1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

asus eee pc ja windowsin asennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Gereti 20.11.2013.

  1. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,148
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    Luulen että tuo nyt meinaa että jos koneesa ei ole mitään viirusten torjunta ohjelmaa niin silloin tuo mato pääsee koneelle...

    Mutta miten se olisi koneelle päässyt? eikai se heti muka pääse kun verkko kaapeli on kiinni niin rupeaa jo asentumaan? Luulen että pitää melkein jossain pornosivuilla olla mainoksesta tilaamassa jotain virtuaalipiipiin venytintä että ton saa koneellensa...

    Itse olen ajurit asentanut Driver Genius ohjelmalla, ja jos sillä ei saa tai ei halua ostaa sitä (tai harhautua väärille poluille) niin Everest ultimate edition ilmais versiolla näkee tarkasti koneen laitteet,piirisarjat yms joiden nimen perusteella helppo hakea oikeaa ajuria...

    Luulen että selviät ihan piirisarjan ajurilla.

    Ootko kokeillu kahtua valmistajan sivuilta ajuripakettia?

    Driver geniuksesta vielä sen verta että sen ilmais versiolla näkee mille laitteille on ajuri asennettu ja mille ei.
     
  2.  
  3. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Conficker on "mato", jolle riittää että XP-kone on kytketty nettiin eli se voi saastuttaa koneen, vaikka koneella ei olisi kertaakaan surfattu netissä. Paras suoja Conficker-madolle on KB958644-päivitys, mutta myös virustorjuntaohjelmat estävät Conficker-madon asentumisen koneelle.

    http://www.digitoday.fi/tietoturva/...opeasti-jo-8-miljoonassa-koneessa/20091375/66

    "Tiistaina saastuneita koneita oli 2,5 miljoonaa, keskiviikkona määrä kohosi 3,5 miljoonaan ja perjantaina kahdeksaan miljoonaan."
     
  4. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Menee aika OT, mutta... oikeasti?
    En tiedä pitäisikö tässä nyt itkeä vai nauraa...


    http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-61/tuntemattoman_laitteen_asentaminen_windows-936900/
     
  5. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    @ xbkrypt0n

    Ei minua haittaa, lievä *OT*, asiaanhan nuo toki liittyvät ihan hyvin,
     
  6. Sakke88

    Sakke88 Active member

    Liittynyt:
    11.04.2004
    Viestejä:
    1,773
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Itse olen boottavan windowsin asennusmedian tehnyt aina windowsin omalla bootsect työkalulla.

    Seuraava komento laitetaan siis komentoriviin ja se tekee X-asemasta boottaavan.

    "bootsect /nt52 X: /mbr"

    XP:tä uudemmille järjestelmille /nt60.

    Ei tarvitse siis muuta kun siirtää asennusmedian sisältö tikulle, antaa edellinen komento ja sen jälkeen tikku kiinni eee pc:hen. Muistaakseni "esc"-näppäimellä pystyi valitsemaan mistä kone käynnistetään.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2013
  7. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    kiitän, ja pidän tämän mielessä
    ja kyllä,escillä pääsee bootmenuun

    pitää testata tuota joku kerta :)
     
  8. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,148
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
  9. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Ei onnistu tuolla tavalla sellaisen XP:n USB-tikun tekeminen, jolta onnistuu XP:n asentaminen. XP:n asennusohjelma/asennusmedia ei tue USB-tikulta XP:n asennusta, joten noin helposti homma ei onnistu.
     
  10. Sakke88

    Sakke88 Active member

    Liittynyt:
    11.04.2004
    Viestejä:
    1,773
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Muuten muistin oikein, mutta usb-asema täytyi tehdä aktiiviseksi. Tämäkin onnistuu helposti windowsin omilla työkaluilla.
    http://www.ehow.com/how_6592291_install-windows-xp-usb-memory.html

    Testasin ja hyvin toimi omalla kingstonin DataTraveller 2.0 usb tikulla. Muistaakseni joissain usb-tikuissa on valmistajan suojattuja osioita, mitkä saattavat aiheuttaa ongelmia.
     
  11. fossiili

    fossiili Member

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Minulla on muutama Windows ja Linux kone ja osaan niitä vertailla. eeePC 701 on myös. On turhaa ja vaivalloista ja kallistakin asentaa WindowsXP eeePC:n Nykyisillä Linuxilla onnistuu samat asiat kuin Windowswilla, kaikkein oudoimpia pelejä lukuun ottamatta.

    WindowsXP on jo nyt tietoturvariski ja sen virallinen tuki loppuu kohta. Jos käytät mikroa Internetissä, joudut hankkimaan kalliin tietoturvan joltakin vanhaan arkaan käyttikseen erikoistuneelta yritykseltä. Mikäli sellaista edes jonkun ajan kuluttua löytyy.

    Linux on erilainen kuin Windows. Siksi ihmiset ovat Windowssiin jämähtäneet. Olen eläkkeellä ja autan mielelläni. Minulla on kokemusta sekä ikä-ihmisistä että nuorisosta, joille olen Linuxin asentanut.

    Siis: ei Windowssia eeePC:hen vaan Linux!
     
