1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AMD x4 955 BE ylikellotus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Niklas70 06.01.2014.

  1. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    KariEs sain muuten nyt toimimaan 3,7ghz ja 1.41 volteilla hyvin ja vakaasti koneen. Laitan seuraavaksi 3.8ghz niin tämähän alkaa jo kellottumaan ihan hyvin. Jännä kyllä miks ei silloin ekalla kerralla meinannut toimia :O
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Heh, on ollut jotain synnytysvaikeuksia uudella emolla... Kyllä kaiken järjen mukaan kaikki pitäisi olla kunnossa, lämmötkin ajelit näkyville Primellä. Kauanko muuten ajoit tuota softaa?

    3.8GHz pitäisi periaatteessa vielä mennä vakio volteillakin mutta tuolla 1.41V kepeästi. Katsellaan miten etenee ja sitten myöhemmin lisäksi väylällä boostia. Ainakin Gereti oli sitä mieltä että Phenomi tykkää väylästä, L3 auttaa kummasti. No tuon olen kyllä huomannutkin. Mutta ensin nämä lukottomat jutut ja tärkeintä on saada kokoonpano vakaaksi.

    Palaillaan. :)
     
  4. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Ajoin ehkä sen 1-2 tuntia primeä. Muuten kun tuota primeä ajaa niin saako sinä aikana tehdä mitään muuta vai onko ihan ok jos esim. selailee nettiä tai pelaa.

    Nostin juuri kellot 3.8ghz ja samoilla volteilla vetelen ja katotaan miten pelaa nämä.

    Mitä tuo tarkoittaa, että tää prossu tykkää väylästä? Ei oikein nuo käsitteet oo hallussa :D
     
  5. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    163
    prossun kellotaajuutta voi amd alustalla nostaa joko kertoimella tai väylällä (fsb taisi olla), jonka nosto nostaa prossun sisäisen l3 muistin nopeautta antaen tehoboostin (tämä päti muistaakseni vain phenom-pohjaisilla prossuilla)
    mutta kun kellotetaan väylällä nousee muistien nopeus, sekä muutama muu nopeus joita pitää sitten laskea jotta saadaa vakaat asetukest (muistien kellotaajuutta voidaan laskea laskemalla muitien kerrointa pykälällä, jne)
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei tunnu. Esim nykynen AMD 270X on uudelleennimetty Radeon HD 7870. 7870 julkastiin melkein 2 vuotta takaperin. Ostit 2 vuotta takaperin 7870 näyttiksen, ei taatusti tunnu vieläkään huonolta ajankohdalta.

    Ite ainakin oottelen seuraavaa valmistustekniikkaa, 2x nm.
     
  7. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Juu pitää miettii tuota nyt taas nostelin voltteja kun cs go kaatu kun pelailin ja ei päässyt enää takaisin.
     
  8. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Ei näytä oikein toimivan 3.8ghz vaikka laitoin 1.43 voltit :( Mitähän tässä pitäisi tehdä.
     
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    163
    lisää volttia,lisää myös muitakin voltteja kuin cpu voltage
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Hassu homma, ton pitäis mennä heittämällä 3,8 GHz noilla volteilla. Jossain vikaa tai tosi surkee yksilö.
     
  11. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Niin oon kuullu. Vois melkein testaa vaihtaa tuo virtalähde johonkin parempaan ku se tulee kuitenkin uusittua. Miten muuten tuo virtalähteen vaihto onnistuu onko se vaikeaakin vai ihan perus johto pois johto takaisin?
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Johdot irti, poweri pois, poweri tilalle, johdot takasin.
     
  13. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Jaa on tämä jännää tää kellotus homma kun laitoin takaisin 3,7ghz ja 1.41 voltit, että toimisi taas normaalisti niin sitten 2 kertaa piti sammuttaa kone koska ohjelmat meni kiinni :). Mutta joo voisi Geretin ohjeista ottaa opiksi ja laitella vähän muitakin voltteja ylöspäin. Mitä voltteja pitäisi laittaa ja paljon niitä uskaltaa edes laittaa?
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Onko muuten tuo kytkin emolla (TPU) on-asennossa?

