1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AnySee E30 Series (yleissofta sekä C & T malleille)

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi JHawx 14.04.2008.

 1. jporiseva

  jporiseva Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  105
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hei, tähän väliin yksi lisähavainto tuosta viimeisimmästä beta-versiosta. En pysty tallentamaan kanavalistaa. "Save As" ikkuna aukeaa, mutta sitten tyssää. En pysty kirjoittamaan File name kohtaan mitään ja itse asiassa en pysty sulkemaan koko Save As ikkunaa. Ainoo keino on task managerin kautta Anyseen katselusoftan prosessin lakkauttaminen. Vai onkohan mun koneessa jokin muu häikkä. :)

  Käytössä Windows Vista ultimate32bit
   
 2.  
 3. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vika ei toistu itselläni, mutta itselläni onkin käytössä vista ultimate 64bit sp1

  Eli, käytössäsi on 2.6.2 versio ja vista päivitetty Service pack 1?
  lisää tietoa miten ladata vista sp1
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2008
 4. jporiseva

  jporiseva Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  105
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juuh, käytössä siis versio 2.6.2 ja myös SP1 asennettuna. No, ei tuo iso ongelma ole, koska yleensä haen kanavat aina uudelleen, jos tarve.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2008
 5. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  lähetin ongelmasta viestin daimlerille, eli jos eivät kerkeä ADtä lukemaan, niin löytyy sitten myös postistakin.
  toivottavasti saadaan tähänkin ongelmaan selvyyttä. Toki mainitkaa, jos ongelmaa toistuu, sillä 2.errm 4? oli myös ongelma, ettei kanvat jääneet muistiin... onkohan johdannainen tälle ongelmalle?
   
 6. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Tämä thread on "STICKY" joten toivottavasti tätä ohjelmistontekijät lukevat.
  Pidetään siis keskustelu kurissa.
   
 7. whome001

  whome001 Member

  Liittynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Omat kokemukset Anysee E30C Plus virittimestä (kaapeli usb), Elisan kaapeliverkko, WinXP.

  Latasin anysee-E30Series(Ver1.2.6.2).zip betaohjelman, jonka asensin. Asennuksen aikana koneelle meni AnyseeViewer, directx runtime library, bda driver. Asennuksen aikana viritin ei ollut usb kaapelilla kiinni koneessa. Bootin jälkkeen laitoin usbin kiinni koneeseen ja Windows haistoi uuden laitteen. Halusi asentaa bda ajurit (taas?) ja annoin tehdä niin.

  Viewer käyntiin ja QuickScan listasi kaikki kanavat. Ei ole maksukorttia testattavana, mutta ainakin on listattu kanavaluettelossa. Ilmaiskanavat toimivat ok, samoin Ylen tekstitykset.

  Ajastuksia ja ajansiirtoa en ole stressitestannut menevätkö sekaisin pitkässä juoksussa.

  AnyseeViewer ohjelma: Surkea käytettävyys verrattuna mitä olisi tarjolla, joten äkkiä siitä eroon. Paitsi ei onnistunut.

  ProgDVB 4.90.8, ProgDVB 5.14.8, AltDVB ohjelmat eivät löydä kanavia. www.dvbviewer.com sivusto ei toistaiseksi vastaa, joten en pääse sitä testaamaan.

  Yritin GraphEdit.exe ohjelmalla manuaalisesti rakentaa filtergraphin kuvakaappaukseen, mutta ei suostu rendaamaan laitteesta. Onkohan tässä syynä se, ettei laitteen BDA ajurit toimi ystävällisesti. Pitäisi jollain viritinkohtaisella APIlla "herättää henkiin" laite?

  edit: tänään sain ProgDVB:n toimimaan (ProgDVB käyntiin, AnyseeViewer käyntiin, ProgDVB virittyy boxiin, AnyseeViewerin voi sammuttaa taustalta). Mutta metästän edelleen mainittua ajuria jolla poistetaan AnyViwerin "herätysstartti".
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2008
 8. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei tarvitse, on olemassa epäviralliset 3 osapuolen ajurit, jotka mahdollistavat laitteen olemisen päällä, vaikka ohjelma ei olisikaan auki. Tästä useita mainintoja AD:ssä, mutta koska oma muisti nyt ei nimiä muista, niin hakemalla ad:stä dvb wiever ja ajurit.

