1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Android Latauksen hallinnan välimuisti

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Oogde 11.08.2015.

 1. Oogde

  Oogde Member

  Liittynyt:
  02.03.2014
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli käytössäni on Samsung Galaxy S5 puhelin, jossa on on android-versio 5.0. Ongelmana kohtuullisen uudessa puhelimessani on se, että en saa Google Playsta ladattua uusia sovelluksia puhelimeeni, koska puhelimessa ei ole tarpeeksia tilaa. Olen siirrellyt ohjelmia muistikortille yms. mutta loppupeleissä se ei auta tähän ongelmaan riittävästi. Vanhassa puhelimessani (Samsung Galaxy S3) oli n. 3 kertaa enemmän sovelluksia, kuvia yms mediaa, eikä se ikinä valittanut muistin vähyyttä.

  Tutkin puhelimeni muistin käyttöä ja huomasin, että puhelimeni 12 GB muistista on 5,23 GB välimuistia ja tästä Latauksen hallinta käyttää 4,38 GB muistia, joka kuulostaa hurjalta, kun seuraavana tulee Instagram n. 133 MB muistin käytöllä. Latauksen hallinta on siis Anroidin järjestelmäsovellus enkä tämän takia ole sille mitään uskaltanut tehdä. Kysymykseni kuuluukin, onko vaarallista tyhjentää "Latauksen hallinta" sovelluksen välimuistia, vai voiko sillä vapauttaa kolmanneksen puhelimeni muistista turvallisesti? Kiinnostaisi muutenkin tietää, mihin kaikkialle tämä sovellus kyseistä välimuistiaan oikein käyttää, koska en internetistä tuntunut vastausta tälle millään löytävän?
   
 2.  
 3. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Juurikin tuo välimuistin putsaaminen on ainut keino vapauttaa tilaa, ellei halua rootata puhelinta ja poistella sieltä niitä esiasennettuja ohjelmia yms.
   
 4. Oogde

  Oogde Member

  Liittynyt:
  02.03.2014
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Miten onko tuosta tietoa, lähteekö puhelimelta tuon "Latauksen hallinta" ohjelman välimuistin putsaamisen johdosta jotain puhelimen toimivuuteen vaikuttavia tekijöitä?
   
 5. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  ei pitäisi lähteä mitään järjestelmän toiminnan kannalta oleellista, kun tyhjennät tuon välimuistin.

  ettei tuo latausten hallinnan käyttämä muisti tarkoittaisi tiedostoja mitä olet puhelimella ladannut? tarkasta onko download kansiossa isoja tiedostoja, vaikkapa kytkemällä phelin tietokoneeseen,
   
  Oogde kiitti tästä.

Jaa tämä sivu