1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Artec t14 usb tikku

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi trekkari 21.02.2006.

 1. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Tare69: ProjectX:llä pitäisi onnistua audion ja videon demux:aus jonka jälkeen esim. Media Player Classic:illa voi avata molemmat ja + ja - napeilla voi sitten säätää tuon synkan kohdilleen jos siinä jotain ongelmaa (MPC voi myös mahdollisesti avata suoraan sen tallennetun tiedoston ja + ja - napeilla synkka kuntoon).
   
 2.  
 3. RArska

  RArska Guest

  Palautin Actec T14 tikun Stockmanille ja sain rahat takaisin.
  Kun ei toimi niin ei toimi..
  Pitänee harkita muita malleja.
   
 4. janys

  janys Member

  Liittynyt:
  13.04.2006
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kävin Tampereen stokkalla valittamassa ja testaamassa. Lyötiin tikku kiinni niiden kannettavaan ja stokan kattoantenniin. 16 kanavaa löyty heti. Eli tikku ja ajurit toimii, mukanatullut pikkuantenni lienee lelu kun sillä ei näy mitään. Sain päiväksi ylen kanavat sillä kotona näkymään, mutta sitten katosivat. Eli vahvistettu antenni olisi ilmeisesti tarpeen. Muuten kuva ja ääni olivat hyvät ja myös synkassa mukanatulleella ohjelmalla.
   
 5. vpv

  vpv Member

  Liittynyt:
  13.04.2006
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Linux-käyttäjänä voin sanoa että itse tikun rauta on ihan toimivaa, vaikka antenni onkin täysin käyttökelvoton. Sen verran olen Windowsilla tikkua koittanut että softa ja ajurit eivät jättäneet kovin hyvää kuvaa.

  Linuxilla tikku toimii oikein hyvin, tosin ajurit pitää vielä itse kääntää linuxtv.org -osoitteesta, koska virallisessa kernelissä niitä ei toistaiseksi ole. Kaffeinea olen käyttänyt parin tallennuksen tekemiseen ja se toimii hienosti, myös YLEn tekstitykset toimivat ja samasta kanavanipusta voi katsoa mitä tahansa kanavaa nauhoittaessa. Niin ja ajansiirto tietysti myös toimii... Kerran Kaffeine on kaatunut, tiedä sitten onko vika ajurissa vai ohjelmassa, veikkaisin ohjelmaa.

  Olen ostanut itselleni vahvistetun One for All -antennin ja kanavien viritys on yllättävän nopeaa. Kaikki kanavaniput näkyvät oikeastaan täydellisesti, paitsi Urheilukanavan nippu tuntuu välillä vähän pätkivät, sekin voisi antennin siirrolla korjaantua. Tosin antenni maksoi nelisenkymppiä eli ei tämä ilo ihan halvaksi tullut ;).

  Nyt on vaan käynyt mielessä että möisiköhän Stokka noita ihmisten palauttamia tikkuja halvalla uudestaan, saisi edullisesti kaksi viritintä niin voisi nauhoittaa kahta kanavaa ja katsoa kolmatta samaan aikaan...
   
 6. pkani

  pkani Member

  Liittynyt:
  07.04.2006
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  vpv: onko sulla jossain jotain dummie-ohjetta miten toi taiteillaan linuxiin?

  Tuleeko sulla useinkin tarvetta nauhoittaa kahta kanavaa ja katsella kolmatta? Siis silleen että ei kannata hommata telkkaria tai videoita/polttavaa dvdtä/kovalevytallenninta?

  Positiivista tavallaan, että toi antenni on se joka tässä tökkii. Ja vissiin ihan hirveesti parempaa settiä ei tartte olla, että alkaa pelittämään. Onko joku värkännyt omaa antennia? Onko jotain hyvää tipsiä minkälainen kannattaa väsätä? (nyt tarvitaan kotijoukkoja varten halpoja ja helppoja ratkaisuja)

  Vieläkö kun löytyisi semmoinen softa-ajuripari, jonka kehtais windows-koneeseen laittaa. Hankalaa aina tämä tämmöinen, kun pitää arpoa ongelmia aina raudasta ajurien kautta ui-softaan..


   
 7. trg

  trg Member

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Linux-ohjeet olisivat todellakin tervetulleita. Oman kokemukseni perusteella, olemassa olevat Windows-ajurit ja tikun oma playeri ovat melko syvältä. Itse laite vaikuttaa kyllä hyvältä.
   
