1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AMD x4 955 BE ylikellotus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Niklas70 06.01.2014.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    "Pyyhkii hikeä..." :DD
     
  2.  
  3. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    En kyllä jaksa alkaa rautalangasta vääntämään tuolle prossulle, että miten pitäisi toimia :). Eli ei toiminut sammu ohjelmat kun laitoin dayzin päälle. :(
     
  4. ric_91

    ric_91 Active member

    Liittynyt:
    09.09.2010
    Viestejä:
    1,166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Hitosti lähtenyt juttua taas kerran.

    Itse päivitin Phenomin i7-3770K:hon ja Z77-emoon. Prossu kellotettuna 4.8 GHz:iin ja 70e vesijäähyllä core lämmöt BF4:ssä 65-70 astetta.
     
  5. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Helloü. Tullut lueskeltua tätä ketjua jo useamman kerran, ja koittanut miettiä että miten tuosta voisi saada tehoja irti, siis 965:sta.

    Itseltä löytyy samaan sarjaan kuuluva Phenom II X3 720BE, joka siis on muutoin sama siru kuin 955BE (965BE = 955BE pykälän isommalla kertoimella) mutta tehtaalla lukittu neljäs ydin.
    Sitten itse asiaan.

    1. Mene BIOS:iin, etsi sieltä advanced/system configuration/Overclocking tai jokin vastaava mistä pystyt kellottamaan nostamaan prosessorin kerrointa ja jännitteitä.
    2. Nosta kerrointa 1-2 pykälä kerrallaan, eli esim 18x200 nostaa kelloja 3600MHz:iin.
    3. Lataa ja asenna seuraavat ohjelmat: Prime95, HWMonitor ja CoreTemp.
    4. Aina kun olet nostanut kelloja, testaa vakaus Prime95:llä (In place Large FFT, rasittaa prosessoria eniten nostaen lämpöjä). Lämpöjen tarkkailuun soveltuvat molemmat ohjelmat, eli HWMonitor sekä CoreTemp, CoreTemp:stä on olemassa myös kätevä widget ohjelma jolla pystyt seuraamaan lämpöjä suoraan työpöydältä. Toimii ainakin Vistalla sekä Win7:lla, Win 8:sta en tiedä.

    Itse asiassa suosittelisin testaamaan ilman kellotuksiakin Primellä tuon prossun vakautta. Kannattaa myös muistaa että jokainen prosessori on yksilönsä, eivätkä kaikki kellotu samoihin lukuihin.
    Mikäli kerrointa/jänöjä (voltteja) nostamalla et prossua saa kellotettua tietyn pisteen ohi, voit yrittää vielä nostamalla FSB taajuuksia. Eli 17 = kerroin ja 200 = FSB (väylä, bus speed).

    Jos alat kellottamaan FSB:llä, muista laskea muistien kelloja ensin, koska FSB:tä nostamalla myös muistit kellottuvat. Toisin sanoen, mikäli muistit ollaan speksattu toimimaan esim 1600MHz:in taajuuksilla, kannattaa ne asettaa 1333MHz:iin, ja vasta sitten alkaa nostamaan FSB:tä, tuotakin kannattaa nostaa vain 10MHz:n välein jonka jälkeen testataan taas vakautta. 17x210 = 3570MHz, eli jo pieni FSB:n nosto vaikuttaa kelloihin. FSB:llä kellottaessa voit joutua myös nostamaan muistien voltteja, ennen tuohon ryhtymistä suosittelen ottamaan selvää että millä volteilla omistamasi muistit ovat muilla toimineet.

    Mutta tuosta nyt jotain mitä itselläni tulee/muistuu mieleen :)
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Meinasinkin jo jossain vaiheessa huhuilla että onko _kooma_ foorumilla. On tämä kyllä kumma juttu kun identtiset emot sekä prossut löytyvät ap:lta sekä täältäkin niin olen ollut aitiopaikalla jeesaamaan noissa bios-asetuksissa. Käsittääkseni kaikki on kokeiltu samoilla asetuksilla. Hmmm? Jos jostain vain löytyisi 955 tai 965 muutamalla kympillä niin itse kyllä kokeilisin tuollaistakin aivan piruuttaan. Tai sitten nakata suoraan 8-ytiminen. Joku hämminki tuossa 995:ssa on ap:lla. Itse suunnittelen 4.6GHz:n puhkaisemista viikonloppuna. Vaatii "hieman" Karhua kyllä alle. :D

    e. Kommenttia... laittakaapas jotain koska ylläoleva ei muuksi muuta tilannetta näköjään. Vaikka mitä tekisi.

    @rick_91

    Hienoa että uusi settisi toimii. Nyt tiedämme sen. Jos mennään asiaan niin onhan tämä pitkä ketju, näitä aina tuppaa tulemaan silloin tällöin. Toki häätyy koluta kokoonpano ja bios-asetukset niin saapi rajattua probleemaa jonkin verran. Poissulkea juttuja. Jos on aavistusta ongelmaan niin sepä olisi hieno homma. Vaihtoehtona pysyä amd-emolla/prossulla. Atm....

