1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ameriikan kanavat suomessa?

Viestiketju Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliit -osiossa. Ketjun avasi fizzyffer 29.12.2007.

 1. fizzyffer

  fizzyffer Member

  Liittynyt:
  09.12.2007
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  elikkäs juolahti tossa mieleen että pystyykö mitenkään suomessa sijaitsevaan antennitalouteen saada jonkun satelliitin tms. kautta näkymään amerikassa ja muissa maissa näkyviä satoja ja satoja kanavia mm. SpeedTv ja ESPN, CNN yms. ja jos on mahdollista niin onko tälläsissa satelliiteissa jotain kuukausimaksuja vai vaan kertamaksu? kiitos taas jo etukäteen.
   
 2.  
 3. Huli

  Huli Member

  Liittynyt:
  29.12.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itselläni on Triaxin antenni ja siinä 4 mikropäätä. sen lisäksi satel-
  liittivastaanotin, mikä pystyy ohjaamaan mikropäitä. Systeemin hinta
  on kaikkineen ilman asennusta ( paljon voit tehdä itse ) n.300 - 500 €
  Kanavia saat ilman mitään maksuja näkyviin n.700 - 800.+ radiokanavat,
  niitäkin on kuultavissa satoja, CD - tason äänellä. Siis kaikki
  ilman mitään maksuja tai kortteja. Antennin suuntaus ja viritys on
  oman kokemukseni mukaan ammattimiehen hommia.
  Googlaamalla löydät Triaxin sivuja. Siitä se lähtee.
   
 4. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Suomessa on mahdollista katsoa sat.ohjelmia Suurkoht esteettömästi tuolta 42°E tuonne 45° W siis idästä länteen, jos ei ole fyysisiä esteitä kuten puita ja muita,näitten ulkopuolella olevat satelliitit alkavat putoamaan horisontin alapuolelle.Laitan linkin josta voit käydä katsomassa kaikki maata ympäröivät transponderit:
  http://www.lyngsat.com/
  Kaiken kaikkiaan free to air kanavia on noin 2500kpl.Mutta useammissa satelliiteissa on likimain samoja kanavia,Jenkki lähetykset jäävät tässä taistossa alakynteen,mutta lue itse mitä löytyy.
  LISÄYS:kaikki FTA kanavat ovat maksuttomia.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2007
 5. fizzyffer

  fizzyffer Member

  Liittynyt:
  09.12.2007
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  sjutton sentää täähä kuulostaa paremmalta ja helpommalta ku luulinkaan! kiitti teille!
   
 6. fizzyffer

  fizzyffer Member

  Liittynyt:
  09.12.2007
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ainiin joo sellanen piti vielä kysäsät et näkyyks esim tolla Triax- systeemillä kans nää suomen peruskanavat eli ne mitä saa digiboksillaki, ja jos näkyy niin saaks niihin tekstityksiä?
   
 7. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tuohon olis mukava jos vaikka Huli vastais kun hänellä tuo Triax.

  Laitan tähän yhden linkin,voit lukea sieltä satelliitti vastaanotosta.
  http://www.kemppi.org/satelliitti.html
   
 8. hmm....

  hmm.... Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16

  Tuo ei kyllä pidä paikkaansa. Lienet luonut tuon mielikuvan siitä, että tuolla välillä olevat satelliitit/kanavat lienevät niitä "tutumpia"? 80E on esimerkiksi likimain samalla korkeudella helsingistä katsottuna kuin tuttu 30W. Tämä johtuen siitä, että olemme tosiasiassa varsinkin idässä itse...

  95E olisi vielä horisontin yläpuolella juuri ja juuri. Itäisin ja vahvoilla signaaleilla tuleva "helppo" satelliitti on juuri tuo 80E. Kanavat venäläisiä, joten ei kyllä(kään) liity varsinaiseen aiheeseen millään tavoin.

  Varsinaisia "jenkkikanavia" ei sinänsä voida täällä vastaanottaa, juuri tuon horisontin alle jäämisen takia. Yksittäisiä tärppejä on mahdollista kalastaa noista lännemmistä positioista, kuten ehkäpä parhaimpana 15W. Sieltä on vuosia voinut epäsäännöllisen säännöllisesti seurata "oikeita" NBC:n lähetyksiä. Kyseessä on ns. tiedonsiirtolinkit täällä atlantin toisella puolella oleville tv-kanaville.

  Lisääkin on mahdollista poimia mutta se vaatii vähimmillään moottoroitua lautasantennia sekä mielellään kunnollista perehtymistä aiheeseen. Ja varsinaisia "oikeita" säännöllisiä lähetyksiä, ei kyetä tällöinkään hyväksikäyttämään.

