1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Anysee E30 USB2 digiboxin YLE DVB tekstitysongelmat ohje

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi hlmy123 07.11.2005.

 1. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä noilla lukemilla (S=82 ja Q=68) pitäis jo kuva saada. Tosin kelistä riippuen voi alkaa pätkimään, joten ei se antennin suuntaaminen hukkaankaan mene jos siinä on säädettävää.

  Vielä jatkoa tuohon aiempaan tekstysten näkymiseen, tuo välilyönnin lisääminen tosiaan auttoi. Tekstit toimivat nyt kaililla kanavilla, lisäksi piti tietysti editoida ne tämän keskustelun alussa neuvotut rivit. Nyt listaa kestää tallentaa ja ladata uudestaan käyttöön.

  Kun viimeksi maahantuojalle soitin ja tästä ongelmasta oli puhetta lupailivat jo uutta softapäivitystä. Joten sitä odotellessa...

  Alkaakohan olla jo liikaa, mutta nyt kun nuo tekstit tosiaan toimivat alkoi tuntumaan että ne voisivat olla hieman pienemmällä fontilla ja alempana. Sen kun vielä saisi säädettyä..?
   
 2.  
 3. Madass

  Madass Member

  Liittynyt:
  20.03.2003
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos Jay54 hyvästä huomiosta! Tekstit tosiaan tulevat, kun lisäilee välilyöntejä! Nyt Anysee toimii jo melkein niin kuin pitäisi. Bugeina vielä TRP-tallennuksen katkaisu tunnin kohdalla (~10GB) ja puuttuva mahdollisuus tallennukseen keskiyön yli.

  ProjectX/Rejig/DVDShrink hoitavat näppärästi TRP-fileestä YLEN tekstityksetkin DVD:lle.
   
 4. Tinde999

  Tinde999 Guest

  Joo kyllä kuva näkyy noilla arvoilla, mutta tekstitys ei aina tullut vaikka lähetyksessä oli tekstitys, mutta se ongelma poistui kyllä kun näpytteli itse rivit sinne... kiitoksia ohjeista

  Ajs:n kanssa samoillajäljillä.... tekstitystä kun pääsis siirtään vähän alemmas
   
 5. Tinde999

  Tinde999 Guest

  Mites anysee:llä saa vaihdettua kanavia multi view kuvaruutuihin?
  Ei vaan vaihda vaikka klikkaa jonkun ruudun että ääriviivat tulevat punaisiksi ja yrittää vaihtaa siihen ruutuun kanavaa???
   
 6. Bentso

  Bentso Member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  63
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ostin tuollaisen Anyseen ja asensin uusimman 1.3.3 ohjelmiston. Ohjelmisto löysi automaattisesti Ylen kanaville tekstitykset. Tosin ne toimii ihan miten sattuu. Välillä putoilee tekstejä välistä, tulee liian aikaisin tai liian myöhään jne. Myöskään tekstit eivät näy jos ohelmasta on Always On Top valittuna. Harmi koska olisi kiva välillä katsoa ohjelmaa pienessä ikkunassa samalla kun tekee koneella jotain muuta.

  Myöskään transport striimiin en saanut tekstityksiä mukaan, vaikka tallennushetkellä kanavalta tuli kyllä ohjelmaa jossa oli tekstitys. ProjectX ei vaan löydä TRP-tiedostosta yhtään tekstitysraitaa.

  Jos jotain hyvää pitää tuosta Anyseen ohjelmistosta sanoa niin ainakaan en ole sitä vielä saanut kaatumaan kertaakaan.
   
 7. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaatu se vielä, usko pois.. ;)
   
 8. Bentso

  Bentso Member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  63
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vaihdoin tuon vakiohuiskan parempaan sisäanteniin niin nyt tarttu TRP:enkin tekstitykset. Vakiohuiskalla oli Ylen kanavilla laatu about 80%. Tällä paremmalla antenilla hieman yli 90%. Ilmeisesti vaatii tuo tekstitys aika hyvän signaalin toimiakseen kunnolla.

