1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

App Store -ketju

Viestiketju iPhone-keskustelu ja tukikeskus -osiossa. Ketjun avasi Jyk 27.01.2022.

 1. Jyk

  Jyk Regular member

  Liittynyt:
  23.05.2019
  Viestejä:
  460
  Kiitokset:
  35
  Pisteet:
  38
  Yleistä aihetta Applen App Storesta.

  Mielenkiintoinen esimerkki App Storen ns. Apple-verosta.

  Sisältöä maksua vastaan tarjoava Fanhouse on taistellut Applen ottamaa 30% komissiota vastaan, mutta joutuu nyt luopumaan taistelusta tai Apple poistaa sovelluksen App Storesta. Tämän myötä iOS-sovelluksessa on nyt mahdollisuus tehdä sisäisiä ostoja, jotka sisältävät 50 prosentin korotuksen Applen ottaman osuuden kompensointiin.

  Fanhousen nettisivuilta ostaessa nämä sisäiset "kolikot" maksavat vähemmän, sillä tuolloin Applelle ei tarvitse maksaa osuutta. Apple ei kuitenkaan anna mahdollisuutta mainostaa sovelluksessa, että nettisivuilta saa kolikkoja edullisemmin.

  Fanhousen käytäntö on antaa käyttäjän maksusta 90 prosenttia suoraan sisällöntuottajalle ja palvelu ottaa itse 10 prosenttia. Tätä käytäntöä ei haluta muuttaa, jonka myötä siis maksut kallistuivat, koska Apple haluaa 30 prosentin osuuden.

  Fanhousen kehittäjä kertoo asiasta tarkemmin Twitterissä, jossa hän sanoo, että Applen ottama osuus aiheuttaa eniten harmia sekä käyttäjille että sisällöntuottajille, jotka joutuvat nyt maksamaan myös Applen osuuden.

  Fanhouse ei tietenkään ole ainoa tämän asian suhteen, vaan monet muut palvelut kärsivät myös osuudesta. Esimerkiksi Netflixin iOS-sovelluksen kautta ei ole mahdollista rekisteröityä ollenkaan ja sovelluksen kautta tehdyt Twitch-tilaukset maksavat enemmän kuin netissä tehdyt.

  Myös Googlen Play-kaupassa on vastaavaa toimintaa.
   
 2.  
 3. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  6,568
  Kiitokset:
  1,192
  Pisteet:
  223
  Mietin tätä asiaa silloin kun Epic games kävi Applea vastaan samasta asiasta. Ei mitenkään simppeli tilanne ja tavallaan ymmärrän kumpaakin osapuolta. Apple ei ole tyhjästä polkaissut pystyyn omaa ekosysteemiänsä ja tavallaan saa oikeutetusti määritellä miten tuotteensa käytön hinnoittelee. Toisaalta koska kilpailu on sen veerran pientä puhelinpuolella, niin voisi miettiä, että missä menee kohtuullisen hinnoittelun raja.

  Vähän kyllä pitää kritisoida yrityksiä jotka näihin lähtee. Yleisesti siis. Puhelinpuolella ei taida kauheasti olla vaihtoehtoja, mutta muuten. Tietokonepuolella voin menä sivustolle X ja ladata ja asentaa ohjelman taikka pelin, jos vain ohjelman valmistaja sitä jakaa muuallakin kuin vain jossain virallisessa kaupassa. Eikä tämä muiden yritysten alustojen käyttö myyntiin rajoitu pelkästään tietotekniikkaan.

  Se on vain niin helppo hypätä ison yrityksen kelkkaan ja sitten myöhemmin kritisoida sitä tahoa jonka kelkkaan hyppäsi takuuvarmasti ehdot tietäesssään.
   
  Jyk kiitti tästä.

Jaa tämä sivu