  Jenkkikanavien ohjelmia "suorina" on sikäli mahdollista poimia, yllättävää kyllä, arabikanavilta!?
  7W nilesatin kautta on poimittavissa jonkun verran (vain pystypolarisoidut ´V´ voidaan "helposti vastaanottaa). Nämä salaamattomina ja 8W maksullisina sellaiselta maksuoperaattorilta kuin ORBIT. Orbit löydetään myös 25.5E positiosta. Sieltä löytyy paljonkin "jenkkikanavia", vaikka esim. ESPN on oma lähi-idän versio.
   
 9. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tästä turkki/eurasiasat 42°E tuonne Hispasat 30°W niin sillä välillä olevat satelliitit näkyvät ainakin Keravalla,en ole luonut mitään mielikuvia,mutta kylläkin asentanut kyseessä olevan,Keravan laitteen jo 1990.Tiedän kyllä milloin sat.on horisontin alapuolella,tässä esimerkissä otin myös huomioon metsän joka on ympärillä,ehkä noin 500metriä kauempana,mutta ei kinata,ota ja käy katsomassa kaikkien näitten satelliitien footprintit,tai lähetys keilat jos niin haluat,Tuo 45°W rupeaa olemaan puiden alapuolella siinä olet oikeassa.Mutta katso myös sen footprint,sat intel 1R 45°W
  http://www.lyngsat-maps.com/
  Pistämpä tämän laskimen,linkin,jotta voit käyttää sitä nousukulmien laskemiseen.
  http://www.satlex.org/fi/azel_calc-params.html?country_code=fi
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2008
 10. hmm....

  hmm.... Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16

  ?? Eihän tässä mistään kinaamisesta ole kyse? Oikaisin ainoastaan sinun osin puutteelisia tietoja. En katsele mitään footprinttejä yksinkertaisesti siksi, että käytännössä kokeilemalla asiat selviävät varmuudella. Mitä sieltä 45W pitäisi ylipäätänsä katsoa?

  Kuten jo aikaisemmin todettua niin 80E on varsin tasan samalla korkeudella kuin 30W Hispasat ja kummatkin voidaan varsin helposti vastaanottaa lautasantennilla, myös keravalla?!? Etelä-kaskelassa sattumalta itse havaintoja teen:)

  Sen verran vielä noista läntisemmistä positioista, että 45W/43W ovat meistä katsoen jo niin alhaalla horisontissa, että ilmakehän heijastukset tai mitä lie ovatkaan, haittaavat merkittävästi vastaanottoa. Testailin jo vuosia sitten 43W meksikolaisia kanavia ja signaalit heiluivat nollasta aivan katselukelpoiseen, kaiken aikaa.
  Mitään maastoesteitä tai antennin liikehdintää ei haittaamassa ollut.

  Sensijaan idästä löydät useita helposti vastaanotettavia satelliitteja ja pitkälti siitä 42E eteenpäin. Tietenkin mikäli maastoesteita ei kohdallasi ole. Riittävän korkealla kyllä horisontin puolesta ovat...
   
 11. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  En ole maininnut enkä aio mainita mitä kanavia,missäkin positionissa on,juuri sen takia kun näkyvyyteen,ja eirpin vahvuuteen katselupaikalla vaikuttaa,antennin koko,LNB kohina suhde,kuinka korkella maan pinnasta lautanen on jos liian matalalla saat juuri nämä sat.signaalin peili heijastumiset maanpinnasta takaisin lautaseen "nämä ilmakehän heijastukset".Signaalin laatuun vaikuttaa myös aktuaattorin(moottorin)tarkkuus liikkuessa eri sat.välillä siis että se pitää sille asennetut positionit.
  Kuten sanoin niin se on joka katsojan omassa hallussa mitä haluavat katsoa,en minäkään 45°W näe mitään katsottavaa vaan paska ohjelmia kiinalaisia voi joskus vilaista varsinkin sitä feedia.Ton footprintin ja Elevaatio kulman katsominen on tärkeää jos haluaa katsoa,onko edes mahdollista nähdä jotain satelliittia jota ajatteli katsella varsinkin ääri alueilla E-W,luojan kiitos on mulla ocilloskooppi kun asennan lautasen se kertoo heti mikä sat.ja mikä kanava kulloinkin näkyy.
   
 12. hmm....

  hmm.... Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Heheh parahin @okse. Nyt sinä vetelet jo aivan puutaheinää vastauksessasi. Eikö helpommalla olisi asian sivuuttanut, jos olisi ainoastaan todennut, että "eipä ole hetkeen tullut yleisimpien satelliittien ulkopuolisia katseltua"?

