1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Anysee kaapeliverkkoon (Anysee E30 C Plus)

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi yogee 18.10.2006.

 1. ajetsu

  ajetsu Member

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt hieman selviää nuo pätkimis ongelmat.

  Mainitsin muidenkin kuin peruskanavapaketin nykimisestä, mutta kummasti helpotti kun laitoin tulostimen kiinni (usbilla kiinni, ei kylläkään samassa root hubissa). Miten voi näinkin uuden emon usb resurssit muka mennä tukkoon noin heleposti?... Ajurit on siis kyllä uusimmat mitkä olla voi.

  Tämä ei kyllä vielä selitä, miksi peruspaketit tökkii.. Täytyy siis jatkaa etsimistä.
   
 2.  
 3. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Huomasin tuossa juuri, että myös YLE:n radiokanavat toisinaan pätkivät. Eli jotenkin on kanavanippukohtainen tämä pätkimisongelma.
  Seurailin tuossa samalla tuo signaalin laatua ja se hyppi pätkiessä välillä nollaan ja taas takaisin tuonne ~90 prosentin tienoille.

  Ongelma on tosiaan ainakin itselläni ajoittaista. Esim. tuossa aamulla ja aamupäivällä näkyivät YLE:n kanavatkin ilman pätkimistä ja nyt taas illalla ei tule katselusta mitään?

  EDIT: Joo'o, nuo kaikki YLE:n kanavat, MTV3, Nelonen (Plus) ja SubTV ovat samassa kanavanipussa ja kaikki nuo kanavat pätkivät. Muiden nippujen kanssa ongelmaa ei esiinny.
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2006
 4. paaton

  paaton Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vein itse takaisin tuon virittimen ennen joululomia.
  Ajattelin että voisi olla laitevika kyseessä, kun mikään ei toiminut.

  En edes ajatellut, että tuo pöytäkoneen bluetooth hiiri voisi häiritä, enkä kyllä koettanut erillisellä virtalähteellä olevaa USB-jakajaakaan.

  Eli minullahan ei toimineen YLE:n tekstitykset ollenkaan, viritin vei prosessorin tehoa kauheasti eikä conaxkortti toiminut lainkaan. Asun Hämeenlinnassa.

  Täytyy käydä kysymässä oliko vika itse laitteessa.
   
 5. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Itsellä tosiaan toimii muuten täysin moitteettomasti, mutta se kanavanippu jossa on nämä suomalaiset peruskanavat (YLE, MTV3, Nelonen ja SubTV) pätkii välillä niin hitosti.
  Nytkin on kolmonen auki, kuva on yhtä diashowta (vaihtuu kerran pari minuutissa) ja ääni pätkii.
  Ajattelin tässä vähän seurailla tilannetta ja kysäistä ainakin myyjäliikkeestä, onko ketään valittanut vastaavasta ongelmasta.
  Täytyy katsella, jos ongelmat jatkuu vaan, niin täytyy sitten viedä takaisin kauppaan ja sanoa että ei tää toimi. 160 euroa on sentään vähän liikaa heitettäväksi ihan tosta vaan hukkaan.

  Kerro sitten paaton, että mitä ne liikkeessä sanoi.
   
 6. ajetsu

  ajetsu Member

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  "Ruvetaan tutkimaan asiaa tarkemmin ja ilmoitellaan laitevalmistajalle ongelmista ja toivon mukaan saisivat jo lähipäivinä päivityksen tehtyä. T: support@daimler.fi"

  Edellä anyseen tuotetuen viesti koskien pätkimis ongelmaa. Joten päivitystä odottelemaan.
   
 7. Spoofer

  Spoofer Member

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo, eli nyt sain ainaki omalta osalta tuon pätkimisen loppumaan. Mulla sitä siis esiinty vaan osalla maksullisista kanavista (mm. MTV, CNN ja Discovery).

  Ratkaisu oli niinkin yksinkertainen, että avasin tehtävienhallinnan (Ctrl+Alt+Del) ja sieltä prosessit-välilehdestä etin Anysee_C.exe:n jota klikkasin hiiren oikealla napilla ja valittin Aseta prioriteetti -> Reaaliaikainen. Se oli alunperin siinä "Suurempi kuin normaali". Kokeilin myös suurta, mutta sillä pätkimistä vielä oli, vaikka ei kuitenkaan ihan yhtä paljon kuin aikasemmin.

  Tuo ilmeisesti pitää tehä joka kerta uudestaan kun laittaa softan päälle. Ainakaan lyhyen katsomisen jälkeen huomannu enää yhtään pätkimistä niillä kanavilla joilla sitä aikasemmin esiinty. Saattaa vaan olla niin, että muita enemmän tehoja vaativia ohjelmia ei voi pitää päällä samalla ku kattoo tv:tä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2006
 8. wdl

  wdl Member

  Liittynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itselläni ollut pätkimis ongelmaa Animal Planet/Discovery/Discory Science/BBC Prime kanavilla.

