1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Android-stylukset

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tapio Huuhaa 26.04.2018.

 1. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,401
  Kiitokset:
  217
  Pisteet:
  93
 2.  
 3. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Onpa todella. Tuon kynän kanssa iPad 9,7 on kyllä kiehtova vaihtoehto. Ja tuolla pitäisi saada vanhempaankin versioon paineen tunnistus. Äsken piirtelin omilla kynilläni. Suurin harmistus on itse asiassa kärjen paksuus. On ihan mahdoton jatkaa viivaa samasta kohtaa mihin edellinen päättyi kun ei kerta kaikkiaan näe riittävän tarkasti mihin piirtää. Toki kun reilusti suurentaa, tilanne paranee, mutta kun suurentaa ei voi tehdä pitkiä viivoja. Vanha iPad (Air) + toi kynä sopisi budjettiinkin. Miten niitä uskaltaa ostaa Vihreästä Omenasta?
   
 4. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,401
  Kiitokset:
  217
  Pisteet:
  93
  Uudemmassa ipadissa on vähän enemmän tehoa ja luultavasti saa Applelta tukea vuoden pari pitempään. Air 2 julkaistiin neljä vuotta sitten, voi olla ettei tule enää kovin montaa vuotta päivityksiä. Myös natiivin kynän tuki on plussaa, etenkin jos sille julkaistaan myöhemmin joku halpa ja hyvä kynä. Tiedä sitten onko sen lisäsatasen arvoista.
   
 5. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Käytetyssä vaikea arvioida, mikä on jäljellä oleva käyttöikä ja päivitysten saatavuus. Vähän kovalta yli 50% hinta uuteen iPad 9,7 verrattuna tuntuu, joskin iPad Air 2 oli aikanaan kalliimpi kuin perus iPad. Realistinen hintavertailukin on hankalaa. Täytyisi olla toimintakuntoinen ainakin kolme vuotta.

  No sen natiivin kynän saa unohtaa, koska en sitä voisi kumminkaan käyttää. Itse asiassa päädyin kynäasiassa säikeen alussa esittämäni kynän kaltaiseen ratkaisuun eli johonkin Wacomin kynään. Muropaketti arvosteli Samsungin mukana tullutta kynää. Toinen taas kehui minulle Wacomin kynien olevan parempia kuin Apple Pencil. Taitaa olla makukysymys.

  Minulle tärkeintä on suhteellisen hyvän tarkkuuden lisäksi se, että kynä on suhteellisen hiljainen. Wacomin pitäisi olla reilusti hiljaisempi, että ylipäätänsä kannattaisi piirtämiseen ostaa siihen nykyistä paremmin soveltuva tablet-laite ja kynä.

  Joku tosin kirjoitti toisaalla Wacomin kynistä iPadilla: "kynät eivät ole tarkkoja, vaan viiva ruudulla voi heittää kynän fyysisestä paikasta". Paha juttu.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2018
 6. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,401
  Kiitokset:
  217
  Pisteet:
  93
  Natiivilla kynätuella tarkoitin sitä että vaikkapa Wacom saattaa julkaista kynän pelkästään pro:lle ja tuolle uudelle ipadille. Siinä vaiheessa voi harmittaa että osti vanhan laitteen.
   
 7. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kuinka suuri ero sitten voi olla Wacom Bamboo Fineline 3:n ja varta vasten iPadille tehdyn kynän kanssa?

  https://www.logitech.com/en-us/product/crayon - tämä kaiketi on varta vasten suunniteltu sitten uudelle iPadille ja jotain vastaavaa ajattelit, että Wacom tarjoasi.

  Tuossa hyvää on pää "Cap: Silicon Rubber". Todennäköisesti ei meluongelmaa.

  "Tilt sensitivity for dynamic line weight" - näemmä kallistuksen huomaaminen.

  Harmittavasti paineen tunnistuksesta ei ole mainintaa, joten se puuttunee.