 8. vpv

  vpv Member

  Liittynyt:
  13.04.2006
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pastean tähän kirjoittamani ohjeet tuolta dvdplazan threadistä, toivottavasti näistä on apua. Kernelimoduulien kääntämiseen tarvitaan erilaisia työkaluja ja niiden pakettien nimet vaihtelevat distrosta toiseen, joten on vähän hankala antaa niistä mitään ohjeita. Ainakin kernel-devel/kernel-headers tai muun vastaavan paketin ja kääntäjän (yleensä gcc) tarvitsette. Linuxtv.orgin koodirepositoriot toimivat Mercurial-versionhallintajärjestelmällä eli sen tarvitsee myös, Fedorassa sen saa komennolla yum install mercurial.

  Ajurit on toistaiseksi käännettävä testirepositoriosta, koska tikku perustuu STK3000P-referenssitoteutukseen jolle ei vielä ole täysin vakaita ajureita. Hyvin ovat minulla kuitenkin toimineet.

  Ensin kopioin täältä: http://www.linuxtv.org/downloads/firmware/ tiedoston dvb-usb-dibusb-6.0.0.8.fw hakemistoon /lib/firmware/ josta ainakin oma distroni FC5 niitä etsii.

  Sitten annoin komennot:

  hg clone http://linuxtv.org/hg/~pb/v4l-dvb.stk3000p
  [hakee moduulien lähdekoodit]
  cd v4l-dvb.stk3000p/
  make
  [tässä välissä moduuleja käännetään, seuraavat komennot annoin roottina, risuaita merkitsee siis roottia, älä pastea sitä ;)]
  #make install
  #make reload

  Jotain virheilmoituksia voi make reloadin kanssa tulla, minulle tuli, mutta toimii silti.

  Sitten tikku kiinni ja dmesgillä voi nähdä jotain tällaista:
  dvb-usb: Artec T14 - USB2.0 DVB-T successfully initialized and connected.

  Sitten esim. Kaffeine käyntiin, jos se valittaa ettei ole tarpeeksi oikeuksia tikun käyttöön niin tarkistakaa että käyttäjätunnus on samassa ryhmässä kuin tikun laitetiedostot.

  En ota vastuuta siitä jos rikotte koneenne/distronne/tikkune jne. jne.
   
 9. raivo_

  raivo_ Member

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Osaiskohan joku sanoa mistä johtuu kun jos käytän tikkua ton mukana tulleen antennin kanssa niin näkyy vaan 3 4 subi ja 3+ ja 4+. Tuo SNR on sillon täysillä mutta RF paikoittain heikko ja kuva saattaa pätkiä välillä (yleensä kuitenkin kuva on hyvä). Sitten kokeilin iskeä tikun kiinni kaapeliverkkoon siis antennipiuha kiinni. Silloin tuo RF signaali on hyvä kaikilla kanavilla myös YLE:n kanavilla, mutta SNR näyttää nollaa eikä kuva näy. Kämpässä on digiboxi, joka näyttää kanavat ongelmitta, joten en oikeen käsitä mikä tässä nyt mättää. Onko ongelma ratkaistavissa vai ovatko ainoat vaihtoehdot uuden antennin osto tai palautus?
   
 10. pkani

  pkani Member

  Liittynyt:
  07.04.2006
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kaapeli-verkossadigitelkkari on toteutettu ihan eri tavalla (erilainen modulaatio), eli Artecin tikun ei edes pitäisi näyttää niitä kanavia kaapeliverkossa. Jos taas sun kodin seinä-tökkeli on katolla olevassa harava-antennissa kiinni, niin silloin voi kysymys olla siitä, että joko antenni tai teidän taloyhtiön signaalinjako-kamppeet eivät passaa digi-lähetyksille (josta vois johtua toi mainitsemas ilmiö).
  Voi tietty olla että puhun täyttä skeidaa, mutta korjatkaa niissä paikoissa joissa olen ymmärtänyt asiat väärin.
   
 11. Guse

  Guse Member

  Liittynyt:
  08.04.2006
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mytheatre alkoi toimia pitkän virittelyn jälkeen. Kanavia ei meinannut löytyä. Helsingin asetukset sain kuntoon ja minulta saa zip-filena kanava-asetukset. Ajurin jouduin päivittämään kaikkiin koneisiin.

