1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

asus eee pc 1005p käyttöjärjestelmä

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jan1n 10.08.2012.

 1. jan1n

  jan1n Member

  Liittynyt:
  12.03.2009
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  minikannettava josta on poistettu palautus media ja sain asennettua täältä käyttöjärjestelmän(win 7 starter) http://www.mydigitallife.info/official-windows-7-sp1-iso-from-digital-river/ ja tällä ohjelmalla http://www.microsoftstore.com/store/mss..._usbdvd_dwnTool ,asennus onnistui mutta aktivointi.ja ennen formatointia otin tällä The Magical Jelly Bean keyfinder-ohjelmalla product keyn talteen(tarroja ei ollut) mutta ei anna aktivoida sillä? kysyin asukselta niin sieltä ei saa windows mediaa.millä ja miten saan aktivoitua tuon?
   
 2.  
 3. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,774
  Kiitokset:
  770
  Pisteet:
  193
  http://x2.fi/q/asus_eee_pc_1005p_as..._palautus_media_lisenssi_on_miten_saan_median
  Asennus siis onnistui antamani ohjeen mukaan, kun tuolla vielä kerroit, ettei boottaavan USB-tikun teko onnistu?
  Oletko katsonut koneen pohjaan, siellä Product key tarra pitäisi olla?

  Jos poistit ei.cfg konfigurointi tiedoston, en tiedä asentaako OEM tai Retail version.
  Tämän voi varmistaa sillä, että muokkaa tuon ei.cfg-tiedoston seuraavanlaiseksi.

  [EditionID]
  Starter
  [Channel]
  OEM
  [VL]
  0

  Tämän jälkeen asentaa ainakin OEM-version. Suomessa tuota versiota ei tietääkseni myydä, mutta varmaan jossakin muualla. Se saattaa olla nyt se mihin homma kaatuu.

  Varmistan nyt vielä, hyväksyikö se product keyn, mutta ei aktivoi sillä ohjelmaa vai eikö hyväksy sitä ollenkaan?
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2012
 4. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  OEM ja Retail käyttöjärjestelmillä ei ole käytännössä mitään eroa keskenään. Ainoa ero syntyy asennuksen aikana asennetusta sertifikaatista joita ei missään itse muokatuilla retail-levyillä ole. Pelkästään siis ei.cfg tiedostoa editoimalla ei asennuslevystä ja käyttöjärjestelmästä OEM-versiota tule. Sen määrää asennusavain ja kun käytetään OEM-avainta, Windows vaatii OEM-sertifikaatin.

  Ei kuitenkaan hätää, sertifikaatin voi itse asentaa jälkikäteen. Tarvittavat tiedostot löytyvät täältä (ensimmäinen hakutulos):
  http://bit.ly/NeobYf

  Arkiston purkamiseen käytä joko WinRAR tai 7-zip -ohjelmistoa.

  Koska kyseessä on Asuksen kone, käytetään asuksen sertifikaattia (löytyy arkistosta kansiosta SLIC 2.1 BINS\ASUS\2.1 BIN & 2.1 Certificate\~Certificate~). Kopioi sertifikaatti (ASUS-_ASUS_-2.1.XRM-MS) esim. C-osion juureen. Tämän jälkeen avaa komentokehote järjestelmänvalvojan oikeuksilla, eli Windows-nappia/Käynnistä-painiketta, kirjoita ruutuun cmd, paina löytyneestä cmd.exe -tiedostosta oikealla ja valitse "suorita järjestelmänvalvojana". Kirjoita komentokehotteessa komennot
  Koodi:
  cd\
  slmgr.vbs -ilc C:\ASUS-_ASUS_-2.1.XRM-MS
  Paina entteriä jokaisen komennon jälkeen (eli esim "cd\" ja entteriä). Viimeisen komennon kohdalla voi mennä hetki. Kun toiminto on valmis, pitäisi tulla ponnahdusikkuna jossa kerrotaan, että sertifikaatti asennettu. Tämän jälkeen jos painat vaikka Tietokoneesta hiiren oikealla ja valitset ominaisuudet, pitäisi lukea että windows on aktivoitu ja genuine-leima komeilla siellä... jos avain oli aito OEM-version avain. Jos haluat Asuksen logon siihen ruutuun kuten OEM-levyiltä asennetussa OEM-käyttöjärjestelmässä, niin siihenkin löytyy varmaan jostain ohjeet.


  EDIT: Linkkiä editoitu siltä varalta ettei noita saisi suoraan jakaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2012
 5. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,774
  Kiitokset:
  770
  Pisteet:
  193
  xbkrypt0n voi olla, että olet oikeassa, mutta itse olen Samsung net-bookini asentanut noin, ilman tuota sertifikaatti temppua.
  Järjestelmä näyttää, että kyseessä on OEM versio.

  Kysyjälle vielä, että jos hyväksyi Product keyn, mutta aktivointi ei mennyt läpi, niin se pitää puhelimitse aktivoida, jonka jälkeen aktivointi menee läpi.

  PS. Löysin tällaisen kommentin:
  "Jos Windows 7:n alkuperäiseltä asennuslevyltä tai ladatusta Windows 7:n ISO-tiedostosta poistaa ei.cfg -tiedoston, niin silloin saa Windows 7:n asennuksessa valittua asennettavan Windows 7:n version. Tiedostolla ei.cfg ainoastaan määritetään mikä Windows 7 versio oletuksena asennetaan ja onko kyseessä Retail tai OEM versio."

  Se on selvää, että nuo versiot muuten ovat samanlaisia.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2012
 6. jan1n

  jan1n Member

  Liittynyt:
  12.03.2009
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Suuret kiitokset teille molemmille!tein tuon xbkrypt0n ohjeilla, asensin sertifikaatin,ja se on nyt aktivoitu!alussa itse kämmäilin,johtu ehkä verkkoviasta että ensimmäinen windows-kopio ei onnistunut/tai usb tool ei hyväksynyt sitä.toisella kerralla sitten onnistui.alkuperäisen product key kaivoin keyfinder ohjelmalla kun ei löytynyt tarroja mistään,soitin jopa microsoftille ja he kehoittivat ostamaan uuden kopion win 7 starter ja asentamaan sen ulkoisesta dvd asemasta!eivätkä suostuneet aktivoimaan puhelimen kautta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2012

Jaa tämä sivu