1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Anysee kaapeliverkkoon (Anysee E30 C Plus)

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi yogee 18.10.2006.

 1. digialku

  digialku Member

  Liittynyt:
  12.03.2007
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kokeilin myös työkannettavalla ja sama ongelma vaan toisui :(
  Saako udella millä hardis/käyttis kokoonpanolla (+kaapeliyhtiöllä) olet saanut toimimaan?
   
 2.  
 3. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2007
 4. digialku

  digialku Member

  Liittynyt:
  12.03.2007
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos spekseistä. Harmi vaan että en omista Vistaa :(

  Pari havaintoa 1.1.2 XP versiosta kun oli vähän enemmän aikaa testata.
  - EPG ei lisää ohjelmia tallennus listaan.
  - Äänet alkavat pätkiä n.20-30 minuutin katsomisen jälkeen, auttaa kun vaihtaa kanvaa.
  - Salattujen tallenteiden katselu pätkii joka 10s mutta ääni ei mene edelle kuin 1.1.0 versiossa ja pätkiminen on lyhyempää (noin 1s). Ärsyttävää kuitenkin.
  - CPU kuorma aiemmin kerrotuilla spekseillä n. 15-30%.
   
 5. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  samat speksit, mutta toimi myös 1.1 verisiolla, ennen vistaan päivitystä... Omat ongelmat huvittavasti siitä syystä, että kaapeli oli laitettu radioplugiin, tv plugin sijasta, joten sen takia signaali alle 50% (no totta kait pätkii).

  yhden asian unohdin mainita, eli pääasiallinen kovalevy seagate barracuda 250gig SATA plugissa.

  saanko kysyä?: milloin viimeksi olet eeyttänyt kovaevyn ja milloin viimeksi asennettu windows uudelleen? onko tätä koetettu ongelman ratkaisemiseksi?

  ps. en ole käyttänyt tallennusfunktiota vielä, en näe tarvetta sille, joten on pääse kokeilemaan sillä... tosin ajastusfunktio (laita record ilman record tagia, pitäisi vaihta kanavaa sen alkaessa, ei toimi kunnolla. toimii ja ei toimi
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2007
 6. digialku

  digialku Member

  Liittynyt:
  12.03.2007
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä, XP asennettu uusiksi pari päivää sitten. Unohdin mainita että signaalin vahvuus on 100% ja kuvan laatu 85-100%. 250Gt Seagate minullakin käytössä.
  Nyt kuitenkin selvisi että kun käyttää Multi Channel Transport Streamia niin näitä katkoja ei tule. En ole käyttänyt tätä aikaisemmin koska 3min tallenne syö jo yhden gigan. Tunti vie sitten 20gigaa :(
  Olen kyllä vahvasti sitä mieltä että vian on pakko olla ajuri/softa-puolella kun ei One Channel TRP tallentaminen toimi pätkimättä.
  Ei kai tässä auta kun odotella Daimlerilta fixiä. Kiitos avusta!
   
 7. Jonskuu

  Jonskuu Member

  Liittynyt:
  28.11.2004
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Millähän näitä anyseellä tallennettuja mpg tiedostoja vois muuttaa avi tiedostoiksi? Ja mieluiten silleen että ääni ja kuva tulisivat samaan aikaan.
  Ja vielä semmosta, että joskus kun olen yrittänyt ajastaa nauhoituksia, niin näytölle tulee vaan jotain erroria kun nauhoituksen pitäisi alkaa... Mistähän tämä johtuu? :S
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2007
 8. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Onko sulla ollu nauhoituksen alkaessa se anyseen katseluohjelma auki vai kiinni? Itsellä on ollut valmiina auki ja hyvin on aina nauhoittanut.