  Nämä ajurit saattavat auttaa sinua, jos etsit vaihtoehtoista ohjelmaa anyseelle, mutta muistutan nyt taas kerran, kyseessä on anyseen ohjelmiston kehittelytopic. Haemme vikoja ja ajatuksia ohjelmiston kehittelemiseksi eteenpäin.

  Ajatuksia miten ohjelmistoa voitaisiin kehitellä eteenpäin on suotavaa ja kiitollisena otamme sitä vastaan. Pääasiallinen paino tosin tuotekehittelyssä on vikojen korjaaminen nykyisestä ohjelmistosta.
   
 9. Yanne

  Yanne Member

  Liittynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Se äänien pätkiminen tovin katselun jälkeen olisi kiva saada jonain vuonna kuntoon. Ei VOI olla kovin monimutkainen bugi??
   
 10. mananas

  mananas Member

  Liittynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
   
 11. ipronin

  ipronin Member

  Liittynyt:
  03.11.2006
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Minä menen ainakin ihan sekaisin onko nyt jossain vaiheessa aloitettu kokonaan uusi versionumerointi jossa uudemmalla versiolla on pienempi (esim 1.2.6.2) versionumero kuin vanhemmalla (esim 1.3.6).

  Eikä selityksenä oikein ole sekään että nyt kun DVB-T ja DVB-C on sama ohjelma kun DVB-T version tuore versionumero 1.2.16 oli sekin isompi.

  Eli voisiko joku selostaa tänne mikä on viimeisin ja vakain (=stable) versio DVB-C Anysee boksille. Minä olen ainakin ihan sekaisin.
   
 12. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä:
  Tuotteesta on 3 erilaista ohjelmistoa
  DVB-C (end of developement)
  DVB-T (end of developement)
  ja
  E30 Series (Beta)

  Eli, antenni ja kaapeli laitteille on omat ohjelmistonsa, jotka ovat miltei kokonaan stabiileja versioita

  E30 series on uusi BETA ohjelmisto, joka todellakaan ei ole stabiili. Sen pyrkimys on yhdistää nämä kaksi ohjelmistoa ja toimia alustana tulevalle ohjelmistolle, joka pystyy käyttämään sekä kaapeli, että antennilaitetta. Näin ollen voisit käyttää samaa anysee laitetta esim kaapelilla kotona ja antennilla esim. kesämökillä.
  ---

  * Beta testaajille ei ole annettu paljoakaan infoa mitä hakea, ongelmat löydetään itse ja niistä raportoidaan takaisin daimlerille. itse olen löytänyt seuraavanlaisia vikoja:
  - Kuva alkaa tökkimään pitkällä aikavälillä (osittain korjattu, ei kokonaan, vaihtelee versioittain)
  - Ääni ei seuraa kuvaa ja alkaa tökkimään pienen väliajan kuluttua (korjattu)
  - EPG hidastaa konetta, kun siinä on useampi -end tilassa oleva ohjelma (korjattu)
  - Ohjelma alkaa varastamaan fokusta muilta ohjelmilta (korjattu)
  - Ohjelmasta puuttuu suomen (porin ja turun) alueen kanavalistahaku, muut eivät löydä kanavia, käyttämällä vanhaa ohjelmistoa ja tallentamalla listat ne voi ladata uuteen ohjelmistoon (korjattu)
  - Yle:tekstit eivät toimi (korjattu)

  ...