    Niklas on jo menettänyt toivonsa kellotuksien suhteen, veikkaan? Konkarit, mistä voisi johtua pikkukellotuksilla jo epävakaus? Emo? Prossu? Wahwa veikkaus jälkimmäisetä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2014
  7. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    @KariEs

    luultavasti sattunut vain surkeista surkein yksilö ap:n kohdalle, enpä ainakaan painanut mitään ihmeellista neuvoista yms. merkille ,kun ketjua luin.

    eipä siinä omakin prossu lopettaa meno halut tasan 4,4ghz ja jo 1mhz noston jälkeen sitä ei saa vakaaksi millään enään jos haluaa pitää virransäästöt/hyperthreading päällä.
    mjoo kuitenkin kun lukee noita kellotus foorumeita niin taitaa tämä 4.4ghz@1,19v virransäästöt/ht päällä olla aika kova lukema kyseiselle kivelle.
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2014
  8. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Epävakaus voi johtua powerista, emosta (myös BIOS:in tyhjentynyt patteri voi tehdä tepposet), muisteista. Poweri voi liian epävakaasti virtaa (rippeli) ja tästä saattaa myös koitua epävakaus ongelmia. Muistit ovat myös monesti olleet ongelmana kellotusten onnistumiselle.
    Toki saattaa olla että myös itse järjestelmässä (Wintoosassa) on jotakin hämminkiä, joka aiheuttaa itse softan epävakautta. Ongelmia voi olla useampiakin, eikä sekään ole koskaan pois suljettua ettei uusikin komponentti viallinen. Sitten tietenkin edelleen se, että jokainen komponentti on yksilönsä.

    Piti muutoin vielä mainita tuosta jännite jutusta, uskaltaisin helposti pistää tuolle 965:selle 1.55V jänöt, pitää vain tarkkailla etteivät lämmöt pääse karkaamaan, maksimit taisi olla luokkaa 70 astetta Phenom II:sille. Ajelin hetken omaa 720BE:tä 1.65V:lla wanhalla ECS:lläni (minkä virransyöttö ei tosiaan ole samalla tasolla kuin esim nykyisessä perskivessä) kun koitin saada 3.9GHz:aa vakaaksi - lämmöt nousi parissa minuutissa Noctuan alla lähelle 65 astetta, piti lopettaa rääkki..
     
  9. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Siis laitoin ite siihen 3.9ghz ja 1.55v ja katoin streamia niin lämmöt oli sen 40 astetta. Ja kyllähän KariEs alkaa olee oikeessa, että ei oikeen jaksa innostaa tuo kellotus ja vielä kun ei ole enää ssd:tä niin kestää kolme vuotta, että kone käynnistyy niin ei jaksa ihan joka toinen sekunti restartata konetta.
     
  10. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    163
    eli 1.55V ja 3.9Ghz toimii

    -OK

    sitten kokeilet seuraavaksi puottaa voltteja hieman, ja taas katsot miten pysyy pystyssä kunnes löydät sen alimman volttimäärän jonka tuo vaatii pysyäkseen pystyssä
     
  11. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Kantsii mieluusti koittaa rasittaa prossua esim Primellä ainakun kellottelee/tekee muutoksia asetuksiin. Primen lisäksi tuo on tsekkaamisen arvoinen ohjelma...
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Kun olisi aavistanut tällaisen homman niin olisin suositellut järeämpää prossucooleria... :(( Nooh normaalisti tuo True Spirit on aivan ok jäähy. Kannattaa hommata aivan ensimmäisenä kuitenkin se ssd-lätty ja laittaa raikas Winukka alle.

    Tänään yrityksessä 4.6GHz.

    e.
    ...lisää voltteja? Kerrointa 0,5 pykälää ylöspäin? Muistit tiputettu normaalinopeuksille mutta pitäisikö niille antaa hieman lisää voltteja?

    Paljon kysymyksiä ap:n ketjuun mutta nämä asiat koskevat myös kysyjän masiinaa kun on samat palikat koneessa. Noh pääpiirteittäin kuitenkin.

    Huhhuh, taitaa tulla mielenkiintoinen viikonloppu... :DD Tuossa ylempänä aikaisempaa kokeilua.

    Edelleen Niklas70, jos vaihdat prossua jossain vaiheessa niin ollaankos yhteyksissä jos haluat myydä tuon nykyisen? YV (yksityisviesti) toimii.

    e2. OffTopic: Olipas kumma kun jotain pikakuvaketta työpöydällä klikkasi niin kaikki muutkin kuvakkeet aktivoituivat samalla kertaa... Muutama minuutti piti tuumailla mokomaa. Olin joskus lukenut jostain että wintoosan pienoisohjelmat sekoittavat masiinan sielunelämän. Viruksia ei löytynyt kahdella ohjelmalla katsottuna. Tosiaan tauti lähti kun nakkasi prossumittarin sekä kellon kuikkaan. Jos joku havainnut saman seikan niin vinkkinä vaan, ei tarvitse turhaan asennella winukkaa uudelleen. :)
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2014
  13. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Juu voi olla, että pidän vakio kelloilla tätä prossua ja ostan uuden sitten kun budjetti on vähän kasvanut. KariEs otan yhteyttä jos aion myydä tämän prossun, mutta voi olla, että laitan tuohon toiseen koneeseen kiinni saa nähdä. Toinen juttu mikä on jännä niin ne ei kyllä lämmöistä pitäisi johtua, koska mulla on 2 näyttöö ja pidän toisella aina lämpöjä ku oon kellottanut ja vaikkakin pelaan niin lämmöt pysyy helposti esim. dayzin kohdalla siinä 40-50 astetta.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Jaa, sulla on varamasiinakin... niin pitää ollakin. :)

    Tässä taisi olla nämä jutut tuon kellotuksen suhteen. Harmi ettei prossu kulkenut. :(

    Laita vaikka juttua jos tai kun päivität uudempaan prossuun, olisin uteilas kuulemaan tuloksia sen kohdalla. Edelleenkään en usko että emosta olisi kiinni tuo kellotushomma.

    @munkki666

    Joo on sattunut ilmeisesti kenho kapine, heittämällä nuo ovat kohtuuemolla huilanneet sen 3.8 - 3.9GHz. Boostin kyllä huomaa. Harmi ap:lle.

    Lähden tästä liikenteeseen, hyvää vkl:n jatkoa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2014
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243

Jaa tämä sivu