  Noita MPEG:itä olen Xvid AVI:ksi pakkaillut tätä ohjetta mukaillen
   
 9. bjootor

  bjootor Guest

  JEE nyt sain anysee kaapeliboksin toimimaan oli älytöntä pätkimista ylen, mtv3 ja nelosen kanavilla, laitoin normaalin antennivahvistimen väliin ja läskin hiukan signaalia strenght n.75 ja quality n.85. Oli meinaan hirveetä diashowta ennen koko homma ja meinasin jo palauttaa vehkeet kauppaan takas mut nyt toimii erittäin hyvin
   
 10. jporiseva

  jporiseva Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  105
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Huomasin, että nuo tallennustiedot menevät itselläni tiedostoon REC.txt, eikä REC.ini, kuten pitäisi mennä. Jos kopioi tuon txt-tiedoston sisällön ini-tiedostoon, niin sitten scheduler näyttää tulevat tallennukset oikein. Weird...
   
 11. jporiseva

  jporiseva Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  105
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Osaisko joku sanoa, että miten saan video-kanavan näkyviin?

  D-scaler ohjelmassa video-kanavan frequency on 591.2500 MHz. Kuinka tuo samainen kanava saadaan lisättyä Anysee:hen? En tajua ollenkaan tuota Manual Scania Anyseessa.

  Ja toinen kysymys tuohon aiempaan ongelmaan liittyen, miten saa REC.ini tiedoston toimimaan, niin että siihen tiedostoon tallentuisivat tallennus ajastukset?
   
 12. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Tarkoitatko, että laittaisit videonauhurin kiinni tuohon anyseehen? Jos kyllä niin ei onnistu, videonauhuri kun lähettää analogista signaalia.
   
 13. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  hey hey hey, sanotte siis että teillä on windows xp ja vain 512 meg muistia? no ei ihme että koneenne ei oikein toimi kunnolla:

  Anysee suosittelee vähintään 512megaa muistia käytettäväksi ohjelmiston kanssa. Olettekos laskeneet, että windows itsessään voi viedä n. 256megaa muistia?

  eli, windows xp vaatii 256 megaa muistia toimiakseen kuin nuhapumppu
  512 alkaa olemaan minimin, mutta silti hieman jäykkä käyttää
  1meg alkaa olemaan jo kunnollinen, mutta silti hieman viivästymisiä saattaa olla (pelaajien minimi)
  1.512... nyt aka olemaan jo windows xp:lle sopiva määrä, jos haluaa tehdä useampaa toimintaa, mutta 2 meg tarvitaan, mikäli aletaan streamata videokuvaa. Jos teet lisäksi kuvankäsittelyä, on tuo 2 megaa ehdoton minimi.

  Eli, suosittelen korkeasti uuden muistikamman lisäämistä koneeseen, mikäli mahdolista. Jos todella on vain tuo 512, niin ehdottomasti toisen samanmoisen hankinta MINIMISSÄÄN. Muistia ei ole koskaan liikaa, se auttaa koneen toiminnassa. Asiakkaat jotka ovat käyttäneet 512 megaa, ja jotka ovat susoituksestani lisänneet muistia 1megaan, ovat kokemustaan kuvailleet 2windowsin nopeuden tuplaantumisella"

  TV-signaalin teko näytölle vie julmetusti muistia. voitte auttaa asiaa hieman lisäämällä välimuistin kokoa.

  kehoitan myös optimoimaan windopwsin esim. inkline pc boosterilla ai jollakin muulla optimoijalla, jotta saatte kaiken windowsista irti.
   
 14. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Homman nimi on siinä, että tuo digiboxi normaalissa laitteessa muuntaa itse sen salatun signaalin ja puskee sen tv:lle. Kun usb digioxin täytyy tehdä sama, muttaei pysty suoraan antamaan sitä telkkuun/monitoriin. Kuva täytyy kaapata laitteelta ja ajaa emolevyn/prosessorin/näytönohjaimen läpi.

  väylänopeudet vaikuttaa asiaan, samoin prosessorin teho ja muistin määrä.