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  15. ric_91

    ric_91 Active member

    Liittynyt:
    09.09.2010
    Viestejä:
    1,166
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Pari ruuvia irti, johdot irti ja uusi virtis paikoilleen - johdot kiinni. Ei siinä sen kummempaa. Mutta kannattaa oikeasti mitata virtalähteen antamat jännitteet esim prossun +12V linjaan (rasituksessa yleismittarilla) ennenkuin alkaa mitään uusimaan.

    Jos jännitteet tippuvat vaikk 12 -> 11,7V on syytä epäillä ettei virtalähde jaksa syöttää ko. kuormaa.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Eikös tuon näe vaikka HwMonitorilla? Prime95 päälle. Täällä tosinkin tällä hetkellä vain vakiokellot 3.2GHz mutta 12V:n jännite melko matalalla. Eipä ole tuon suhteen ollut koskaan ongelmaa.

    [​IMG]
    [​IMG]

    e.Noo softat saattavat näyttää mitä sattuu, parempi se on mitata jännitemittarilla. :)

    @Niklas, latasitko sen softan AI Suite ll siltä emon mukana tulleelta levyltä? Ja tuo TPU-kykin tosiaankin emolla päällä? Voisi kokeilla auto-kellotusta tuohon prossuusi. Täällä menee sen mukaan 3.8GHz (3792MHz) ja jos jää huomattavasti tuon alle niin kohta jo sanoisin että ompas kehnohko yksilö sattunut sinne.
    Tuo ohjelma kellottaa myös muistit optimiksi jolloin niiden kanssa ei tarvitse räpeltää.

    [​IMG]

    Tools - Turbo V Evo - auto tuning - extreme, of course :) Ajelee pikku ohjelman jolla nostelee kelloja pikkuhiljaa. Tekee aika kesyn pohjan jota voi sitten fiilata paremmaksi.

    Jos tuolla pysyy vakaana niin sitten hieman voltteja lisää ja pykälä tai pari kerrointa ylös. Tuossa huomaa kuinka väylällä vain ja ainoastaan nostellaan kerrointa. Cpu-z:ssa Bus speed yli 200MHz. Kun ohjelma alkaa niin sammuttaa ja käynnistää koneen ja ajelee niin kauan että kuppi nurin. Windowsin normaali käynnistys --> enter. Kun työpöytä aukeaa niin kellot ovat näkyvillä. Köh... ssd toisi vauhtia touhuun... :DD

    Tuossa kellot auto-tuningilla:
    http://kuvaton.com/k/yaok.png

    Ja prossun kertoimet 16 --> 17:
    http://kuvaton.com/k/yaoG.png

    Taas softa kertoilee omiaan... :D Usein cpu-z vääristelee voltteja sekä kelloja hieman.

    Primetystä, tuulettimet huuutaaa. Tuntuu pysyvän vakaana tuon +4GHz:
    http://kuvaton.com/k/yaou.png

    Onko muuten muisteillasi 1.65V? Laitappas näkyville cpu-z, memory-välilehti (SPD).
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2014
  17. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Kumpi on siis on ja kumpi off? Ja lataan tuon ohjelman ja katson sitten miten se toimii ja laitan sitten tänne tuloksia.

    Sen kyllä huomaa kun biossistä säätää vähän ajan välein niin meinaa mennä hermot ku käynnistyksessä kestää niin kauan :). Voi olla et on muutenkin hidas kovo, koska mun mielestä kestää paljon kauemmin mitä normi kovolla pitäis kestää vaikka olen juuri asentanut windowsin uudestaan :D.


    Sori tuli vahingossa noita viestejä 3 kun sähläsin jotain...

    Edit. Tässä vielä kuva [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2014
  18. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    ...
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2014
  19. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    ..
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2014
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Nyt mars sinne biosiin ja laitat muisteille 1.65V, ainakin spekseissä lukee että ramien voltit kuuluu olla sen 1.65.

    Ennen kuin muutat voltteja niin nakkaa vielä kuva niistä muistipalikoista, siis linkki mistä ne on hommattu, speksit.

    TPU-kytkimen takana palaa vihreä led kun se on päällä. Piti oikein käydä tarkistamassa, koppa auki. :D
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2014
  21. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=57865
     

Jaa tämä sivu