  Lisää täysin perätöntä tuo sepustuksesi "heijastumista". Metri sinne tänne itse antennilla on yhdentekevää tuossa esimerkkinä olleessa 43W tapauksessa. Hehe vai vaikuttaa signalin laatuun "moottorikin". Heheh jos sieltä motikasta löytyy väljyyttä niin sittenhän se ajellaan käsin oikeaan paikkaan.

  Suosittelen kyllä sinullekin, että otat ja varaat hieman aikaa käytännön kokeiluihin sillä antennillasi. Footprintit jokainen todellinen harrastaja osaa ulkoa ja elevaatiokulmilla ei ole mitään merkitystä, jos on osannut sen moottoroidun antenninsa asentaa alunperin oikein.

  Antoisia katseluhetkiä sinulle @okse ja kokeile aivan piruuttasi eri satelliitteja alkaen 45E ja siitä itäänpäin...
   
 13. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tuohon vastasin,että se heijastus mistä itse kerroit,se on kylläkin,kohina heijastukset maasta,käsin maan oma säteily,satellitista tuleva joka kimpoaa maasta ylös,(Samalla lailla tehtiin ensimmäinen kuvan siirto toiselle puolelle maapalloa jo 60luvulla suunnattiin signaali kuuhun ja sen kautta takaisin maahan vain eri puolella palloa).Kaksi kertaa vuodessa tekee Aurinko myös tepposensa ollessaan Satin takana aiheuttaen usein kuvan katoamisen.
  Kaikkea tätä kutsutaan,ihan vaan roska noiseksi.Tähän vastasit
  suosittelen,että otat selvää miten asia on ennen kun ivailet.
  Tämä roska noise vahvistuu mitä enemmän kallistat antennia nokilleen idän ja lännen kääntymisen rajoille tullessa.Tähän vielä,että pienempi lautanen ottaa vastaan tän roskan paljon helpommin kuin ISO,tiedätkö miksi?
  Sinä vastasit täten kun kirjoitin näin:Signaalin laatuun vaikuttaa myös aktuaattorin(moottorin)tarkkuus liikkuessa eri sat.välillä siis että se pitää sille asennetut positionit.Kerronpa sinulle,noin 2kertaa kuukaudessa,käyn säätelemässä asiakkaiden luona,kun positionit siirtyvät.Jos et tiedä niin homma toimii suurinpirtein näin,se vastaanotin voi sisältää moottori ohjauksen ja laskee pulsseja jotka saa mootorilta joko optiselta tai magneettiselta anturalta,jos on pili/pali laatikko joita on monta!Oleta että 1:n° siirtyminen vaatii 3 impulssia,mutta purkki laskeekin 4:ä niin ei kestä kauaakaan kun paikannukset ovat päin tiedät kyllä mitä.Enkä minä kun (saan avun pyynnön Expertiltä)
  voi sanoa asiakkaalle miksi ostit pilipalit,koska se usein on rahasta kiinni.Enkä myöskään voi sanoa aja se manuaalisesti,hehän ostivat toimivan paketin.Niinkauan kun on takuu, toimii tää aika hyvin,Mutta ei enään kun takuu loppuu.Tämä 3:ta 4:ään hyppäys oli esimerkki meinaan se riittää jo 3.2 siis 0,2 pulssin ero ajan mittaan.Jos et nyt ymmärrä niin olisi syytä joko lukea tai vaikka kysyä joltain joka tietää.
   
 14. hmm....

  hmm.... Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Koska sinulla on tarve jatkaa niin jatketaan toki. Koko keskustelu sai alkunsa sinun täysin virheellisestä kertomasta, "Suomessa on mahdollista katsoa sat.ohjelmia Suurkoht esteettömästi tuolta 42°E tuonne 45° W siis idästä länteen".

  Tuohan ei pidä paikkaansa idän osalta ollenkaan. Mistä lienet keksinytkin tuon eurasiasatin jollain tavoin laitimmaiseksi?

  Tämän jälkeen, kun korjasin asian niin sinulle on tullut tarve alkaa jankuttamaan mitä ihmeellisimpiä sepustuksia moottoreiden/vastaanottimien pulssiohjauksista ym. Ei nuo asiat liity mitenkään alkuperäiseen aiheeseen siitä missä väitämäsi horisontin raja täällä meillä menee.

