1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AMD:n ytimien availu - FAQ

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Wintoosa 07.05.2010.

  1. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    kokile, hyuhuja liikkui joskus että FX:sistä aukesi ytimiä, en tiedä
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,442
    Kiitokset:
    1,136
    Pisteet:
    223
    Onko Geretillä mitään lähdettä asiaan eli oliskos noissakin kikkailtu suljettujen ytimien kanssa? Hmmm, kumma ettei asia ole ennemmin ollut tapetilla tai sitten missasin sen täysin. Siis näiden fx-prossujen kanssa.

    e. @kaljuuna

    Mitenkäs ytimet, avautuivatkos?

    Jos tässä menisi samalla niin en kehtaisi uutta ketjua värkätä. Paras fx-prossu normi media/netti käyttöön... halpa?? Parempi kuin X2 550BE joka täältäkin löytyy muttei pysy vakaana unlockattuna. Yksi m-atx emo (am3+) olisi vailla prossua. Piru kun ei älynnyt aikanaan ostaa Systeman 955:sta 80e:n hintaan. ´"Murinaa"

    Tuostako? http://www.jimms.fi/tuote/FD4300WMHKBOX
    Tuossa L3-kakku pienempi mutta onko mitään väliä... konetta ei kellotella.
    http://www.jimms.fi/tuote/FD4130FRGUBOX

    Jaa tuo 4130 onkin nälkäisempi virran suhteen...

    Omalla kohdallani ytimien availu ei tuottanut tulosta tuplaydinprossulle, X2 550BE. Tai avautuivat muttei pysynyt vakaana millään, ei edes triplana. Kaikki kikat käytin mutta arpa ei suosinut. Mielenkiinto ei kauaa kestä kokeiluihin mutta toki kannattaa yrittää. Joskus oli prossusarjaa josta melkein jokaisella aukesi ytimet tosta vaan. Ei se ainakaan mitään maksa kokeilla. Varsinkin jos on am3 emo jolle ei saa uudempia prossuja.

    Tuo selventäisi jos pääsisit masiinalle. :)
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2014
  4. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
    Osta ennemmin käytetty Phenomi.
    AM3+:n kannalta tuo piirisarja on roskaa.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,442
    Kiitokset:
    1,136
    Pisteet:
    223
    Thanks vinkistä, Phenom 955/965 hakuun. :))
     
  6. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Biossista kun katsoin ytimiä saa vähennettyä mutta ei lisättyä. Joten kannattaako laittaa esim. 4 ydintä ja enemmän kelloja vai kaikki ytimet mutta vähemmän kelloja?
     
  7. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    karies, katoppas myyntiosiota, siellä on yks 965BE myynnissä ;)
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,442
    Kiitokset:
    1,136
    Pisteet:
    223
    Laitettu henkilölle viestiä, toivon että tulee kaupat. Ekstaasilta prossua koskien...:) YV:tä... Perrrkule. :D <--LA-illan kunniaksi 3klp r-kirjainta. :D
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2014
  9. kaljuuna

    kaljuuna Member

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vasta tänään tähän ehdin paneutua ja eivät tahdo aueta. Laitoin tuon UCC:n Enabled ja nostin voltagea, tämän jälkeen Biosissa näkyi AMD Phenom II X4. Käynistin windowsin ja katsoin tehtävienhallinnasta "oma kaavio kullekin suorittimille" siellä näkyi vain kaksi. Menin takaisin BIOsiin ja siellä oli muuttunut automaattisesti takaisin lähtöpisteeseen AMD II X2.

    KUUNMIES sanoi aiemmin, että "voi olla, että joudut laittamaan overclock moden ja manuaalille" mitä se meinaa? Laitoin sen manuaalille ja sieltä aukeaa CPU Frequency (MHz) 200 ja CPU Dynamic Overclocking Disabled ja PCIE Frequency 100. Pitääkö niille tehdä jotakin?
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,151
    Kiitokset:
    659
    Pisteet:
    123
    Ei niitä tarvi muuttaa, niillä voi muutella prossun kerrointa ja pci-e väylää. Meinasin sitä, että se volttisäätö ei olisi auennut ilman sitä overclock moden säätöä, mutta oli se sitten auki kuitenkin...

    En ole Phenomien kanssa pelannut, mutta voithan kokeilla vielä vähän nostella jännitettä. Toinen vaihtoehto olisi kait pikkasen tiputtaa kerrointa? Se saattaisi vakauttaa auenneet ytimet?
     
  11. kaljuuna

    kaljuuna Member

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Noniin jatketaas taas. Eli mitä noista kannattaa nostaa/laskea ja mihinkä asti?
    Kiitos paljon taas valmiiksi vastauksista!

    [​IMG]
     
  12. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    avaa tuo cpu active core controll, sillä näet montako ydintä on käytettävissä
    eli laita se kohtaan *enable*
     
  13. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,248
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    moikka! onko tietoa että saako tuosta Amd Phenom2 x4 965 prosessorista lisäytimiä auki eli aukeaako 6 ytimiseksi?
     
  14. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,151
    Kiitokset:
    659
    Pisteet:
    123
    Eipä taida aueta. 960T taas vois aueta kuusiytimiseks.
     
  15. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,248
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    joo,tuli tuossa vaan mieleen kun piti siskon pojan koneeseen asennella käyttis uusiksi ja olin siihen laittanut joskus aidon 965 prossun.
     
  16. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    Mjooh ei aukea kuten todettu jo, mutta 970BE taisi aueata 6 ytimiseksi thubaniksi kyllä...
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,442
    Kiitokset:
    1,136
    Pisteet:
    223
    X4 965BE vs X4 970BE. Hmm...Taisi olla suurin ero että kertoimet nostettu 17 -> 17.5 eli 3400MHz -> 3500MHz.
     
    Gereti kiitti tästä.
  18. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,349
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143

Jaa tämä sivu