1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Antennirasia

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi Tinttulain3n 02.10.2018.

  1. Tinttulain3n

    Tinttulain3n Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Itsellä oireita kaapelitelevision yhteyksissä.
    Antennirasian sisällä näyttää tältä (ks. liitteenä oleva kuva).

    -Johdon pää pursuu liitoksesta.
    -Rasian päältä on joskus näköjään maalattu ja antennipistoke on raaputettu esiin. Antennipistokkeen yläosasta näyttää hapertuvan myös palanen irti.

    Rasia vaihtoon? :)
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. Tinttulain3n

    Tinttulain3n Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Vielä toinen kuva
     

    Liitetyt tiedostot:

  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Kyllä tuo varmaan vielä toimii, kun vaan saa kaiken maalin siitä puhdistettua pois, jos ei niin vaihtoon.
     
    Tinttulain3n kiitti tästä.
  5. Tinttulain3n

    Tinttulain3n Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Kiitos vastauksesta.
    Itse antennipistorasian pää on tietenkin naarmuilla maalinpoiston jäljiltä. Onko tällä merkitystä?
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Ei siinä naarmut haittaa, pääasia että saat maalin pois, ettei ole kontaktin esteenä.
     
  7. Tinttulain3n

    Tinttulain3n Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Kiitos vastauksesta!

    Olen havainnut, että kanavanipun 100 kanavista kaikki paitsi Nelonen HD ei halua toimia Topparin digiboxin kanssa.
    Eli kun esimerkiksi käytän ajansiirto-toimintoa näiden kanavien kanssa, ajansiirtokuva pikselöityy. Eli ei toimi. Suoraan katsottaessa näin ei käy näiden ajansiirrossa pikselöityvien kanavien kanssa.

    Nelonen HD toimii ajansiirrossa, vaikka onkin samassa kanavanipussa. Minkään muun kanavanipun kanavat eivät oireile samalla tavalla. Kovalevyssä ei siis ongelmaa.

    Aivan kaikkien kanavien (jokaisen kanavanipun kanavan) signaalitasot topparin asetuksissa näyttävät olevan 75% ja kuvanlaatu 100%.

    Voisiko kyseessä olla antennirasian signaaliongelma, vai onkohan kyse jostain muusta?

    Miten digiboxi ylipäätään toimii? Vaatiiko digiboxi paremman signaalitason tallenteisiin vs. livekuvaan? Vai miten tällainen voi ylipäätään olla mahdollista.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    En usko jos suorana kuva näkyy normaalisti.
    Ajansiirto (Timeshift) tallentaa kovalevylle pysäytysajan aikapuskurin kovalevylle ja kun katselua jatketaan, tulee kuva kovalevylle tallennetusta tiedostosta, johon antennin signaalitaso ei vaikuta, niin kauan kun katsotaan ajansiirtokuvaa. Tallennuksiin se ei myös vaikuta.

    Mites sitten jos yksinkertaisesti vaan tallennat Nelonen HD:n kuvaa ja sitten katsot tallenneta, tuleeko siihen pikselöitymis ongelmia. Mites muilla kanavilla?
    Aika erikoiseksi homman tekee se, jos tuo ongelma on ainoastaan Nelonen HD:llä, onko varma?

    Mikä on signaalitason vahvuus ja laatu (Strength and Quality) tuolla Nelonen HD:llä, poikkeaako muista oleellisesti.

    Kenen palvelua käytät, voisin vilkaista millä taajuuksilla ja minkälaisissa nipuissa lähetykset tulee?
     
  9. Tinttulain3n

    Tinttulain3n Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Kiitos vastauksesta.

    Kirjoitin epäselvästi. Nelonen HD toimii ongelmitta sekä live että tallennus. Kanavanipussa 100 kaikki muut kanavatallennukset sen sijaan menee "rikki" tallennusta tehdessä. Livekuva digiboxin kautta on kuitenkin kaikissa hyvälaatuista. Ongelma on ainoastaan siis tallennusten osalta.

    Esimerkiksi kanavanipun 101 kanavat näkyvät livekuvassa ilman pikselöitymistä ja tallenteet onnistuvat.

    Erikseen katsottuna kanavien signaalitasot ovat 75%, TLC on 71%. (TLC ei aiheuta ongelmia.) Laaduksi kaikissa näyttää 100%

    DNA kaapeli tuotta palvelun.