  Siihen ei myöskään vaikuta ilmakehän kohinat millään tavoin. Aikaisemmin mainittu 80E mikä on viimeisin (idässä) edes jonkun verran tarjoava positio on niin ylhäällä (täysin sama kuin 30W meiltä katsottuna), että mitään ilmakehän häiriöitä siellä esiinny.

  Aivan bulshittiä on tässä aiheessa myös nuo juttusi moottoreista. Teoreettiset luulottelut mitä moninaisimmista ongelmista ei muuta tosiasiaa, että 42E ei ole lähelläkään horisonttia täällä.
  Itseasiassa tekosyitä voi keplotella aina ja sinun käydessäsi juttujesi perusteella fixailemassa moottoreita asiakkaillasi, johtuu vain siitä, että heillä on kiertotankomoottori sekä jokin ikivanha 90-luvun vastaanotin.

  Ei viime vuosien vastaanotin- antennikombinaatiot tuollaista tee kuin huonosti asennetuissa tapauksissa. Olen myös asennellut kymmeniä niin daisekki kuin työntötankomoottoreita ja viimeksi mainitsemaasi ongelmaa on esiintynyt 90-luvulla.

  Kokeile nyt vihdoin pysyä aiheessa, kun varmasti jatkat juttujasi tähänkin. Kerro esimerkiksi mistä tuon 42E repäisit?
   
 15. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Luetko aivan kaikki,kirjoitin näin
  .

  en ole maininnut ilmakehää missään.
  tämän kirjoitit sinä

  En myöskään ole sanonut pulssiohjaus,vaan moottoriohjain saa tiedon moottoreilta pulsseina jotka huonot laatikot laskevat väärin

  Löytyy muutama blacJack aktuaattori,mutta näiden omistajat ei soittele koska ne toimii.

  Ei Expertti myy myöskään höyrykoneita,enimmäkseen moottorit ovat DiSEqC moottoreita sekä jokunen SatScan moottori.Olen koko ajan sanonut että vika ei ole moottorissa vaan tiedon vastaan ottajassa.Tämä tästä
  Kiitos sinulle.
   
 16. hmm....

  hmm.... Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Näytit jälleen, että osaat oikein näppärästi lainailla tekstiä, cool!
  Lainaa nyt vielä omasi siitä kohdalta -> Suomessa on mahdollista katsoa sat.ohjelmia Suurkoht esteettömästi tuolta 42°E tuonne 45° W siis idästä länteen?

  Kerro nyt ihmeessä mihin tuon perustat? Unohdetaan nuo läntiset positiot hetkeksi? Jatketaan niistä myöhemmin, kun keskitytään alkuperäisen kysyjän aiheeseen jenkkikanavista. Voit siitäkin aiheesta kertoa omat näkemyksesi, kun viestiketjuun mukaan kerran lähdit. Mutta älä turhaan laita linkkejä lyngsattiin, kingofsattiin tai satcodx:ään, vaan kerro omia tietojasi vastaanotosta täällä suomessa?

  Mutta aloita nyt kuitenkin tuosta 42E mysteeristäsi! Miksi se mielestäsi on mainittava tuossa yhteydessä, kun puhutaan vastaanottoalueen rajoista täällä?
   
 17. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  mainitsin sen ihan sen takia koska 42°itä puolella on vain satelliitteja joilla ei ole mitään virkaa,ei myöskään suurimmalla osalla kanavista esim.en välitä TBN Rossiya 80 asteessa enkä myöskään
  Thaicom:ista78° en liioin näistä muista tuonne 42° asti,40°itään on muutama mukava värikäs kanava esim.perviy US Hellas sat 39° ihan ok Sesat 36° myös ok ja puhumattakaan Eurobirdista 28°ssa,olen laittanut fizzyffer:ille linkkejä joista hän itse katsomalla mitä missäkin niin siinä jo oppii tietämään jotain.Muuten yksi kysymys onko sinulla myös kortti noihin Feedeihin,kiva rele olemassa.
   
 18. hmm....

  hmm.... Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ahaa, vai se olikin näin?! Suosittelen kyllä mainitsemaan heti alkujaan moiset syyt, jos katsotaan tarpeelliseksi asioita vielä tuntemattomia opastaa, vai kuinka..?

  Suosittelen kuitenkin sinulle, että tutkit kuitenkin mitä sieltä idempää voidaan vastaanottaa. Käytännössä siis, ei lyngsatin kanavalistoilta. Lyngsat muuten ei ole viime vuosina ollut tunnettu siitä, että tiedot olisivat 100% paikkaansapitäviä. Päivitystahti laahaa osin paljonkin. Ajanmukaisempina voidaan pitää flysattia, kingofsattia sekä tietenkin satcodx:ää.

