1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Anysee kaapeliverkkoon (Anysee E30 C Plus)

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi yogee 18.10.2006.

 1. sorrii

  sorrii Member

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tänään taas alkoi pätkimään - Välillä toimi pari päivää ihan ok. Hmm: Tutkailin asiaa vähän tarkemmin. Huomasin, että antennisignaali sahasi edestakaisin niin että palkki oli välillä ihan valkoinen; välillä taas täydet, eli musta. Kokeilin sammuttaa digiboksin, joka on haaroitettu samasta antennipistokkeesta. Häiriö väheni, vaan ei loppunut kuitenkaan. Sitä pystyi kuitenkin katsomaan.
  SITTEN tuli oivallus, ahaa-elämys ja heureka-tuntemus: Otimpa tämän Anyseen antennijohdon irti seinästä; kytkin sen digiboksin takaa siihen "läpivienti-liittimeen" joka on kait perinteistä videonauhuria varten: Ei minkäänlaista häiriötä! Signaali pysyy vakaana kuin wanha IBM ....
  Digiboksissa (mulla Maximum C-3001 CX -peruboksi [=sama kone kuin Topfieldin perusboksi]) lienee jonkinlainen antenninvahvistin tuossa läpiviennissä, kuten oli videonauhureissakin muinoin. Toimii taas!!!
   
 2.  
 3. justhenkk

  justhenkk Member

  Liittynyt:
  26.06.2009
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Löytyipäs reilun pituinen topiicin pätkä tietoa kyseisestä laitteesta! Yritin sen silmäillä jotakuinkin läpi, mutta ajattelin nyt vielä tarkistella viimekäden kokemukset käyttäjiltä.

  Pakettina siis tulisi olemaan Win seiskan MC ja tuo kyseinen härpäke. Eli mitkä mahdollisuudet nykyään saada toimimaan lähes moitteetta?

  Nyt tarvittaisiin faktaa, koska kyseinen paketti on menossa vanhemmilleni tallentavan digiboxin korvikkeeksi (eivät siis vielä omista tallentavaa digiboksia).
  Päätin tehdä tämän ratkaisun senkin takia, että kustannukset ovat kohtuu edulliset siihen nähden että ostaa tallentavan boxin, plus heidän pitäisi ostaa uusi töllö.

  Nyt kun multa löytyy yksi ylimääräinen kone johon romut voin lyödä kiinni, ja esim. 24" HD näyttöjä saa parilla sadalla, tuo vaihtoehto tuntuu erittäin järkevältä!

  Kyseinen Anysee pitäisi saapua ensiviikolla ja silloin oli tarkoitus asentaa Seiska paikalleen tuon kanssa.

  Itse olen käyttänyt kohta pari vuotta Vistan MC:tä antennisovittimella, ja se on ollut erittäin hyvä pelkästään tuossa TV käytössä jossa htpc:täni käytän. Ja jos tuon Anyseen saan yhtä toimivaksi paketiksi MC:n kanssa, niin ei ole epäselvää etteikö vanhempani tuota pystyisi käyttämään ongelmitta.

  Pistäkääpäs viime hetken tietoa aiheesta! Kiitos kaikille! :)
   
 4. sorrii

  sorrii Member

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joopajoo. Onko sun vanhemmat alle 30v TAI tosi-tosi innokkaita tietokoneen säätäjiä?? ....
  Mun kokemukseni mukaan (olen muuten 50v. ;) Anysee E30C-plus toimii moitteettomasti (-melkein!) vain Win XP'llä. Vistalla kokeilin pari viikkoa, kunnes heitin koko Visvan niin kauas kun pitkän kepin avulla jaksoin. Nyt on 2-kayttiksenä Win7 64bit jolla se joskus toimii, joskus taas useimmiten ei. En ainakaan luottais yhtään ajastin-nauhoituksessa.
  Erittäinkin hyviä tallentavia digibokseja saa nykyään reilulla 100€. Gigantissa, Markantalossa ja varmaan Mustassapörssissä ja muissakin saa kahden virittimen merkkibokseja jokatapauksessa 150€.
  Sanoisin että on hölmöläisen homaa ostaa tällaista lelua "hyötykäyttöön"
  PS. Ei ole mitenkään raudasta kiinni kun olen vaihdellut koneita parin kuukauden välein; kokoajan sitä "parasta" laatua ...
   
