1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Android-stylukset

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tapio Huuhaa 26.04.2018.

 1. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  756
  Kiitokset:
  121
  Pisteet:
  53
  Onko yhtään tökkinyt? Luin Verkkokauppa.com kommentin ja siellä sanoo että tökkii hieman ja virtuaalinäppis ei aina tule esille.
   
 2.  
 3. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  En ole vielä ostanut. Ydin on siinä, että siinä on monen vuoden päivitystakuu. Käyttöjärjestelmää parannetaan koko ajan. Nuo ongelmat varmaan tullaan korjaamaan.
   
 4. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  En uskaltanut hankki tuota Chrome OS -laitetta.

  Ostin lopulta Huawei MediaPad M5 Lite 10, kun maksoi vain 199€. Kynä on Apple Penciliä miellyttävämpi. Kynä on pienempi ja hiljaisempi. Viivettä ns. kaunokirjoituksen kanssa hieman on, mutta lopputulos ei ibisPaint X:llä kyllä juuri eroa Apple Pencilistä. Paineentunnistuksen merkitys on iPadia vähäisempi. Puuttuu optimointi käyttämälleni kynälle.

  Autodesk Sketchbook kaipaisi hieman tehokkaamman laitteen.

  Pystyy kirjoittamaan n. 1mm kokoisia tikkukirjaimia.
   
 5. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,378
  Kiitokset:
  211
  Pisteet:
  93
 6. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Piirtelen sen verran vähän, että pieni satunnainen zoomauksen hidastelu ei haittaa. Sketchbook on huomattavan raskas verrattuna moneen muuhun piirrosohjelmaan. Se ei pelannut edellisessä tablet-laitteessani lainkaan.

  Teksti on ibisPaint X:llä ihan OK - kun käyttää kaunistelemista näyttää jopa paremmalta kuin käsin kirjoitettu.
  https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/runosmaki.jpg

  Kokeilin, miten pieniä tikkukirjaimia pystyy kirjoittamaan. Vain hieman yli millin korkuiset mahdollisia. Käytännössä pystyy kirjoittamaa aavistuksen verran pienempää tekstiä kuin Apple Pencilillä. Alle 1,5 mm. isoilla kirjaimilla tekstaus ja alle 2 mm kaunokirjoitus onnistuu.

  Kynän kärki on kapeampi vastaten hieman käytettyä lyijykynää, josta se ihan terävin kärki on poissa. Kynän tarkkuus on siis varsin hyvä, mutta viiveen suhteen häviää Applen laitteille. Yllättävän vähän viive kuitenkin käytännössä haittaa. Itse asiassa käytännön tarkkuus on minulle merkittävämpi asia.

  Jonkin tason palm rejection on, mutta olkoon millainen tahansa, aina kämmenen liikuttaminen tuo ongelmia. Kevyt tablet-hanska on suositelta aina piirrettäessä, että ei tule mitään tahatonta viivaa tai tahatonta toimintoa.

  https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/malli.png

  Teksti ei katkeile ibisPaint X:llä muuten kuin hyvin huonossa kulmassa kirjoitettaessa.
  Jos nyt vertaan sen kynään Apple Penciliin
  Edut:
  * Kynä sopii paremmin käteen
  * Se on hiljaisempi
  * Kärki on kapeampi - käytännössä pystyy tekemään aavistuksen verran tarkempaa työtä

  Haitat:
  * Nopeasti kirjoitettaessa viivettä
  * Paineen tunnistus rajallisempi
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019
 7. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 8. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  756
  Kiitokset:
  121
  Pisteet:
  53
  Ei tuo Huawei ole sen parempi. Päivityksistä ei takeita kun noin halpa laite ja paljon turhia ei poistettavia sovelluksia.
   
 9. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tiedän että päivitys on heikko kohta.

  Minulla on Apple Pencil vain muistin mukainen kuva. Tarkan piirtämisen suhteen ero varmasti melko pieni. Kynä nyt on vain miellyttävämpi käyttää kuin Apple Pencil.

  Ihan muistin varaisesti vertailtuna kynä tuntuu paremmalta työkalulta tarkkaan piirtämiseen kuin Apple Pencil. Piirsin vaivatta 6 mm korkean kasvokuvan ja joten kuten 4mm korkean kasvokuvan. Tarkkuuden suhteen tuntuu ihan oikelta kynältä. Ihan kuin kuulakärkikynällä piirtäisi.

  Ks. https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/demo.png

  Kuvassa rumpalin koko piirrettäessä n. 1cm. Aika vaikea tuota olisi iPadilla tehdä, vaikka teoriassa siihen voisi pystyäkin. Kynä kärjen paksuus haittaisi noin pienissä kohteissa.

  Jos tekee tarkkaa hidasta työtä, jälki seuraa mukana, joten Apple Penciliä suurempi viive ei hirveästi haittaa. On varmaan totta, että nimen omaisesti viiveen suhteen iPad on parempi piirtoalustana.

  iPad ei edes Pro-versiona ole yksiselitteisesti parempi piirtämiseen kuin 200 € Huawei (lähtöhinta jokin aika sitten 350€). Käytännössä noin puolet iPad 9,7 & Apple Pencil hinnasta.

  Mitä kommenttien kirjoittamiseen ja muuhun lomakkeille kirjoittamiseen tulee, paras kynä sitä varten on kangaspinnoitettu metalliverkkokynä. Siinä pinta jossakin välissä kuluu puhki, mutta kynä on lähes ilmainen.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2019
 10. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kuten kerroin, minulla oli pitkään harkinnassa Acer Chrombook Tab 10. Sen ongelma olisi ollut liian pieni ja ohut kynä, joka muistuttaa pikemminkin piirtotikkua kuin kynää. Kokonsa puolesta se olisi ollut huonompi vaihtoehto kuin Huawein kynä. Tosin kokoa olisi voinut omilla viritelmillä kasvattaa.

  Monissa kynissä on toiminnallisuuksia, joita ostamassani laitteen mukana tulleessa kynässä ei ole. Hyvällä piirosohjelmalla niitä ei juuri kaipaa.

  Hinta/laatusuhteen puolesta ostamani laite on paras, vaikka onkin kaukana täydellisestä piirtotyökalusta. Seuraava harkittava olisi ollut Samsung Galaxy SX S-Pen (X= 3,4 tai 5) kanssa, mutta olisi ollut merkittävästi kalliimpi.

  Ehkä kokonaisuutena paras piirtotyökalu olisi jokin Samsungin tai Microsoftin kalliimman puolen laite, mutta en halunnut uhrata niihin rahaa. Ostamani Huawein tavoin niissä on oikean kokoiset kynät.
   

Jaa tämä sivu