  Mitä feedejä tarkoitat? Mikäli meinaat 40E venäläisiä MPEG-4 kanavia niin on kortti kyllä mutta sitä en käytä, koska normaalisti käyttämälläni Dreamboxilla voidaan verkon yli pc:n/läppärin avulla seurata suoraan noita empegnelosia.

  Seuraavassa muuten jo pari vuotta sitten muualle kirjoittamani pätkä noista itäisemmistä positioneista. Siitä selviää mitkä satelliitit täällä voidaan käytännössä napata.
  Kyseessä tietenkin vain KU-band ja c-bandilta saadaan toki lisääkin mutta neljä gigaa jätettäköön tässä yhteydessä pois.
  Paikkaansapitävyys ei ole enää 100%, koska muutoksia kaiken aikaa tapahtuu ja pari vuotta jutun sisällössä on pitkä aika.

  80 E; Express AM 2

  Varsin helposti tavoitettava positio kaukana idässä. Nousukulma on aika liki hispasatia vastaava, joten siltäkin osin monessa tapauksessa vastaanotto onnistuu helpohkosti. Kanavia tällä hetkellä löytyy varsin runsaasti mutta juuri vastikään niistä meni salatuksi (Irdeto) suurin osa. Kaikki kanavat ovat venäjänkielisiä. Signaalinvoimakkuuksissa eroja kanavien kesken ja suositeltavin etsinnässä käytettävä taajuus on 10973V. Hyvin voimakkaalla signaalilla lähetetään StarGate-Tv:n kanavia taajuudella 11044H mutta symbol raten ollessa erittäin suuri (44948), on mahdollista, että joillakin vastaanottimilla saattaa olla ongelmia tämän vuoksi sinkkujen ymmärtämisessä?

  Mitään suunnattoman ihmeellistä tai mielenkiintoista ei normikatselija täältä löydä. Kuitenkin eksoottisena lisänä kannattaa tietenkin moottoroidun antennin omistajan silti tätäkin vilkaista. Feedit liki täysin C-bandilla. Antennin halkaisija 1m ->


  ABS-1 75E

  Seuraavaksi siirrytäänkin varsin kauas itäänpäin ja saavutaan 75E positioon. Tämä(kin) voisi olla aivan mielenkiintoinen rata-asema mikäli kielenä ei olisi poikkeuksetta Venäjä. Signaalit ovat vahvoja ja 100-110cm riittää hyvin vastaanottoon. 12693V Mir tullee jopa 80cm peilillä, koska niin vahvaa signaalia antaa.
  Tällä positiolla voidaan myös helposti tarkistaa, että moottoroitujen antennien käytäjillä on kulmat ja asteet oikein. Ei tarvitse nimittäin paljoa olla vinossa niin mitään ei enää täältä näin kaukaa löydäkään. Kannattaa kyllä huomioida, että kaikilla moottoreilla ei säätövarat riitä näin kauaksi ja nämä aivan itäisimmät satelliitit voivat jäädä haaveiksi vain?!

  Ohjelmat..? Niin, tämähän voisi todellakin olla mielenkiintoinen positio mikäli kieli ei olisi vain Venäjä.
  Moottoriurheilusta kiinnostuneille löytyy Drive-niminen kanava. Ohjelmisto näyttää hyvin samankaltaiselta mitä meille ehkä tutumpi Motors Tv esittää. Mitä mahdollisia lähetysoikeuksia suoriin kilpailuihin Drivella on, ei ole tiedossa. Parhaillaan kuitenkin JJ. Lehto näyttää oman sarjansa kilpailua nauhoitetussa ohjelmassa ajelevan.
  Ohota & Rubalka taasen on kalastukseen, metsästykseen ym. miehisempiin aiheisiin keskittynyt kanava. Hyvin samantyylinen kuin Chasse&Peche ja saattaa hyvinkin olla samaa ketjua?
  (Nämä kaksi edellistä menivät salatuiksi; Irdeto)
  Ohjelmat ainakin kansainvälisiä eivätkä mitenkään venäjälle keskittyneet. Alkuperäisaudiokin päälle puhutun venäjän alta kuuluu.
  Rambler on multimedian, tekniikan, arkkitehtuurin ja muun vastaavan ympärille keskittynyt. Muuta ohjelmistoa (viihteellisempää) en ole ainakaan havainnut.

  Uudehko uutiskanava Vesti sekä NTV tarjoavat ajankohtaisohjelmia sekä uutisia kiinnostuneille
  Sarjoja sekä elokuvia löytyy usealtakin kanavalta mutta kaikki venäjänkielellä dubattuja tai sitten alkuperäisiä venäläisiä muutenkin. Jälkimmäisiä varsinkin valtaosa ohjelmista tuntuu eri kanavilla olevan.