 5. sorrii

  sorrii Member

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  PSPS. Miksi ihmeessä pitäisi ostaa uusi töllö????
  Kyllähän nykytekniikan digibosin (siis ei HD) kuva on optimoitu nimenomaan kuvaputki-TV'lle ja käytännössäkin näyttää paremmalta vanhalla putkitöllöllä kuin uudella hienolla taulu-TV'llä.
  Eikä tarvitse olla edes SCART-liitintä, kun jostain kumman syystä nimenomaan hienommissa digibokseissa on yleensä vakiona myös RF-konvertteri. (jota tarvittaisiin kyllä niissä halvimmissa bokseissa jotka on suunnattu "köyhille" (=säästäväisille, täysjärkeisille ym)
  RF-liitännällähän siis voi liittää digiboksin samaan tapaan kuin ennen VHS-videon: antennijohdon välityksellä!
   
 6. justhenkk

  justhenkk Member

  Liittynyt:
  26.06.2009
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No mutta, en jaksanut lähteä kertomaan koko historiaa tähän aiheeseen liittyen, mutta selitys on yksinkertainen. Broidillani joka asuu vielä vanhempieni luona on tietysti oma tietokone ja hän on etsimässä omaa asuntoa joten tietokone lähtee mukana. Isäni taas haluaa että heillä on jatkossakin tietokone käytössä äitini läppärin lisäksi, joten helpoin tapa heidän on ostaa nyt näyttö tuota minulla olevaa ylimääräistä rautaa varten, ja heittää vanha 20" kuvaputkitelevisio kierrätyskeskukseen, jota ei kuitenkaan enää voi käyttää itse windowsin käyttöön. Eikä tuolla HD:lla ole tämän asian kanssa nyt mitään tekemistä, mutta se oli vain esimerkki kun kokonaan uusi näyttö pitää kuitenkin ostaa niin näillä hinnoilla se nyt voi valmiiksi olla HD, ettei tarvitse vuoden päästä koneen päivityksen yhteydessä tarvitse ostaa taas uutta näyttöä.

  Ja jokainen tietää ettei siitä windowsista niin vakaata saakkaan, ettei joskus pitäisi työpöydällä käydä hämmästelemässä missä tällä kertaa potkii vastaan, jolloin kuvaputkella ei näe muuta kuin kaunista värimaailmaa.

  Eikö?

  Sanotaan että vanhempani ovat kanssasi samaa ikäluokkaa, ja eivät tosiaankaan atk-insinöörejä, mutta pärjäävät yllättävän hienosti näiden kanssa ja on halu oppia. Ja eiköhän se vanha koirakin vielä opi! ;)

  Siksi näitä käyttökokemuksia hainkin, koska omasta kokemuksestani tiedän, että voisin oman htpc:ni antaa heille koska vain käyttöön, koska se on aina pelannut moitteetta, ja konetta voi kuukausia käyttää pelkän k.ohjaimen kanssa (jos ei erikseen halua tehdä jotain muuta). Mutta tämä paketti onkin HP:n omalla digisovittimella ja vistan MC:llä. Mut kokemukseni osoitti myös että Hauppaugen kortti on yhtä pätevän ja luotettavan oloinen MC:n käytössä.

  Ja muutenhan laittaisin siihenkin saman kortin, mutta silloin se vaatisi mahdollisesti melkoisia antennivirityksiä toimiakseen.

  Mikään pakko tuohon vanhempieni koneeseen ei ole seiskaa asentaa, vaan voin laittaa siihen XP:kin, mutta Anyseen kanssa käytettävän ohjelman tulisi silloin olla vähintäänkin yhtä helppo käyttää Anyseen kaukkarilla kuin WMC.

  Yhteenvetona: TV on siis jokatapauksessa vaihtotavaraa, sille siis tarvitaan joku siro 20-24" taulu-tv tilalle tilankin takia, Hinta tuollaiselle TV:lle on 180-400€.
  Siihen tuo mainitsemasi digiboxi rinnalle about 150€.
  Näiden lisäksi he tarvitsevat myös sen tietokoneen, jonka saavat jokatapauksessa minulta, mutta ilman näyttöä, eli näyttö n.120€.

  Ja nyt vaihtoehtoisesti tämä kaikki voisi tulla kustantamaan vain sen uuden näytön, joka voisi olla sitten vähän isompi ja parempi. Tuo Anyseekään ei muuta hintaa, koska tuli minulle vaihtokaupan yhteydessä ja täysin tarpeeton.
   
 7. ipronin

  ipronin Member

  Liittynyt:
  03.11.2006
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  justhenkk

  Minulla on Anysee DVB-C ollut käytössä muutaman vuoden. Uudehkoilla tuplaydinkoneilla toimi kohtuullisesti kun käytössä on Anyseen oma softa 2.0.7. versio. On Anyseen omalla ohjelmalla toiminut sekä XP:llä mutta pääasiassa käytän Vista Ultimate'lla. HD toimii mutta pätkii kun Vista koneeni ei ole ihan viimeisintä mallia vaikka muistiakunnolla ja ytimiäkin 2 kpl. Mutta missään vanhoista romppeista kasatussa epäilen kovin hyvää toimivuutta.