  12. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Miksi ei molempia? Vaikka Linuxilla voi tehdä lähes kaiken mitä Windowsilla, ei sillä kuitenkaan ihan kaikkea voi tehdä. Ubuntu on todella helppo asentaa Windowsin rinnalle ja sille riittää ihan hyvin joku 20-30 gigaa kiintolevyn lopusta. kde-full paketin asentamalla ja hylkäämällä tablet-unityn sitä voi jo melkein käyttää. Windows 7 pyörii noissa EeePC miniläppäreissä ihan yhtä hyvin kuin Windows XP, jos siis ne tietoturvapäivitykset pelottavat ja sen jaksaa säätää pienellä muistimäärällä toimivaksi.

    Linux vaatii aika paljon työtä, että sen saa toimimaan hyvin. Varsinkin ajureiden asennus on aika vaativaa hommaa monelle. Windowsissa riittää ajurin hakeminen valmistajan sivuilta ja ajamalla .exe tiedoston. Linuxissa taas... Esim. DVB-T tikun asennus:
    http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/How_to_Obtain,_Build_and_Install_V4L-DVB_Device_Drivers
     
  13. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    ömm... ei minua tietoturvariskit kiinnosta, piraattiseiskaa nytkin käytän kun toimii paremmin kuin aito... (kyllä minulta home premiumiin koodi löytyy mutta...)

    virallisilla tukiajoilla mitään tee...
    väitän kyllä ettei esim, bäfät toimi linuxilla, joita tälläkin hetkellä pelailen...
    eikä tietoturva maksa mitään, windowsien koodeja dyykkaa jäteasemalta (xp:n kanssa näin tehnyt, vistojakin sieltä löytyisi muta ei niillä tee mitään, seiska pro:nkin kalastellut sieltä)
    ilmaisella virusohjelmalla mennään, avg:lla, windowsin palomuurilla,

    minulla on nyt eeepc:ssäni xp ja avg ja ihan hyvin toimii KUN JAKSAA ODOTTAA
    toki myönnän että linuxilla toimi nopeammin, mutta en minä sellaista rohjaketta ota vaivakseni kun en sillä edes skypeä/javaa saanut asennettua, liian vaivalloista, ict alaa minä opiskelen koulussa enkä datanomia, ei minua käyttispuolen hommat kiinnsota pätkääkään...
     
  14. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
  15. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
  16. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Tuo ongelma tulee näemmä SP3 asennuksen jälkeen.
     
  17. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    ömm, ongelma?
    skype ei toiminut ennen kuin asensin tuon updaten, nyt toimii updaten jälkeen
     
  18. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Svchost.exe käyttää 99-100% suoritinta ja Windows/Microsoft Update ei saa ladattua päivityksiä. Skypeen tuo tuskin vaikuttaa mitenkään.
     
  19. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    itse päivitin tosiaan sp2--> sp3 ja alkoi skype toimimaan
    no itsellä ei oikein autoupdatet pelitelleet niin latasin manuaalisesti tuon sp3:sen mikkisoftan sivuilta ja asentelin sen ongelmitta...
     
  20. fossiili

    fossiili Member

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tein juuri Windows7 - asennuksen. Jo pelkkä asennus oli hidas ja vaivalloinen. Jokin linux olisi mennyt siihen verrattuna heittämällä. Pakko kuitenkin Windowssejakin kokeilla ja käyhän se vaihteeksi.

    Valitettavasti asennus oli 2. kerta. Muutin ed. koneen vain parille linuxille omistetuksi. Toinen aivan loistava ja jaavat ja muut säksätykset heti selättävä.Mutta tähän koneeseen laitoin pikku kapulalla digitv:n. Se onnistuu linuxillakin, mutta halusin testata ensin valmistajan ajureilla. Eli Windows7 piti aktivoida.

    Se olisi meikäläiselle 79 v. puolikaljulle tosi vaivalloista. Soitat Micorsoftille, painelet puhelimen näppäimiä (siis älypuhelimen näytöllä), sitten syötät piiitkän numerosarjan iiihan täsmälleen oikein. Jos menee liian hyvästi täti valittelee, ettei ole saanut numerosarjaa, eikun uudestaan. Sitten pitää vielä saada kirjattua yhtä pitkä numerosarja muistiin ja tietokoneelle. Täti puhuu nopeasti, mutta kun on kiltti täti niin suostuu kertomaan numerosarjan uudelleen ...

    Tämä oli siis Windowssin 2. asennus. Windowssithan joutuu ainakin 8. varhemmat ottamaan uusiksi useaan kertaan. Hidastuvat raukat kokemuksen kertyessä. Joten ymmärrän toki niitä varkaita, jotka riistävät Microsoftilta niille oikeuden mukaan kuuluvia lisenssimaksuja ... joskin siinä on melkoinen työ siinäkin.
     
  21. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Onhan se vuodattaminen mukavaa, mutta se ei oikein auta yhtään mitään eikä ketään jos sillä ei ole jotain tarkoitusta. Samalla tavalla se joku muu voisi vuodattaa linuxin vaikeuksista (esim. LAN ja WLAN ajurin asennus linux läppäriin, onnea vaan googletukselle kun et pääse googleen).

    Eivätpä ne oikeastaan hidastu. Ainoa asia joka niitä hidastaa on käynnistyksen yhteyteen laitettavien ohjelmien käynnistäminen. Eivät ne millään taikapölyllä toimi vaan ykkösillä ja nollilla.
     

Jaa tämä sivu