1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Android versio ongelma

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi jokke_l 25.11.2017.

 1. jokke_l

  jokke_l Member

  Liittynyt:
  12.12.2014
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Talvella tulee katseltua FIS ski maailman cupin tv-lähetyksiä. Tulospalvelu näissä lähetyksissä on kuitenkin aika vajaavaista. (Ei edes osata skandimerkkejä).
  FIS:llä on kuitenkin Android appi tarjottavana. Sillä pysyy kyllä jotenkin kisan tapahtumista kärryillä. Puhelimen näyttö on tähän tarkoitukseen kuitenkin turhan pieni. 10 tuumainen tabletti toimii huomattavasti paremmin. Mutta, appi on saatavissa vain Kitkatille eli 4.4 Androidille.
  Eli varsinaiseeen kysymykseen. Tabletissani on Lollipop eli 4.2.1 Android. (ASUS MeMO Pad Smart ME301T) Sen pystynee päivittämään 4.4, mutta temppu tuntuu aika vaikealta.
  http://androidpulp.blogspot.com/2014/03/update-asus-memo-pad-smart-me301t-to.html
  Onko Androidille olemassa mitään emulaattoria, joka hoitaisi tämän versio eron?
   
 2.  
 3. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Ei oikein ole sellaista emulaattoria olemassa Android laitteille. Tietokoneelle voi asentaa Androidin vanhoja versioita esimerkiksi Virtualboxiin ja käyttää sieltäkäsin.

  Kyseisen tablettimen Android on jo muutenkin niin vanha ettei sitä ole tietoturvallista käyttää. Siksi en alkaisi "taistelemaan" sen kanssa varsinkin kun siihen ei saa edes custom romina Android 7 ja 8 versiota.
   
 4. jokke_l

  jokke_l Member

  Liittynyt:
  12.12.2014
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Minkälaista tietoturva uhkaa aiheuttaa hiihtokilpailujen tuloksien seuraaminen? Toimivan tabletin hylkäys tuntuu luonnonvarojen tuhlaukselta.
   
 5. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  755
  Kiitokset:
  121
  Pisteet:
  53
  Aina kun laite on kytketty nettiin on se vaarassa jos tietoturva-aukkoja ei ole paikattu. Jos näin ei olisi voisi esimerkiksi Windows XP käyttöjärjestelmää käyttää vielä huoletta kymmeniä vuosia nettikäytössä.

  Laitteiden ohjelmistojen "ajastettu vanheneminen" on nykypäivän hehkulampputeoria. Siinä missä nämä kestää yleensä vuosia käytössä on ohjelmisto ajastettu vanhenemaan jolloin jos välittää tietoturvasta on pakko ostaa uusi tai asentaa custom rom siihen. Pitkäikäisempiä tabletteja on Chrome OS, Windows 10 ja IOS (Apple) tyyppiset. Niissä tuki kestää 5-10 vuotta eli varsin pitkään!
   
 6. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,905
  Kiitokset:
  1,160
  Pisteet:
  223
  Joka asiasta voi haluteassaan tehdä tietoturvauhan. Ihan rauhallisin mielin voit seurata hiihtokilpailujen tuloksia tabletillasi.
  Mahdollisen tietoturvauhan vakaavuutta voi arvioida sillä, mitä kaikkea laitteella tekee ja sitä kautta uhan suuruutta. Pidetään mielessä, kun liikutaan normaaleilla turvallisilla sivuilla, niin riskit ovat hyvin pienet.
  Ei Tietoturva-asiaa kannata suurennella, joskaan myös vähätellä. Käyttäjällä on avaimet tietoturvaan omalla netti käyttäytymisellään.
   
 7. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,376
  Kiitokset:
  210
  Pisteet:
  93
  Nyt on vähän vanha ketju kaivettu esiin. Tietoturvauhkaa ei tuosta alkuperäisestä kysymyksestä synny, mutta joko:

  1. Appin kehittäjä ei jaksa tehdä softaa vanhalle android-mallille ja testata sen toimivuutta

  2. Joku tekninen este estää julkaisun vanhalle versiolle

  3. Liian kallista tukea ja testata montaa android-versiota.
   
 8. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,388
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  68
  Vaikka ketju on vanha niin alkaa huvittamaan tämä saman mantran toistaminen päivästä ja ketjusta toiseen, ilman järjen häivää!

