1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Amd b350 plus ramin kiinnitys

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Samde 21.02.2019.

  1. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    341
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Morjes!
    Kokosin tässä kaverille konetta ja kaikki johdot pitäis olla oikeilla paikoillaan. Ramin laitoin toiseen slottiin vasemmalta kuten ym. emon manuaalissa neuvotaan kun kyseessä on yksi kampa.
    Kone käynnistyy virtanapista, kaikki vipperät pyörii mutta hiireen ei syty valoa eikä näyttöön tule kuvaa. Voiko vika olla siinä että ram olisi väärässä lokerossa?

    Suuret kiitokset jos joku nopsaan vastaisi!
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,337
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Tuskin, mutta manuaali kertoo oikean paikan.
     
    Samde kiitti tästä.
  4. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,559
    Kiitokset:
    67
    Pisteet:
    58
    Kokeileppa:

    - Resetoida BIOS, ohjeet löytynevät emon manuaalista. Joskus BIOSissa on joku bitti vinksallaan ja se sattaa aiheuttaa tuon. Resetointi korjaa ongelman, mutta joudut mahdollisesti uusimaan biosin asetukset, mikäli olet sinne muutoksia tehnyt.
    - Jos asensit erillisen näytönohjaimen ja prosessorissa ei ole sisäistä näytönohjainta (yleistä 1000-sarjan Ryzeneillä, ja 2000-sarjan Ryzeneillä, APUt poislukien) onhan näyttö kytketty erilliseen näytönohjaimeen eikä emon vastaaviin liitäntöihin (eivät toimi ilman iGPUta).

    Muuta:
    - Tarkistithan että emon BIOS on päivitetty, ja että muistit ovat varmistetusti yhteensopivia emon kanssa (QVL). Jos lankussa on vanha BIOS, se ei välttämättä toimi hyvin prosessorin tai muistin kanssa. QVL-listaukset ja päivitetyn BIOSin löydät emon tukisivustolta.
    - Et kertonut mikä prosessori sinulla on ja mitkä muistit, edellä olevaa on vaikea tarkistaa kun ei tiedä mitkä osat on kyseessä.
     
    Samde kiitti tästä.
  5. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    341
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Tosiaan tässä koneen rauta:
    Amd b350 plus
    Kingston hyper X 8gb
    Ryzen 5 1600
    Gtx 1080
    Seasonic s12ll 80pluz bronze

    Pitäis olla siis yhteensopivat setit, itselläni ollut tuo emo käytössä kunnes kokosin mini-itx setin omaan käyttöön.

    Biosiinhan en pääse käsiksi, kun näyttöön ei tule kuvaa. Kaikki laitteet saavat virtansa, en vain keksi mitään syytä miksei kuva näy :eek:

    Kytkin ssd:n jossa windows, ensimmäiseen sata slottiin ja hddn toiseen jne.. hmm...
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,337
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Biossin voi resetoida irroittamalla bios pariston hetkeksi.
     
    Samde kiitti tästä.
  7. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    341
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Irrottelin patterin ja yritin bootata uudelleen.
    Ei tullut kuvaa näkyviin. Koitetaan nyt vaikka noita muita ram-slotteja.

    E: eipä sekään. Jatkukoon huomenna
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2019
  8. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    341
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Ei tosiaan ollutkaan ramin sijotuksesta, vaan olinpa jättänyt tuon ATX emon 4+4pinnisen virtapiuhan powerin perään roikkumaan :oops: Kiitos avustajille!
     

Jaa tämä sivu