1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

android 6.0.1 syö akun

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi boggerss 15.04.2017.

 1. boggerss

  boggerss Member

  Liittynyt:
  05.01.2011
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  MOro! Tuli päivitettyä samsung a5 android 6.0.1 versioon. Oletan että oli 6.0 ennen päivitystä. 6.0.1 syö akkua dramaattisesti enemmän, ihan silmissä kuluu!
  Haluaisin palauttaa 6.0 version takaisin. Tiedän että pystyy mutta en kuinka ;) Osaisiko joku neuvoa kyseisen projektin suhteen?
   
 2.  
 3. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,001
  Kiitokset:
  90
  Pisteet:
  78
  Voisit ensin kokeilla virran katkaisua totaalisesti laitteesta että onko sillä vaikutusta asiaan.
  Mutta jos päätät palata aikaisempaan versioon niin se tehdään omalla vastuulla.
  Ensin pitää löytää kyseinen versio eli Samsung galaxy a5 official firmware 6.0 nordic. Yleensä löytyy sammobilen sivuilta.
  Lue nuo ohjeet sitten hyvin ennen aloitusta ja varmista että akussa on riittävästi virtaa. Ei kannata säikähtää jos Odin ei välttämättä tunnista laitetta ensimmäisellä kertaa.
  https://www.progeeksblog.com/downgrade-firmware-samsung-galaxy/
   
 4. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Tietoturvan takia vanhempaan versioon ei kannata palata.
   
 5. KuuUkko

  KuuUkko Member

  Liittynyt:
  24.04.2006
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vanhempaan versioon palaamistan en suosittele paikkaamattomien tietoturva-aukkojen vuoksi. Epäilen vahvasti että vika akunsyöntiin on jossain muualla kuin virallisissa päivityksissä. Ainakin omassa Galaxy A5-2016 mallissa 6.0.1 androidin akkukesto on erinomainen :)

  Mene Älykäs hallinta sovellukseen, sieltä Akku ja Akun käyttö. Tsekkaa onko jokin tietty sovellus mikä syö akkusi, esim peli joka jää taustalle käyntiin. Tsekkaa ettei Google sijaintihistoria ole käytössä, se on yks mahdollinen akkusyöppö. Aktivoi älykäs hallinta sovelluksesta Akku > Lisätiedot > Sovelluksen virransäästö "Päällä".

  Jos mikään ei tunnu auttavan, saatat tarvita tehdasasetusten palautuksen tai jopa uuden akun jos vaikka akku on jo kulahtanut.
   
 6. boggerss

  boggerss Member

  Liittynyt:
  05.01.2011
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  MEillä on perheessä kaksi identtistä a5 mallia joissa molemmissa 6.0.1. Itsellä näkyy olevan viimeisin versio ja toisessa vanhempi päivitysversio. Akun kulutus alkoi välittömästi asennettuani uusimman päivityksen. Akun käytössä ei näy oikein mikä virtaa vie mutta arvioitu akun kestoikä on kaksinkertainen vanhemmassa päivitysversiossa. Eli kyllä siinä uusimmassa päivityksessä joku mätä on. Täytyy työntää oodinilla vanhempi päivitys tähän luuriin. Tehdas palautukset ym kikat on tullu jo koitettua..
   

Jaa tämä sivu