  PC:n täytyy kaapata kuva laitteelta, muuntaa se ymmärtämään muotoon ja työntää se 3 eri väylän läpi. Eli ei ole ihan sama asia...

  tätä ajoin takaa
   
 15. ArtHill

  ArtHill Member

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ajattelin laittaa omia kokemuksia mukaan tähän ketjuun, kun olen tästä apua kyseisen boksin viritykseen saanut.

  Minulla oli aiemmin antennimalli, joka toimi vaihtelevasti ja kaapelimallin tultua kauppoihin, vaihdoin siihen saman tien. No, eihän se sitten tietysti toiminut alkuunkaan alkuperäisellä softalla (1.06). Kuva pätki rajusti. 1.08 oli selkeä parannus eli kuva oli vakaa ja kaikkia kanavia pystyi katsomaan. Tallennuksien kanssa olikin sitten vähän eri asia. Pinna paloi ja ajattelin, että nyt saa riittää. Tilasin Saksasta Dvbviewerin (15 €). Järkytys oli melkoinen, kun asennuksen jälkeen katselin kuvaa, niin joka toinen sekunti tuli nykäys. Eli katselukelvoton.

  Järkytyksestä selvittyäni selasin tätä foorumia ja löysin viestin tästä ketjusta, jossa kehuttiin signaalin vaimenninta (JEBSEE). Menin paikalliseen RTV-Hifikauppaan ja sieltä ihme kyllä löytyi kyseinen härveli hintaan 15 € ja risat. Laitoin sen piuhaan kiinni (tarvitaan välijohto, ei mahdu suoraan kiinni kaapelikortin kanssa). Avasin Anyseen oman ohjelman ja virityspuolelta mittaria tarkkaillen säädin signaalin noin 80% tasoon. Ja katso! Istu ja pala! Dvbviewer toimii pätkimättä. Kaikki Ylen tekstitykset toimivat pätkimättä. OMG.

  No, valitettasti salatut kanavat ei sitten sillä näy eli niitä täytyy katsella omalla softalla. Ja miten sitten Anyseen omat tallenteet mahtavat toimia? Dvbviewerin tallenteet kyllä esim. Teemalta pelaavat loistavasti. Ja samaan aikaan voi jopa katsella toista kanavaa!

  Eli täällä Lahdessa ainakin tuo kaapelisignaali tässä talossa on liian voimakas kyseiselle boksille, joten suosittelen kokeilemaan vaimenninta (ei ole liian kallis kokeilu). Ja vaihtamaan kunnon softaan.
   
 16. Yanne

  Yanne Member

  Liittynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mulla on sellainenkin ongelma laitteen kanssa, että aina koneen käynnistyksen yhteydessä boksin USB-kaapeli pitää irrottaa ja kiinnittää uudestaan, koska muuten Anyseen ohjelma valittaa "signal is weak...", eikä kuvaa näy... Sinänsä kyllä pieni riesa, koska en konetta buuttaile kuin korkeintaan kerran päivässä.

  Kuvan sain toimimaan alun ongelmien jälkeen suht' hyvin, kun asensin softat uudestaan ja uusimman DirectX-version...

  Sen sijaan iso ongelma vielä on se, että kuva näkyy ainoastaan ykkösmonitorista. Mulla on TV kakkosnäyttönä, ja siitä en saa kuvaa näkymään, ellen käytä TV:tä "ykkösnäyttönä" ja monitoria kakkosnäyttönä, mikä on vähemmän optimaalinen ratkaisu, mutta sen kanssa on nyt elettävä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2007
 17. ArtHill

  ArtHill Member

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla oli tuo sama ongelma...ja voin vakuuttaa, että signal is NOT weak. Softavika ja pikemminkin liian voimakas signaali...?

  Dvbviewerin ja signaalivaimentimen kanssa tuosta ei ole tarvinnut kärsiä. Salattujen kanavien ongelma tietysti on vielä...niitä en ole Dvbviewerillä onnistunut saamaan näkyviin.
   