  Vieläkin katsottaessa putoilee tekstejä pois. TRP-tiedostoon tekstitykset kyllä näyttäisi tallentuvan oikein. Teemalta tallentuu jostain syystä ruotsinkielinen tekstitys vaikka tallennuksen aikaan näkyy ruudussa suomi.

  Tallensin kanavatiedoston ja siinä kyllä näyttäisi olevan tekstityksen asetukset niin kuin tässä viestiketjussa on neuvottu.

  Aika jännä että anysee tallentaa trp:nä kaikki kanavanipun kanavat mutta tekstityksiä ei tallenneta kun siltä kanavalta mitä tallennuksen aikana katsoo.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2006
 9. anysee30

  anysee30 Member

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  57
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 10. Marsu74

  Marsu74 Member

  Liittynyt:
  07.02.2006
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  tekstitys ei toimi...(joskus tuntuu toimivan) outoo?? niin ja onko mahdollista saada näkyviin canal kanavat kun ne o listassa?
  en oikein osannu muokata sitä filua... jolla pitäs saada näkyviin textit...
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2006
 11. lepakko1

  lepakko1 Member

  Liittynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mistäkö kiikastaa... En saa ylelle tekstejä vaikka kuinka itse muokkaan listaa. Ruutuun vaan tulee musta neliö.
   
 12. mronkain

  mronkain Member

  Liittynyt:
  24.10.2006
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen hankimmassa mahd. kyseistä vempainta ja kysymys kuuluukin: mikä mahtaa olla tällä hetkellä viimeisimmän softan (1.2.6) kanssa tilanne YLE:n tekstitysten kanssa? Toimiiko suoraan, vai vaatiiko edelleen puukotusta?

  Tai onko jollain suositella parempaa laitetta?
  Vaatimukset:
  - conax-paikka
  - USB-liitäntä
  - DVB-T
  - YLE:n tekstitysten tuki joko suoraan tai helposti viilattavissa
  - verkkoantennin (koaksiaali) käyttömahdollisuus

  - Marko
   
 13. mronkain

  mronkain Member

  Liittynyt:
  24.10.2006
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse itselleen vastaan hän.

  Elektronista hankin sitten tällaisen:
  http://www.elektroni.fi/?product=7667

  Mukana tulevalla antennilla en kanavia löytänyt, signaali oli parhaimmillaankin työhuoneessa joku 70%, olohuoneessa verkkoantenniin kiinni ja johan löytyi. Tosin piti putsata kanavalista ja skannata uudestaan. Tekstitykset toimivat, tosin YLE:n tekstityksiä ei saa tallennettua MPG-muotoisessa tallennuksessa. Aika vähiin jäi kokeilu noin muuten vielä, kanavaa vaihdellessa aika usein kävi niin että kuva tilttasi paikoilleen ja lähti liikkeelle vasta uudelleen vaihtaessa. Jostain syystä kaukosäätimen record-napilla ei nauhoitus lähtenyt käyntiin, voi olla että kokeilin vähän hätäisesti ja oli jotain roinaa edessä.
  Nuo mainitsemani ominaisuudet Plus-mallista löytyvät. Softa on (onneksi) englanninkielinen, vaikka manuaalit ovatkin suomeksi. Jotain häikkää on ajastuksessa, kun yrittää EPG:stä ajastaa, tulee herja että päivämäärä on väärässä formaatissa, saattaa liittyä koneen asetuksiin, pitää kokeilla vaihtaa niitä angloformaattiin. Aika tuhdin kokoista fileä tekee tuo tallennus, Simpsoneille tuli kokoa rompullisen verran raakamuodossa. Mutta ihan toimiva sinänsä, näin odotellessa.

  - Marko
   

Jaa tämä sivu