  Vistan MC kanssa löytyi heti ongelma. Sen EPG ei tue kaapelilähetyksia ollenkaan vaan näyttää jonkun Englannissa olevan palvelutarjoajan kautta vain DVB-T kanavien ohjelmatiedot. Syynä kai (?) lienee ettei Windows virallisesti tue DVB-C:tä. Muuten kyllä kaikki DVB-C kanavat näkyvät Vista Ultimate'lla - vain EPG vajavainen.

  Mediaportalilla (sekä XP:ssä että Vistassa) toimii EPG:kin oikein. Että jos haluaa jonkun MC:n näköisen käyttöliittymän peittämään alla olevan tietokoneen käyttäjältä niin Anysee toimii DVB-C:näkin ihan hyvin.

  Itse kyllästyin leikkimiseen (vaikka nörtti olenkin ja tykkään gadgeteilla leikkimisestä) ja ostin nauhoittavan digiboksin. Taisin maksaa 139 euroa. Pienellä 80 GB levylla on näkynyt kaupassa alle satasella. Ehdottomasti mielestäni preferoitava vaihtoehto.

  Anyseetä käytän sen omalla 2.0.7 ohjelmalla ja sillä toimii hyvin. Järeälläkin koneella näyttäisi nuo HD kanavat aika pätkiviltä. Ehkä joskus tulevaisuudessa joku järeä kone ja sen USB kykenee HD kuvankin välittämään kunnolla.

  Maksukorttikanavia en ole testannut maksukorteilla missään noista järjestelmistä. Maksavia HD kanavian testasin kun niitä sai katsella eräänä viikonloppuna maksutta.

  Älä kiusaa vanhempiasi ;)
   
 8. Barroza

  Barroza Member

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Aloin testaileen taas pitkästä aikaa ko laitetta enkä saanut soneran kaapeliverkossa canalin maksullisia kanavia näkymään. kortin tunnisti ja näytti kortin numeronki oikein mut mitään ei saanu näkymään.

  Onko kellään muulla ollu vastaavia ongelmia?

  Viimesimmällä (2.0.6) versiolla testailin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2009
 9. turjare

  turjare Member

  Liittynyt:
  07.09.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Täällä sama ongelma Soneran kanssa, kanavat löytyy kyllä kun jaksaa toistaa haun useampaan kertaan, mutta kerralla eivät löydy. Signaalivahvuus on 100% ja laatu 80+ mutta hakiessa laatu "pomppii" nollan ja tuon 80+% välillä.

  Kun kanavat ovat löytyneet, laatu ja signaalitasot pysyvät vakioina. Ja ongelma on ihan sama käyttää ohjelmistona sitten Anyseen omaa softaa, DVBVieweriä tai Vista MCiä.

  Tää kanavaongelme Sontian kanssa tuntuu olevan uusimpien anyseen softaversioiden "feature", sillä aiemmilla kanavat löytyi ok. Nyt vaan noita vanhempia versioita ei tunnu löytyvän yhtään mistään...

  Tukipyyntö jätetty daimlerille, ja tänään tuli jopa vastaus - saas nähä mitä sieltä sanovat.
   
 10. Barroza

  Barroza Member

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Taitaa tuo toimimattomuus johtua soneran kesäkuussa päivitetystä salausjärjestelmästä eli jos softaan ei ole tulossa korjaavaa päivitystä alkaa viimeistään sitten olemaan aika turha laite.
   
 11. ipronin

  ipronin Member

  Liittynyt:
  03.11.2006
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ei hemmetti. Ei tämä näin voi olla että joku kaapeliyhteyden toimittaja noin vaan muuttaa järjestelmäänsä siten että asiakkaan hankkimat laitteet eivät enää toimi. Johan tämn asia kuuluu kuluttajasuojaan.

  Vai onko kyse sittenkin jostain standardista jota laitteen ohjelmiston pitäisi tukea mutta Anysee ei jostain syystä tue?
   
 12. turjare

  turjare Member

  Liittynyt:
  07.09.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No periaatteessahan nyt on tulleet nää CableReady tjsp. laitteet, joilla kortti liitetään laitten hardwareavaimeen. Toisaalta vain Sontia kykenee sössimään asiat niin, että toi krypton muutos vaikuttaa myös ilmaiskanaviin.