  Testasin tuota juuri ja sehän toimii. Enään ei kyseiset kanavat pätki. Kaikki muu tosin hieman, mutta pikku ongelma. Normaali tilanteessa koko ohjelma tökkii muutenkin jos muuta tekee samalla. =)
   
 9. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Eipä itsellä auttanut tuo prioriteetin vaihto.
  Minkäslaisilla koneilla ihmiset on tätä kokeilleet.
  Itsellä veti vanhalla koneella (P4 2,4Ghz@2,9Ghz ei hypersäikeistystä, 1Gt RAM, Geforce 6800) välillä prossukuorman ihan pohjaan.
  Uudemmalla koneella (P4 Prescott 3,4Ghz, 1Gt RAM, Geforce 6800GT) ei taas prosessorikuorma noussut yli 20 prosentin missään vaiheessa, mutta silti vaan pätki.

  EDIT: Tuli vastaus Daimlerilta (maahantuoja). Itsekin ovat huomanneet pätkimistä. Alkavat tutkia asiaa ja toivovat saavansa ohjelmapäivityksen mahdollisimman pian.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2006
 10. Spoofer

  Spoofer Member

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla on käytössä noin 4 vuotta vanha Dell Dimension 8250. P4 2,4GHz, 1Gt Ram, Ati Radeon 9700. Anysee on kiinni ihan suoraan emon omassa roothubissa, eikä muita usb-laitteita oo samaan aikaan käytössä.
   
 11. paaton

  paaton Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Luulen pätkimisen johtuvan juuri tuosta prosessorin kuormituksesta.
  Pätkiminen loppui kun prioriteettia sääteli, mutta ei hitossa ole oikein että anysee vie 20-70% 2.2 gigasen prossun tehosta, eikä koneella voi tehdä mitään muuta yhtä aikaa.

  Arvatkaapa sainko viedä virittimen äkkiä takaisin kauppaan kun emäntä ei päässyt pankin sivuille nauhoituksen aikana? :)

  Eli ei siinä minunkaan laitteessa tainnut olla mitään valmistus vikaa. Tuo conax kortin toimimattomuus kyllä ihmetyttää?
  Prossun tehot vain pomppasi 70% eurosporttia koetettaessa, eikä mitään näkynyt. Sama kortti toimii hienosti digiboxissa.

  Jospa päivitys tulisi pian, niin voisi hakea muuten hyvän virittimen takaisin.

  Niin vertailen tuota kaverin dvb-t nebulaan. Se vie alle 10% tehoa
  ja burnssia voi pelata vaikka nauhoituksen aikana...
   
 12. wdl

  wdl Member

  Liittynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  A64 3500+ (2,2GHz), 1.5GB muistia ja x1900XTX. USB[2.0] laitteita 5-6 (Anysee mukaan lukien).

  Prossun käyttö näyttää olevan 40-50% ilmaiskanavia katsottaessa, Discovery:ä katsottaessa 80-100% ja muita aiemminkin toimivia maksullisia kanavia katsottaessa noin 10% pienempi.
  Josta fssm32.exe (F-Securen osia) vie jostain syystä kokoajan ~30% Anysee ohjelman ollessa päällä. Prioriteetillä ei merkitystä ainenkaan F-Securen prossu tehon vientiin.
   
 13. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ei vaan pätkiminen lopu, vaikka mitä tekisi. Kokeiltu kolmella koneella, kokeiltu eri kaapeleilla jne. Taloudessa olevat kaksi digiboksia toimivat ihan hyvin.

  Sen huomasin, että ongelma on kanavanippukohtainen ja sitä esiintyy myös muissa kanavanipuissa kuin vain tässä, mikä lähettää suomen peruskanavat.

  Esim. Canal+ kanavat lähettävä nippu toimii hyvin, mutta esim. se nippu, joka sisältää kanavat Discovery, Animal Planet, CNN, BBC, Discovery Civilization, Discovey Science, Discovery Travel&Living, BBC Food ja Nordic TCM. Nämä kaikki kanavat ovat samassa nipussa ja kaikki pätkivät.

  En kaikkia kanavia/nippuja käynyt läpi, mutta huomasin, että tähän mennessä ei tullut vastaan yhtään pätkimistä, jos katsottava kanava lähetettiin kanavanipussa, jossa on korkeintaan kahdeksan kanavaa.

  Kävin läpi kolme kanavanippua, joissa kaikissa on yhdeksän kanavaa (1 nippu, joka lähettää nämä suomen peruskanavat ja kaksi ulkomaisia ohjelmia lähettävää nippua) ja kaikkien näiden nippujen kaikki kanavat pätkivät.