    Pakkaus on mpeg2 tallennusongelmaisilla kanavilla nipussa 100? Mutta esimerkiksi musiikki tv eli MTV on myös mpeg2 mutta sen tallennukset toimivat?
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Valaisen nyt vielä minua, mitä tarkoitat kanavanipulla 100 tai 101, mitä kanavia ne sisältää, eiks nuo ole suoraan kanavanumeroita, eikä mitään nippuja. Eikös kanava 100 ole dna:n toinen infokanava, 99 lisäksi?
    Olisi kiva nähdä kuva pikselöityneestä kanavasta, miltä näyttää.
     
    Tinttulain3n kiitti tästä.
  11. Tinttulain3n

    Tinttulain3n Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Pahoittelen epäselvyyttä!

    Tarkoitan kanavanippuja näin;

    http://dvb.welho.fi/cable.php

    Eli 100 nippuun kuuluvat esimerkiksi mtv3, nelonen, sub, tv5, liv, jim,kutonen,nelonen HD...

    Ja 101 nippuun kuuluvat tv1 HD, tv2HD, jne...

    Tallenteen pikselöitymisellä tarkoitan sitä, että yrittäessä katsoa digiboxiiin otettua tallennetta televisioruutuun tulee välillä eri kokoisia ja eri värisiä ruutuja ja sitä seuraa se, että tallenne hyppii eteenpäin. Myös ääni pätkii. Tallennetta no aivan mahdotonta katsoa.
    Kuvaa on tästä vaikea ottaa. Toivottavasti kuvaukseni avaa tilannetta.

    Muiden kanavien kanssa tallenteet toimivat siis hyvin. Ongelma on vain näissä kanavanipun 100 kanavissa, poislukien nelonen HD.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Jaha, nyt meni perille.
    Voisikohan ongelma olla sittenkin antennijohdossa, koska tuo Mux toimii alapään taajuuksilla 250 MHz.
    Onko nuo kaikki muut kanavat kaikki ok, jotka toimii vielä alhaisimmilla taajuuksilla?
    Mainitsit kylä että TLC näkyy oikein, vaikka sen lähetystaajuus on vielä alempi 146 MHz.
    Tuo on hyvä merkki jos ilmoittaa laatutasoksi 100%, mutta 70-75% signaalitaso voisi olla jonkin verran parempi.
    Se mahdollisesti aiheuttaa juuri tuota pikselöitymistä.

    Oletko kekeillut toisella antennijohdolla? Antennijohdon laatu saattaa vaikuttaa tuohon, usein korjaantuu johdon vaihdolla.
    Olisiko sinun mahdollista saada kokeiltavaksi yksikertaista vahvistinta, luulen että se auttaisi ongelmaasi.
    Ei yksinkertainen signaalivahvistin kallis sijoitus ole, esim. https://www.satshop.fi/antennilinjavahvistin-2-ulostuloa.html
    Tämä vahvistin vahvistaa heikkoa signaalia, jonka laatutaso on ok.
    "Signaalin vahvistaminen auttaa vastaanotto-ongelmiin, jos sinulla on heikko signaalin voimakkuus. Tämä voi johtua esim. pitkistä kaapeleista. Jos sinulla on heikko signaalin laatu, vahvistaminen ei auta."
    Huomautus: Ei johdu aina pitkistä kaapeleista.

    Aluksi kuitenkin kokeile toisella johdolla, tapahtuuko mitään muutosta?
     
    Tinttulain3n kiitti tästä.
  13. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,016
    Kiitokset:
    143
    Pisteet:
    73
    Tarkista Topparin antennipiuhat, jos se "tumppi", eli lyhyt pätkä saanut siipeensä tai ollut jo lähdöstä viallinen.
    Samoin liitoksissa voi olla häikkää, saitko sen seinän rasian korjattua?

    T: Vesku
     
    Tinttulain3n kiitti tästä.
  14. Tinttulain3n

    Tinttulain3n Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Kiitos vastauksista.

    Antennikaapelia on kokeiltu vaihtaa. Ei vaikuta ongelmaan. Kolminkertainen laadukas kaaapeli käytössä. 1,5 m pituinen johto käytössä.

