1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AMD FX 6100 ylikellotus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi uatu 05.12.2014.

 1. uatu

  uatu Member

  Liittynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo elikkäs aattelin varovasti kokeilla tuota kellotusta, mutta aattelin kuitenkin kysyä joitain seikkoja ennen sitä. Alla koneen palikat. Kuinka paljon emo kestää volttien nostoa? Minkälainen cooleri kannattaa hommata, (max 50 e)? Onko väliä tekeekö kellotuksen biosissa vai AMD Overdrivellä? Kiva olisi myös tietää max taajuksia mitä olette saaneet tällä prossulla:)

  Tässä kokoonpano:
  Prossu: AMD FX 6100 six core
  Emo: GA-970A-DS3 (Socket M2)
  Poweri: XFX pro core edition 550W 80plus bronze
  Näyttis: GTX 660
  ram: 8gb 1600mhz
   
 2.  
 3. Themu

  Themu Active member

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  3,105
  Kiitokset:
  85
  Pisteet:
  78
  biossista ja eipä tolla lankulla hulluja kelloja oteta mutta pientä kutittelua voi harrastaa.
   
 4. uatu

  uatu Member

  Liittynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo kiitosta! Oon katellu nyt noita coolereita, tämmöstä aattelin : http://www.jimms.fi/tuote/UCACO-FA30001-GB.
  Oisko tossa mitään ideaa? Jos joku vaan jaksaa nii voi ehotella hyvin sopivia ja saman hintaluokan coolereita niin olisin kiitollinen:)Koppa on muuten torni mallinen unohdin laitttaa tuohon kokoonpanoon. Ja osaatko sanoo semmosta haamurajaa tuosta jännitteestä että mikä on maksimi että en käräyttäs mitään?
   
 5. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,437
  Kiitokset:
  934
  Pisteet:
  173
  Jos olisi noita tietoja kopasta niin jotain voisikin suositella tai sitten aivan pikku cooleria 92mm:n kokoluokassa. Tuo AC:n jäähy asettuu emollesi siten että puhallussuunta on alhaalta ylöspäin joten onkos kopassa kattotuuletinta ettei lämmöt jää koppaan pyörimään. Mutta laita mittoja tai kopan speksejä niin on helpompi vinkata.

  Toisaalta en tuolla emolla lähtisi kovin wakavasti kellottelemaan, Themun kanssa samoilla linjoilla. Lisävirtaliitin on 4-pinninen eikä tuo paljoa mehuja puuhaan. Emoa ei sikäli ole suunniteltu ajattelemaasi käyttöön.
   
 6. uatu

  uatu Member

  Liittynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuossa kotelo : http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=618
  Onko ylipäätänsä järkeä kellottaa tai ostaa parempaa jäähyä kun tommone emo , kun tavoitteena vain pelitehon lisäys ja sitä en varmaan tuon emon kanssa tule lisää saamaan kellottamalla? :D
   
 7. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,437
  Kiitokset:
  934
  Pisteet:
  173
  Nooh toki saat jonkin verran nostettua tuollakin combollasi. Prossuhan on ns. "Black edition"? Noista Bulldozereista ei kyllä ole täälläpäin kokemuksia.

  Tulevaisuutta ajatellen kannattaa joka tapauksessa hommata ok cooleri prossulle. Nyt mennään vakiolla joka tuli paketin mukana??

  Vakiocooleri ei sovellu kellotukseen. Sitä ei kuuntele pirukaan eikä sillä ole jäähdytystehoa äänestä huolimatta.

  Kannattaisi ehkä miettiä parempaa emoa ja jäähyä, sellainen joka koppaan menee ja pitää lämmöt aisoissa. Sitten voisi kokeilla huoletta mitä prossusi kulkee --> jossain vaiheessa vaihtaa sen jytympään esim. fx 8320 jonka kellottaa tappiinsa.

  Tuossa kunnon virransyöttö (evo) tulevaisuuden kellotusta silmälläpitäen.
  Jäähyksi voisi ajatella vaikkapas tuollaista. Onhan noita järeämpiäkin...
  Prossu vaihtuisi joskus 8-coreen?

  Kerro hieman budjettia. Jäähylle olitkin jo aiemmin tuumaillut max 50 e. Mietippäs tuota emohommaa niin palataan kellotus asioihin hieman turvallisemmalla mielellä. Nykymasiinaa ei kannata käräyttää huvinpäin kun se kuitenkin toimii ok. Ja aivan pikkuinen kellojen nosto on yhtä tyhjän kanssa, vakio rälläkkä vain huutaa prossun päällä kuin henkensä hädässä.
   
 8. Themu

  Themu Active member

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  3,105
  Kiitokset:
  85
  Pisteet:
  78
  jäähy on ainakin rupunen kellotukseen. http://www.jimms.fi/tuote/SCNJ-3100 Tuosto tommoinen kilon möykky prossun päälle ni rupee jäähtymään.
  EDIT: jos siis mahtuu koppaan toki.
   
