1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

aspire nitro vn7 opiskeluun?

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Konsta_T 18.03.2016.

 1. Konsta_T

  Konsta_T Newbie

  Liittynyt:
  18.03.2016
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei. Olen etsimässä uutta läppäriä lähin opiskeluun ja satunnaiseen pelailuun. Tarkoitus olisi hankkia kerralla niin hyvä laite, että ainakin kuusi vuotta pärjäisi. Joten jonkinlaisesta edullisesta peliläppäristä kai puhutaan?
  Itse mietin tätä: https://m.verkkokauppa.com/fi/product/58315/gkfdt/Acer-Aspire-Nitro-VN7-572G-15-6-kannettava-Win-10
  Ssd löytyy, samoin kuin jonkinlainen näytönohjain. Tuo vain näyttää parhaalta hintaansa nähden.

  Muok. Käytännössä identtisillä specseillä varustettu aceri https://m.verkkokauppa.com/fi/product/8249/gkfdc/Acer-Aspire-V5-591G-15-6-kannettava-Win-10 on käytännössä satasen halvempi. Mitä eroja tuo satanen oikeasti antaa?

  -Konsta
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2016
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,505
  Kiitokset:
  659
  Pisteet:
  173
  Tuohonpa ei olekaan aivan helppo vastata. Tuossa ensimmäisessä ja kalliimmassa mallissa on 4 Gt näytönohjaimen omaa muistia (toisessa 2 Gt). Lisäksi ensimmäisessä mallissa on sisäinen DVD-asema ja yksi supernopea USB 3.1 -portti lähinnä tulevaisuuden tarpeisiin. Mutta siinä on 2-ytiminen Ultra Low Voltage -tyyppinen prosessori, kun toisessa ja halvemmassa mallissa puolestaan on huomattavasti tehokkaampi 4-ytiminen normaalivolteilla toimiva prosessori. Vaikka laitteet ovat suunnilleen saman painoisia, on jälkimmäinen kooltaan hieman pienempi.

  Kannettavuutta ajatellen pieni koko on tietysti eduksi, mutta tehokkaampi prosessori imaisee akun nopeammin tyhjäksi siitäkin huolimatta, että jälkimmäisessä laitteessa on hieman tuhdimpi akku. Suorituskyvyltään ja erityisesti peliominaisuuksiltaan jälkimmäinen prosessori on selvästi parempi, kun on kyse uusimmista peleistä. Täytyy sanoa, että en ymmärrä perusteita tuolle 100 euron lisähinnalle. Aivan toinen juttu sitten on, että opiskelukäyttöön löytyisi näppärämpiä läppärimalleja paremmalla akkukestolla, mutta niistä puuttuu nuo peliominaisuudet.
   

Jaa tämä sivu