    Ongelma on olemassa myös silloin, jos poistan

    Rasian korjauksesta. Maalit sain raaputettua pois, muuten sama rasia kuin kuvissa. Maalien mukana lähti pala antennipistoketta, mutta ei kai pienenenpieni millin reunapala vaikuta kosketukseen. Signaalitasot paranivat kuitenkin maalinpoiston jälkeen 75%:n.

    Topparin pistokkeet näyttävät silmämääräisesti olevan kunnossa.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Kuvasta voisi todeta, onko sillä pikku palan irtoamisella vaikutusta.
    Onko siinä topparissa antennipitokeessa neljän pistokkeen rykelmä, jossa kaksi pistoketta on yhditetty lyhyellä johdolla?

    Kokeilisin vahvistinta jos muu ei auta.
     
    Tinttulain3n kiitti tästä.
  16. Tinttulain3n

    Tinttulain3n Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Boksissa ei ole ulkoista looppia. Siinä on vain 1 antennin ulostulo ja 1 antennin sisäänmeno.

    Yritän metsästää jostain vahvistimen ja kokeilla sen kanssa.

    Kuvassa antennipistokkeesta "pursuu" johdon päätä ulos.
    Kokeilin ruuvarin päällä lisätä kosketusta antennipistokkeeseen tästä "pursuvasta" johdon päästä.
    Kosketuksessa signaali heikkeni 74%:n, ja kun poistin ruuvarin välistä kosketuksesta - signaali palasi 75%.
    En tiedä onko tällä mitään informatiivista vaikutusta. Kunhan kokeilin varovasti.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Tätäkö tarkoitat pursuamisella (nuoli)?
    Tällainen arvelu. Eihän tuo johto vaan ole kiinnikkeestä irronnut, kun noin oudosti tuonne pistokeen ja kiinnityslevyn väliin on mennyt? Ilmeiseti se kuitenkin normaalikontaktin tuostakin antaa, mutta voi juuri ja juuri pudottaa signaalitasoa vähän ja olla ongelman aiheuttaja.

    antennirasia 2 (1).

    Pystytkö avaamaan tuo keskellä olevan ruuvin, jotta nähdään, että molemmat sisään tulevat johdot ovat kunnolla kiinni liittimissä?
    Saataa olla, että tuo pistokkeiden kehys pitää poistaa, jotta pistokepesän saa kääntymään auki.
    Muista, avaat omalla vastuulla, koska kehyksen poistamisella ilmeiseti paljastuu myös sähköpistoke, ettet saa iskua.

    Jos asut kerrontalossa, niin tuo taitaa kuulua asuntoyhtiön korjattaviin kohteisiin, mutta en tiedä kuuluuko, koska vaikuttaa itse aiheutetulta.
     
    Tinttulain3n kiitti tästä.
  18. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    332
    Kiitokset:
    48
    Pisteet:
    38
    Pistä taloyhtiön huoltomies vaihtamaan koko rasia jos asut kerros- tai rivitalossa, jos omakotitalossa niin hae ammattilainen mittareineen katsomaan tuleeko kaikki mitä pitää ulos pistokkeesta.... o_O
    -Jos ite tekee niin savun hälvettyä tarkista kytkennät....? :rolleyes:
     
    Tinttulain3n kiitti tästä.
  19. Tinttulain3n

    Tinttulain3n Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2018
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Tilannepäivitys.

    Kiitos kaikista viesteistä ja ajatuksista.

    Taloyhtiö tilasi sähkärin, joka katsoi signaalin. Kaikki oli hyvin. Suostui silti ongelman mielenkiintoisuuden takia vaihtamaan antennirasian uuteen. Uudessa rasiassa kaikki arvot samat, kuin vanhassa rasiassa.

    Lopputulos on se, että tällä hetkellä kaikki toimii, toivottavasti asia säilyy näin!
     
    rane1958 kiitti tästä.
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,344
    Kiitokset:
    759
    Pisteet:
    123
    Eli jos asia tuolla korjaantui, aiheutti vanha rasia kuitenkin jonkin ongelman, jota mittauksessa ei näkynyt.
    Uudella rasialla sai ilmeiseti paremman kontaktin.
     
  21. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    332
    Kiitokset:
    48
    Pisteet:
    38
    Se vanha rasia näytti kyllä epäilyttävältä ja vaaralliselta.... o_O
    Hyvä että nyt on uusi ja ammattilaisen laittama... :)
     
    Tinttulain3n kiitti tästä.

Jaa tämä sivu