1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Android asetuksien avulla kierretään F-Securen Safe

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Yrjana 29.05.2018.

 1. Yrjana

  Yrjana Member

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  39
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  13v poikani keksi miten F-Secure Safe perheen sovellusten hallinnan sai kierrettyä. Android-luurin asetuksista -> luo uusi käyttäjä, näin helppoa se oli hänelle. Sen jälkeen uudella käyttäjällä sisään luuriin ja ei huolen häivää F-Securessa asetetuista ruutuajoista, sovellusten ja sisällön rajoituksista jne.

  Eli F-Securen Safe ei voi hallita Android-asetuksia koska asetukset ei ole appi.

  Pakkohan tähän on keino löytää, ja varmaan joku jo tietääkin millä lapsen luurissa voidaan estää lasta avaamasta sen Android-asetukset. Eli apua pyydän, ongelma on tosi iso, pojalla ei mitään kontrollia ruutuaikojen kanssa, ja jos yrittää kontrolloida niin näin näppärästi hän keksi miten F ohitetaan.

  F-Securen chat-tuki ei ratkaisua tiennyt, vaan sysäsivät ottamaan selvää foorumeilta. Sitä en tiedä, onko tämä paras paikka, tuskin. Etsin jostakin parhaan kotimaisen Android-foorumin, täällä varmaan tämänkin joku jo tietää.
   
 2.  
 3. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  540
  Kiitokset:
  101
  Pisteet:
  53
  Kaikista paras keino on ottaa älyluuri pois ja antaa peruspuhelin tilalle siksiaikaa kunnes oppii säännöt. Sillä ei nettiin päästä tai graviikkapelejä pelailla. Esimerkiksi: https://www.e-ville.com/fi/3149-peruspuhelimet/13391-nokia-3310-refurbished.html

  Tuosta löytyy vain pari peliä ja ei internettiä joten nuori tuskin viettää senkanssa paljon aikaa. En ainakaan itse viettäisi..
   
 4. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,101
  Kiitokset:
  1,033
  Pisteet:
  223
  Jos ei ole mitään kokemusta 13-vuotiaan tietotaitotasosta (kaverit mukaanlukien) ja hänen vaatimuksistaan, ei kannata antaa edes tällaisia neuvoja. 13-vuotias on varmaan viimeinen maailmassa, joka tuollaisen puhelimen hyväksyisi.

  Ehdottaisi kuitenkin ensin keskustelemaan nuoren herran kanssa erilaisista käyttäytymistavoista, malleista ja rajoista. Kyllä puhumalla, ei pakottamalla löytyy yhteinen sävel parhaiten hedelmälliseen lopputulokseen.

  Tuon ikäinen kyllä menee rajoitusten yli jos niitä ei yhteusymmärryksessä ole saavutettu.
  Hyvä muistaa, että niillä kaveriporukassa heillä on rajattomat mahdollisuudet tänä päivänä sopimattomien rajoitusten kiertoon.

  Kokemusta myös 13-vuotiaasta.
  Vihje, jos puhutaan rangaistuksista, päivä ilman älylaitetta on jo nuorelle katastrofi.
   
 5. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  540
  Kiitokset:
  101
  Pisteet:
  53
  Keskustella toki kannattaa ensisijaisesti mutta joskus sekään ei auta varsinkin kun kyse on teinistä. Siksi kannattaa ottaa käyttöön kovempia rangaistuksia jos muut keinot ei auta joista yksi on tämä puhelimen vaihto perusmalliin. Puhelimen kokonaan poistotto ei kannata nykymaailmassa koska se voi pelastaa niin käyttäjänsä kuin muiden hengen liikenteessä. Missään nimessä ei ainakaan pidä antaa periksi sillä muutoin nuori saa aina tahtonsa läpi ja tästä seuraa "vapaa kasvatus" jonka seurauksia voidaan lukea viikottain lehdistä.

  Toki häntä ei voi estää käyttämästä muiden laitteita kuten kavereiden kännyköitä koulussa tai heidän luonaan mutta ainakin kotiympäristössä käyttö loppuisi vähäksi aikaa tehokkaasti.
   
 6. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,229
  Kiitokset:
  175
  Pisteet:
  93
  Vähän Tarantellan linjoilla. Puhelimen vaihtaminen peruspuhelimeen eristää aika tehokkaasti lapsen kaveripiiristä ja voi olla rangaistuksena vähän turhankin suhteeton. Ongelma taitaa olla se, että pojan käyttäjätunnus on edelleen luurin pääkäyttäjä? Jos luot sinne itsellesi oman tunnuksen ja siirrät pääkäyttäjän oikeudet itsellesi, ei poika pääse tekemään uusia tilejä.
   
 7. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,101
  Kiitokset:
  1,033
  Pisteet:
  223
  Emme aina ymmärrä, miten herkkiä asioita nuo on, joiden vaikutus todennäköisesti yltää kaveripiiriin asti.
  Jos pitää rangaista, niin rangaistuksen pitää olla suhteessa tapahtuneeseen, eikä sellainen, että sille aiheutetaan mahdolliseti ongelmia tai mollaamisia kaveripiirissä, joka nuorille on yksi kaikkein herkimpiä asioita, joiden vaikutukset saattaa yltää pitkälle.

  Jos keskustelulla tuloksia ei saavuteta, on esim. lettaksen ehdotus varsin hyvä käyttäjätunnuksesta, se ei riko pojan suhteita kaveripiiriin, vaan rajoittaa sopivasti toiminnan sovittuun.

  Itse antaisin vaihtoehdon, joko pysytään sovitussa tai sitten tehdään nuo rajoitukset.
  Tämä on nuorelle hyvä tapa, joka kasvattaa vastuullisuutta, kun saa itse valita.
   

Jaa tämä sivu