   
 12. tkay564

  tkay564 Member

  Liittynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Guse: Minkälaiset toimenpiteet auttoivat? Minkä ajurin päivitit? Olen nyt itse yrittänyt Progdvbtä ja mytheatrea, laihoin tuloksin. Signaalitaso ja -laatu ovat omalla ohjelmalla ja ajurilla käytettäessä aivan huipun tuntumassa, mutta näillä ei löydy kummallakaan kanavia. Jotenkin tuntuu bda-ajuriongelmalta..?
   
 13. Guse

  Guse Member

  Liittynyt:
  08.04.2006
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Latasin koneelle ties monenneko kerran toptronicsin sivulta BDA-ajurin. Menin laitehallintaan Tikku oli portissa kiinni ja katsoin ääni, video ym. ohjaimen kohdalta mikä ajuri on päällä. Se näytti oikealta, mutta siitä huomimatta menin ja päivitin sen manuaalisesti siitä hakemistosta, johon olin sen ladannut. Päivityksen jälkeen MyTheatre näytti alustaessaan BDA(DVB-T)...Filter#1 ja homma toimi. Aikaisemmin alustuksessa oli ARTEC USB-stick tai jotain sinnepäin. Kaikki kanavat löytyivät helposti ja tekstitys ym YLE:lläkin toimii hyvin. Kuvan laatu on vähän heikompi kuin ARTECin omalla ajurilla. Tämä homma toimi vain yhdellä minun kolmesta tietokoneesta, mutta siirsin asetukset kopioimalla kanavien tiedostot USB-tikulla suoraan toisiin koneisiin ja homma toimi kuin elokuvissa sen jälkeen näilläkin. Jotain vikaa ajureissa on koska sain useamman kerran bluescreenin asennuksien testauksen aikana jostakin muistiongelmasta. Kopioinnin jälkeen en ole saanut bluescreeneja.
   
 14. cya2

  cya2 Member

  Liittynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitokset, teille !

  Sain oman tikun vihdoinkin toimimaan, ohlsonin DVB-2687a antennin avulla, laitteen oman ajurilla. BDA ajuri ei toiminnnut minulla.
  Vastaus löytyy nyt tuolta: http://www.toptronics.fi/artec
  (Sivu pävitetty)

  "Suorat tallennukset eivät suostu menemään valitsemaani kansioon toiselle kiintolevylle. Muuten tallennus kyllä toimii."

  (Sama minulla,syytä en tiedä, muuten toimii)   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2006
 15. tkay564

  tkay564 Member

  Liittynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitoksia vinkeistäsi, Guse!

  Minäkin sain vekottimen vihdoin pelaamaan Mytheatrella. Palautin ensin järjestelmän aikaan, jolloin en ollut vielä asennellut mitään tikkuun viittaavaa ja asensin bda-ajurin ja mytheatren. Ensimmäisellä skannauksella löytyi kanavanippu, jossa on mtv3 ym. Toiseen skannaukseen rajasin taajuudet, joiden kohdalla aiempi skannaus analysoi jotain ja hoplaa, 27 tv- ja radiokanavaa kajahti tauluun! Ylen tekstitykset pelaa (eivät tallennu) mukavasti, kuvanlaatu tosin aavistuksen heikompi, kuin orkkisajureilla. Pari BSOD:ia tullut tallennuksen aikana, mikähän lie? Ainoa vain, että tuo Mytheatre:n kokeiluversio kilkkaa tunnin jälkeen...
   
 16. Huge_87

  Huge_87 Member

  Liittynyt:
  13.05.2004
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ihan hyvin on pelannut minulla, vaikkakin jouduin ostamaan antennin tuolle, koska mukana tulleella ei ihan Helsingin keskustassa saa signaalista kiinni. Tuolla uudella antennilla ja omalla softalla löytyi kaikki kanavat (tv+radio) mitä on tarjolla ilmaiseksi, mutta tämä vaati tosin muutaman etsinnän.

  Eri kanavapakettien kanavia katsellessa joutuu kääntämään hieman antennia, mutta eipä tuo haittaa (Yle=yksi asento; Mtv3, Nelonen yms.+voice yms.=toinen asento). ProgDVB:llä tein vain pikaisen testin tämän uuden antennin kanssa ja huonosti pelitti (kanavia löytyi, mutta yksikään ei näkynyt ellei pätkivää ääntä lasketa). Huonommalla antennilla tuo ohjelma jopa pelitti paremmin, mutta ei saanut kunnolla signaalia kiinni, niin oli käyttökelvoton.