  Ihan tuntuu siltä, kuin jossain kohtaa loppuisi jokin kaista kesken, koska tähän mennessä pätkimistä on esiintynyt vain, jos kanavanipussa lähetetään yhdeksän kanavaa tai enemmän ja kaikilta tulee ohjelmaa.
   
 14. paaton

  paaton Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Daimlerilta kyselivät, että oliko minulla haaroitettu antenninjohto joka tulee anyseelle. Olihan siinä T-haara, kun asunnossa on vain yksi pistoke ja kaapelimodeemikin pitää olla kytkettynä,
  taisin kyllä kokeilla ilman T-kappalettakin, signaali oli kuitenkin aina ihan hyvä.
  En sitten tiedä jos modeemi sotkee jotenkin, koska ongelmia tuli aina kun verkkoa kuormitti.

  Seurasitko teme tuota prosessorin kuormitusta silloin kun kuva pätkii?
  Minulla ei eurosportti edes auennut, anysee vei vaan vähintään 70% suorittimen tehosta. Muita salattuja kanavia en koettanut, koska en ole niitä ostanutkaan.

  Vähän luulen, että suurin osa noista viosta johtuu tuosta tehon viennistä,
  mutta ylen txt:n puuttumista en tajunnut.
  Welhon liittymissä teksti on tainnut näkyä ihan ok?
   
 15. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Itsellä on ihan omassa rasiassaan tuo Anysee. Tehon puutteesta ei tuo pätkiminen johdu, prosessorin kuormitus on (3,4-gigasella P4:llä) siinä 10 prosentin paikkeilla. Tekstit toimii hyvin. En ole Welhon verkossa.
   
 16. paaton

  paaton Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eli tuo on taas ihan tonen bugi.
  Minulla toimi viritin hienosti jos ei käyttänyt muita ohjelmia samaan aikaan. (paitsi että conax kortti ja ylen txt eivät toimineet)

  No jospa päivitykset korjaavat ongelmat.
   
 17. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Täytyypi kysäistä tänään kun Tietoasemassa käy, että onko ketään boksin ostaneista valitellut vastaavaa ongelmaa?
   
 18. legionary

  legionary Member

  Liittynyt:
  03.08.2005
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mites nauhotukset mulla nauhottelee joskus mitä sattuu kanavaa. Esimerkiksi ajastaa jotain mtv3:lle 12:00-12:30 ja sit subtv 13:30-14:00 ja taas mtv3 14:30-15:00 niin mtv:een nauhotukset onnistuu kyllä mutta subin nauhotuskin on mtv3:lta eli nauhottelee väärää kanavaa.
   
 19. synkka

  synkka Member

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla ei esiinny pätkkimistä kummalakaan koneella, E6400 kone ei nosta edes prossukuormaa nimeksikään vaikka katsosi salattua kanavaa(eurosport). Kakkoskone 2,4Ghz pena taas nostaa prossukuormaa 20-90 väliin ja tässä koneessa on semmoinen ongelma että anysee nauhoitaa vaan noin sadan megan tiedostot ja sitten nauhoitus loppuu itsestään vaikka tilaa olisi, kuva jää kyllä pyörimään taustalle. Onko muilla tämmöistä ongelmaa?
   
 20. mananas

  mananas Member

  Liittynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Moi,

  Hommasin minäkin tuollaisen Anysee E30C Plus vehkeen jouluksi.
  Ohessa käyttökokemuksia parin viikon ajalta:

  Laite sinällään toimii, kortinlukija mukaanlukien, mutta mutta

  1. Epävarma nauhoittaja
  Kuten täällä on jo käynyt ilmi, jos ajastat nauhoituksen EPG:n kautta, laite nauhoittaa miltä sattuu asemalta. Tämän voi tarkistaa ja korjata käsin sammuttamalla Anyseen (myös Anysee_CR) ja editoimalla käsin PGMID:t kuntoon Anysee hakemistossa olevasta REC.INI tiedostosta.

  2. Kanavan vaihto on syvältä
  Anysee:ssä on toimiva, joskin luvattoman epäherkkä kauko-ohjain.
  Ongelma on se, että kun valitsen esim. kanavan yksi kauko-ohjaimesta, etsii kauko-ohjain _viimeisen_ kanavatunnuksella yksi olevan kanavan - Oulussa tuo kanava on Adult_TV..
  Tämänkin voi korjata editoimalla Registrystä kanavien ID:n haluamilleen paikoille - kanavat on tallennettu registrypolkuun HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\anysee\anysee-T\CHANNEL_TV
  Kanavatunnus kullakin kanavalla on tallennettu
  parametriin CHANNEL_NUMBER.
  Ohjelma tukee myös viritettyjen kanavien tallennusta ASCII tiedostoon, mutta noiden ASCII tiedostojen editointi ainakin minulla kadotti kaikki maksukanavat.