  No minun ei kannata harkita uutta iPadia ennen kuin Wacom tekee sitten varta vasten sille kynän. En voi ajatella käyttäväni Apple Pencil -kynää ja toi Logitech ei houkuttele.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2018
 8. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,401
  Kiitokset:
  217
  Pisteet:
  93
  Ei välttämättä isokaan ero, kun kerran käytät kynää vain tuon softan kanssa. Natiivilla kynällä on tuki paljon isommalle kirjolle appeja.
   
 9. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Täytynee jäädä odottamaan, josko Wacom sitten jossakin vaiheessa tekisi varta vasten iPad 2018 ja iPad Pro:lle sen natiivin kynän. Tosin Wacom ei välttämättä saa tehdä kunnon kynää iPadille, koska Samsung omistaa Wacomista suuren osan. Sama kohtalo on todennäköisesti Huaweilla.

  Joku näytti mallia Bamboo Sketch - kynällä ja lopputulos oli huono. Minulle ei nyt vaan löydy hyvää vaihtoehtoa.

  Jotenkin tuntuu hassulta, että kaikki muut kuin Apple Pencil toimivat huonosti. Amazon tarjoaa koko joukon Apple Pencil kynää muistuttavia laitteita: https://tinyurl.com/y8zlbdxs
  Kaikki sitten huonoja.

  Pikaluonnoksia tekee halvallakin laitteella:
  https://pbs.twimg.com/media/DdKXQCZXcAAtZzR?format=jpg&name=small

  Poistin haasteen ja laitoin loppuyhteenvedon uudelle sivulle: https://wp.me/p9LZMc-LV

  Jouduin totetamaan, että ainakaan tällä hetkellä iPad 2018 ei minulle sovi, koska sille ei ole olemassa sellaista kynää, jota voisin ajatella käyttäväni.

  Ottaen huomioon vaimoni toiveet, ainoa järkevä vaihtoehto siinä vaiheessa kun nykyinen tablet-laite ei enää toimi on Huawei MediaPad Pro.
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2018
 10. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tosin Suomesta ei taida tuota saada. Mistähän kannattaisi ostaa? Yritän selvitä nykyisellä laitteella, mutta joskus sekin tekee tenän. En usko, että iPad ikinä kävisi minulle. Yksikään Samsung ei kiinnosta, sillä kaikki piirtokynälliset laitteet ovat mielestäni rajusti ylihintaisia.
   
 11. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 12. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  816
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  53
 13. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kuuntelin
  View: https://youtu.be/XvbBaZcC39M

  YouTube-videon, jonka tekijä mainitsi, että tallennusmuistia on 32GB, mutta hän ei mainitse mitään kynän paineentunnistuksesta. Pitää kynää sinänsä kyllä hyvänä.

  Kysyin asiaa Verkkokauppa.com-sivustolla, johon sain vastastauksen, että kynä tukee paineen tunnistusta.
  https://www.verkkokauppa.com/fi/questions/product/66349/kjvsj#que-4661870

  Kynä vaikuttaa saman tapaiselta kuin Samsung Galaxy Tab S3:n S-Pen, joten sen pitäisi olla hyvä.

  Tämä olisi nimenomaisesti järkevänhintainen laite ylihintaisen Samsung Galaxy Tab S3:n sijaan. Minulle olennaisimmilta ominaisuuksiltaan (näyttö, RAM-muisti ja kynä) vastaisi täysin paljon kalliimpaa em. Samsungin laitetta.

  Prossateho myös merkittävä, mutta en osaa lainkaan arvioida, miten suhteutuu Huawei MediaPad M5 Pron tehoihin tai käytännnön suorituskyvyssä iPad 9,7:aan.

  Muut piirteet ovat epäolennaisia minulle (kamera ja ääni). Kokonaisuutta ajatellen laite ei siis vastaa Huawei MediaPad M5 Pro -laitetta.

  Jos en nyt saa tarjouksesta n. 400 € hintaan Huawei MediaPad M5 Pro tai Samsung Galaxy Tab S3:a, ostan sitten tämän laitteen, kun nykyinen laite menee rikki.