 18. jporiseva

  jporiseva Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  105
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hmm... Harmi. Eli rautalangasta, onko ongelmana se että en saa videonauhuria laitettua Anyseen ja tietokoneen välille? Jos käytän tavallista digiboksia, jolloin video-nauhuri on digiboksin ja tietokoneen tv-kortin välissä, niin silloinhan saan tallennettua tuota digi-kanavaa, eikö niin?
   
 19. thejackie

  thejackie Member

  Liittynyt:
  11.08.2006
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Muisti ei ole mielestäni oleellisin Anyseen käytössä. Itselläni on käytössä XP ja muistia 512 Mt. Ne riittävät varsin hyvin tv:n katseluun. Tärkeämpiä ovat näytönohjain ja suoritin. Esim. suht.koht. uudella kanettavallani muistia on 2 Gt ja silti kuva pätkii. Kyse on juuri kannettavan huonosta näytönohjaimesta ja suorittimesta. Vanhalla pöytäkoneellani videokuva pyörii hyvin, kiitos paremman näytönohjaimen. Toki muistin lisääminen auttaa ohjelmien suorituskykyä ja tietokoneen toimintaa, mutta mielestäni 512 Mt on aivan riittävä. Anyseen ohjelma vain on liian raskas.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2007
 20. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselläni on 2 monitoria, toimii hyvin jos laitat 2 monitorin "jatkeeksi" 1 monitorille. Raahaamalla sen 2 monitorin paikalle, kuva menee mustaksi ja palaa taas hieman ajan kuluttua.

  Käytössä on siis hp 9500 monitori ja DVI liitännällä LG flatron wide.

  Pelatessa onnistuu tv katselu, kunhan peli on windowed moodissa... ei onnistu kaikilta peleiltä, muutenkin toisissa peleissä on ominaisuus, joka säätää kuvan itselleen sopivaksi, jolloin 2 monitori vääristyy kanssa. Uusi monitori (lg) maksoi 230€, ostos jota en kadu, sillä kuva siitä telkkarista oli kaamea verrattuna nykyiseen tilanteeseen, ja nyt on helpompaa... kirkkaamoi kuva jne..
   
 21. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  uskoisit nyt vain atk-kauppiasta ja huoltoteknikkoa, graafisen viestinnän ammattilaista asian suhteen kun sanoin miten asiat on...

  Muistia tarvitaan kun ajetaan yhtä asiaa pitkän aikaa, kun haluat ajaa monta asiaa samaan aikaan, tarvitaan prosessoritehoa. Näytönohjaimen muisti taasen vaikuttaa pelien sun muiden ohjelmien sulavaan liikkeeseen (olettaen että sinulla ei ole sitä 400€ osia, eli miten kaikki vaikuttaa kun päivität konetta hitaasta)

  Eli: jos muistit kuormittuu paljosta työstä (suuri urakka) ajetaan se muisteille tallennettaviksi, kunnes se voidaan syöttää prosessorille laskettavaksi. Jos muistikammat on täynnä, kirjoitetaan se odottamaan kovalevylle (chache/välimuisti). Mitä muistin lisääminen auttaa grafiikkakortin kanssa? Kun grafiikkakortin muisti on täynnä, ajetaan se muistikammalle jne jne jne... ja ympyrä sulkeutuu...

  muistin lisääminen siis lisää koneen suorituskykyä tasapuolisesti koko koneessa. Tietysti parhaan tuloksen saat kun lisäät tasapuolisesti kumpaakin, muistia ja prosessoritehoja... Jos et pelaa pelejä, ei periaatteessa ole mitään väliä, onko sinulla edes 3d korttia (ellet tee 3d animointia)

  Tokihan prosessorin lisääminen vähentää ongelmaa, tarviihan sitä laskettavaa tavaraa säilöä vähemmän, mutta kumpi on kalliimpaa? uusi prossu vai muisti? Silti uusi prossu ei auta näytönohjaimen kanssa, joten...
   

Jaa tämä sivu