  Kerropa nyt meille kaikille mikä riski tässä nyt niiden hiihtokisojen kannalta on? Voiko käydä niin että hakkeri iskee väliin ja ruudussa esitetään väärät väliajat vai mikä tässä se ongelma nyt oli?
   
 9. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  755
  Kiitokset:
  121
  Pisteet:
  53
  Aina kun laite on yhdistetynä nettiin niin se näkyy siellä eli siihen voidaan hyökätä jos tietoturva-aukkoja ei ole paikattu. Kyllä tämä on vakava asia sillä mikään valmistaja ei tuhlaa miljoonia tietoturva-aukkojen korjaamiseen jos mitään korjattavaa ei kerran ole.. Voihan sitä olla käyttämättä turvavyötä autolla ajaessa ja 99% varmuudella et aja kolaria mutta koskaan ei voi olla varma ja silloin sattuu.. Näillä asioilla ei pidä leikkiä. Mediat huutaa kokoajan tietoturva-aukkojen vakavuudesta ja todellakin aiheesta!
   
 10. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,905
  Kiitokset:
  1,160
  Pisteet:
  223
  Jaksetaan sitten jauhaa ja varoitella samaa jatkuvasti ja toistuvasti, kuin yhdestä suusta, taitaakin olla niin.
  Mitä kaikkia muita riskejä elämä sisältää hiihtokisojen lisäksi, ei kohta varmaan uskalla enää elää riskien pelossa.
  Tietoturva on vakava asia, mutta ei siitä mainittua mantraa pitäisi tehdä.
   
 11. jokke_l

  jokke_l Member

  Liittynyt:
  12.12.2014
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Luulen ymmärtäväni tietoturvan tärkeyden, kun on kyse ammatinharjoittamiseen käytettävästä laitteesta, tai laitteesta jota käytetään henkilövahinkoja mahdollistavaan ohjaukseen.

  Mutta, jos laite jolla katselen esimerkiksi hiihdon yms tuloksia, alkaa kärsiä tietoturva ongelmista, käytän vanhanaikaista komentoa "format c:". Homma on sillä hoidettu ja asennan tarvittavat ohjelmat uudestaan.

  En tosiaan näe järkeä "vanhojen" toimivien laitteiden hylkäyksessä. Tässä olisi jollekkin taitajalle bisnes idea. Apuohjelma, jolla saa esim. nämä tulospalveluohjelmat toimimaan "vanhoissakin" laitteissa.
  Olen valitettavast sitä ikäpolvea joka osti lapsena maidon maitokaupasta omaan kannuun, eikä aiheuttanut kertakäyttöpakkausten jätevuorta. Korjasin myös "vanhoja" sähkölaitteita, vaihtamalla poksahtaneita kondesaattoreita uusiin.
  Näissä "vanhoissa" tableteissa on potentiaalia toimia esim. seinäkellona, jossa on näkyvissä lisäksi säätiedot, kalenteri, muistutukset yms. Siinä käytössä tietoturva ongelmat ovat minimaalisia.
   
 12. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,376
  Kiitokset:
  210
  Pisteet:
  93
  Tämän takia kannattaa suosia valmistajia jotka päivittävät laitteitaan. Tietoturva ei ole pelkästään käyttäjän oma ongelma, vaan vanha kaapattu android-laite saattaa haitata myös muiden elämää osana bottiverkkoa.

  Kaappikello voitiin suunnitella tietoturvalliseksi laitteeksi suhteellisen helposti, Android-käyttöjärjestelmää ei taas voida, liian monta riviä koodia että mikään koodariarmeija voisi sitä koskaan perata aukottomaksi. Uusia muutoksia tulee jatkuvalla syötöllä ja samalla uusia reikiä hyväksikäytettäväksi.

  Kännykkä saa ihan hyvän elämän myös cer-pisteessä. Laite puretaan osiin ja arvokkaat metallit uusiokäytetään.
   

Jaa tämä sivu