 9. uatu

  uatu Member

  Liittynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Budjetti n. +100 € ainakin toistaseksi. Ja joo vakio cooleri on käytössä tällä hetkellä. Eli kannattais siis ostaa alkuunsa tuommonen emo ja sitten se cooleri ? Ja saako tosta kasi ytimisestä paljonkin enemmän irti kun tästä fx-6100 ?
   
 10. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,437
  Kiitokset:
  934
  Pisteet:
  173
  Kerro toki koneen käyttötarkoitus. Jos pelaat niin minkäsmoisia pelejä vaikos jotain rankkoja sovelluksia? Noissa kun on vaatimuksia mutta käytäntö vaatii kylläkin kunnon rautaa, ainakin uusimmat pelit. Näin olen ymmärtänyt vaikken itse olekaan ns. pelimiehiä.

  Hoksaat kun käyttelet tätäkin sivustoa että tarkemman vastauksen saapi kysymyksiin tarkentamalla pointtia. Ja muiden on helpompi nähdä koko kuva ja sitä kautta jeesata.

  fx 8320 venyy ok. Mutta edelleen, sinuna hommaisin ekana tuon emon. Edelleenkään cooleri ei tarjoa kellotukseen muuta kuin ääntä ja bsod:ja. (lämmöt nousevat... shut-down). Sillä ajattelin kohtuu hintaista cooleria koska emo on kuitenkin jokseenkin hinnakas. Toki ok kellotuksen puolesta joskin varauksin. Jos sulla on korkeat muistipalikat emolla niin mahti cooleri saattaa olla kinkkinen asentaa.

  Joskus karkaa vain näpeistä ajatus että kellottaminen on "ilmainen" konsti ripeyttää masiinaa ikään kuin tosta vaan. Ja vielä vakiocoolerilla. Siinä saattaa vain tulla ongelmia esim. päivityksien aikana kun pukkaa sinistä ruutua.

  Vakaus on kaiken a & o. Ja nämä haetaan kokonaisuudella, toki kompromisseilla lompakon salliman sekä muutenkin elämisen vaatimuksien suhteen. Sekin on kompromissi kuten kellottaminen. Tutustuminen aiheeseen auttaa ja google kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kaikessa on sama juttu, sarka ei ole sen kummempi kuin muutkaan jos haluaa saada hökötyksestä parhaan irti ja kun raja on nähty niin otetaan seuraava askel, mikä se sitten lieneekään.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2014
 11. uatu

  uatu Member

  Liittynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo kiitosta että jaksat vastailla! Oon ainakin yrittänyt lueskella ajatuksen kanssa netistä erillaisia ohjeita ja periaatteita tuosta kellotuksesta, mutta kun tiedän että täällä on osaavia ihmisiä niin yritän vain varmistaa asioita ennenkuin ostan tai teen mitään tyhmää:D

  Sitten tuosta käyttötarkoituksesta. Eli tosiaan nimenomaan pelikäyttöä varten yritän tuota konetta päivitellä kun tuppaa nää nykyajan pelit jo vähän pätkimään kunnon asetuksilla. Tarkoituksena ois saaha semmonen setti että pyöris mm. Far cry 4 , bf4 jne. raskaatkin pelit tasaisesti. Toki sitten tulee myös editoitua videoita/kuvia kevyesti mutta pääasiassa se pelikäyttö.

  Luultavasti hommaan sen emon nyt ekana ja sitten kun rahatilanne on taas myönteinen niin perehdyn tarkemmin siihen kellotukseen/jäähyn ostoon. Ja joo ne muistit on kyllä melko korkeat.

  Kysymys vielä tuota pelikäyttöä ajatellen. Onko järkevämpi ostaa ensin emo ja jäähy vaikko sitten investoida myöhemmin esim. parempaan näyttikseen?
   
 12. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,437
  Kiitokset:
  934
  Pisteet:
  173
  Niinpä. Tuota, ylikellotuksestahan tämä ketjusi lähti liikkeelle mutta parempi näytönohjain saattaisi tuoda potkua pelien pyörimiseen kovillakin asetuksilla. Ovat vain melko lailla hinnakkaita ja ensi vuonna kuulemma tulossa sillä puolella uutta tekniikkaa. Eli jos seuraava etappi olisi se emo sekä jäähy.

  Minkälaiset ne muistit ovat tarkalleen?
   
 13. Phat-J

  Phat-J Active member

  Liittynyt:
  25.07.2012
  Viestejä:
  346
  Kiitokset:
  116
  Pisteet:
  53
  Vähän nyt viedään kysyjää liian pitkällä tähtäimellä...