  Mulla on sellanen perstuntuma että tossa olis nyt jotain häikkää firmiksessä tai ajureissa Anyseen osalta jotka tulevat esille vain soneran 6900/Q128 streamin kanssa, mutta en kyllä sulje sitäkään vaihtoehtoa poies että Sonera ois onnistunut sotkemaan omat lähetyksensä - muilla kaapelitarjoajilla kun Anysee vaikuttaa toimivan OK...
   
 13. Barroza

  Barroza Member

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En tiedä tuosta enempää ku sen mitä Soneran sivuilla lukee
   
 14. Barroza

  Barroza Member

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko tästä mitään lisätietoa?

  Olin yhteydessä soneran asiakaspalveluun ja sieltä sanoivat että salausjärjestelmä on standardien mukainen eli ajureihin pitäsi tulla päivitys että laitteen saisi taas toimimaan soneran maksukanavilla.

  Testasin laitetta myös Progdvb:llä jolla ennen oli mahdollista katsoa salattuja kanavia plugarin avulla mutta eipä sekään toiminut joten ongelma on pakko olla ajureissa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2009
 15. turjare

  turjare Member

  Liittynyt:
  07.09.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ekan yhteydenoton jälkeen Daimler on vaiennut, odotellaan...
   
 16. Barroza

  Barroza Member

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olin taas yhteydessä daimleriin ja lupailivat että päivitys olisi tulossa. Valitettavasti se ei luultavasti korjaa soneran verkossa olevia ongelmia koska ei kuulemma ole kovin yleinen.

  Kaikki joilla ei maksulliset kanavat toimi soneran kaapeliverkossa nyt äkkiä palautetta daimlerille että saisivat ongelman viimein korjattua.
   
 17. Korski

  Korski Member

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itselläni maksukanavat kyllä toimii, mutta jos yrittät vaihtaa maksukanavalta toiselle, niin ei onnistu. Mutta jos vaihat normikanavalta maksukanavalle ni sillon toimii.

  Soneran kaapelinetti mulla. Tätä ongelmaa ei vielä win XP aikaan ollut ja silloinkin oli käytössä nykyinen 2.0.6. Nyt siis alla Win 7 jossa ongelma tuli vasta ja kokeiltu myös 2.0.8 versiolla ja ei toimaa.
   
 18. VarMi

  VarMi Regular member

  Liittynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  140
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kannattaisi näköjään lukea ensin Foorumeita. Erehdyin ostamaan AnySee E30 Combo Plussan. Ja satun asumaan Soneran kaapelialueella ja ilokseni laite ei toimi. Löytää kyllä osan salatuista kanavista joista ei ole minulle mitään iloa, en omista maksukortteja.

  Asensin sen vanhan softan(1.3.3) mikä tuli CD mukana, vastoin Daimlerin ohjeita(suosittelevat aina käyttämään uusinta), niin johan löysi kanavat. Nyt vaan ilmenee sitä pätkimistä mistä on ollut puhetta aikaisemmin. Ja ei ole WMC tukea. Ja heittää vihreäksi koko ruututilassa. Nyt katos sitten kuva toivottavasti kohta menee äänikin.

  Final edit: Jippii tallensin kanavalistan, poistin asennuksen, asensin 2.0.9 version latasin kanavalistan ja nyt toimii.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2009
 19. VarMi

  VarMi Regular member

  Liittynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  140
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ja pa..at.. taas pätkii jumii hyytyy, "ei signaalia". Jos harkitset AnySeen ostamista jätä se siihen harkintaan ja kierrä kaukaa. Joudun hieman peräytymään. AnySee toimii aivan loistavasti AsusEEE PC900 koneessa johon on asennettu XP ei pitäis toimia ollenkaan suoritin suosituksien mukaan. Ei mitään ongelmaa, ja kaikki toimii ihan kerrasta. Mutta varsinaisessa koneessa missä pitäisi toimia,niin ei vaan toimi. VisvaHomePre. prossa 5000+/2.60GHz.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2010
 20. Barroza

  Barroza Member

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itsellä alkoi käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksen jälkeen taas maksukanavat taas toimimaan.

  Pätkimiseen en osaa sanoa mistä tuo johtuu koska itsellä ei sitä ole koskaan tapahtunut vaikka kone alkaa olla jo antiikkia (P4 2.6Ghz).
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2009
 21. VarMi

  VarMi Regular member

  Liittynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  140
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Käyttöjärjestelmän asennus ei tule kysymykseen. Liian paljon olisi muiden ohjelmien asennuksien kanssa tekemistä.
   

Jaa tämä sivu