  Lettaksen suosittelema iPad 9,7 ei valitettavasti käy, koska Apple Pencil on sietämättömän meluisa enkä jaksa uskoa, että Apple ikinä saa kynästä sellaista, että se kelpaisi minulle. En myöskään usko, että kukaan tekee hiljaista ja toimivaa vaihtoehtoa iPadille.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2018
 14. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  816
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  53
  Kannattaa odotella että tuo tulee myyntiin muihinkin liikkeisiin niin pääsee kunnolla testaamaan sopiiko omaan käyttöön. Näin ajattelin itse tehdä enkä ostaa "sikaa säkissä". Chromebook tabletti on vielä aika uusi käsite ja tuo on vasta ensimmäinen sellainen.
   
 15. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuo on järkevää. Jos halaisi testata, Gigantin pitäisi ottaa myyntiin. Kysyin, mutta ei ainakaan lähiaikoina ole tulossa heille myyntiin. Kuten kerroin, vaihdan sitten kun on välttämätöntä. Nykyisen laitteen piirtämisominaisuudet ovat vähän vaatimattomat, mutta yritän pärjäillä. Tarkin kynä on kynä, jonka kärjessä on "läpyskä". Se käy vain intensiiviseen piirtämiseen, sillä läpyskä irtoaa helposti, jos kynä tökkää johonkin.

  Luin sivulla olevat tekstit ja katselin videon. Laite on alusta alkaen suunniteltu iPad 9,7 kilpailijaksi koulujen opetuskäyttöön. Tällaisessa käytössä valmistajalla pitäisi olla suuri kiinnostus käyttöjärjestelmän ylläpitoon. Lähtökohtaisesti kiinnostus käyttöjärjestelmään pitäisi olla suurempi kuin esim. Huaweilla.

  HUOM. Kyseessä on itse asiassa ensisijaisesti läppärin käyttöjärjestelmä Windows 10:n tilalle. Acer käyttää sitä myös Chromebook-läppäreissä (Gigantti tarjoaa 25 kpl käyttöjärjestelmää käyttävää Acerin laitetta). Vaikka siis tablet-laitteissa ainutlaatuinen, voisi yleistyä läppäreissä, mikä voisi taata melko hyvää päivitettävyyttä myös tablet-laitteisiin. Olettaisi, että käyttis ei ole niin laitesidonnainen kuin monen laitteen mukana tulevat Android-versiot, jolloin päivitys saattaisi kestää Windows-laitteiden tapaan. Vaikka käyttöjärjestelmä on vähän keskeneräinen, sen elinkaari saattaisi vetää vertoja iPadille toisin kuin esim. Huawein Android-laitteiden.

  Keskustelin asiasta muuallakin ja sain esim. vastauksen:
  "
  Chrome OS:ää ei myöskään pysty muokkaamaan kuten Androidille on valmistajat iskemään skiniä päälle jne ja päivitykset tulee "suoraan" googlelta."

  Tuo kuulostaa hyvältä. Päivityksiä olisi siten mahdollista saada niin kauan kuin laite kestää. Tässä suhteessa se muistuttasi iPad 9,7:n IOS:ää. Koska iPad ei meille käy, tämä tuntuu hyvältä vaihtoehdolta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2018
 16. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ihan vaan tiedoksi, että ibisPaint X:ään on tehty pari merkittävää parannusta, joista toinen liittyy Androidiin ja toinen koksee iPad 9,7:ääkin.

  1) Myös Android-laitteille on paineentunnistustuki. Jos hankin Chrome OS laitteen, minulla on ainakin muutama hyvä piirrosohjelma sille käytettävissä.
  2) Kuvien tuonnin kokorajoite on poistettu. 1-2 GB RAM-muistillisille laitteille (kuten nykyinen table-laitteeni ja iPad 9,7) voi tuoda isoja kuvia.