  3. Sun täytyy olla ADMIN
  Anysee:n ohjelmistossa on useampikin este käyttää ohjelmaa muuten kuin Admin tunnuksilla (INI filet program files hakemistossa, HKLM registry käytössä jne. - kaikkia riippuvaisuuksia ei voinut testata, kun en saanut vielä siirrettyä noita asetuksia HKCU:n alle)

  4. Ohjelma ei käynnisty taustalla
  Anysee:n ajastinohjelma Anysee_CR käynnistää varsinaisen katseluohjelman Anysee_C nauhoituksen alkaessa. Anysee_C ei käynnisty, mikäli sitä ei käynnistetä aktiiviselta konsolilta Admin tunnuksilla. Oletuksena Anysee_CR pyörii taustalla jokaisella käyttäjätunnuksella. Tämä ei toimi, jos kaikki käyttäjät eivät ole Admineja.
  Tämänkin voi kiertää niin, että siirtää Anysee_CR:n pyörimään pelkästään Adminille, loggaa aina Adminin sisään, käynnistä Adminin alla myös Anysee_C:n, minimoi ja muteaa Anysee_C:n, ja siirtyy toiseksi käyttäjäksi.
  Kun aktivoit takaisin Adminin, on Anysee_C "jumissa" siten, että ikkunassa ei näy mitään ennen kuin sammutat koko Anysee ohjelmiston.
  Nauhoitus tuntuu kuitenkin toimivan.

  5. Full Transport Stream nauhoitus feilaa
  Kun tallentaa koko streamin levylle, homma tökkii pahasti ainakin minun koneellani (E6300).

  6. Anysee on allerginen F-securelle (ja kenties muillekin viruskillereille)
  Kun Anysee ohjelma nauhoittaa, johtaa se kaaokseen default asetuksilla olevan F-securen kanssa. F-secure vie prossuajasta 50% ja Anysee loput. Ongelmaksi paljastui ".ini" filetyyppi, jonka F-secure tarkistaa. Kun poistin .ini tarkistuksen F-securesta, tipahti F-securen kulutus 50% -> 4%

  Summa summarum:
  Laite tuntuu todella hyvältä teknisesti ja oletettavasti laitteen kovo onkin laadukas. Jopa laitteen herkkyys on samaa tasoa kuin samassa kaapelissa olevan Medionin.
  Laitteen softa on syvältä ja poikittain. Olen lähettänyt palautetta Anyseen sivuilla, mutta mitään yhteydenottoja ei ole vielä tullut.

  Jos jollakulla on ehdottaa jotakin DVB ohjelmaa, jota voisin kokeilla tämän E30:n kanssa, pistäkää ilmoitusta tänne. DVB-Viewer ei toiminut Anyseen kanssa, vaikka Anyseessä onkin BDA ajuri.
  Jos joku tietää kikkoja, miten vääntää eri asetuksia DVB-Viewer:stä tai jostain muusta softasta, vihjatkaa siitäkin.

  Jahka löydän uusia ongelmia/ratkaisuja, postitan lisää.
   
 21. mananas

  mananas Member

  Liittynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Moi,

  Jäi vielä pari asiaa listaamatta tuosta Anysee C30 Plussasta

  7. Nauhoituksien määrä on riittämätön
  Nauhoituksen hallinta on rajoitettu 10 nauhoitukseen.
  En voi millään ymmärtää, miksi tuollainen rajoitus on tehty?

  8. Anysee:stä puuttuu viikkonauhoitus
  Nauhoituksille on mukavasti asetukset Once, Daily, Weekends. Eli se kaikkein yleisin viikottainen nauhoitus puuttuu listalta kokonaan.

  9. Anysee:stä puuttuu Transport streamin purku MPEG:ksi
  Onneksi verkossa on muitakin softia tähän.
  Itse olen katsellut nuo .TRP tiedostot suoraan käyttäen bsplayeriä.
  TRP -> Haali Splitter -> MPV Decoder Filter -> DV
  TRP -> Haali Splitter -> Elecard Audio Decoder -> FFDShow Audio Decoder -> DS
  FFDShow:n kanssa nuo .trp filet ei toimineet.
  Tuo MPV Decoder Filter tuli Total Video Converter softan mukana.
  - Tuolla konvertterilla saan TRP:t suoraan esim. XviD formaattiin..
  - Tuo Elecard Audio Decoder tuli, kun latasin Elecardin sivuilta Elecard Mpeg Playerin.
  - Haali:n ja FFDShow:n hain täältä Afterdawnista.
   

Jaa tämä sivu