  Myös minä olen huomannut tuon palikan kuumenemisen, kun se on aktiivikäytössä, mutta kyllä se sitten viilenee, kun se on passiivisena (vaikkakin olisi koneessa kiinni).

  Koneen resurssien käyttö hämmästytti minuakin. Jos selailee vaikkapa nettiä samalla kun mukana tulleella ohjelmalla katselee TV:tä, niin ääni ja kuva hieman pätkii. Suoritinkäyttö on siinä 10%-20% luokkaa (3GHz P4) ja muistinkäyttökin huikeat 300-400Mb!

  Pitänee tuota MyTheatrea vielä joskus kokeilla, mutta en ole rekisteröintiin kyllä valmis $40 investoimaan, koska yhteishinnalla (Artec+antenni+MyTheatre) saisi jo kaapeliverkkoon sopivan hyvän tv-kortin ohjelmiston kera. Jos joku tietää joitain hyviä TV-softia, niin saa ilmoitella (halpoja tai freewareja!).

  EDIT: Niin ja tuo ohjelmiston tarve tosiaan noiden YLE:n tekstien takia. ProgDVB:henkin ilmeisesti luvassa päivityksiä joskus, mutta niin... joskus.

  EDIT2: No nyt on sitten MyTheatreakin kokeiltu, mutta en saanut YLEn tekstityksiä sitten millään näkymään, vaikka laitoin subtitles-kohdasta rasteja ruutuun. Vaihdoin sitten takaisin normisoftaan, jolla mielestäni on vieläpä parempi kuva kuin tuolla MyTheatrella ja tämä ei pelleile signaalienkaan kanssa niin paljoa kuin MyTheatre ja ProgDVB.

  Vieläkin olisin vailla ohjelmaa, jolla saa YLEn tekstit näkymään ja kuva on yhtä hyvälaatuista kuin normisoftalla...
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2006
 17. synkka

  synkka Member

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyseiselle kapulalle on tullut uusi versio softasta eli 2.2.3.8

  löytyy ao. linkistä

  http://info.ultima.com.tw/fae/Service_e/nl/home/drivers.htm

  + Nyt talletukset menee minne pitääkin
  + Ylen tekstit toimii pikatestin perusteella, myös tallennuksissa
  + Picture In Picture toimii
  + EGP toimii myös muilla kuin ylen kanavilla
  + Ajastuksen ollessa päällä softa ei sammu raksista kokonaan vaan jää pienennettynä palkkiin

  - Raskas edelleen eli rupeaa tökkimään kun selaa esim. nettiä samaan aikaan, talletukset kuitenkin näkyvät tökkimättä
  - Softassa saisi olla ominaisuus että se sammuttaa koneen kun ajastus päättyy
   
 18. Kase

  Kase Member

  Liittynyt:
  08.04.2006
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kyseiselle kapulalle on tullut uusi versio softasta eli 2.2.3.8
  + Nyt talletukset menee minne pitääkin
  + Ylen tekstit toimii pikatestin perusteella, myös tallennuksissa

  Tein äsken päivityksen mutta mistä namiskasta tekstityksen saa päälle?
  + Radiotallennuksetkin onnistuvat nyt
   
 19. Wepsukka

  Wepsukka Member

  Liittynyt:
  04.02.2005
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Putkeen meni korjausyritykset. Koitin tuolta system32/drivers kansiosta poistella ohjeen mukaan tiedostot ja nyt en sitte enää onnistu mihinkää usb-porttiin kyseistä laitetta asentelee. Kaikki kitisee jotain. Windowsin palauttaminen ei auta. Onks nyt sitte vaa palautettava vehje ja otettava rahat takasin...
   
 20. cya2

  cya2 Member

  Liittynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ajaa regedit ja poista kaikki Digital TV Stick liityvää (paljon). Bootaa kone uudeleen asenna uudeleen. Avot.
   
 21. owl70

  owl70 Member

  Liittynyt:
  08.04.2006
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kun tiedostot on poistettu drivers-dirikasta, niin Windows sanoo tosiaan, ettei löydä ajureita, ja kysyy niiden sijaintia.
  Silloin voi sanoa Cancel, ja käydä laitehallinasta valitsemassa "Update driver..." kyseisen laitteen kohdalta (voi olla "Unidentified USB device". Ja sitten vain osoittaa sille sen ajurin dirikan, jota haluaa käyttää; BDA tai perusajurit. Ja tämä kahdesti, sillä se asentaa ensin jonkun "firmware loader", sitten vasta "Digital Stick"-ajurit.
   

Jaa tämä sivu