  Kuten huomaatte, paljonkin on tehty ohjelman korjaamiseksi, mutta käpyjä löytyy. Nämä ohjelmavirheet johtuvat siitä, että e30 series ohjelmisto on todellakin yhdistetty edellisistä ohjelmista. edellisten ohjelmien viat ovat siis samoja vikoja koska ne ovat miltei identtiset lähtökoodiltaan. kannattaa ottaa asia siten siis että e30 ohjelmistoa on tuleva versio sekä DVB-t ja DVB-c ohjelmistoille, se on kummankin seuraava ohjelmistoversio.

  edellisiä ohjelmistoja ei tulla kehittämään eteenpäin, sillä e30 series on näiden ohjelmistojen seuraava versio.
   
 13. crope

  crope Member

  Liittynyt:
  12.10.2006
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Suoraan sanottuna en kyllä ymmärrä miksi näitä ohjelmia on yleensäkään ollut eri laitteille eri versioita. Onko kukaan kokeillut toimiiko esim. DVB-T katselin DVB-C laitteessa? No okei, onhan siellä erilaiset lähetysrapametrit käytössä kaapelissa ja terrestiaalissa. Siinä en kuitenkaan isoa probleemaa näe ja kyllähän useimmat muutkin katselimet osaavat hanskata DVB-C / DVB-T parametrit.

  Järkevämpänä näen sen jos laite-ajurista on useampi eri versio laitteiston mukaan. Näitä DVB-C/T mallejahan on suomessa tavattu viittä erilaista liikenteessä.

  Antti
   
 14. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jep, ja kanavat tulee eri taajuuksilla.

  Katsos, ensiksi tuli antennimalli markkinoille, koska lähetys alkoi ensimmäisena kaapelimalleissa digitaalisena, mutta pian siirtyi myös tulemaan kaapelissa. Näin ollen antennimallit kerkesivät kehittymään hieman nopeammin ja tästä syystä 2 eri ohjelmistoa (eri taajuuksille) sekä myös se, että oli jo digiviritin/tv kortteja koneen sisäisinä... usb mallin teko oli helpointa aloittaa -t malleista.

  Tässä ohjelmistossa on eri asia ainoastaan se, että voit valita kumpaa tietokantaa kuunnellaan, tv- vai kaapeli?

  ja jep, toimii... ohjelmisto siirtyy helposti myös toiseen eri malliseen anyseeboxiin samalla ohjelmistolla, kunhan vain skannaat sen sitten antennimallilla.

  Mutta heräsi minullekin mielenkiintoinen kysymys, tuleeko jossain vaiheessa kehitykseen ns. "DualMode" malli, jossa on kummatkin digivastaanottimet??? mahdollisesti tulevaisuudessa... ehkä? toivottavasti...
   
 15. ipronin

  ipronin Member

  Liittynyt:
  03.11.2006
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  1) Jhawx, itse kirjoitit 3 tuntia aikaisemmin samana päivänä että anysee laite voisi toimia kaupungissa kaapelilla ja maalla antenniverkosta aivan kuin anysee olisi jo tuollainen dual mode.

  Jos ajatellaan HTV/Welhoa niin vaikka DVB-T malli ei olekaan dual mode se DVB-T malli voisi tehdä sitä jo nyt niin kauan kuin Welho välittää DVB-T signaalia.

  Eli tuo 19:48 kirjoituksesi ilmeisesti oli joku ajatusvirhe? Muutenhan olet kirjoittanut hyvin ja asiantuntevasti. Kiitoksia siitä.

  2) Ymmärsin kyllä että uusi kehitettävä DVB-T + DVB-C yhteinen ohjelmisto on kokonaan uutta ja edelleen beeta-testausvaiheessa, mutta silti en ymmärrä miksi uudemmassa (beeta)ohjelmistossa on pienempi versionumero kuin vanhassa ohjelmassa. Ymmärrän senkin ettei vanhaa DVB-C ohjelmaa erikseen enää jatkokehitetä. Mehän olemme täällä Suomessa tietääkseni ihan omalla kaapelitv systeemillä liikkeellä niin ei kai se Korean poikia kiinnosta - isompiakin markkinoita on.

  Uuden ohjelmahaaran versionumero voisi silti aivan hyvin alkaa vaikka 2:lla, siinä voisi selvästi olla tuo beeta lisäys niin kauan kun ei ole kyse vakaasta versiosta. Kun sitä jaellaan täällä aika "asiantuntijapiireissä" ei se ole Daimlerin tukisivullakaan sotkemassa.
   