  Näytönohjaimen vaihto tietenkin auttaisi eniten tuohon uusien pelien pyörimiseen, mutta siihen ei taida nyt taloudelliset rahkeet riittää? Toki prossutehoillakin on merkitystä, mutta kyllä tuossa tapauksessa taitaa tuo GTX-660 tulla ekana vastaan. Uuden aikanaan tulevan näyttiksen myötä tilanne luultavasti kääntyy toisinpäin, joten sitä odotellessa prossusta kaikki hinta/laatu-suhde kellottamalla ulos:)

  Uudessa emossa en nyt toistaiseksi näe järkeä, koska sillä pelkästään et saa pienintäkään kehitystä pelitehoissa. Toki parempi on aina parempi, mutta jos se hidastaa muiden komponenttien hankintaa...

  Nykyinen emo ei toki ole mikään kellotuskunkku, mutta kyllä sillä siitä 6-core FX:stä vähän lisää mehuja saa irti. Kyllähän kyseisellä emolla voi ajaa myös FX-8XX0-prossuja, joissa 8 ydintä, 4,0+Ghz kellot ja 125W TDP-arvot. FX-6100 on kuitenkin "vain" 6-ytiminen ja nimellinen TDP-arvokin jää 95Wattiin.

  Uutta koppaan mahtuvaa ja muistien kanssa yhteensopivaa jäähyä kehiin (se kannattaa vaihtaa vaikkei kellottaisikaan) ja prossulle 4,0(+)Ghz kellot. Sitten seuraavaksi näyttiksen päivitys ja myöhemmin uutta emo+prossu-comboa valitsemaan. Näin saat nopeiten budjetilla potkua peleihin.
   
  uatu ja Whatta Heck kiittävät tästä.
 14. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,437
  Kiitokset:
  934
  Pisteet:
  173
  Mjoo, totta töriset Phat-J, itse en vain kovin kelloja antaisi tuolla emolla. Saattaa tosin hyvinkin kestää.
   
 15. uatu

  uatu Member

  Liittynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos tämä selventi paljon! Eli nyt vaan sitten pitää miettiä ekana se jäähy. Tämmöset on ne muistit : http://www.datava.net/index.php?pid=1&wtid=90011653698&logId=5 Ja laitan nyt vielä ton kopan toistamisee: http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=618
  Minkälainen toho nyt sitten kannattaa hommata? :)
   
 16. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,437
  Kiitokset:
  934
  Pisteet:
  173
  Jos heitettäisiin villi kortti pöytään ja kokeiltaisiin valmisvesijäähypakettia ja ajelisit emollasi mitä kulkee. Toki kalliimpi ratkaisu kuin 50 e:n cooleri mutta jos se emo (ja ehkä prossukin) jäisikin tällä erää tulevaisuuden hankinnaksi. Tällöin ramien korkeus ei haittaisi mitään... Hmm.
   
 17. Phat-J

  Phat-J Active member

  Liittynyt:
  25.07.2012
  Viestejä:
  346
  Kiitokset:
  116
  Pisteet:
  53
  Jos nuo on ne muistit niin ei oo kovin korkeat. Tosin eipä moni cooleri niihin asti ylläkkään jos käyttää kauempia dual-channel-paikkoja.

  Kotelon sallima coolerin max. korkeus on 150mm (yleensä on muutama milli extraa). Mutta monet "isot" ilmajäähyt ylittää sen reippaammin...paitsi tämä, joten voisi olla paras vaihtoehto:
  Thermalright Macho 120 rev.A http://www.jimms.fi/tuote/100700721
  Eikä ole hinnalla eikä äänekkyydellä pilattu (harvinaisen helppo asentaakin).
   
  Whatta Heck kiitti tästä.
 18. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,437
  Kiitokset:
  934
  Pisteet:
  173
  Tuolla budjetilla vain ajattelin tarjota pakettijäähyä.
   
 19. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Muistit kestää voltteja, emo ei kovin paljon.
  Mitä ohjelmia sinulla on apuna ?
  GiByn easytune6 ,, jolla voi stekkailla
  CPU-Z = näet miten hertzit toimii
  CoreTemp = tämä seuraa ytimien lämpöjä
  AIDA64 = yleisohjelma koko emojärjestelmälle
  Prime95 = rasitus ohjelma prossulle

  lisäksi vois kokeilla suostuuko pikarasitusohjelma ; intel burner , toimimaan
  Ja Memtest86 varmistamaan ettei muisteissa ole häikkää ( risoilla kammoilla ei voi kelluttaa)
   
 20. uatu

  uatu Member

  Liittynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  CPU-Z , CoreTemp ja Prime95 löytyy tällähetkellä. Latailen nuo muutkin kun löydän.
   
 21. JTPN

  JTPN Active member

  Liittynyt:
  03.09.2010
  Viestejä:
  1,147
  Kiitokset:
  71
  Pisteet:
  58
  Jos haluat että tuosta emosta saa irti löylyä ja se kanssa kestäisikin niin laita sopivan kokoiset jäähdytys siilet kuvassa punaiselal ympyröidyille komponenteille.
  5563_big.

  Omassa gigabyte 990FXA-UD3 emolevy on virransyötön osalta suhtkot samannäköinen, ja siinä minulla on tällainen jäähdytys.
  10575315_731495253576238_700451702492740354_o.
   

Jaa tämä sivu