1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AMD x4 955 BE ylikellotus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Niklas70 06.01.2014.

  1. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Hei ostin tässä uuden emolevyn M5A99X ja Thermalright true spirit 120, koska minulla oli blue screenejä aikaisemmalla emolevyllä ja muutenkin halusin alkamaan ylikellottamaan kyseistä prosessoria. Nyt olen kokeillut nostaa kelloja 3.8ghz ja voltteja 1.45v, mutta vähän ajan päästä käynnistäestä esim. skype ja chrome alkavat lagaamaan ja lopulta kaatuvat.

    Niin mitä tässä pitäisi tehdä muuta kuin nostella voltteja ja kelloja?
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2014
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Prossussa ei kerroinlukkoo, joten kerrointa ylös.
     
  4. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Mites tämä tapahtuu?
     
  5. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    163
    paikasta, nimelta BIOS
     
  6. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Mutta siis CPU-Z lukee, että 4 core ja threadia käytössä niin eihän tähän prossuun saa edes enempää?
     
  7. R4ndom1

    R4ndom1 Regular member

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Lues toi:
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  9. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Laitoin siis multiplierin x19 ja buss speed 200mhz eli 3.8ghz ja voltit 1.464. Laitoin primen pyörimään ja pysyy siinä 51 asteessa. Se tässä onkin jännä kun äskön ei niinkuin lämmöt ees noussu, mutta ohjelmat sulkeutu ja piti käynnistää kone uudelleen, että sai takasin toimimaan esim. chromen ja skypen.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Viimeksi muokattu: 06.01.2014
  11. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Juu sori, ei meinannu eka mennä noilla kelloilla ja volteilla. Nostelin sitten voltteja ja nyt ainakin toiminu hetken iha ok. Halusin kans vähän muiltakin mielipiteitä kun toi otsikko oli vähän harhaanjohtava tuossa loppuvaiheessa edellisessä ketjussa siis.

    Edit. Pitää huomenna kattoo tarkemmin kun tulee koneelle miten tää setup toimii.
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2014
  12. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Moi laitoin nyt tässä kellotaajuden siihen samaan 3.8ghz ja voltit 1.456 ja muuten toimi ihan hyvin netissä ja peruskäytössä,mutta kun menin pelaamaan peli kaatui vähän ajan jälkeen. Olisko mitään neuvoja kun eikö nuo voltit ala tuomaan kohta haittaa enemmän kuin hyötyä jos niitä vielä paljon nostelee.
    Sori voi tulla typoja ja sekava teksti koska känykällä kirjottelen.
     
  13. sidrend

    sidrend Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2009
    Viestejä:
    3,188
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Itsellä ainakin kyseinen prossu on hyvin jaksanut mennä 3.8ghz ja neljäkin vakiovolteilla. Saattaa tosin olla parempi yksilö.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Kovin on nahkea kulkemaan tuo Phenomi. Täälläkin huilaa 1.38V:lla sen 3.9GHz. Sitten saa antaa jo voltteja isolla kädellä.

    Onko virranhallinta-asetukset muutettu: Paras suoritusteho?

    Otappas kuvakaappaus tuosta CPU-Z:sta niin näkee ettei prossu ainakaan ole wanhaa C2-steppingiä. Näitäkin näkee aina joskus.

    e. Tässä voisi nyt kannattaa lähteä tyvestä sinne puuhun eli jos laittaisi bios asetukset tehdaskelloille ja -volteille. Laittaa vaikka 3.5GHz ja testaa tipahteleeko ne ohjelmat mitä oli, Skypet ym. Sitten nostaa kerrointa (multiplier) pykälän ja sama juttu, hakee niin kauan että tulevat ilmi tai kone kippaa nurin (bsod). Sitten alkaa nostelemaan voltteja kunnes toimii vakaasti. Taas kerrointa pykälä ylös ja saman toistoa, kyllä ne rajat löytyvät. Primelläkin voi kokeilla niin ompahan ainakin kunnon rasitusta prossulle.

    Tämä on pitkäaikainen kokeilu ja joillakin saattaa mielenkiinto lopahtaa koko hommaan, vaihtavat esim. prossun tehokkaampaan tms. Kutitettuna tuo X4 huilaa kuitenkin aika mukavasti. Ja bios tulee tutuksi sekä koneen "sielunelämä" muutenkin. :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2014
  15. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Tuossa

    Olisiko teillä muuuten mitään neuvoa miten saisi helpommin upattua noi kuvat nettiin vai onko tuo imgur helpoin tapa?

    Edit. Ja windowsista olen laittanut että paras suorityskyky.
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2014
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Prossun lämmöt?
     
  17. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Tuossa ja tällä hetkellä on striimi päällä eli ei ihan idle lämmöt
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Rasituslämmöt kiinnostaa enemmän.
     
  19. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Eilen pyöritin prime95 niin lämmöt nousi max.52 ja oli siinä 50 tienoilla koko ajan. Vai haluatko, että otan print screenin?

    Edit. Mutta esim nyt kun pelaan dayzia kavereitten kanssa niin lämmöt on kokoajan siinä 40 asteessa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2014
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,257
    Kiitokset:
    1,290
    Pisteet:
    243
    Pöllömpi kysymys mutta onhan emolle kytketty 4+4 pin lisävirralle? Kun ei näe täältä asti... :)

    Jotkut prossut eivät vain kulje mutta kohtuudella nuo 3.8GHz pitäisi kyllä mennä, varsinkin volteilla jota olet jo kokeillut.

    Kokeile kuitenkin tuota kerroin nostoa ja sitten voltteja lisää kun kippaa nurin. On hieman kuin tikapuut joissa on aina välillä laho porras - auts (bsod)! Noh uutta lautaa astinsijaksi eli voltteja lisää ja sitten taas matka jatkuu ylöspäin tikapuissa eli kertoimia... ja sama homma taas. Mielikuvia nämäkin. :D
     
  21. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Nyt on 3.5ghz ja pelailen tässä dayzia kavereitten kanssa normi volteilla ja kulkee ihan ok. Jos tämä toimii yritän nostaa eka hz ja sitten voltteja jos alkaa tulee bsodeja. Tuohon 4+4 lisävirta juttuun niin mistä tiedän sen. En ole noitten emolevyjen kanssa oikeen hyvä :)

    Edit. Tarkoitatko tuolla emolevyn ylhäällä olevaa kahta kohtaa siinä mulla on ainakin joku 4+4 liitin.
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2014

Jaa tämä sivu