuria uudemmalle käyttöjärjestelmälle. Vanhassa koneessa kolmannen osapuolen ajuripäivitysohjelmaa voi siis kokeilla tuollaisessa tapauksessa, jossa vanha virallinen ajuri ei toimi uudella käyttöjärjestelmällä. Pitää kuitenkin hakea vain yksittäistä ajuria ja varoa, ettei ohjelma ala päivittämään kaikkea, sillä silloin tulee vain ongelmia.

    Varovaisuuteen on muutenkin syytä, sillä jotkut noista ajuripäivittäjistä asentavat myös suoranaisia haittaohjelmia.
     
    205 kiitti tästä.
  18. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    296
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    Tere pohjimmiltaan peesaan mielipidettäsi siks lisäsin omaani ohj. toivottavasti oli otollinen maaperä olemehhan vain :Dihmisiä.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Oman kokemuksen mukaan Vistan ajurit yleensä toimii myös seiskassa, joten kokeile niillä ensin. Löytyy täältä: http://support.asus.com.cn/Download.aspx?SLanguage=en&m=F3JC&p=3&s=78

    Hyvin monet ajuriohjelmat tuo suoranaista kakkaa ja haittaohjelmaa koneelle, joten niitä voi suositella ainoastaan viimeisenä vaihtoehtona, kun muuta ei ole enää.
     
  20. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    50
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Nyt on ajureita asennettu kasapäittäin, mutta ei vaan toimi.
    Seuraavia virheitä tulee:
    Bluetooth ei ole valmis.
    Diagnostiikka: Tarkista kommunikaatio bluetooth laitteen kanssa.
    Kun napsauttaa painiketta ottaaksesi käyttöön: Liitä bluetooth laite ja napsauta ok painiketta.

    Pari laitetta oon saanu näkyviin, mutta tiedonsiirto ei toimi ja bluetooth valo ei pala, viereinen langattoman valo toimii.
    Aivan kuin laite ei toimisi, ei itsestään eikä millään näppäinyhdistelmällä. Ei niin ei.
    Hyviä ohjeita on tullut, kiitos.
    En luovuta vielä.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,733
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    123
    Minusta silloin jos haulla saat laitteita näkyviin, pitäisi vaan suorittaa sen paritus.
    Seiska on mielestäni hankalampi noiden bluetooth laitteiden kanssa kuin kymppi.
    Joissakin laitteissa pitää erikseen laittaa hakuvalmius ja lisännyt klikkaamalla sen löydyttyä bluetooth laitteisiin?

    Oletko antamastani linkistä ladannut sinun läppärisi Vistan ajurin?
    Olisi helpompi edetä asiassa jos antaisit aina palautetta ehdotettuihin asioihin, muuten mennään vähän sokkona.
     

Jaa tämä sivu