  Jos tuo käyttöjärjestelmäpäivitys olisi Chrome OS suhteen kunnossa, iPad ei olisi missään merkittävässä suhteessa parempi laite. Ehkä sen hinta/laatusuhde olisi kokonaisuutta ajatellen hieman parempi kuin Acerilla, mutta kun en voi käyttää Apple Pencil kynää, iPad ei vaan käy.
   
 17. akimuson

  akimuson Member

  Liittynyt:
  10.12.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Huaweilta on tullu Huawei Mediapad M5 Lite (350€), jossa on mukana kynä (M-Pen Lite Stylus). Kynä käyttää AAAA paristoa, joten ei niin kätevä, kuin Samsungin S-pen tai tuon Chromebookin kynä. Mutta ihan kiinnostava laite muuten. Tosin ei oikein löydy infoa/kokemuksia sen kynän käytöstä, kun sen verran uusi.
   
 18. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Näytön tarkuus (1920 × 1200px) ei riitä kunnollisten kuvakaappausten ottamiseen. Käytännössä vähimmäistarkkuus on iPad -tasoinen näyttö (joka on mm. Acer Chromebook ja Samsung Tab S3:ssa). Tosin itse olen käyttänyt netistä PDF:n sisään tallennettavien kuvien purkamiseen Adobe Acrobat Reader DC -ohjelmaa. Sillä saa aivan varmasti parhaan mahdollisen lopputuloksen, mutta käyttö tuo aika lailla lisämutkia.

  Näytön vuoksi kuuluu samaan kategoriaan kuin Microsoft Surface Go .

  Mainitsen nyt nuo blogissani, joskaan ei käyttötarkoitukseeni kunnolla soveltuvina laitteina.

  Tällä hetkellä itselle paras vaihtoehto on Acer Chromebook. Pidän silti iPadia hinta/laatusuhteeltaan hieman - mutta vain hieman - parempana, mutta kun sen käytöstä ei tule mitään, niin ei tule.

  IS Extra Kovis-ristikoiden optimikoko on sellainen, että ristikon leveys reunaviivat mukaan luettuna on 1775px ja korkeus vähän yli 1400px. Koska table-laitteen ja selaimen käyttöliittymät ottavat korkeudesta n. 200px eikä kuvaa koskaan saa täysin laidasta laitaan, ristikon kooksi jää arviolta n. 1240x1000px eli kuvan laatu laskee selvästi.

  Aivan 100% optimikokoista kuvakaappausta ei iPadillakaan (tai muilla saman näytön resoluution omaavilla laitteilla) saa, mutta merkittävästi paremman kuitenkin, koska 1200px sijasta korkeutta on käytettävissä 1536px.

  iPadilla kuvakaappausten otto on kyllä perin juuri ärsyttävää. Painikkeita tulee painaa juuri sopivassa rytmissä. Väärä rytmi tuo ei-halutun toiminnon.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2018
 19. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kyllä minulle ainoa oikea vaihtoehto on Chrome OS laite.
  https://mynexttablet.com/acer-chromebook-tab-10-review/

  riittävän hyvä minulle. Ainakin on iPad-tasoinen ohjelmistopäivitys! Onhan päivitettävyys siis aivan eri tasolla kuin Huaweilla - eikä ainakaan tule (lähinnä kiinalaisille suunniteltua) vakoiluohjelmaa kylkiäisenä.

  Hieman pieni kynä, mutta kotikäytössä voisin laittaa sopivan paksuisen kumiletkun kiinnipitokohtaan, jolla paksuuden saisi sopivaksi.
   
 20. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,401
  Kiitokset:
  217
  Pisteet:
  93
  Varmaan hyvä laite tarkoitukseesi. Jos kuvankaappausten otto nyppii, yhdistä laitteeseen bluetooth- näppäimistö ja triggeröi sillä. Toiminee sekä ios:ssa että chromeos:ssa.
   
 21. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  92
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitti tiedosta
   

Jaa tämä sivu