  Erikoisuuksina voidaan mainita Tadjikistanin valtiojohtoinen TVT 3 (lieköhän 1/2 olemassakaan?).
  Mielenkiintoinen tuttavuus on myös WorldMade Channel, joka on todellakin katselijoiden näköinen kanava. Sinne voi näet lähettää valokuvia, videonpätkiä ym. ja nähdä ne sitten televisiosta http://www.worldmadechannel.tv/
  Lisäksi täältä löytyy Viasat eastin 4 kanavaa http://www.viasat.ee Samat kanavat löytyvät myös 5E ja lienee mahdotontakin mutta ainakin turhaa meille tilaaminen? Pohjoismaalaiset versiothan ovat, kuten kaikki tiedämme samassa 5E-positiossa.

  Eli venäjänkielisille henkilöille varmastikin mielenkiintoisia kanavia, vaikka parisenkymmentä yhteensäkin ainoastaan. Meille Suomalaisille kiinnostavuus lie lähinnä dx-katselullinen eksoottisuus. Helposti vastaanotettava positio kuitenkin, jos venäläiset tutut mahdollisesti näkyvyydestä kiinnostuneita ovat?  72E; Panamsat 4

  Varsin vahva muutaman kanavan positio. Ei tarjoa tämäkään mitään kovin ihmeellisiä kanavia mutta aivan miellyttävä musiikkikanava RU Music täältä salaamattomana löytyy. Eli venäjää niin STS Moldovalta (osin salattu), kuten uudelta news One-nimiseltä kanavalta. Jälkimmäinen on toistaiseksi ollut nimestään huolimatta musakanava mutta uutiset formaattina tulevat jatkossa olemaan. Useista taajusluetteloista puuttuva ART Lebanon lähettää aivan säännöllisesti 11534-taajuudella, vaikka ilman logoa ruudussa kylläkin. Pari italialaista pikkuasemaa on löytänyt tiensä tännekin,kuten niin moneen muuhunkin positioon. Etsintää helpottavana taajuutena voidaan käyttää oikeastaan kaikkia listattuja kanavia.
  Huomioitakoon, että täältä löytyy myös meillä hankala Asia-keila, joka ei näkyville kovin pienellä peilillä tule. Antennin halkaisija 90cm ->  70.5E; Eutelsat W5

  Varsin hankalasti löydettävä positio ja antennin halkaisijana tarvitaankin n. 150cm peiliä, että tavoitetaan edes jotakin. Satelliitin keilat ovat lähinnä muualle eurooppaan suunnattu mutta taajuudelta 11305H voi hieman suuremmalla peilillä koittaa Trace Tv:n musiikkia löytää. Toista käytettävää keilaa en ole onnistunut vastaanottamaan. Varsin hankala ja todennäköisesti pohjoisemmaksi mentäessä liki mahdoton vastaanotettava?


  68.5E; Panamsat 10
  Tämä on merkillinen satelliitti, vaikka me olemmekin toki varsinaisen lähetyskeilan ulkopuolella. Iltaisin ei täältä signaalia löydy ollenkaan mutta aamusta pitkälle iltapäivään voi harrastaja katsella afrorytmejä usealta lähinnä uskonnolliselta kanavalta. Näitä afrikkalaisia kanavia näkyville saadaan vahvemmalta 12682H-taajuudelta. 12722V löytyi etelä-afrikan SABC:n 3 kanavaa sekä E Tv. Taannoin SABC valitettavasti vaihtoi kanavansa samassa positiossa olevaan PAS7-satelliittiin ja keila siinä on vain eteläiseen afrikkaan.Tämä pystypolarisaation onkin heikompi signaaleiltaan ja näkyvyys on 120cm peililläkin varsin satunnaista niiden kanavien osalta mitä siihen vaihdoksien jälkeen jäi. Vastaanoton onnistuessa kannattaa kokeilla myös afrikkalaisia radiokanavia, kuten Radio Pretoria tai Channel Africa, sillä ovat sitten ainakin eksoottista kuultavaa näillä leveysasteilla.


  62E; Intelsat 902

  Täältä löydetään normaalikokoisilla antenneilla ainoastaan jokunen romanialainen, kuten Prima Tv vahvalla signaalilla. Loput kanavat ovat lähi-itä beamilla ja 120cm antennilla ei signaalista pihahdustakaan. 7W nilesatissa toimiva Showtime-niminen operaattori välitti täältä hetken aikaa osaa kanavistaan mutta kokeilu ei jäänyt pysyväksi.


