1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

analoginen vs. digitaalinen

Viestiketju Videokamera -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kallelu 16.07.2006.

 1. kallelu

  kallelu Member

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mitä eroa on analogisella ja digitaalisella videokameralla? Onko analogisessa jokin nauha pyörimässä ja digitaalisessa sitten tieto menee muistikortille tai kovalevylle tai vastaavalle?
  Ja onko kaikki videokamerat tätä nykyä digitaalisia...?
   
 2.  
 3. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Suurin ero on tallennustavassa. Löytyy sekä analogisia että digitaalisia kameroita jotka tallentavat kasetille. Itse asiassa parasta laatua tekevät kamerat tallentavat kasetille, esim. miniDV ja HDV-kamerat. Muistikortille ja kovalevylle tallentavat eivät yllä samaan laatuun suuren pakkaustiheyden vuoksi, vaikkakin kovalevymallit yltävät joissakin tapauksissa jo lähelle miniDV:n laatua.

  Löytyy jopa kasetteja joita voidaan käyttää kummankin järjestelmän kameroissa (HI8/Digital 8) mutta nämä ovat hiljalleen jäämässä pois markkinoilta.
  Analogisignaali tallentuu magneettisina pulsseina ja signaalitaso eri laitteissa vaihtelee. Jokainen kopiointi heikentää kuvanlaatua selvästi (vrt VHS-videonauhuri).
  Digitaalinen kuva taas tallentuu ykkösinä ja nollina ja sitä voi siten kopioida laadun heikentymättä vaikka kuinka monta kertaa (kunhan sitä ei välillä käsitellä laatua heikentävillä efekteillä jne.).

  http://www.digivideo.fi/phpbb2/viewtopic.php?p=1699164&highlight=olen+pitk%E4%E4n+kuvaillut#1699164
   

Jaa tämä sivu