 16. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  1. jep, ajatusvirhe ja ulostuksessa (ulosannissa) moka.
  Tarkoitin, että jos sinulla on 2 boxia, (dvb-t malli mökillä, ja dvb-c malli kotona) voit käyttää samaa e30 series softaa kummassakin, ilman komplikaatioita. Ainoa mitä sinun tulee tehdä, on skannata kanavat uudelleen (kerran)

  2. Versionumero on pienempi, sillä ohjelmisto on eri (tavallaan). Mutta olethan huomannut, että myös dvt- c/t mallien ohjelmistoilla on eri versiot?

  versioinnissa käytetään mallia, jonka olen selittänyt aikaisemmin (katso topickki missä paljon samaa versionumeroa, mutta punainen numero vaihtelee).

  Tämäkin aloitti versiona 0.0.1, kun se saavutti toimintavaiheen (pystyi käynnistämään itsensä) se julkistettiin versiona 1.0.0, kun siihen tehtiin muutos, oli se jo 1.0.1 jne...
   
 17. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kaipa se pitäisi itsekin vaihtaa tähän yhteissoftaan.
  Tähän asti ollu käytössä tuo kaapelisofta, mutta se pirulainen alkaa aina "tahmaamaan" videota jonkin ajan jälkeen (yli tunnin jälkeen).

  Onko tämä uusin softaversio tähän mennessä?
  http://194.100.210.250/files/anysee-E30Series(Ver1.2.6.2).zip
   
 18. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  kyllä.
  uuta odotellaan innolla jo, mutta hieman hiljaista daimlerilta.
   
 19. Kiesma

  Kiesma Member

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  "Tv-kuva paranee joissain kodeissa" Uusi Suomi uutisoi.
  http://www.uusisuomi.fi/raha/26971-tv-kuva-paranee-joissain-kodeissa

  Siinä sitten juttua lueskelin ja päätin kokeilla. Onhan minulla Anysee E30 C Plus, joka tukee HD:ta. Ainakin pakkauksen kylkitekstien mukaan.

  Siinä sitten skannasin kanavat uudestaan ja klikkasin Nelonen HD -kanavaa. Se siitä ilosta sitten. Mustaa näkyy, ja teksti "Not support MPEG4 channel".

  Onko tilanne siis se, että Anysee tukee MPEG2:ta, ja tuo Nelonen on MPEG4? Ja kumpi tulee olemaan tulevaisuuden formaatti? Onko boksista siis iloa sitten kun lisää kanavia alkaa tulla? Tuo lienee kuitenkin rautapuolen juttu, jota ei ohjelmistopäivityksillä (joita sietäisi tulla useammin, kun ei toimivaa ole vielä saatu...!) korjata?

  JHawx osannee kertoa?

  Kiitos
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2008
 20. JHawx

  JHawx Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  291
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  daimler taitaa edelleen olla kesälomalla, ei ole kuulunut paljon mitään aikoihin...
  Ja eipä ole tullut mitään ilmoituksia myöskään hi-def:eek:salta. (itse en pysty testaamaan, oma tilaus koskee vain peruskanavapakettia (discovery, animal planet ym.)
   
 21. ipronin

  ipronin Member

  Liittynyt:
  03.11.2006
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Testasin jossain vaiheessa kun noita maksukanavia Welhon verkossa näki hetken aikaa ilmaiseksi. Ainoa HD kanava joka näkyi oli Discovery HD. Mutta se ei olekaan ilmeisesti MPEG4 formaattia noiden muiden HD kanavien tavoin. Jos oikein ymmärrän niin HD kanavia voidaan pakata eri tavoin.

  Minulla on käsitys että MPEG4 voidaan toteuttaa softallakin. Suurempi ongelma lienee, että formaatti on jollain tavoin patentoitu ja lisensioitu. Ainakin minä oli siitä tiedosta hiukan yllättynyt.
   

Jaa tämä sivu