  Intelsat 904; 60E

  Siirrytäänpä sitten idän suuntaan hyvän matkaa ja saavutaan tähän erittäin vahvoilla signaaleilla meillä näkyvään positioon. Tarjontaa täällä ei kummoisemmin ole mutta jotain kuitenkin tuolta venäjän suunnasta. Tästä positiosta ovat kanavat siirtyneet viimeisen vuoden aikana muualle hyvin pitkälti (75E~80E). Vastaanottoa en sinänsä ole käytännössä pienellä peilillä kokeillut mutta niin kovat signaalit löytyvät, että olettaisin jo 70cm peilillä päästävän kanavien makuun..? Kannattaa kuitenkin huomioida, että meillä nähtävillä ns. Moscow-beam näillä normaaleilla välineillä. Täältä löytyy toinenkin Kazakstaniin suunnattu keila ja se vaatiikin sitten jo suurempaa antennia näkyville tullakseen.

  Vastaanotto ei tosiaan sen kummoisempaa/vaikeampaa ole kuin mistään muualtakaan, vaikka nämä itäiset positiot meillä ovatkin suhteellisen huonosti tunnettuja jopa harrastajien osalta. Signaalit ovat erittäin vahvoja ja vuorokaudenaikojen mukaisia vaihteluita ei näissä esiinny.
  Täältä 60E puuttuu täysin musiikkikanavat mutta nehän voidaankin poimia tuolta 53E positiosta sitten helposti. Kieli on luonnollisesti pelkästään Venäjä ja kanavat ovat kaikki salaamattomia kummassakin näistä rata-asemista.

  Mitä harrastaja vaikkapa tästä 60E rata-asemasta kostuu? No eipä juuri ihmeitä mutta uskokaa pois, että toisinaan näitä vieraampia kanavia sekä ohjelmia on oikein viihdyttävää seurata. Liekö näissä jotain merkillistä eksotiikkaa tai jotain, en tiedä mutta sen verran itsekin näitä olen vilkuillut, että kohtuullisesti on pystynyt hahmottamaan ohjelmiston rakenteen. Sellainen seikka usein unohtuu myös, että feedejä voisi esim. täältä tulla venäjällä tapahtuvien urheilu- ym.-kisojen osalta toisinaan? Osin ovat näyttäneet kyllä olevan C-bandilla mutta varmasti KU-bandillakin ohjelmansiirtoa tapahtuu. Valtaosa aktiviisista feed-harrastajista ovat läntisessä-Euroopassa ja heillä tämänkin näkyvyys on todennäköisesti heikompi ja senkin takia näitä itäisiä birdejä harvemmin näkee listoilla.

  Loppuun vielä hauska tarina näistä venäläisistä kanavista erään toisen sat-harrastajan kertomana. Hän oli RTR Sportin studioita ajanmukaistamassa ja ihmetteli minun kertomusta siitä, että RTR sport näkyy NTV Plussan paketissa 36E, vaikka kyseessä kilpailevat tv-yhtiöt. Kanavan tekninen henkilökunta kertoi tämän johtuvan siitä, että Mr Putin oli loma-datzhallaan jossa peili 36E osoittamassa. Hänen havahduttuaan tosiasiaan, että RTR Sport ei näykään niin ei aikaakaan, kun puhelin soi moskovaan ja lopputuloksen näemmekin! Kuinka paljon tässä on totuutta takana, emme ehkä koskaan tiedä...

  Express AM 22; 53E

  Tämä satelliitti kuuluu näihin meillä helposti ja voimakkaalla signaalilla näkyviin ex N-liitto positioihin.
  Tämä tietysti edellyttäen, että idän suunnassa on esteetön näkyvyys lautaselle? Lautasen halkaisijaksi riittää jo alkaen 80cm.
  Meillä näkyvät kanavat ovat salaamattomia ja kotoisin venäjältä, ukrainasta sekä valko-venajältä.
  Satelliitista löytyy myös keiloja, jotka vaativatkin jo sitten suuremman peilin. Kyseessä lähinnä egyptiin sekä muualle arabiankielisiin maihin suunnattuja kanavia. Mielenkiintoisena poikkeuksena olisi CFRT eli Kanadan armeijan radio- ja tv-kanavat. Nekin kyllä Irdeto-cryptattuja ja katselukortin hankkiminen lienee kohtuullisen työn takana?

