1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Antec Kühler h2o 620

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi PalleTheBoy 26.10.2013.

 1. PalleTheBoy

  PalleTheBoy Active member

  Liittynyt:
  22.03.2012
  Viestejä:
  1,020
  Kiitokset:
  37
  Pisteet:
  58
  Noniin. Joku muistaneekin kun oli puhe valmisvesijäähyistä, ja kyseenalaistin ykkösrevision Kühleria.

  Satuin saamaan käsiini hieman alle 2 vuotiaan Kühlerin, joka ei enää toiminut. Otin tehtäväkseni tutkia mikä osa vesijäähdyttimestä oli rikki. Ensimmäinen arvaukseni olikin pumppu. Hetken tutkittuani kuitenkin havaitsin jotakin, jota en olisi ikimaailmassa uskonut.

  Käynnistin jäähdyttimen, ja ihme ja kumma, pumppu toimi. Silti blokki, jonka tulisi viilentää, alkoikin kuumentua. Hmm... noh, päätin avata laitteen sillä takuuseen se ei ollut päätymässä kuitenkaan.

  Valutin jäähdyttimen nesteet lasiin, ja ne olivat muuttuneet kuparinväriseksi litkuksi. Otettuani pumpunkin auki, havaitsin blokin sisällä n. 2mmx2mm möykyn, joka paljastui jonkinlaiseksi likamöykyksi. Sen lisäksi blokissa oli muita kuparia muistuttavia pieniä hiukkasia. (Näistä ei valitettavasti kuvaa)

  Seuraavaksi jatkoin tutkimuksia, ja huomasin, että vaikka letkuun puhalsi ilmaa, se ei tullut toisesta päästä laisinkaan ulos. Mitä ihmettä? Tässä vaiheessa olin jo hieman hämilläni. Olisiko alle 2 vuotias "huoltovapaa" jäähdytin kerrännyt sisäänsä kasan karstaa? Eihän sen tulisi olla mahdollista, eihän?

  Noh, annetaan kuvan puhua puolestaan. Katkaistuani letkut, yllätys oli melkoinen:
  [​IMG]
  [​IMG]

  Haluan vielä muistuttaa, ettei jäähdytintä ollut ennen räpelletty taikka avattu, ennenkuin minä sen tänään tein. Mielestäni älytöntä että oli radiaattori päässyt tuohon kuntoon. En tiedä oliko tämä vain maanantaikappale, vai koskeeko tämä ilmiö mahdollisesti muitankin valmisvesijäähyjä. Sen tiedän, että omalta osaltani "valmisvesileikit" oli nyt tässä.

  Toivottavasti havaintoni aiheuttaa jonkinlaista keskustelua. Painotan vielä että tätä Antecin mallia ei enää myydä. Tämä oli siis ensimmäinen versio/revisio tästä tuotteesta.

  Näin sanoo Antec kotisivuillaan ja koska kyseessä oli alle 2 vuotta vanha laite, olisi elinikää ollut n. 3 vuotta edelleen jäljellä. (Suuntaa antaviahan nämä, ei kiveenkirjoitettu. Maanantaikappaleitakin on)
   
 2.  
 3. micro2013

  micro2013 Active member

  Liittynyt:
  03.09.2012
  Viestejä:
  1,248
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  58
  ei noiden vesijuttujen kanssa kannata pelata. ne uutena varmaan toimii jonkun aikaa mutta sitten kun tulee vuoto niin palaa kaikki osat koneesta. helpommalla pääsee kun pistää koneen parvekkeelle pakkasessa
   
 4. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,261
  Kiitokset:
  1,291
  Pisteet:
  243
  Noh "jäähy" oli tukossa.

  Sitä joskus saa mitä ei tilaakkaan... Itse kootuissa paketeissa tuollaista ei pääse tapahtumaan, I hope so.

  Hyvä ilmajäähy hakkaa siti monenkin viritelmän, imo, varsinkin push-pullina. Noo itsellä pyörii jotain 600-700 rpm sigussa ja rittää kaikkeen normikäyttöön. Huoltovapaa systeemi.

  Sähkölasku taas palautti maan pinnalle ja tuumailin itse maksavana pienentää kellot normiksi yms. Rikka rokassa you know...

  Palle, mikäs ihme tukos tuossa oli ja kaivoitkos sen veks? Sitten luulisi taas toimivan ok mutta monikos käyttäjä tuollaisia huomaa? Se vain on "coolia" kun on nestejäähy.

  Hyvä että asia selvisi ja kuvat selventävät asiaa lisää. :))
   
 5. PalleTheBoy

  PalleTheBoy Active member

  Liittynyt:
  22.03.2012
  Viestejä:
  1,020
  Kiitokset:
  37
  Pisteet:
  58
  Paineilmaa koitin lopuksi, ei mitään vaikutusta, eli todella tukossa tuntuisi olevan. Mutta ei tuo jäähynraato noin helpolla pääse, puran vaikka atomeiksi jos ei muuta.
  Mutta itsellekään ei ole vielä selvinnyt mistä tuo tukos koostuu. Kalkkia se muistutti, mutten oikein jaksaisi uskoa, että se sitä voisi olla. Ajattelin vain, että voi olla aika hirveä homma jollekin joka ei tarkkaile koneen lämpöjä aina. Ei tuonlaisen hajoamista huomaa kuin mahdollisesti sitten, kun kone kaatuaa liian kuumuuden vuoksi.
   
 6. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,261
  Kiitokset:
  1,291
  Pisteet:
  243
  Niimpä, jo vain kuten täällä Lapissa sanothaan.

  Syynin alle mikä kumma se oli. Ei auta tuudittautua tunteeseen vaan aina pitää monitoroida ainaskin kellotuspuuhissa ja varsinkin nesteen kanssa.

  Pherkkuhles soikhoon.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2013
 7. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  tämä muutti kiinnostukseni kohdetta 920:aa enemmän ja enemmän phobyan ja alphacoolin itsekasattavan paketin suuntaan
  tuota siis itse harkinnut http://www.jimms.fi/tuote/AT40187
  ...mutta meneekö se kotelooni tuonne pieneen koloseen...ehkä, ehkä ei
  sekä tuo pumppu tuossa alphacoolissa on vähän onneton, katsellaan, katsellaan...
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2013

Jaa tämä sivu