  Mitään erityisen järisyttävää täältä ei löydy ja kanavien lukumääräkin ainoastaan alun toistakymmentä. Poikkeuksetta venäjänsukuisilla kielillä kaikki ohjelmisto kanavilla.
  Kuitenkin miellyttävänä poikkeuksena voidaan pitää sitä, että musiikkikanavia (3 kpl.) täältä löytyy ja pelkästään niidenkin takia moottoroitu lautanen voidaan toisinaan positioon asti kääntää. Ovat nimittäin piristävää vaihtelua venäjän alueen hittien sekä kansainvälisten vastaavien miksauksena. Ei tälläista musiikkia nimittäin löydy, kuin ehkäpä Enter (5E) kanavalta?
  Moottoroidun antennin hyötyhän kannattaa irti ottaa ja kokeilla kaikenlaisia eksoottisempiakin kanavia. Tänne (53E) tuskin kukaan Suomalainen kiinteätä lautasta suuntaa.

  Muut kanavat ovat pääasiassa dubattuna jenkkisarjoja jne. lähettäviä, unohtamatta työn sankariuden aikaan tehtyjä lukemattomia elokuvia, jotka valtaosin mustavalkoisia. Toisaalta sat-harrastaja voi niitäkin käyttää hyväkseen ja karkoittaa niiden avulla hankalat vieraat, jotka eivät luonnollisilla keinoilla ymmärrä ovea kohti poistua?!
  Osa täällä pitkään lähettäneistä kanavista siirtyi jokin aika sitten 39E-positioon.

  Eli tämä 53E ei varmaankaan kummoisempia harrastajalle tarjoa mutta musiikkikanavia käyttävien kannattaa edes vilkaista ja tallentaa tämäkin positio. Etsintää helpottava transponderi löytyy taajuudelta 11044V ja signaali on varmasti voimakas ainakin eteläisemmässä Suomessa.


  45E; Panamsat 12

  Tämän satelliitin vastaanotto on täällä euroopassa varsin marginaalista. Eteläafrikkalaisen NSATin lopetettua täältä lähetykset ei jäljelle jää oikeastaan muuta kuin säännölliset rugbymatsien feedit etelä-afrikan liigasta (Currie cup, Premier division). Toisinaan myös muita feedejä löydettävissä pääosin urheilun merkeistä.
  Tosin juuri taannoin Discovery ilmaantui ns. Europe-feedeillään tänne ja pitääpä muxi sisällään sen HD-versionkin.
  Salattuina kyllä ovat (Power Vu), vaikka toisinaan on fta näyttänyt myös kanavat lähettelevän. Miten pitkäikäisiä nuo täällä ovat, jää nähtäväksi..?

   
 19. Hemppa67

  Hemppa67 Member

  Liittynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Parahin @okse kyllä täs on niin että kannattais luovuttaa sinä olet väärässä ja hmm oikeassa.
  minä voin vahvistaa että 80e näkyy hemmetin hyvin suomessa jos ei ole maastoesteitä.
  Lataappa semmonen ohjelma kuin gorbtrak niin näet(löytyy googlella)
  paljonko mikäkin satelliitti on horisontin yläpuolella, esim se 43w ei ole kuin 2 astetta eli siksi siinä sinkut heiluu nollasta katsottavaan
  kun singnaali joutuu kulkemaan pitkän matkan maanilmakehässä mutta 80e:ssä näin ei ole
  ps.Kempin tiedot ovat vanhentuneet jo aikaa sitten :)
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2008
 20. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tähän sanon vaan että ekakertalainen joka asentaa moottorin ei luultavasti ala näitä sateja ihan ensin valitsemaan,mutta kuka tietää,luultavasti olisin voinut mainita tästä asennuksen aikana en tiedä joo kyllä kai jos asennukseta olisi kysymys,niin vähän perustan itä blokkiin päin.
  Pyöritän peiliä ainakin kerran päivässä läpi melkein kaikki jos vain kerkiän.Tietääkseni Lyngemark päivittää aika usein
  Edellinen oli kyllä muistaakseni kolmisen viikkoa aiemmin,suhteellista.
  Jep mieluummin 1.5m riippuen kyllä paljon mikä box.
  No enimmäkseen näitä urheilu feedejä,niitä löytyy useasta positiosta.Esim.jääkiekon koko lähetys tuolta nuorten MM kisoista lähetys jatkuu vaikka erien välinen tauko ainoana huonona puolena,ettei ole selostusta,muuta kuin se jota kuvassa olijat puhuvat.
  -------------------------------------------------------------------
  @Hemppa67
  En tarvitse sitä,mutta kiitti vinkistä,
  muistaakseni en ole sanonut ,että se ei näy.
   

Jaa tämä sivu